Close

Rezultati i Sondazhit: (Vetem fetaret!) Besoni ne Teorine e Evolucionit?

Votues
31. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po. Besoj ne evolucion.

15 48.39%
  • Jo. Nuk besoj ne evolucion.

16 51.61%
Faqja 11 prej 23 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 227
    dEaD rAceR Maska e unreal
    Anėtarėsuar
    02-04-2003
    Postime
    528

Pėr: Fetare, Besoni ne Teorine e Evolucionit?

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Qe te jete dicka e besueshme, duhet te jete e vertetueshme dhe duhet te jete e ngritur mbi prova empirike shkencore qe mund te riprodhohen nga shkencetaret e tjere ne bote.
    Pse kjo rregull nuk aplikohet kur eshte "zoti" ne pyetje?

Apo mjafton te thote nje i semure psiqikisht se zoti me eshte paraqitur ne kete forme dhe kjo eshte fakt dhe prove emperike qe s'ka kush i lekund themelin?

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857

Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Hahaha, imagjino *(Supozim) sikur mesia dhe te gjith neve ta kemi gabim, dhe per cudine tone del qe Allahu qenkeshka "zoti i vertete" dhe po per cudine tone ai vendos te fali te gjith njerzimin (Zoti i do gjithe njerzit, apo jo) dhe mbi te, na fal dhe nga 72 virgjine ...
    Jo ne fakt, une do i kembeja virgjinet per nje "shqyrtim" 5 sekondesh fytyres se "mrrolur" te personit te lartpermendur.

Tx, per humorin
    .....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sami Hyseni : 10-10-2013 mė 22:07

Kete nuk e kuptoj une. Si nuk besohen faktet? Qe tani eshte nate ketu ku jame une eshte fakt, dhe une e besoj kete. Qe tani eshte tetor eshte fakt dhe te tere e besojme kete. Qe qielli eshte blu eshte fakt dhe te tere e besojme kete. Ka shume fakte dhe ka shume njerez qe i besojne. C'fare doje te thoje ketu?

Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Titulli i sondazhit, Gabim.
    Nje gje qe eshte FAKT nuk besohet, ai eshte fakt do apo s'do ti.
    Shkenca nuk eshte as opinion ku ti ngref preshin per qejf te kokrres tende. Nese ti nuk je dakord me shkencen, mund te shkosh ne P*S*
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

Citim Postuar mė parė nga hof Lexo Postimin
    Kete nuk e kuptoj une. Si nuk besohen faktet? Qe tani eshte nate ketu ku jame une eshte fakt, dhe une e besoj kete. Qe tani eshte tetor eshte fakt dhe te tere e besojme kete. Qe qielli eshte blu eshte fakt dhe te tere e besojme kete. Ka shume fakte dhe ka shume njerez qe i besojne. C'fare doje te thoje ketu?
    Qielli eshte blu?! ahahahahahaha
    Qe Zoti ekziston dhe ka Krijuar ēdo gje eshte fakt, por disa e besojne dhe disa te tjere jo.
    Nėse dėshiron ta dish tė vėrtetėn duhet tė jesh i gatshėm ta pranosh.

LOL nuk e kuptoj une se c'fare eshte kaq humoristike ketu

Qe njeriu eshte produkt i evolucionit eshte fakt, poashtu eshte fakt qe disa gjysmak injorante kujtojne se mundet te kundershtojne ekspertet ne shkence!

Citim Postuar mė parė nga optimus.prime Lexo Postimin
    Qielli eshte blu?! ahahahahahaha
    Qe Zoti ekziston dhe ka Krijuar ēdo gje eshte fakt, por disa e besojne dhe disa te tjere jo.
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

@Scion ka te drejte,faktet nuk besohen,ata jane dituri/njohuri.
    Ndersa kur nuk kemi njohuri/dituri per dic,ajo qe nuk munde te vertetohet - atehere lind nevoja te besohet.

Besimi zakonisht definohet si interpretim subjektiv i perceptimit shpirteror,pa pasur kurrfar faktesh ! ...

Mundet perendija te besoj ne fakte ?!!!
    "... edhe zoti hesht para fakteve..."
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga semiku : 13-10-2013 mė 12:19

Dituria eshte besim i vertete i justifikuar. Te pakten keshtu ishte deri nga 1960 kur dolen Gettier cases. Tani dihet se duhet me shume se kaq. Por dituria sesbene kerkon besim. Pa besim nuk ka dituri. Besimi eshte mental state, dhe ky mental state eshte i domosdoshem per dituri. Tani eshte tetor. Ky eshte fakt. Ti beson se tani eshte tetor? Tani pemet jane zverdhur, ky eshte fakt. E beson ti kete? Bora eshte e bardhe. E beson ti kete fakt? Ka mundesi qe ju fjalen 'besim' po e interpretoni ndryshe, por sic po e perdor une eshte shume e drejte, edhe se mundet te kete kuptime te tjera

Tutulli nuk eshte gabim!

Citim Postuar mė parė nga semiku Lexo Postimin
    @Scion ka te drejte,faktet nuk besohen,ata jane dituri/njohuri.
    Ndersa kur nuk kemi njohuri/dituri per dic,ajo qe nuk munde te vertetohet - atehere lind nevoja te besohet.

Besimi zakonisht definohet si interpretim subjektiv i perceptimit shpirteror,pa pasur kurrfar faktesh ! ...

Mundet perendija te besoj ne fakte ?!!!
    "... edhe zoti hesht para fakteve..."

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar mė parė nga optimus.prime Lexo Postimin
    ...
    Cila ishte arsya e Zotit per te krijuar cdo gje, boten dhe njerezit...?

Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin
    Cila ishte arsya e Zotit per te krijuar cdo gje, boten dhe njerezit...?
    Zoti e ka thene kete vet:"Nuk krijova njerezit dhe xhindet per tjeter, pos qe te me adhurojne".

LOL nuk e kuptoj une se c'fare eshte kaq humoristike ketu

Qe njeriu eshte produkt i evolucionit eshte fakt, poashtu eshte fakt qe disa gjysmak injorante kujtojne se mundet te kundershtojne ekspertet ne shkence!
    Vertete nuk e kupton?! nejse, s'ka lidhje...
    Cili eshte fakt se njeriu eshte produkt i evolucionit? Tregoma faktin...mos me thuaj darvilli ka thene kete dhe ate, tregoma nje fakt evident dhe logjik, qe ta besoj.

Faqja 11 prej 23 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •