Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591

Peshkopi ‘bling- bling’ irriton Gjermaninë dhe Vatikanin

Historia e tij është kryelajmi i mediave gjermane.

Një peshkop katolik është nën presion pasi është zbuluar se rezidenca e tij ka kushtuar mbi 31 milion euro, gjashtë herë më shumë nga sa ishte deklaruar në fillim.

Shpenzimet e luksit janë bërë nga peshkopi i Limburg-ut, Franz- Peter Tebartz-van Elst.

Ndaj tij ka nisur një hetim jo vetëm nga Vatikani, por edhe nga autoritetet vendore.

Mediat raportojnë se vetë peshkopi i Limburg-ut ka fluturuar drejt Vatikanit për të dhënë shpjegime përpara Papës Françesku I.

Shpenzimet luksoze të këtij peshkopi, që disa media e kanë quajtur edhe ‘peshkopi bling- bling’, janë në kundërshtim me politikën e Papës së ri për një stil të thjeshtë jetese.

Fjala bie, vetëm vaska e tij ka kushtuar 15 mijë euro, raporton Guardian.

Ndërkohë Bild shkruan se zbukurimi në çati ka shkuar 100 mijë euro.

Shpenzimet e tij kanë zemëruar gjermanët, që vazhdojnë të paguajnë një taksë për kishën.

Ka raportime se peshkopi ka fluturuar me klasin e parë drejt Indisë për të vizituar getot e të varfërve.

Hetimet ndaj peshkopit nisën pasi ishin vetë besimtarët që u ankuan.

Një zëdhënës i Vatikanit tha se këto projekte luksoze nuk janë në përputhje me atë që predikon katolicizmi.

“Nuk jemi në Mesjetë më,” tha ai. “Kjo është shokuese”.

Peshkopi është që tani në telashe me prokurorinë vendase, që e akuzon për mashtrim./ep

Burimi: G. Tema

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Për: Peshkopi ‘bling- bling’ irriton Gjermaninë dhe Vatikanin

Sa keq, po te ishte mysliman apo ateist do t'i jepte per bamiresi gjithe ato para. (kjo qe e forte a, ).

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anëtarësuar
    02-04-2003
    Postime
    528

Per nje BMW si ky me lart, nga ky moment dua te mirrem me biznesin e fese (mashtrimin) !

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga unreal Lexo Postimin
    Per nje BMW si ky me lart, nga ky moment dua te mirrem me biznesin e fese (mashtrimin) !
    Per pasuri e gjera materiale te gjithe duan te jane numer 1 madje jane ne gjendje edhe te shtiren sikur besimtare ne Zot. Kur eshte fjala te bejme dicka per te varferit, te bejme dicka per atdheun, prinderit e familjen jemi krejt ne fund.

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015

Kjo është çështje e tij. Ne nuk kemi argument që ta akuzojmë apo të paragjykojmë diçka ndaj tij sepse nuk kemi asnjë argument i cili do të na aprovonte atë që do e thonim, pohonim apo mohonim ne e megjithatë janë personat adekuat që merren me gjërat e tilla.

Unë jam musliman, por kjo më shumë për ne duhet të tingëllojë si një 'info' dhe jo më shumë se kaq, ngase ne mund të bëjmë gjykime mbi personin në fjalë e gjëra të tjera por mendoj se kjo nuk do të ishte e drejtë në asnjë mënyrë... Biles nuk mund të gjykohet Krishterimi duke marrur një person në fjalë edhe nëse ka diçka negative tek ai.

Poashtu ka mundësi që personi në fjalë të jap shumë, të iu ndihmojë të afërmëve, fqinjëve e njerëzve në përgjithesi e megjithatë është njeri shumë i pasur, pasanik i madh... Them, janë organet kompetente!

Paqe!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elytony : 13-10-2013 më 15:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •