Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anėtarėsuar
    14-10-2010
    Postime
    542

Nje status ne faqen "shqipe horizonti yt" facebook nga nje ortodoks shqiptar.

ME RESPEKT OLTI PANARITI

Kush jeni ju qe na detyroni te mendojme si ju ?? Une jam Ortodoks puro jo nga keta te viteve te fundit !! Jam nga ata pasardhesit e fshatit Panarit qe greket e rropen per se gjalli !! Na vrane gjysher, na vrane nena, baballare, e lyen ne gjak fshatin tim !! Une jam nga ai fshat dhe jam Ortodoks nuk do ta mohoj kurre !! Kam dite qe duroj dy lloje rrepresionesh … njeri vjen nga ata qe na quajne greke por ne nuk jemi grek sepse e kemi lyer me gjak Shqiperine ne cdo cep te saj, e nga krahu tjeter jane ca Ortodokse te tjere qe jane verbuar aq shume sa jane leshuar si demi ne lecke te kuqe per ti rene kujtdo qe mendon e tregon ndryshe !! Biles edhe te gjykojne te thote se po mendon ndryshe je i shitur je turk, je agjent, je sirian e kushedi se cfare ! Jo more zoterinj une jam krenar qe jam Ortodoks nga nje krahine e madhe e me emer qe quhet KOLONJE , jam krenar qe kjo zone i ka dhene Shqiperise klerike shqiptare me zemer e shpirt me vepra te paepura nder shekuj !!
    Jam nga vendi i Fan Nolit, i Papa Kristos, i Petros, por edhe i Sali Butkes, Spiro Bellkamenit, Themistokli Germenjit , Zylyftar Podes, Konices, Qiriazeve e sa te tjereve !! Jane Myslimane e Ortodokse qe kane qene si vellezer me njeri tjetrin !! Petro rrinte ne shtepine e Bukes ashtu si Spiro Bellkameni , Mihal Grameno e Themistokliu sepse ata skishin ndarje fetare !!! Po jam Ortodoks nga ai sua une…. E pikerisht se jam nga ai sua nuk behet dot me nje prift qe u kap me rrecka ne dore sepse kish vjedhur kocka per ti shitur si ushtare !!! E nese e them kete mendim ka disa Ortodokse qe me shpallin armik, te ēmendur, te paudhe , te mallkuar … keshtu bene edhe atehere po po keshtu edhe atehere ne fillim vitet 1900 kur u masakruan Ortodokset patriote ne Erseke , Leskovik, Korce e Permet …..
    Pse nuk restaurohen dy kishat e tjera ne Permet ja keni thene njerezve o ju qe me shpallni armik ??? Jua them une sepse tek njera meshonte ne shqip At Stath Melani dhe ne ate vend ju pre koka nga greket e ai u varros aty pa koke , ndersa ne kishen tjeter ka meshuar Fan Noli !!! Jap se nuk restaurohen dy kishat e tjera , pikerisht per kete !!!
    Feja o ju qe me keni shpallur armik nuk eshte nje prift apo ca prifterinj, feja eshte besim, eshte dashuri, eshte bashkepunim, eshte ndermjetesim, eshte paqe, nuk eshte dhune e kercenime jo nuk eshte !!!
    Doni te me shpallni armik asnje lloj problem nuk ka, shpallmeni …. Ju nuk e kuptoni qe ju sot po krijoni padashje Heronj te tjere . Duke I shkuar pas jo besimit Ortodoks Shqiptar por verberise ju po krijoni Luarase te tjere, Papa Llambro Ballamaēe te tjere, Visarion Xhuvane te tjere… kete nuk do ta ndalni dot ju me mallkimet tuaja …. Une jam ORTODOKS krenar me shpirt te lire Shqiptar me te njejtin gjak si ai I KOLONJAREVE qe dhane shpirtin per Shkronjat SHQIPE !!! Mallkomeni por mua nuk me zene paēavrat siē thoshte Migjeni sepse une kam besim te paster ne shpirt , besim ne ate zot qe per ne flet shqip e jo greqisht , sic per ruset flet rusisht, per bullgaret bullgarisht, per maqedonasit maqedonisht…. Tani Mallkomeni ju te verber veē diheni se kur mbijetuam nen pushtimin Osman e ate Grek per shekuj me rradhe keto mallkime na duken lojra, e na forcojne , e na bejne me te vetdijshem per misionin tone , ate mission qe Petro Luarasi e cilesoi te domosdoshem , misionin per ti folur Shqiptareve ne gjuhen e memes!!
    Tregojuni njerezve qe ungjillin e ka perkthyer edhe Petro Luarasi, At Stath Melani, Papa Kristo Negovani … pse nuk kerkoni ato rradhe ??? nuk kane ndryshim , thjesht nuk jane greqisht, por jane ne gjuhen e memes ne shqipen tone !!! Une jam Ortodoks si ata e si ata do vdes e dijeni ju qe shumica jane si une , jane nga ai gjak qe leu jugun e shqiperise me patriote te medhej !!!!
    TANI MALLKOMENI JENI TE LIRE. (I.Sh.)

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

Pėr: Nje status nefaqen "shqipe hirizonti yt" facebook nga nje ortodoks shqiptar.

bravo..nje besimtar qe flet hapur..dhe nje akuze e forte ndaj atyre qe jan me dy fytyra..

shpresojme te kemi sa me shume besimtare te tille..keta i duhen kombit tone..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Pėr: Nje status nefaqen "shqipe hirizonti yt" facebook nga nje ortodoks shqiptar.

E kam lexuar kete shkrim qe kur doli para disa muajsh,pas ngjarjes se Permetit,,ajo qe mund te them eshte se shkrimin e ka drejtuar ne adrese te gabuar dhe se vuan nga mania e persekutimit,kush ka per ta mallkuar kete qe e permend kaq shpesh,askush.

Flet per gjuhen greke ne kishe,kjo tregon se nuk i ka frekuentuar fare ato,ne cdo kishe ne shqiperi perdoren madje vete perkthimet qe ka bere Fan Noli,ja nje shembull

Shikoni sesi flitet ne gjuhen tone jo vetem ne shqiperi por kudo ku perfaqesohet kisha e shqiperise,edhe nga vete kryepeshkopi.

Ja nje rast i fresket para 2-3 ditesh,ne Nish te Serbise jugore nga vete kryepeshkopi Anastas ne prani te autoriteteve me te larta shteterore dhe atyre fetare

Ne Nish para 2-3 diteve,ne qytetin ku lindi Shen Kostandini i madh,Perandori i Romes,me origjine ilire

Shqip ne Greqi ne prani te autoriteteve me te larta greke,gjithashtu edhe te Patriarkut ekumenik dhe kryepeshkopit te Greqise

http://www.youtube.com/watch?v=QRInt_42c9Q&feature=youtu.be&t=11m31s

Shqip ne mes te Beogradit ne prani te mbi 600 000 personave

http://www.youtube.com/watch?v=q2lOyFSRUrM&feature=youtu.be&t=2m23s

Dhe ne mes te Ukraines,perseri shqip,vetem disa muaj me pare

http://www.youtube.com/watch?v=tWRoIMLg3TU&feature=youtu.be&t=19m53s
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Archon : 09-10-2013 mė 01:34

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,589
    Postimet nė Bllog
    1

Po me krijohet dyshimi se ka njerez qe jane me te vertete per te ardhur keq, si ky Olti, duket sikur kerkojne qe tģ mallkojne me zor dhe kur kjo s`ndodh hahen me fantazine e tyre dhe permendin historira te 100 e ca vjeteve me pare, duke dashur domosdo te perzjejne Kishen Orthodhokse dhe Kryepiskopin, ne ngjarje te cilat as mund te imagjinohen sot....,
    Ne fakt nuk di qe ne kete peridhe lire, te kete njeri qe te te detyroje te mendosh, sipas oreksit te tij,..
    Sč kuptoj ne fakt, kete mund ta conit tek forumi i historise, ose diku tjeter,..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 09-10-2013 mė 02:42
    Duaje te afermin tend si veten

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Po me krijohet dyshimi se ka njerez qe jane me te vertete per te ardhur keq, si ky Olti, duket sikur kerkojne qe tģ mallkojne me zor dhe kur kjo s`ndodh hahen me fantazine e tyre dhe permendin historira te 100 e ca vjeteve me pare, duke dashur domosdo te perzjejne Kishen Orthodhokse dhe Kryepiskopin, ne ngjarje te cilat as mund te imagjinohen sot....,
    Ne fakt nuk di qe ne kete peridhe lire, te kete njeri qe te te detyroje te mendosh, sipas oreksit te tij,..
    Sč kuptoj ne fakt, kete mund ta conit tek forumi i historise, ose diku tjeter,..
    po ka njerez per te te ardhur keq,por nuk jane ata si olti,jane ata si puna jote,qe keni zaptuar kete forum qe ka fatkeqesine te quhet ''forumi shqiptar'',me idiotlleqet tuaja,persa i perket historise,nuk kane rendesi vitet,po te them vetem kaq,ai popull qe harron historine e tij,eshte i detyruar te deshtoje.

6. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar BLEDI_SH pėr postimin:

Enkeleu (09-10-2013)

Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar mė parė nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    ,,,,po te them vetem kaq,ai popull qe harron historine e tij,eshte i detyruar te deshtoje.
    ashtu eshte,por historia jone eshte e mbushur me "armiq",te cilet ose duhet ti falim te gjithe ose ti vazhdojme ti quajme armiq.

Nqs se duhet te vazhdojme me te shkuaren,sot nuk duhet te bashkepunojme as me italine,as gjermanine,as francen,as turqine edhe shume te tjere qe ne te kaluraren kane qene kundra nesh
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Archon : 09-10-2013 mė 03:13

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar mė parė nga Archon Lexo Postimin
    ashtu eshte,por historia jone eshte e mbushur me "armiq",te cilet ose duhet ti falim te gjithe ose ti vazhdojme ti quajme armiq.

Nqs se duhet te vazhdojme me te shkuaren,sot nuk duhet te bashkepunojme as me italine,as gjermanine,as francen,as turqine edhe shume te tjere qe ne te kaluraren kane qene kundra nesh
    nuk eshte keshtu,sic thua sepse po te ishte keshtu jo vetem ne por gjitha vendet nuk duhet te kishin maredhenie me vendet e tjera,po ketu ka dhe nje POR te madhe,eshte fakti se me vendet qe ti permende pas luftrave,skemi pasur asnje lloj problemi,pra as nga italia,gjermania,turqia etj,nuk ekzistojne pretendime tokesore ndaj nesh,gjithjashtu asnje nga keta vende nuk ka ne fuqi ligj lufte me ne,anjeri perj ketyre vendeve nuk turturon shqiptar ne kufi per pune te brendshme te shqiperise,asnjeri nga keta vende nuk u fut ne shqiperi per te vrare ushtare shqiptare,ne asnje nga keta vende nuk del ushtria ne festa kombetare e bertet se do beje lidhesa kepucesh me zorre shqiptaresh...e sh sh te tjera qe i kemi thene 1000 here,pra nuk jane te gjitha bardhe e zi,armiqesia tregohet me vepra,dhe keta vepra shqiptaret i kane ndier ne kurrizin e tyre dhe ne historine e re dhe viteve te fundit...

Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

nuk eshte keshtu,sic thua sepse po te ishte keshtu jo vetem ne por gjitha vendet nuk duhet te kishin maredhenie me vendet e tjera,po ketu ka dhe nje POR te madhe,eshte fakti se me vendet qe ti permende pas luftrave,skemi pasur asnje lloj problemi,pra as nga italia,gjermania,turqia etj,nuk ekzistojne pretendime tokesore ndaj nesh,gjithjashtu asnje nga keta vende nuk ka ne fuqi ligj lufte me ne,anjeri perj ketyre vendeve nuk turturon shqiptar ne kufi per pune te brendshme te shqiperise,asnjeri nga keta vende nuk u fut ne shqiperi per te vrare ushtare shqiptare,ne asnje nga keta vende nuk del ushtria ne festa kombetare e bertet se do beje lidhesa kepucesh me zorre shqiptaresh...e sh sh te tjera qe i kemi thene 1000 here,pra nuk jane te gjitha bardhe e zi,armiqeia tregohet me vepra,dhe keta vepra shqiptaret i kane ndier ne kurrizin e tyre dhe ne historine e re dhe viteve te fundit...
    ok,kane ndodhur edhe keto,por harron ata gjysem milioni shqiptar qe jetojne dhe punojne ne ate vend,sigurisht me djersen e tyre,por po te ishte kaq e thjeshte punonin edhe ne vendin e tyre.
    Vertet te tjeret nuk "torturojne" emigrantet duke i vonuar ne kufi po ka dhe nga ata qe anijen me mijra shqiptare ta fundosin ne det dhe vdesim me qindra persona(kujto otranton),ka nga ata qe i mbyllin shqiptaret neper stadiume sikur te ishin me kolere dhe iu hidhnin ushqim nga helikopteri.
    Pretendime tokesore nuk ka shteti,por kane parti te caktuara sic ka edhe ne shqiperi persona qe kerkojne te marrin camerine.
    Ligji i luftes vertet nuk eshte shfuqizuar por ka edhe nje traktat miqesie te firmosur vite me pare,etj etj
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Archon : 09-10-2013 mė 03:42

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,589
    Postimet nė Bllog
    1

po ka njerez per te te ardhur keq,por nuk jane ata si olti,jane ata si puna jote,qe keni zaptuar kete forum qe ka fatkeqesine te quhet ''forumi shqiptar'',me idiotlleqet tuaja,persa i perket historise,nuk kane rendesi vitet,po te them vetem kaq,ai popull qe harron historine e tij,eshte i detyruar te deshtoje.
    Interesant me kete Oltin, po kush e ka detyruar xhanem te mendoje sic ai nuk do, akuzon se e quajne grek disa dhe turk, e sirian disa, po nuk percakton se cilet jane keta, mua vazhdon te me vije keq per te dhe ti Bledi bashke me te tjeret mbani pergjegjesi morale per gjendjen e tij, sepse ju na beni greke neve orthodhokset, ndersa une nuk kam bere turk, sirian, et,,asnjerin prej jush,..kundershto po deshe!
    Me pas merret me "kockat", etj., kur kjo ceshtje eshte mbyllur me kohe nga drejtesia..futet pastaj ne histori dhe kalon pa lidhje nga historia ne fe, kot me kot,.., ka deshire te madhe ta shpallin armik dhe ta mallkojne,..jo mor Olti mos ki frike se nuk do ta kesh kenaqesine e mallkimit dhe te te shpalluarit armik..Persa i perket mosrestaurimit te dy Kishave kjo eshte lajthitje, se ne s`po marrim dot Kishen e se Tereshenjtes, jo me te restaurojme te tjerat,
    Keshtu vazhdon me deshiren e zjarte per t`u mallkuar gje qe s`ka per te ndodhur kurre
    Qendro larg delireve Olti,
    Duaje te afermin tend si veten

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar mė parė nga Archon Lexo Postimin
    ok,kane ndodhur edhe keto,por harron ata gjysem milioni shqiptar qe jetojne dhe punojne ne ate vend,sigurisht me djersen e tyre,por po te ishte kaq e thjeshte punonin edhe ne vendin e tyre.
    Vertet te tjeret nuk "torturojne" emigrantet duke i vonuar ne kufi po ka dhe nga ata qe anijen me mijra shqiptare ta fundosin ne det dhe vdesim me mijra persona(kujto otranton),ka nga ata qe i mbyllin shqiptaret neper stadiume sikur te ishin me kolere dhe iu hidhnin ushqim nga helikopteri.
    Pretendime tokesore nuk ka shteti,por kane parti te caktuara sic ka edhe ne shqiperi persona qe kerkojne te marrin camerine.
    Ligji i luftes vertet nuk eshte shfuqizuar por ka edhe nje traktat miqesie te firmosur vite me pare,etj etj
    ti duhet te kesh turp ne radhe te pare qe fjalen TURTURE e fut ne thojza,sepse eshte TURTURE e vertete ajo qe i behet shqiptareve ne kufi dhe me rastin e fundit te permetit,tani cpune ka policia greke te TURTUROJE njerez nufi per nje qeshtje shqiptare,kete vetem janulla dhe qarqet e tij e dine...si nuk qenka TURTURE kur mbahen ne mes te vapes femij,gra shtatezena.pleq e plaka per kuj dhe per asnje arsye??!!!-ta thashe dhe me lart armiqesia tregohet me vepra..

Vrasja e 154 emigrantėve shqiptarė nė Greqi, priten hetimet

Familjet e viktimave shqiptarė tė vrarė nga policia greke dhe nga neonazistėt, ende nuk kanė marrė zyrtarisht njė pėrgjigje nga Athina zyrtare, lidhur me hetimet pėr kėto vrasje. Familjarėt shprehen se qeveria greke dhe ajo shqiptare tė fillojnė hetimin pėr kėtė ēėshtje, pasi numri i emigrantėve tė vrarė nė tokėn greke ėshtė mjaft i madh.

Shkatėrrimi i “Agimit tė Artė” ėshtė njė rast i mirė pėr tė zbardhur vrasjet qė janė kryer ndaj emigrantėve shqiptarė dhe pėr tė vėnė para drejtėsisė autorėt. Nga tė dhėnat numėrohen rreth 154 emigrantė shqiptarė tė pafajshėm qė janė vrarė nė tokėn greke. Ky nuk ėshtė njė problem qė duhet lėnė nė heshtje nga autoritetet greke, por pritet edhe njė nxitje dhe njė bashkėpunim i dyanshėm edhe nga ana e Shqipėrisė, pėr tė dėnuar dhe parandaluar aktet e mėtejshme. Problemi ėshtė shumė i qartė! A do tė ketė vullnetin politik qeveria greke pėr tė nxjerrė para pėrgjegjėsisė vrasėsit?

Kronologjia dhe emrat e disa emigrantėve tė vrarė nė Greqi.

Nė periudhėn nėntor 1992- mars 1997 janė vrarė 47 emigrantė, ku nga kėta 45 ishin shqiptarė dhe 2 romė. Nė kėtė periudhė ka pasur rreth 141 sulme kundra emigrantėve, ku mekanizmi shtetėror (policia) ka kryer 86 sulme. Deri mė sot llogariten rreth 154 vrasjeve makabre.

Disa emra tė emigrantėve tė vrarė nė Greqi S. Grina vrarė mė 1992 N. Dremaj (20 vjeē ) vrarė mė 18/12/ 1992; A. Kuka (18 vjeē) 25/02/1995; I. Frroku (26 vjeē) 15/03/ 1995; A. Trocka 27/03/1995; A.Isaku 1/05/1995; Q. Bikli Nėntor 1995; T. Kodra 2/12/1995; B. Xixa (28 vjeē) 26/12.1996; J. Moka Nėntor 1996 Erion. X (14 vjeē) 8/02/1996; G. Meko (17 vjeē) 6/04/1997; I. Meksi ( 26 vjeē) 3/08/1997; A. Domaniku (16 vjeē) 30/09/1997; B. Bregkoki ( 30 vjeē) 16/12/1997; H. Sefa (19 vjeē) 28/12/1997; A. Fotiu 8/05/1998; B. Bakollari (28 vjeē) 5/06/1998; M. Gjenci 15/06/1998; S. Butka (40 vjeē) 8/11/1998; A. Hoxholli Nėntor 1998; I. Subashi 2/08/1999; S. Qilari 14/02/1999; A. Vekshi Mars 1999; A. Vejziu 13/03/1999; L. Pepa (20 vjeē) 18/03/1999; F. Neta (45 vjeē) 7/04/1999; A. Sufo 16/07/1999; A. Xhafa (48 vjeē) Prill 2000; B. Qoshku (23 vjeē) 1/11/2000; Xh. Kacani (22 vjeē) 23/11/2000; G. Ēelniku (20 vjeē) 21/11/2001; A. K. (32 vjeē) 2/11/2002; A. Beso (27 vjeē) 11/05/2003; G. Fati (23 vjeē) 23/08/2003; A. Vreto (25 vjeē); 23/08/2003 V. Bytyēi (18 vjeē); 23/09/2003 A. Lufo (20 vjeē) Korrik 2003; L. Bėrdėllima (36 vjeē) 11/08/2004; J. Karo (30 vjeē) 16/09/2004; I. Frroku (26 vjeē) 15/03/2005; B. Praimi (39 vjeē) 8/09/2005; F. Lika (24 vjeē) 2/11/2005; E. Jahaj (18 vjeē) 1/01/2006; L. K. (20 vjeē) 15/03/2007; G. Lajoti Nėntor 2007; L. Kalca (18 vjeē) 15/04/2007; I. Late (45 vjeē) 8/11/2007; A. Zoto (20 vjeē) 1/03/2008; F. Lala (24 vjeē) 22/09/2008; E. Bakiu (22 vjeē) 22/09/2008; A. Gashi 20/04/2009; N. Todi (20 vjeē) 4/02/2010; A. Manko 1/06/2010.

Mosha mesatare e emigrantėve tė vrarė ėshtė 26 vjeē. Mosha mė e madhe e tė vrarėve ėshtė 48 vjeē, ndėrsa mosha mė e re ėshtė 13 vjeē.

Disa emra tė policėve grekė qė kanė vrarė emigrantėt e pafajshėm

I. Sejtaridhis * 9/11/1992; Dh. Janopoulos 27/12/1992; A. Dellas 12/09/1993; A. Mesinis 20/02/1994; N. Kunapakis 9/03/1994; L. Karajanis Nėntor 1994; I. Rigas nėntor 1994; I. Sejtaridhis * 9/11/1992; Dh. Janopoulos 27/12/1992; A. Dellas 12/09/1993; A. Mesinis 20/02/1994; N. Kunapakis 9/03/1994; L. Karajanis nėntor 1994; I. Rigas Nėntor 1994.

S. Papadopulos 25/02/1995; A. Fotopulos Nėntor 1995; D. Karakajdas 20/01/1996; D. Spiropulu 11/11/1996; D. Trimis 10/11/1996; M. Andreopulos 8/02/1997; S. Tagaras 15/04/1997; D. Tsagrakos 3/08/1997; G. Spanidis 16/12/1997; G. Atmaxidis 6/03/1998; S. Demetriu 8/05/1998; P. Tcoleridis 8/11.1998; K. Zaharopulos Shkurt 1999; And. Kanavas Mars 1999; Ath. Kanavas 13 mars 1999; J. Rizopulos 21/11/2001. /Tė dhėnat janė marrė nga njė studim i autorit Shpėtim Zinxhiria/

/Shekulli Online/ E.L/

154-jane pak..sepse kush e di sa jen atyre qe nuk i gjenden eshtrat..............

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •