Citim Postuar mė parė nga BLEDI_SH Lexo Postimin
-ore zoteri qe te kuptohemi,un nuk thashe se urdheri ka vajtur nga shqiperia,kjo eshte e pakuptimte,nenkuptoja qe urdhri policit i eshte dhene nga lart,pra nga qeveria greke,qe te mbaje kete qendrim denues ndaj emigranteve per ngjarjen qe ndodhi ne permet,tani cpune ka qeveria greke me ngjarjet qe ndodhin brenda territorit shqiptar,dhe urdheron policet te mbajne qendrime te tilla ndaj emigranteve qe skane asnje lidhje me ngjarjen...sic e thashe me lart kete vetem janulla dhe qarqet e tij e dijne..
-forca e fotografive dhe e videove pra forca e ikones eshte e madhe,dhe kjo ikone tregonte ca perleshje qe ndodhen ne nje ''kishe'' ne shqiperi,pra keta akte denuan ata te huajt qe the ti me lart,por te huajt nuk iu futen thelle ngjarjes,nga pamjet nxoren dhe deklaratat,por neve qe i dime dhe i pame shume me mire ngjarjet,i pame pra sh paster se kush filloi ta krijoje dhunen,pame nje prift thomollari,i cili si taliban me talebanet e tjere qe e ndiqnin nga pas,tentuan te futeshin me zore ne godine,duke shtyer e goditur ruajtesit e godines te cilet zbatonin ligjin e gjykates,pra kush e filloj dhunen?
-po pse jo,jam dokord qe ti kthehen kumunitetit ortodoks SHQIPTAR,te gjitha objektet jo nje 10000 por dhe 1mlj qofshin
Ky eshte versioni i mediave sipas teje, por a pe gje ndonje nga ata besimtare te armatosur, a pe ndonje qofte dhe me nje gure ne dore apo dhe shkopinj, Po policia cfare beri kur para kishes ishte turma qe po protestonte paqesisht nuk i pe keto, nuk i pe kur i shanin greke, nuk i pe kur hodhen gaz lotsjelles, nuk i pe keto apo nuk i dha media. Me fal se nuk duhet ta permend por a mund te me thuash se a e pe ku i ngarkuan ikonat, Ungjillin dhe sende te tjera, nuk e pe makinen e plehrave te Permetit.
Pastaj perpos te gjithave ku do te protestonin besimtaret te me falesh nuk do te protestonin para kishes se konfiskuar?
Nuk e di sa informacion ke por te pakten pavaresisht siperfaqes se minimizuar dhe qe duket qesharake aty kundershtaret e pranojne qe ka qene kisha, madje nese do te shohesh me kujdes dhe studimet qe kisha ka bere eshte ende nje pjese e nderteses ne muret e kishes te cilat nuk u prishen te gjitha por u adaptuan. Une e kam vizituar dhe e kam konstatur personalisht nje gje te tille. Kete gje duhet te besh dhe ti.
Ne Tirane ka ndodhur e njejta gje me katedralen e vjeter, por qe u kompesua sepse nga ajo nuk ka mbetur me asnje shenje dhe atje u ndertua 15 kateshi. Kisha nuk kundershtoi dhe u kompesua duke e respektuar shtetin, por ne Permet eshte e kunderta, vertet kisha u kthye ne vater kulture, por ajo nuk u prish e tera. Kjo nga ben qe ortodokset insistojne per te, qe te mos vazhdoje te mos perdhoset dikur nga komunistet tani nga keta qe nuk kane asnje respekt per asgje vetem tek zoti i parase pasi dhe keshtu ishte deri ne 98 kur iu kthye komunitetit ortodoks lokal dhe bilardo dhe tani ta bejne kazino.