Kete nuk e kuptoj une. Si nuk besohen faktet? Qe tani eshte nate ketu ku jame une eshte fakt, dhe une e besoj kete. Qe tani eshte tetor eshte fakt dhe te tere e besojme kete. Qe qielli eshte blu eshte fakt dhe te tere e besojme kete. Ka shume fakte dhe ka shume njerez qe i besojne. C'fare doje te thoje ketu?
"An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"
"An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"
@Scion ka te drejte,faktet nuk besohen,ata jane dituri/njohuri.
Ndersa kur nuk kemi njohuri/dituri per dic,ajo qe nuk munde te vertetohet - atehere lind nevoja te besohet.
Besimi zakonisht definohet si interpretim subjektiv i perceptimit shpirteror,pa pasur kurrfar faktesh ! ...
Mundet perendija te besoj ne fakte ?!!!
"... edhe zoti hesht para fakteve..."![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga semiku : 13-10-2013 mė 12:19
Dituria eshte besim i vertete i justifikuar. Te pakten keshtu ishte deri nga 1960 kur dolen Gettier cases. Tani dihet se duhet me shume se kaq. Por dituria sesbene kerkon besim. Pa besim nuk ka dituri. Besimi eshte mental state, dhe ky mental state eshte i domosdoshem per dituri. Tani eshte tetor. Ky eshte fakt. Ti beson se tani eshte tetor? Tani pemet jane zverdhur, ky eshte fakt. E beson ti kete? Bora eshte e bardhe. E beson ti kete fakt? Ka mundesi qe ju fjalen 'besim' po e interpretoni ndryshe, por sic po e perdor une eshte shume e drejte, edhe se mundet te kete kuptime te tjera
Tutulli nuk eshte gabim!
Nėse dėshiron ta dish tė vėrtetėn duhet tė jesh i gatshėm ta pranosh.
Krijoni Kontakt