Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 88
    Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583

Për: Rama ndryshon lejen e ndërtimit për Xhaminë e re, anulon qendrën tregtare

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Ti po me perserit ato qe te thash une. Por ato ndertime vend e pa vend ne Tirane kane filluar shume me heret se sa te vinte Rama ne bashki. Une sapo ta solla ate shembull me lart qe me kane bere pallate 1 meter nga pallati im me kohe, ti e perserit. Sapo te thashe qe Rama e vazhdoi te njejten gje (ti me thua se thashe se nuk jane bere ne kohen e Rames 11 vjet).

Sjell shembull Brojken. Eshte skandaloze. Tirana ishte qeyteti i kioskave dhe tezgave ne cdo cep lagje e ne cdo rruge. Dukej me keq se Kabuli ne mes te luftes. Ta thashe qe ne fillim qe ti e paske me te degjuar Tiranen e atehershme.

Une Ramen e kam mburrur ketu per 4 vjecarin e pare vetem. Pastaj me pas beri ato qe luftoi ne ate 4 vjecar. Por po ta perseris qe per ty Tirana ishte lule, erdhi Rama e prishi, dhe tani po lulezon prap. Mendim shume objektiv.

Sa jane ndertuar kioskat ne kohen e Brojkes nuk jane ndertuar pallatet kaq shume ne kohen e Rames . Kioskat mund te prishen dhe te hiqen ,por a prish dot pallatet?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Noellag : 11-10-2013 më 12:06
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

Citim Postuar më parë nga Noellag Lexo Postimin
    Sa jane ndertuar kioskat ne kohen e Brojkes nuk jane ndertuar pallatet kaq shume ne kohen e Rames . Kioskat mund te prishen dhe te hiqen ,por a prish dot pallatet?
    Kioskat mund te hiqen, por vetem nese del dikush ti heqi.

Dhe pallatet po ashtu. Prishi dhe Rama ne fillim. Nese ka pallate pa leje, le ti prishi dhe Basha te gjitha. Une do jem pro per vete. Ata qe ndertojne pa leje apo kunder rregullave duhet ta marrin vete parasysh rrezikun qe ai investim mund tu shkoj dem.

***VIP***
    Anëtarësuar
    26-08-2008
    Postime
    800

Mire e beri. Ai projekt nuk kishte kuptim. Qender tregtare ngjitur me xhamine. Eshte e qarte se qendra tregtare ishte vene per afera personale te pd. Muslimanet ta gezojne xhamine.
    Moderator, e di vet ti...

i/e regjistruar Maska e Alpha_Virginis
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Vendndodhja
    Freie Hansestadt Hamburg
    Postime
    157

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Pronaret nuk do te pranojne ndertimin e xhamise ne pronen e tyre ku ata nuk kane asnje perfitim prej saj.
    Albo
    Ore Albo po ne sikur jemi ortodokse me duket!? C´ne qe je bere ti pik e vrer per xhamine?

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207

Nga nje ane uzurpimin e nje prej hapsirave te pakta te gjelbra ne Tirane, edhe per ceshtjes e Perendise, nuk ishte e rastit. Fundja fundit ai do e mirekuptonte shpetimin e ketyre hapsirave per te shpetuar sadopak nje qytet te marre nga dreqi. Nga ana tjeter, u kthye ne legjende si Rozafati kjo xhamia, lejet jepen diten dhe anullohen naten. Komunitetin musliman e kane perdorur si mish per top te dyja palet, kesaj rradhe e hodhi Basha dhe i ngeli Rames. Per topin njelloj mbetet situata, duart nuk perbejne diference, kur topi ngelet po top.
    relata refero

6. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Uriel për postimin:

iliria e para (12-10-2013)

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anëtarësuar
    04-04-2010
    Postime
    794

Shqiperia eshte kthyer ne nje republike bananesh dhe ka per kryeminister nje majmun kryebanane ngrenes, pasi ka njerez si puna tende, qe e keni koken te mbushur me pambuk. Asnje institut ne Shqiperi, asnje agjensi e administrates shteterore, nuk mund te vere veton mbi nje vendim qeverie apo te agjensise se territorit pergjegjesia e se ciles eshte te aprovoje keto leje. Ato pallavra e mashtrime jane bananet e prishura qe Rama iu servir ju ne mediat e tij ne Tirane, qe te mbuloje shkeljen me te dyja kembet te ligjit qe ben me keto vendime. Vetem nese verehen shkelje ligjore, kryeministri apo agjensia mund te korrigjoje nje vendim te meparshem, por eshte detyra e tij qe te artikuloje ne ligj se cilat jane keto shkelje. Dhe berja e mbledhjes me "dyert te mbyllura per mediat" dhe presioni qe u ushtron te njejtet njerezve qe aprovuan projektin 3 muaj me pare, eshte "stili" i orangotangut kryeminister. Me kete vendim qe mori agjensia perkatese nen trysnine e Rames inkriminoi vetveten, pasi votoi per rrezimin e nje vendimi qe ata vete moren 3 muaj me pare.

Pallati eshte i paligjshem kur ndertohet pa leje. Kur pallati ndertohet me leje, nuk eshte i paligjshem, eshte i ligjshem. Dhe ajo toke ka pronar, dhe budalleku ne kete mes eshte qendrimi qe mban majmuni ne Tirane: do ndertohet xhamia po jo qendra tregtare! Pronari po thote: po nuk u ndertua qendra tregtare, nuk ndertohet xhami ne token time! Se si do ta "detyroje" Rama pronarin qe te ndertoje xhami falas ne pronen e tij pa ndonje interes, kete ngelim ta shohim e te qeshim me te.

Po dale dale, keto jane hic asgje, prisni prisni, kryemajmuni ka per te cuditur jo shqiptaret, por boten me vendimet e tija.

Albo
    Albo,ty do e shkonte per shtat me shume te ishe zedhenes i PD-se,jo se nuk e ben kete pune sic duhet,por do e ishte me mire nje SATUS Ligjor !
    Ne kete Rast,Xhami-Pallat u nxorr fare qarte ne Publik me nje firme nga ISH-Hryeminstri yt,qe ky ishte 1 VENDIM Qeverie me miratim per keto 2 leje.!?!?! ne fakt ec e kuptoje se cfare eshte.
    Mqns shpesh here TI flet,me shume Kompetence mbi gjithcka,si per institutet,ligjet,policine,ushtrine,....etj,pa asnje medyshje dhe pa asnje lloj ironie une do te quaj pa frike si BERRISHA i FORUMIT,sepse ai di gjithcka dhe flet per gjithcka.

Ne rrjeshtin e fundit jam 1000% dakort me ty,per ata qe snjohin Edi Ramen prisni se eshte akoma shpejt,por po ju them qe eshte nje Skizofren i Civilizuar,dhe atij vendi i duhet nje i tille.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Alti Elezi : 11-10-2013 më 18:33

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anëtarësuar
    04-04-2010
    Postime
    794

Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Nga nje ane uzurpimin e nje prej hapsirave te pakta te gjelbra ne Tirane, edhe per ceshtjes e Perendise, nuk ishte e rastit. Fundja fundit ai do e mirekuptonte shpetimin e ketyre hapsirave per te shpetuar sadopak nje qytet te marre nga dreqi. Nga ana tjeter, u kthye ne legjende si Rozafati kjo xhamia, lejet jepen diten dhe anullohen naten. Komunitetin musliman e kane perdorur si mish per top te dyja palet, kesaj rradhe e hodhi Basha dhe i ngeli Rames. Per topin njelloj mbetet situata, duart nuk perbejne diference, kur topi ngelet po top.
    Komuniteti Myslyman i Albanistanit,ka nje prone te vogel atje ku pretendohet e ngrihet Xhamia sot,por ne Fakt po ky Komunitet i Hallakatur,nuk pranon ndertimin e xhamise qe eshte Projektuar ne nje vend tjeter nga Plani francez(keshtu thuhet).
    Pra kjo leje eshte bere nje Lesh-Arapi si vet shteti i shqiperise.

...in the battle of Love! Maska e Pirate of Love
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    Made in Lugina!
    Postime
    1,030

kete sikur e ka pasur prioritet number one, ky piktori i Saluas Thua qe kete i kerkonte BE si kusht per anetaresimin e Shqiperise ne BE dhe ja do ndryshojme ligjet e aprovuara, shkarko e emero shefa e drejtora institucionesh dhe shiko, hyhyhyyyyyy iku mandatja... vie tjetri edhe perseri e fillon me shkarko, emero e riemero, zyrtare, drejtore e shefa gjithandej!
    ...nuk i dihet kurre, nuk i dihet kurre, ndoshta vjen momenti...!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Gjithe objektet fetare duhet te ndertohen jashte qendrave urbane. Do ishte me mire te protestohet per korrupcionin, papunsine, rruget me gropa, shkollat pa dritare, spitalet pa ilace...
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

1.2.3...I
    Anëtarësuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Shqiperia eshte kthyer ne nje republike bananesh dhe ka per kryeminister nje majmun kryebanane ngrenes, pasi ka njerez si puna tende, qe e keni koken te mbushur me pambuk. Asnje institut ne Shqiperi, asnje agjensi e administrates shteterore, nuk mund te vere veton mbi nje vendim qeverie apo te agjensise se territorit pergjegjesia e se ciles eshte te aprovoje keto leje. Ato pallavra e mashtrime jane bananet e prishura qe Rama iu servir ju ne mediat e tij ne Tirane, qe te mbuloje shkeljen me te dyja kembet te ligjit qe ben me keto vendime. Vetem nese verehen shkelje ligjore, kryeministri apo agjensia mund te korrigjoje nje vendim te meparshem, por eshte detyra e tij qe te artikuloje ne ligj se cilat jane keto shkelje. Dhe berja e mbledhjes me "dyert te mbyllura per mediat" dhe presioni qe u ushtron te njejtet njerezve qe aprovuan projektin 3 muaj me pare, eshte "stili" i orangotangut kryeminister. Me kete vendim qe mori agjensia perkatese nen trysnine e Rames inkriminoi vetveten, pasi votoi per rrezimin e nje vendimi qe ata vete moren 3 muaj me pare.

Pallati eshte i paligjshem kur ndertohet pa leje. Kur pallati ndertohet me leje, nuk eshte i paligjshem, eshte i ligjshem. Dhe ajo toke ka pronar, dhe budalleku ne kete mes eshte qendrimi qe mban majmuni ne Tirane: do ndertohet xhamia po jo qendra tregtare! Pronari po thote: po nuk u ndertua qendra tregtare, nuk ndertohet xhami ne token time! Se si do ta "detyroje" Rama pronarin qe te ndertoje xhami falas ne pronen e tij pa ndonje interes, kete ngelim ta shohim e te qeshim me te.

Po dale dale, keto jane hic asgje, prisni prisni, kryemajmuni ka per te cuditur jo shqiptaret, por boten me vendimet e tija.

Albo
    Nuk e di si ka mundesi qe i ke vene re gabimet e Rames,e jo edhe te Berishes!
    Nuk mbulohen gabimet qe njeher ka bere Berisha,me ato te cilat beri Rama,se qe te dy kan gabuar,kjo eshte me se e qart!

E para,kur nje pjese apo zone eshte me ineterers te komunitetit,edhe nese ai vend ka nje pronar,nuk duhet te vihen ne radh te pare interesat e pronarit para komunitetit,duke pare interesat me shume te pronareve se sa te gjithe Qytetit u betonizua gjithandej.Kurse rrolin e rregullatorit qe ti rregulloj se si duhet keto gjera e ka Shteti!

'Shteti i Berishes' po te punonte sipas rregullave,ligjit dhe ineteresit te qytetareve,do bente ndryshe negociata si me pronaret ashtu dhe me Komunitetin Mysliman,p.sh do mund ta blinte pronen nga pronaret,sipas rregullave dhe te ja dhuronte Xhamis ate pjes per te cilen kishte nevoj,se ne fund te fundit i takon shtetit te mendoj ku te ndertohet xhamia dhe ti plotesoj keto nevoja te atij Komuniteti!Nga gjithe ajo qe kuptuam deri tani del se shteti beri nje kompromis duke dal vete i paster dhe pa asnje shpenzim,beri qe pronaret te kompenzojn(sepse vetem dhurim qe nuk quhet ky) ate pjes te tokes ne kembim te dhenjes se lejes.Ateher ketu kemi dhe marrveshjen te pronareve-komuniteti mysliman dhe 'shteti i Berishes'.

Nuk mund te thuhet me,se kjo ishte e vetmja menyre e negocijimit!Sepse shume qart u deklaruan pronaret,qe kishin provuar menyra te ndryshme edhe per shitjen kan qene te gatshem por kjo nuk u be,as nga komuniteti mysliman as nga shteti.Keshtu qe ska me sens te luhet me "karten e pamundesis se opsioneve"

Gabimin qe beri tani 'shteti i Rames' eshte se mori nje vendim,pa bere negociata dhe marrveshje me pronaret.Ajo toke ka akoma nje pronar,te mirren vendime dhe te japen leje ne nje toke qe ka nje pronar,pa u marr vesh me ta ne asnje lloj menyre,eshte me vertet absurde!

Mrrveshja ka qene te ndertohet Xhamia dhe pallatet,me qe vendimi u anulua per pallatet,bie poshte dhe marrveshja.Ateher duhet krijuar nje marrveshje tjeter para se te ipet nje vendim tjeter,e jo te mirret vendimi,pa pas nje marrveshje me pronaret.
    Ndryshuar për herë të fundit nga zANë : 12-10-2013 më 11:29

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •