Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 88
    Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583

Për: Rama ndryshon lejen e ndërtimit për Xhaminë e re, anulon qendrën tregtare

Citim Postuar më parë nga gesti_7 Lexo Postimin
    Kush tha qe e kam mbrojtur Ramen? Po te shohesh postimet qe kam bere per Ramen do shohesh qe e kam kundershtuar betonizimin qe i kam bere Tiranes.
    Kam kundershtuar rruget sa per sy e faqe me kanalizime qe duhen ribere cdo 10-15 vjet. Kam kundershtuar interesat klienteliste qe ka ngritur kur ishte ne Tirane dhe qe po ngre dhe tani ne qeverisjen qendrore.
    Ti po perdor karten "meqe gaboi kundershtari te gaboj dhe une".

Problemi eshte qe kur krahasoj 4 vitet e para te Rames ne Tirane me 4 vitet e para te Bashes ne Tirane, me vjen keq ta them por Basha eshte shume me keq.
    Shumica e rrugeve kryesore jane bere gjithe gropa dhe nuk kujtohet njeri qe ti rregulloje.
    Per kete kam nisur dhe nje email drejt bashkise per gjendjen e rrugeve dhe pergjigja me ka ardhur pas 2 muajsh, gropat jane mbushur pas 4 muajsh dhe jane riprishur dhe rihapur gropat vetem 1 muaj pas mbushjes. Me keto standarte do eci Basha?

Erdhi me premtimin qe do bente unazen e re dhe do lidhte rrugen e Elbasanit me shkollen Teknologjike dhe do e mbyllte brenda 2012, por ato 600 metra qe kane mbetur vajti dy vjet dhe nuk punohet (tani nisen te gerrmojne ne 100 metra rruge). Beri vetem pjesen qe lidhte Komunen e Parisit me TEGun.
    Nisi bulevardin e ri te Tiranes vetem e vetem per te marre shpejt e shpejt hisen e vet ne ato qendrat polifunksionale qe ka miratuar para se te ike nga bashkia pasi nuk do kandidoje me per Tiranen (te pakten sic ka thene). E coi stacionin e trenit jashte Tiranes. Ne cfare kryeqyteti te Europes te pakten ke pare qe te mos kete stacion treni? Pse u be kjo? Sepse jane interesat te bizneset qe do hapen te stacioni multimodal (per emertime eshte me mire se Rama me thene te drejten "multimodal", "polifunksionale" etj ) .
    Beri disa rrugica per zgjedhje sa per sy e faqe.
    Nga rruget e medha beri vetem rrugen e Dibres e cila direkt javen pas zgjedhjeve "u shqep" nuk e di per cfare arsye.
    Dhe te mendosh qe kishte me vete qeverine dhe keshillin.
    Si do ja beje tani qe nuk ka as qeverisjen qendrore dhe as keshillin (megjithese shpresoj shume qe Rama te heqe dore nga praktika e bllokimit te fondeve per bashkite e djathta) ?
    Nuk e di por per mendimin tim Basha nuk eshte per postin qe ka.
    Dhe ishalla PD nxjerr ndonje figure tjeter qe mund te menaxhoje me mire deri sa te marri pushtetin pasi Basha max per minister te jashtem eshte per mua (edhe ate me medyshje).

Dhe nje gje se nuk ju pergjigja pyetjes tende pse tani Rama?
    Sepse do qe te nderprese fondet dhe mundesite per te gjetur te ardhura per Bashen dhe ne kete menyre ta kete me te veshtire PD ardhjen ne pushtet. Mendimi im ky gjithsesi
    Basha ka vetem 2 vjet qe kur u zgjodh ne krye te Tiranes jo 4 vjet sic thua ti , ketu ti gabon ne menyre e gjykimit sepse s'mund te behen te gjitha per 2 vjet. Disa gjera jane bere disa gjera edhe nuk jane bere , ne kete pike jam dakort me ty por sic e theksova ka vetem 2 vjet. Kur te vije dita e zgjedhjeve lokale atehere ne kemi te drejte te themi cfar ka bere dhe sa ka mbajtur premtimet sepse edhe Basha vet per disa premtime ka thene brenda mandatit 4 vjecar.

Sa per trenin une nuk besoj qe ty do te vinte keq dhe te kishe deshire te udhetoje me ate tren rrangalle se edhe breshka po te nisej nga destinacioni do arrinte me shpejt ne Durres. Te flasim realisht , asnjeri s'do i vinte keq per ate tren me ate gjendje qe ka , me mire te mos ekzistonte fare. Eshte turp i madh edhe per turistet e huaj nese qellojne te udhetiojne me tren nga qendra te Tiranes. Sikur treni te ishte ashtu sic e ka europa , une vet i pari do bashkohesha me ju kunder levizjes te staacionit nga qendra e Tiranes ne Vore

Ne disa fjali jam dakort me ty
    Ndryshuar për herë të fundit nga Noellag : 11-10-2013 më 05:36
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Po ca flet per ligje e per plane. Se plane ka pasur gjithmone dhe leje do ket gjithmone. Pezullime ndertimi beri dhe Rama ne disa qytete tani. I the gje bravo ti? Dhe shiko ne cfare teme je, po flitet per leje ndertimi te dhene nga Basha.

Ti thjesht aprovon cdo gje qe ben PD dhe kaq. Nuk ka rendesi se cfare ndodh ne te vertete. Problemi i ntertimeve pa leje e pa kritere ka qe ne fillim te demokracise dhe vazhdon akoma. Per ty ka qene problem vetem gjate kohes se ames dhe tani u zhduk teresisht se erdhi Basha qe po punon dite e nate per tiranasit.
    Qyfyre me vjen keq te ta them , pervec se je injorante ne kete teme , je edhe kokeforte.

Une flas me argumenta , nuk aprovoj cdo gje qe ben PD. Nuk mund te them bravo nje njeriu qe pezullon ndertimet tani qe eshte kryeminister dhe bastardoi Tiranen me beton kur ishte kryetar bashkie. Pasi betonizoi Tiranen per 11 vjet si kryebashkiak dhe humbi ne zgjedhje , s'mund te korrigjoje gabimet me shume deme tani qe eshte kryemnister. Gjithcka qe ben Rama e ben per imazhin e tij , ne syte e publikut do e shese sikur mbron lulishte e parqe ,por tani eshte vone.Demi qe i shkaktoi Tiranes nuk riparohet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Noellag : 11-10-2013 më 06:00
    Larguar

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419

Sa dashakeq more Albo.

Vetem vrer shfryn.Po duro mo tu duket puna njehere ketyre te rinjve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681

Albo Nese Rama do te krijoje nje "projekt te ri per xhamine", le ta beje. Por projekti aktual mori fund e u prish nga vendimi qe ai mori. Pronaret nuk do te pranojne ndertimin e xhamise ne pronen e tyre ku ata nuk kane asnje perfitim prej saj.
    O albo nëse kryeministri jot është një majmun cirku ti je një kok bosh që se ka shokun. Tani lexo mirë këtu hapi sytë edhe veshët e bëji KATËR
    Thuaj1/Egziston një dokument që doli dje në TV ku ishte aprovuar paraprakisht nga qeveria leja për ndërtimin e xhamisë dhe të pallatit shumë katësh. Por që kjo leje të kishte fuqi ligjore duhej të aprovohej edhe nga instituti i kulturës dhe monumenteve. prandaj kjo copë letër e qeverisë ju dërgua këtij instituti për aprovim si monument kulture me titul APROVIMI I LEJES SË QEVERISË PËR TRASHËGIMI KULTURORE E XHAMISË DHE PALLATIT.
    Thuaj 2/Intituti e aprovoj vetëm pjesërsht duke i kthyer përgjigje si më poshtë. Aprovohet leja e ndërtimit të objektit të kultit Xhamia. Dhe nuk ka asnjë shkronjë për aprovimin e pallatit pasi nuk përbën objekt kulti.
    Thuaj3/Qeveria e merr këtë dokument dhe duke e fallcifikuar thotë APROVOHET LEJA E NDËRTIMIT TË XHAMISË ME PALLATIN. Prandaj ai majmuni i cirkut që thu ti i mblodhi këto dokumente dhe tha kjo leje për pallatin nuk është aprovuar ndonjëherë dhe ata që kanë fallsifikuar këtë dokument duhet të ddalin para drejtësisë. Kështu që nëse ne kemi një shtet ligjor që funksionon ta denoncojë dhe ta dënojë mashtruesin dhe fallsifikatorin biles të kontrolloje edhe nëse për këtë pazar të pisët janë dhënë para apo jo.
    E more vesh ti majmunin e cirkut se cfarë ka bërë asgjë më shumë se ka zbatuar ligjin.
    Thuaj4/ Tani thuaj metëvërtetë atij Bashës se as dejure e as de fakto nuk ka patur leje ndërtimi për pallatin nga instituti i kulturës dhe monumenteve kulturore. Pallati po të ndërtohej do ishte i paligjshmëm ndërsa xhamia kishte leje ndërtimi. A ekuptonin ti o mono ça bohet ktu apo jo, duhet me ta ftillu una menjen ty. Hajde Amerikan HAJDE.
    Ta kisha unë në dorë këtë punë hapësirën për të cilën bëhet fjalë që ishte një lulishte e bukur dhe pemë të larta do ta linja lulishte për qytetarët dhe do nxirja një vendim që ajo pronë të bëhej pronë e bashkisë pikërisht si lulishte duke i paguar me para në dorë pronarët sipas ligjeve në fuqi ose ti kompensoja me tokë diku tjetër.
    Ik more djalë merru me forumin e mos fol çapa lapa lart e posht.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dardajan : 11-10-2013 më 09:01

Citim Postuar më parë nga Noellag Lexo Postimin
    Qyfyre me vjen keq te ta them , pervec se je injorante ne kete teme , je edhe kokeforte.

Une flas me argumenta , nuk aprovoj cdo gje qe ben PD. Nuk mund te them bravo nje njeriu qe pezullon ndertimet tani qe eshte kryeminister dhe bastardoi Tiranen me beton kur ishte kryetar bashkie. Pasi betonizoi Tiranen per 11 vjet si kryebashkiak dhe humbi ne zgjedhje , s'mund te korrigjoje gabimet me shume deme tani qe eshte kryemnister. Gjithcka qe ben Rama e ben per imazhin e tij , ne syte e publikut do e shese sikur mbron lulishte e parqe ,por tani eshte vone.Demi qe i shkaktoi Tiranes nuk riparohet.
    Faktet ti solla une, dhe ti preferon ti injorosh. Tregon vete injorance per temen, kokefortesi dhe madje militantizem te tepruar.

Sipas teje Rama mundohet te shitet si i mire para publikut, kurse Basha eshte me te vertet i mire dhe vetem mendon per popullin?

Demi i Tiranes ka filluar me kohe, qe para Rames, vazhdoi me Ramen, dhe do vazhdoje dhe tani. Por per ty Tirana ishte lule, erdhi Rama e prishi, dhe tani po lulezon prap.

Citim Postuar më parë nga dardajan Lexo Postimin
    O albo nëse kryeministri jot është një majmun cirku ti je një kok bosh që se ka shokun. Tani lexo mirë këtu hapi sytë edhe veshët e bëji KATËR
    Thuaj1/Egziston një dokument që doli dje në TV ku ishte aprovuar paraprakisht nga qeveria leja për ndërtimin e xhamisë dhe të pallatit shumë katësh. Por që kjo leje të kishte fuqi ligjore duhej të aprovohej edhe nga instituti i kulturës dhe monumenteve. prandaj kjo copë letër e qeverisë ju dërgua këtij instituti për aprovim si monument kulture me titul APROVIMI I LEJES SË QEVERISË PËR TRASHËGIMI KULTURORE E XHAMISË DHE PALLATIT.
    Thuaj 2/Intituti e aprovoj vetëm pjesërsht duke i kthyer përgjigje si më poshtë. Aprovohet leja e ndërtimit të objektit të kultit Xhamia. Dhe nuk ka asnjë shkronjë për aprovimin e pallatit pasi nuk përbën objekt kulti.
    Thuaj3/Qeveria e merr këtë dokument dhe duke e fallcifikuar thotë APROVOHET LEJA E NDËRTIMIT TË XHAMISË ME PALLATIN. Prandaj ai majmuni i cirkut që thu ti i mblodhi këto dokumente dhe tha kjo leje për pallatin nuk është aprovuar ndonjëherë dhe ata që kanë fallsifikuar këtë dokument duhet të ddalin para drejtësisë. Kështu që nëse ne kemi një shtet ligjor që funksionon ta denoncojë dhe ta dënojë mashtruesin dhe fallsifikatorin biles të kontrolloje edhe nëse për këtë pazar të pisët janë dhënë para apo jo.
    E more vesh ti majmunin e cirkut se cfarë ka bërë asgjë më shumë se ka zbatuar ligjin.
    Thuaj4/ Tani thuaj metëvërtetë atij Bashës se as dejure e as de fakto nuk ka patur leje ndërtimi për pallatin nga instituti i kulturës dhe monumenteve kulturore. Pallati po të ndërtohej do ishte i paligjshmëm ndërsa xhamia kishte leje ndërtimi. A ekuptonin ti o mono ça bohet ktu apo jo, duhet me ta ftillu una menjen ty. Hajde Amerikan HAJDE.
    Ta kisha unë në dorë këtë punë hapësirën për të cilën bëhet fjalë që ishte një lulishte e bukur dhe pemë të larta do ta linja lulishte për qytetarët dhe do nxirja një vendim që ajo pronë të bëhej pronë e bashkisë pikërisht si lulishte duke i paguar me para në dorë pronarët sipas ligjeve në fuqi ose ti kompensoja me tokë diku tjetër.
    Pemet dhe lulet nuk japin bakshishe

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,410
    Postimet në Bllog
    22

Citim Postuar më parë nga dardajan Lexo Postimin
    Shqiperia eshte kthyer ne nje republike bananesh dhe ka per kryeminister nje majmun kryebanane ngrenes, pasi ka njerez si puna tende, qe e keni koken te mbushur me pambuk. Asnje institut ne Shqiperi, asnje agjensi e administrates shteterore, nuk mund te vere veton mbi nje vendim qeverie apo te agjensise se territorit pergjegjesia e se ciles eshte te aprovoje keto leje. Ato pallavra e mashtrime jane bananet e prishura qe Rama iu servir ju ne mediat e tij ne Tirane, qe te mbuloje shkeljen me te dyja kembet te ligjit qe ben me keto vendime. Vetem nese verehen shkelje ligjore, kryeministri apo agjensia mund te korrigjoje nje vendim te meparshem, por eshte detyra e tij qe te artikuloje ne ligj se cilat jane keto shkelje. Dhe berja e mbledhjes me "dyert te mbyllura per mediat" dhe presioni qe u ushtron te njejtet njerezve qe aprovuan projektin 3 muaj me pare, eshte "stili" i orangotangut kryeminister. Me kete vendim qe mori agjensia perkatese nen trysnine e Rames inkriminoi vetveten, pasi votoi per rrezimin e nje vendimi qe ata vete moren 3 muaj me pare.

Pallati eshte i paligjshem kur ndertohet pa leje. Kur pallati ndertohet me leje, nuk eshte i paligjshem, eshte i ligjshem. Dhe ajo toke ka pronar, dhe budalleku ne kete mes eshte qendrimi qe mban majmuni ne Tirane: do ndertohet xhamia po jo qendra tregtare! Pronari po thote: po nuk u ndertua qendra tregtare, nuk ndertohet xhami ne token time! Se si do ta "detyroje" Rama pronarin qe te ndertoje xhami falas ne pronen e tij pa ndonje interes, kete ngelim ta shohim e te qeshim me te.

Po dale dale, keto jane hic asgje, prisni prisni, kryemajmuni ka per te cuditur jo shqiptaret, por boten me vendimet e tija.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 11-10-2013 më 09:45

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681

Vetem nese verehen shkelje ligjore, kryeministri apo agjensia mund te korrigjoje nje vendim te meparshem, por eshte detyra e tij qe te artikuloje ne ligj se cilat jane keto shkelje.
    E di si i thonë kësaj na ore i verbër sy që të shohsëh realitetin se ku je. Jo i përgjgjet i verbëri unë dua të mbetem jo vetëm i verbër por edhe shurdh po qe mundësia.
    Mos e zgjasim më të gjitha palët po hedhin në gjyq njëra tjetrën dhe do dalë e vërteta. Po ishte si thua ti do më japësh një kafe në flidelfia, po ishte si them unë do të jap një kafe ke xhamia kur të ndërtohet, por meqense nuk do ketë qëndër tregtare do ta jap aty rrotull ke lulishtja 1 maji që është e vetmja që po i reziston betonit. Edhe arkitekti më i dobët e di që nuk mund të ndërtosh mbi truallin tënd brënda një qyteti çdo centimër që ke në pronë me beton. Duhet të lësh pa tjetër një përqindje të truallit për të plotësuar disa kushte të tjera siç janë hapësirat e gjelbërta, trotuaret, rrugët apo rrugicat etj. Vetëm në shqipëri ndodh që pronarët e tokave ndërtojnë me beton deri tek fillimii trotuarit pa lënë asnjë cm të lirë për hapësira të tjera. Në evropë nuk ka aasnjë bashki që të japë leje ty të ndërtosh pa lënë hapësira të tjera që i nevojiten në radhë të parë atyre që do futen aty por edhe të tjerëve që do kalojnë aty.Kjo xhamia që thua ti edhe trotuarin e kishte të mbuluar me tavan që mbështetj mbi kollona të vendosura mbi trotuar e jo më të lërë ty hapësira të tjera. Prandaj mos fol kot.

Asnje institut ne Shqiperi, asnje agjensi e administrates shteterore, nuk mund te vere veton mbi nje vendim qeverie apo te agjensise se territorit pergjegjesia e se ciles eshte te aprovoje keto leje.
    Po të ishte kështu nuk ja çonte fare për aprovim, por e vendoste vetë që në fillim dhe pikë, prandaj edhe këtu je gabim, vërtet mendon se po të kishte të drejtë 100% ta aprovonte vetë qeveria do tja çonte edhe atyre për miratim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dardajan : 11-10-2013 më 10:24

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Faktet ti solla une, dhe ti preferon ti injorosh. Tregon vete injorance per temen, kokefortesi dhe madje militantizem te tepruar.

Sipas teje Rama mundohet te shitet si i mire para publikut, kurse Basha eshte me te vertet i mire dhe vetem mendon per popullin?

Demi i Tiranes ka filluar me kohe, qe para Rames, vazhdoi me Ramen, dhe do vazhdoje dhe tani. Por per ty Tirana ishte lule, erdhi Rama e prishi, dhe tani po lulezon prap.
    Por cfakte thua ti Qyfyre? Ti po na thua brockullat qe Rama na qenka i ndergjegjshem te pezulloje ndertimet tani qe eshte Basha ne krye te Tiranes. Pezullime projektesh apo bllokim kunder kundershtarit eshte cmenduri te tipit Rama.

Pasi te them dhe disa gjera une shpresoj ta mbyllesh gojen njehere e mire ne kete teme se me injorancen tende pafund eshte humbje kohe.

.
    Ne kohen e Brojkes ishte lulishtja e madhe te ish espozita , me Ramen aty u be pallat ,ka qene fusha e zeze nga njesia numer 10 ku luanim futboll, tani jane bere pallate, kan qen parqe te vogla shesh pushimi ne mes te lagjeve ne disa njesi por jane ndertuar pallate ne mes pallateve si pallati i gruas se Rames. Kudo jane pallate me distance 1 meter si grumbull betoni. Po ta shikosh nga mali i dajtit Tirana mezi duket nga tymi i ndotjes se makinave qe vjen si pasoje e betonizmit masiv qe nga mungesa e gjelberimit nuk lejon pastrimin e ajrit.

Tani jane ngushtuar hapesirar saqe edhe zjarrfiksja s'mund te hyje ne mes palllateve rast emergjence . Ne kohen e Arben Brojkes kishte me shume hapesire , lulishte , parqe, fusha futbolli.. Ne kohen e Rames te gjitha keto u zhduken... Kurse Basha ka vetem 2 vjet dhe i pezulloi dhenien e lejeve per disa kohe..

Nese ti mendon qe keto nuk jane bere ne kohen e Rames 11 vjet , atehere me mbetet te them vazhdo me injorancen tende.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Noellag : 11-10-2013 më 10:07
    Larguar

Citim Postuar më parë nga Noellag Lexo Postimin
    Por cfakte thua ti Qyfyre? Ti po na thua brockullat qe Rama na qenka i ndergjegjshem te pezulloje ndertimet tani qe eshte Basha ne krye te Tiranes. Pezullime projektesh apo bllokim kunder kundershtarit eshte cmenduri te tipit Rama.

Pasi te them dhe disa gjera une shpresoj ta mbyllesh gojen njehere e mire ne kete teme se me injorancen tende pafund eshte humbje kohe.

.
    Ne kohen e Brojkes ishte lulishtja e madhe te ish espozita , me Ramen aty u be pallat ,ka qene fusha e zeze nga njesia numer 10 ku luanim futboll, tani jane bere pallate, kan qen parqe te vogla shesh pushimi ne mes te lagjeve ne disa njesi por jane ndertuar pallate ne mes pallateve si pallati i gruas se Rames. Kudo jane pallate me distance 1 meter si grumbull betoni. Po ta shikosh nga mali i dajtit Tirana mezi duket nga tymi i ndotjes se makinave qe vjen si pasoje e betonizmit masiv qe nga mungesa e gjelberimit nuk lejon pastrimin e ajrit.

Tani jane ngushtuar hapesirar saqe edhe zjarrfiksja s'mund te hyje ne mes palllateve rast emergjence . Ne kohen e Arben Brojkes kishte me shume hapesire , lulishte , parqe, fusha futbolli.. Ne kohen e Rames te gjitha keto u zhduken... Kurse Basha ka vetem 2 vjet dhe i pezulloi dhenien e lejeve per disa kohe..

Nese ti mendon qe keto nuk jane bere ne kohen e Rames 11 vjet , atehere me mbetet te them vazhdo me injorancen tende.
    Ti po me perserit ato qe te thash une. Por ato ndertime vend e pa vend ne Tirane kane filluar shume me heret se sa te vinte Rama ne bashki. Une sapo ta solla ate shembull me lart qe me kane bere pallate 1 meter nga pallati im me kohe, ti e perserit. Sapo te thashe qe Rama e vazhdoi te njejten gje (ti me thua se thashe se nuk jane bere ne kohen e Rames 11 vjet).

Sjell shembull Brojken. Eshte skandaloze. Tirana ishte qeyteti i kioskave dhe tezgave ne cdo cep lagje e ne cdo rruge. Dukej me keq se Kabuli ne mes te luftes. Ta thashe qe ne fillim qe ti e paske me te degjuar Tiranen e atehershme.

Une Ramen e kam mburrur ketu per 4 vjecarin e pare vetem. Pastaj me pas beri ato qe luftoi ne ate 4 vjecar. Por po ta perseris qe per ty Tirana ishte lule, erdhi Rama e prishi, dhe tani po lulezon prap. Mendim shume objektiv.

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •