Postuar më parë nga
mesia4ever
Jarigas une nuk po perdore presione as ketu ne forum dhe as nuk po mundohem ta frikesoj aske. Parajse eshte e vertete dhe ferri eshte i vertete dhe ata qe nuk pranojne Jezusin si Shpetimtarin e tyre Biblikisht mund te argumentohet se ata do te perfundojne ne ferr. Kush e mohon kete nuk eshte asgje tjeter perpos nje genjeshtar i madh. Epo une dua te besoj se kam te drejte te hyj ne nje banke e te vjedh nja 100 milione euro dhe te them se nuk ka ligj e nuk ka gjykate qe te me shtije ne burg pasi keto nuk ekzistojne, por ja qe keto ekzistojne. Ky eshte shembull i Perendise qe predikohet ne Bibel dhe atyre qe e mohojne.
Une nuk besoj ne dhune e presione e ne diskriminim te atyre qe nuk mendojne njejte si une. Une besoj ne Perendi per vete, as per protestantet, e as per katoliket, e as per ateistet. Une thjesht kam ardhur ne perfundim se Perendia i Bibles ekziston. Qe prej pranimit te vargut te pare te Bibles (Ne fillim Perendia krijoi qiejt e token) une de fakto po pranoj ekzistimin e ketij Perendie si krijues te njerezimit. Me keto gjera nuk ben te behet shaka, ateistet, myslimanet dhe te tjeret i krishteri e ka per detyre t'i therrase qe te pendohen per mekatet dhe ta pranojne Jezusin si Shpetimtarin e tyre dhe te mos bejne shaka me jetet e tyre pasi nje dite, neser, pas nje muaji, pas 1 viti, 20, 50, 90 viteve do te vdesin dhe do te perballen me Perendine ne gjyq. Nuk ka as edhe nje njeri ne bote qe do te mund t'i ike ketij gjyqi dhe fajtoret do te denohen. Kete e ke garance ne Bibel. Nese mendon se Bibla eshte vetem nje liber per t'u lene ne raft dhe si 'nje perralle e bukur', kjo eshte e drejta juaj, une e respektoj mendimin tuaj pasi une mund te vendos vetem per vete, po te vendosja per ju te gjithe shqiptaret do i beja te krishtere 100%, por ja qe une nuk vendose per ju. Eh me ra ndermend nje rast se po dal pak jashte temes. Kisha nje shok qe vraponte pas femrave per cdo 2 jave i nderronte pasi ndiqte cdo lokal te nates, e keshilloja, nuk ndegjonte, por nje dite beri ndeshje me veture dhe vdiq se kur te qohet peshe njeriu edhe e gjen ate cka kerkon... Epo jeta nuk eshte tallje, jeta eshte krijuar nga Perendia qe te jetohet sipas urdherave te Tij e jo me tallje.
Islami, ateizmi, evolucioni, etj. konsiderohen nga te krishteret si fe dhe filozofi te rreme te nje sistemi qe kontrollohet plotesisht nga satani dhe keto jane nje mallkim i madh per ata njerez qe u besojne. Per fene katolike e kam thene edhe me heret Biblikisht nuk qendrojne pretendimet e kesaj feje, cka do qe te thone keta nuk caktojne asgje sa i perket besimit krishter. Cka po don fakt me te madh se Biblen. Por duhet te ekzistoje kjo fe, se pastaj kush te dale e te flase gjepura e te thote se ateistet dhe myslimanet do te shkojne ne parajse nese bejne vepra te mira. Perse pra paska qene nevoja qe te kryqezohet Jezusi ne kryq?!
Vatikani po mundohet ta permiresoje imazhin e tij pas gjithe atyre dramave me prifterinje qe abuzojne me femijet. Por imazhi nuk permiresohet duke thene genjeshtra dhe duke e shtremberuar Biblen. E keqja eshte se keta abuzues njihen si te krishtere, krejt po thone se 'te krishteret po abuzojne me femije' po pergjithesohen shpeshhere krejt besimi krishter.
Perkundrazi Drague fete e rreme qellimin e tyre e kane qe te fusin me shume konfuzitet qe t'i pengojne njerezit per te ardhur ne shpetim. Sa une a di me ndertu nje rakete, aq din Nuh Musa per besimin krishter. Dallimi mes meje dhe Nuh Musas eshte se perendia ku thirret Nuh Musa therret per masakrimin tend dhe timin pasi tipa si ti e une Kuranin e shohim vetem si manipulim e asgje me shume, ndersa Perendia qe besoj une urdheron (jo keshillon, apo thote) qe t'ju duam, ateistet jane armiqe te besimit krishter por perseri i krishteri eshte i urdheruar t'i doje ateistet, perfshire edhe ata qe sulmojne besimin krishter. Te krishteret e pare e dinin se rrezikoheshin edhe qe te vriteshin, por perseri ndoqen urdherimin e Perendise.
Tung tung
Krijoni Kontakt