Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 63
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Pėr: 1 pyetje per ateistet

Citim Postuar mė parė nga broken_smile Lexo Postimin
    duket sikur po flasim dy gjuhe te ndryshme... dorezohem.

mirembetsh
    Gjuhe te ndryshme normal se po flasim.
    Ti beson se je produkt i rastesise, je produkt i shndrrimit te kafsheve ne njerez dhe ti vetem ekziston por nuk e din perse jeton kete jete.
    Une besoj se ne ne kete bote jemi krijuar nga Perendia dhe se jemi krijuar per nje qellim. Ti po beson nje besim,fe,filozofi te jetes ndersa une po besoj nje filozofi, fe, besim tjeter te jetes.

Nese Perendia na urdheron qe t'i duam fqinjet tane, ta nderojme nenen e babain dhe t'i trajtojme me respekt shoket e shoqet atehere sipas teje nese i ndjekim keto urdhera ne po behemi vetem robote. Duhet nganjehere edhe t'i urrejme fqinjet tane, nganjehere nuk duhet te shprehim respekt per nenen e babain, nganjehere nuk duhet t'i respektojme miqte tane. Duhet te bejme gjera 'te papritura' sepse e bejne jeten me interesant.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 05-10-2013 mė 07:57

Prof. Dr. Kristal fare!
    Anėtarėsuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329

Citim Postuar mė parė nga broken_smile Lexo Postimin
    duket sikur po flasim dy gjuhe te ndryshme... dorezohem.

mirembetsh

Jo mor vella nje gjuhe eshte, kjo eshte gjuha e priftit! Gjuha e Kongresit te Manastirit gjuha e At Gjergj Fishtes franceskanit qe ishte edhe drejtuesi i ketij Kongresi!
    Por te jap te drejte i nderuar zotni me kete mnmth malcorin muh laj laj 60° inhallah pra me kete shejtan company duhen nerva te forta! Nuk e kane problem me ta share me rranje e me dege Shqiperine e shqiptarizmen vetem per pak isalm!!! Edhe te gjithe fundshpinen e mbajne ngrohte ne perendim, tybestefullah me jetu ndonjeri ne vendet arape ku edhe i kane zemrat!!
    Allahu ekberr hiqni preket se u err!

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Pyetja ime ishte kjo?
    Bir, edhe tek pyetja trego mencuri. Mbaje mend kete.

A mendoni se ateistet po pretendojne te bejne te pa munduren, pra te ia gjejne kuptimin nje gjeje qe nuk ka kuptim, apo dickaje te ia gjejne qellimin kur ajo nuk ka qellim. A jane pra ateistet vetem duke e genjyer veten sepse jeta nuk paska qellim?
    Mjafton te lexosh vetem pyetjen dhe del ne perfundim se pyetja ne fakt nuk eshte as pyetje, por nje argumentim debil pa piken e kuptimit.
    Venia e pikepyetjes ne fund te nje fjalie, Mesia, nuk do te thote qe ajo me magji u kethye ne pyetje.

Ne shqyrtim me konkret te "pyetjes" tende une verej se pjesa e pare e pyetjes hedh poshte pjesen e dyte te pyetjes ose e kunderta
    Konkretisht, ti thua qe:
    1. Ateistet kerkojne ti japin kuptim nje gjeje qe s'ka kuptim! (Kjo eshte shpifja nr.1)
    2. Ateistet thone qe jeta nuk ka kuptim! (Shpifja nr.2)

Lexoje veten tende dhe kenaqu ne nivelin idiot te pyetjes tende.
    Une nuk e di sa ore shkolle ke ti, por di te them qe nje i klases pare di te shtroje nje pyetje me mire te artikuluar se kaq. Por edhe sikur te dyja pyetjet ti merrnim vec e vec, une mund te pergjigjem si me poshte:
    Nga pyetja me lart une arrij te kuptoj qe Mesia ka formuluar nje pyetje "Pa kuptim"

Edhe nje sugjerim nga une! Mbase do te ndihmonte qe ne vend te 100 postimeve pa kuptim te nxirrje 1 postim me gjysem kuptimi, mendo per kete!
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Bir, edhe tek pyetja trego mencuri. Mbaje mend kete.

Mjafton te lexosh vetem pyetjen dhe del ne perfundim se pyetja ne fakt nuk eshte as pyetje, por nje argumentim debil pa piken e kuptimit.
    Venia e pikepyetjes ne fund te nje fjalie, Mesia, nuk do te thote qe ajo me magji u kethye ne pyetje.

Ne shqyrtim me konkret te "pyetjes" tende une verej se pjesa e pare e pyetjes hedh poshte pjesen e dyte te pyetjes ose e kunderta
    Konkretisht, ti thua qe:
    1. Ateistet kerkojne ti japin kuptim nje gjeje qe s'ka kuptim! (Kjo eshte shpifja nr.1)
    2. Ateistet thone qe jeta nuk ka kuptim! (Shpifja nr.2)

Lexoje veten tende dhe kenaqu ne nivelin idiot te pyetjes tende.
    Une nuk e di sa ore shkolle ke ti, por di te them qe nje i klases pare di te shtroje nje pyetje me mire te artikuluar se kaq. Por edhe sikur te dyja pyetjet ti merrnim vec e vec, une mund te pergjigjem si me poshte:
    Nga pyetja me lart une arrij te kuptoj qe Mesia ka formuluar nje pyetje "Pa kuptim"

Edhe nje sugjerim nga une! Mbase do te ndihmonte qe ne vend te 100 postimeve pa kuptim te nxirrje 1 postim me gjysem kuptimi, mendo per kete!
    I ka ngelur sharra ne gozhde Mesias me ateistet

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Mesia pervec se ti ndryshe nga nje ateist ke nevoje te besosh ne dicka te mbinatyrshme te ndjehesh i "plotesuar", nuk besoj se jetet tona ndryshojne shume nga njera-tjetra.Te njejtat qellime kemi ne jete. Te moralshem nuk te ben feja. Kemi vetem kendveshtrim te ndryshem se si arrrihen keto qellime ne jete. Ti pret ti realizosh me ndihmen e Zotit, ndersa ateisti mbeshtetet vetem te forcat e veta. Nuk pret me duar nga qielli per ndonje mrekulli. Kaq.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 05-10-2013 mė 09:15
    Feelings change - memories don't.

6. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar mia@ pėr postimin:

Scion (05-10-2013)

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

Gjuhe te ndryshme normal se po flasim.
    Ti beson se je produkt i rastesise, je produkt i shndrrimit te kafsheve ne njerez dhe ti vetem ekziston por nuk e din perse jeton kete jete.
    Une besoj se ne ne kete bote jemi krijuar nga Perendia dhe se jemi krijuar per nje qellim. Ti po beson nje besim,fe,filozofi te jetes ndersa une po besoj nje filozofi, fe, besim tjeter te jetes.
    edhe njehere mesia4ever, dhe kete radhe vertet per here te fundit...ndaj te lutem lexoji me kujdes fjalet e mia, mos merr vrull menjehere por kuptoje konceptin drejte per ate qe eshte dhe jo ashtu si mund te te interesoje ty.

une nuk e percaktova aspak nga vijme. te thashe vetem qe per ne kjo eshte dhe do mbetet gjithmone "e panjohur", dhe une nuk kam aspak problem ta pranoj keshtu sic eshte. per vete natyren tone nuk mund t'i japim nje pergjigje perfundimtare kesaj ceshtjeje, sepse do te thoshte te shkonim pertej asaj qe jemi, pertej natyres tone. pse-ja do behej e pafundme per trurin dhe logjiken tone.

per sa i perket konceptit te zotit, diku ne kete nenforum te botes shpirterore kam shkruar njehere (dhe ketu citoj veten):

tani, sipas ligjit te ruajtjes se energjise energjia nuk mund te krijohet apo shkaterrohet, pra eshte konstante. po ashtu, cdo gje qe bashkevepron me nje sistem fizik, sic jemi ne apo universi, duhet te permbaje patjeter energji. eshte energji. tani 2 mbeten mundesite: ose zoti eshte brenda universit ose eshte jashte universit. nese ndodhet jashte do te thote qe nuk mund te bashkeveproje asnjehere me universin, sepse ligji i konservimit te energjise na meson qe energjia eshte konstante, energjia nuk mund te humbe as mund te marre. rrjedhimisht rezulton e kote te mbrosh ekzistencen e dickaje qe nuk mund te bashkeveproje kurre me ne.
    kalojme tek pika e pare, ajo qe zoti eshte brenda universit. duke lene menjane faktin e cuditshem qe sipas kesaj zoti ka humbur nje pjese te energjise kur ka krijuar universin dhe qe ekziston edhe mundesia e zbulimit te zotit, problemi eshte: nese e marrim te mireqene qe brenda energjise se universit eshte edhe energjia e zotit (qe ne kete menyre zoti mund te bashkeveproje me ne), nga erdhi energjia e zotit?
    atehere nese mund te pranojme ekzistencen e dickaje (zotin) per te cilen nuk vlen ligji i konservimit te energjise, me pak fjale te dickaje qe nuk ka krijues, pse te mos vleje e njejta gje edhe per universin? ashtu si zoti nuk ka nevoje per krijues, gjithashtu dhe universi nuk ka nevoje per krijues.
    pra, ne te dyja rastet ekzistenca e zotit eshte e kote sepse e padobishme.
    --------------
    por une shkoj me larg se kaq. une them se nuk me intereson ne ekziston zoti apo jo. nuk e ndjej nevojen e mbeshtetjes ne zot, te dikush qe te me drejtoje apo te me thote se si duhet te sillem, sepse une nuk kam frike nga "e panjohura" e origjines tone. zoti per mua eshte produkt i frikes, dhe nga ky produkt lindin gjera te tjera te demshme si feja apo kulte nga me te ndryshmet. dhe keto te fundit jane te demshme, sepse krijone ndarje dhe luftera midis njerezve, te cilet per shkak te nje fiksimi qe lind nga frika, fillojne te urrejne njeri tjetrin sepse nuk e mendojne sic thote feja e tyre. dhe me keta njerez perfitojne te tjere te cilet nepermjet demagogjise fetare, kryejne interesat e tyre personale ne kurriz te popullit te coroditur nga feja. dhe kete na e meson historia.

une di, dhe e them kete duke u bazuar ne ate qe ndiej, qe njeriut i duhet vetem dashuria per t'u plotesuar shpirterisht. pa te po qe do ishte nje robot. madje as nuk mund te jetonte shume gjate. ndaj edhe te shkruajta: dashuro dhe bej c'te duash. kaq mjafton...

Nese Perendia na urdheron qe t'i duam fqinjet tane, ta nderojme nenen e babain dhe t'i trajtojme me respekt shoket e shoqet atehere sipas teje nese i ndjekim keto urdhera ne po behemi vetem robote. Duhet nganjehere edhe t'i urrejme fqinjet tane, nganjehere nuk duhet te shprehim respekt per nenen e babain, nganjehere nuk duhet t'i respektojme miqte tane. Duhet te bejme gjera 'te papritura' sepse e bejne jeten me interesant.
    ne asnje vend nuk e kam thene kete. je ti qe pelqen t'i keqkuptosh fjalet e mia dhe t'i interpretosh ne kete menyre. duke u mbeshtetur gjithmone ne dashuri, asnjehere nuk mund te veprosh gabim. sepse dashuria gjithmone e perjashton te keqen. nuk krijon deme. dhe nese nuk ndodh keshtu, ajo thjesht nuk eshte dashuri. per me teper, eshte e vetmja gjuhe qe mund te kuptohet realisht nga te gjithe.

shpresoj te me kesh kuptuar kesaj radhe
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga broken_smile : 05-10-2013 mė 09:31

8. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar broken_smile pėr postimin:

Scion (05-10-2013)

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Mesia pervec se ti ndryshe nga nje ateist ke nevoje te besosh ne dicka te mbinatyrshme te ndjehesh i "plotesuar", nuk besoj se jetet tona ndryshojne shume nga njera-tjetra.Te njejtat qellime kemi ne jete. Te moralshem nuk te ben feja. Kemi vetem kendveshtrim te ndryshem se si arrrihen keto qellime ne jete. Ti pret ti realizosh me ndihmen e Zotit, ndersa ateisti mbeshtetet vetem te forcat e veta. Nuk pret me duar nga qielli per ndonje mrekulli. Kaq.
    Mesia4ever...
    E nderuara Mia vet krijimi i botes eshte akt i mbinatyrshem. Tani sipas kesaj logjike ne nuk duhet te besojme se bota eshte krijuar sepse nuk ka kurrfare gjase te krijohet vetvetiu. Eshte kunder cdo diturie shkencore te besosh qe materia erdhi kur nuk kishte asgje.
    Asgje natyrale nuk do te mund te krijonte dicka sic eshte kompleksiteti i jetes. Vet krijimi i botes eshte veper mbinatyrore. Nuk ishte rastesi e eksplodimeve por ishte dizajn inteligjent.
    Une nuk i quaj ateistet njerez te pa moralshem, une mund te ofroj nje argument pro Krijimit apo kunder teorise se rreme te evolucionit por nuk mund te gjykoj njerezit. Ateistet nuk i ka krijuar 'ateizmi' edhe keta i ka krijuar Perendia, ndergjegjen ua ka dhene Perendia andaj sado mekatare te jane mund te bejne edhe vepra humane.
    Edhe ateizmi edhe besimi krishter kerkon besim.

Problemi me ateistet eshte se keta i marrin personale cdo kritike ndaj kendveshtrimit te tyre saqe kalojne edhe ne ofendime personale, eh kjo eshte gabim te behet, por njerezit me zemer te gurit kete nuk e kuptojne. Une vetem nje pyetje e shtrova fillova te marr ofendime pa ofenduar askend e duke respektuar cdo forumist.

Ateisti eshte 'robot', ai ka nevoje vetem per ateizem, normal se roboti eshte me i forte se sa nje njeri, sepse ai eshte robot, ndersa ne jemi njerez.

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Kush krijon gjithcka nga asgjeja?

Aty nga minuta 3:00 dhe ndegjojeni me kujdes disa sekonda

Dialogu:

Out of nothing? Yes, Out of nothing!

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Kush krijon gjithcka nga asgjeja?

Aty nga minuta 3:00 dhe ndegjojeni me kujdes disa sekonda

Dialogu:

Out of nothing? Yes, Out of nothing!

Perendia mund te krijoje boten nga asgjeja. Asnje i krishter nuk e mohon se Perendia mund te krijoje dicka nga asgjeja. Por ateistet thone se nuk ka as Perendi dhe se nuk kishte ne fillim asgje hiq, as materie e as energji por dicka shpertheu dhe si pasoje e kesaj bota eshte ketu ku eshte dhe ne jemi ketu ku jemi.

Krijimi 'out of nothing' ka kuptim nga kendveshtrimi teist por jo nga kuptimi ateist. Nese nuk do te kishe asgje asgje nuk do te ishte krijuar. Shkenca e verteton se nga asgje nuk krijohet dicka.

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Perendia mund te krijoje boten nga asgjeja. Asnje i krishter nuk e mohon se Perendia mund te krijoje dicka nga asgjeja. Por ateistet thone se nuk ka as Perendi dhe se nuk kishte ne fillim asgje hiq, as materie e as energji por dicka shpertheu dhe si pasoje e kesaj bota eshte ketu ku eshte dhe ne jemi ketu ku jemi.

Krijimi 'out of nothing' ka kuptim nga kendveshtrimi teist por jo nga kuptimi ateist. Nese nuk do te kishe asgje asgje nuk do te ishte krijuar. Shkenca e verteton se nga asgje nuk krijohet dicka.
    Pra, tani na del qe Perendia qenka ai karagjoz ateisti qe thote se Gjithcka u krijua nga asgjeja!
    I rest my case! Thank you
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Scion : 05-10-2013 mė 16:04

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •