Une do te isha qe te mesohet evolucioni si teori, (sipas disa shkencetareve eshte e mundur qe nese iu jepen miliona vite nje krijese sikur qeni-ujku (e njohur me emrin Sinonyx) per te mbijetuar mund te shndrrohet ne balene, por nuk ka forma te ndermjetme), por edhe te mesohet krijimi apo 'dizajni inteligjent' si teori. Te dyja jane teori dhe nuk jane shkencore sepse shkenca nuk do te mund te obzervoje asnjeren prej tyre. Nuk mund t'ia imponosh Biblen njerezve qe nuk e besojne sepse do te ishte moralisht e gabuar. Nuk mund te ia imponosh as evolucionin njerezve qe nuk e besojne sepse do te ishte moralisht e gabuar. Une nuk jam fanatik dhe mos me fut ne nje kategori me referin pasi une nuk besoj ne dhune e imponime e ne 'kafira e qafire' dhe ky krahasim zotrote nuk eshte i bazuar. Mua me llogaritni si nje shqiptar, vella ne komb qe nuk kam asgje kunder ndonje shqiptari dhe qe as qe punoj per te keqen e ndonje shqiptari por nese do mundem per te miren, jam per vellazeri me ateiste, ortodokse, katolike, myslimane, protestante, deiste, agnostike dhe nuk jam per polarizime te skajshme por per respekt te ndersjelle si njerez e si shqiptare me tolerance per njeri tjetrin.
Une shtriva duart e mia perpara dhe une po vrojtoj se ato jane dizajnuar per te me ndihmuar mua te kryej punet e perditshme qe une i bej. Une po besoj se ato jane dizajnuar dhe krijuar per kete qellim. Sikur nje gote me te cilen pij coca cola tani sikur me duart e mia dikush i ka dizajnuar per funksionet perkatese. Une nuk shoh krijuesin e gotes por besoj se dikush e ka dizajnuar kete gote qe kam perpara meje, pra thjesht per te pire me te.
Krijoni Kontakt