Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 37 prej 37
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22

Pėr: Janullatos

Po do te mesosh per jeten dhe vepren e Kryepeshkopit Anastas ne Shqiperi, ne forum do gjesh informacion te bollshem, mjafton te kesh deshire te lexosh:

http://www.forumishqiptar.com/thread...-i-ditėve-tona

http://www.forumishqiptar.com/thread...ror-tė-Kishave

Ose mund te blesh e lexosh disa prej librave te tij, qe i ka publikuar edhe ne shqip:

http://www.forumishqiptar.com/thread...hkopit-Anastas

Kryepeshkopi Anastas eshte nje prej njerezve me te nderuar nga gjithe bota e krishtere ne bote, fale punes se tij te palodhur ne levizjen ekumenike dhe nje jete te tere shpenzuar ne ringjalljen e tradites se misionarizmit ne Kishen Orthodhokse. Nuk ka ne Shqiperi apo Greqi njeri me te kulturuar se Kryepeshkopi Anastas, dhe Zoti solli ne Shqiperine e persekutuar nga komunistet, nje nga sherbetoret e Tij me te mire.

Injorantet dhe nacionalistet shqiptare dhe greke e sulmojne Kryepeshkopin, pasi e keqja fle ne zemrat e tyre.

Albo

Pėr: Cilat jane faktet qe kini qe sulmoni Kryepeshkopin Anastas?

nje pyetje: nese psh kreu i kishes katolike do te ishte italian apo brazilian, ose kreu i Bashkesise Islame te ishte nje turk apo nje arab...ēfare do te thoshit?
    Sinqerisht po ju pyes dhe sinqerisht kisha pasur deshire te pergjigjeshit.
    Nėse dėshiron ta dish tė vėrtetėn duhet tė jesh i gatshėm ta pranosh.

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar mė parė nga optimus.prime Lexo Postimin
    nje pyetje: nese psh kreu i kishes katolike do te ishte italian apo brazilian, ose kreu i Bashkesise Islame te ishte nje turk apo nje arab...ēfare do te thoshit?
    Ja te te pergjigjem shume sinqerisht une,sot kreu i kishes katolike ne shqiperi eshte nje italian,qe prej para nje viti,kryetar i konferences ipeshkvnore eshte Angelo Massafra dhe askush nuk thote nje fjale per te.

Sot kisha katolike,e cila ngjason ne shume pika me kishen ortodokse,nuk ka ende nje peshkop shqiptar te lindur e ritur ne shqiperi,kane malteze,italiane,etj por vetem Rrok Mirdita eshte shqiptar,qe ka ardhur nga Amerika,ndersa ortodokset sot kane 4 peshkope te lindur e ritur ne Shqiperi.

Te mos flasim pastaj per disa Protestante,Mormone,etj qe kane drejtues amerikane,angleze,etj

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22

Citim Postuar mė parė nga optimus.prime Lexo Postimin
    Kreu i Kishes Katolike ne Shqiperi eshte nje i huaj. E therrasin Papa i Romes. Kisha Katolike ne Shqiperi nuk ka qene dhe nuk eshte autoqefale, qe veteqeveriset, por eshte e varur nga autoriteti i Papes se Romes dhe shteti i Vatikanit. Te jesh romano-katolik do te thote te njohesh autoritetin e Papes se Romes si at shpirteror te gjithe romano-katolikeve ne bote. Dhe kjo eshte ironia e vertete e problemit, ku lexon romano-katoliket shqiptare, qe u japin leksione orthodhokseve mbi Kishen e tyre dhe klerin e tyre. Autoriteti me i larte ne Kishen Orthodhokse nuk eshte Kryepeshkopi Anastas, eshte Sinodi i Shenjte i Kishes, i perbere nga 9 peshkope. Vota e Kryepeshkopit eshte nje prej 9 votave per cdo problem qe voton Sinodi. Sinodi dhe Kisha i rezervojne nje nderim te vecante Kryepeshkopit Anastas, per moshen dhe kontributin e tij ne ringritjen e Kishes ne Shqiperi, dhe nga vete titulli: Peshkop i Durresit, Tiranes e mbare Shqiperise, qe historikisht ka qene nje titull nderi. Kurse ne Kishen Romano-Katolike, autoriteti eshte i Papes se Romes.

Une nuk do te kisha asnje problem me kreun e secilit prej komuniteteve fetare ne vend po te ish i huaj. Per aq kohe sa ai komunitet e respekton dhe mbeshtet ne punen e tij, e per aq kohe sa ai ndihmon ne harmonine fetare te shqiptareve qe u perkasin besimeve te ndryshme, une nuk do te kisha problemin me te vogel. Dhe ketu eshte ana tjeter e medaljes, qe te gjithe ata qe shprehen kunder Kryepeshkopit jane nje qerre me injorante qe a) as e kane marre mundimin te mesojne per jeten e vepren e nje njeriu me floke te bardha b) duke mosrespektuar nje prej peshkopeve te KOASH qe e respektojne qindra mijera orthodhokse shqiptare ne Shqiperi e ne mbare boten, keta njerez deshmojne kulturen e tyre te ulet. Kush ofendon kreun e nje komuniteti fetar pa te drejte, ka ofenduar gjithe komunitetin e besimtareve. Kjo vjen si pasoje e kultures komuniste te shqiptareve.

Eshte njesoj si une te them: Kam respekt per ty, por babai yt eshte qen bir qeni!

Do duhet kohe qe shqiptaret te kthehen nga bisha me fytyre njeriu ne njerez.

Albo

Kete e dime neve por aty qendron konflikti, c'eshte e drejta? C'fare eshte e drejte per ty nuk eshte e drejte per mua. Kur ti dhe une fyejme Islamin ne e bejme se sipas nesh shume nga idete e kesaj ideologjie jane te pa-drejta. Por myslimanet e shohin fene tyre si te drejte, dhe na konsiderojne ne njerez te poshter qe i biem me qafe pa provokim. E drejta e kujt eshte e DREJTA?

Per ty une jam nje njeri i djallezuar qe mundohem ti udheheq te tjeret ne udhen e vet-shkaterrimit. Per mua une jam njeri i drejte qe po mundohem ti udheheq njerzit larg nga genjeshtrat dhe skllaveria e perrallave qe ju demton lirine, dinjitetin, dhe lumturine e kesaj jete (e cila eshte e vetmja jete qe do te kemi). Per ty ti je nje njeri i drejte qe po mundohesh te luftosh per te drejten dhe te udhezosh sa me shume njerez te ndjekin udhen e drejte dhe te shpetimit. Per mua ti je nje njeri i mashtruar qe po perhap genjeshtra dhe po i skllaveron njerzit ne te vetmen shanc qe i jepet te jetojne dhe te jene te lumtur. Kjo eshte e verteta. Su mundet te mos kete konflikt ketu? Po te na pyesin, sejcili nga ne do te thoje: une kam te drejte!

Per mua, per keta fetaret nuk do te kishte problem po qe se do e mbanin fene per vete, por keta po shplajne trurin edhe kalamjve qe te vegjel. Mendoj se ti ke te njenjtin problem me ateistet. E kam fjalen se njerzit me ideologji tjeter jane "bisha me fytyre njeriu" per ty, kurse per keta ti je "bisha me fytyre njeriu".

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Kreu i Kishes Katolike ne Shqiperi eshte nje i huaj. E therrasin Papa i Romes. Kisha Katolike ne Shqiperi nuk ka qene dhe nuk eshte autoqefale, qe veteqeveriset, por eshte e varur nga autoriteti i Papes se Romes dhe shteti i Vatikanit. Te jesh romano-katolik do te thote te njohesh autoritetin e Papes se Romes si at shpirteror te gjithe romano-katolikeve ne bote. Dhe kjo eshte ironia e vertete e problemit, ku lexon romano-katoliket shqiptare, qe u japin leksione orthodhokseve mbi Kishen e tyre dhe klerin e tyre. Autoriteti me i larte ne Kishen Orthodhokse nuk eshte Kryepeshkopi Anastas, eshte Sinodi i Shenjte i Kishes, i perbere nga 9 peshkope. Vota e Kryepeshkopit eshte nje prej 9 votave per cdo problem qe voton Sinodi. Sinodi dhe Kisha i rezervojne nje nderim te vecante Kryepeshkopit Anastas, per moshen dhe kontributin e tij ne ringritjen e Kishes ne Shqiperi, dhe nga vete titulli: Peshkop i Durresit, Tiranes e mbare Shqiperise, qe historikisht ka qene nje titull nderi. Kurse ne Kishen Romano-Katolike, autoriteti eshte i Papes se Romes.

Une nuk do te kisha asnje problem me kreun e secilit prej komuniteteve fetare ne vend po te ish i huaj. Per aq kohe sa ai komunitet e respekton dhe mbeshtet ne punen e tij, e per aq kohe sa ai ndihmon ne harmonine fetare te shqiptareve qe u perkasin besimeve te ndryshme, une nuk do te kisha problemin me te vogel. Dhe ketu eshte ana tjeter e medaljes, qe te gjithe ata qe shprehen kunder Kryepeshkopit jane nje qerre me injorante qe a) as e kane marre mundimin te mesojne per jeten e vepren e nje njeriu me floke te bardha b) duke mosrespektuar nje prej peshkopeve te KOASH qe e respektojne qindra mijera orthodhokse shqiptare ne Shqiperi e ne mbare boten, keta njerez deshmojne kulturen e tyre te ulet. Kush ofendon kreun e nje komuniteti fetar pa te drejte, ka ofenduar gjithe komunitetin e besimtareve. Kjo vjen si pasoje e kultures komuniste te shqiptareve.

Eshte njesoj si une te them: Kam respekt per ty, por babai yt eshte qen bir qeni!

Do duhet kohe qe shqiptaret te kthehen nga bisha me fytyre njeriu ne njerez.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hof : 22-09-2013 mė 23:31
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

Pėr: Cilat Jane Faktet Qe Keni Kur Sulmoni Fortlumturine E Tij, Kryepeshkopin Anastas

E ndryshuat prape titullin, me 'Fortelumturi' kesaj here? Eshte ok ti therrasim Obames Obama dhe Rames Rama por Janullatosit duhet ti therrasim "Fortlumturine E Tij, Kryepeshkopin Anastas"
    Nice comeback Now why don't you delete this post, that will show me! ehehehehehhehe
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Pėr: Cilat jane faktet qe keni kur sulmoni Fortlumturine E Tij, Kryepeshkopin Anastas

Eshte nga titujt me te bukur qe ka te shqiperuar bukur Kisha Ortodokse. Ky titull do te vazhdoje si ka qene dhe per kryepeshkopet e meparshem edhe per ata qe do te vijne dhe beri mire administratori qe e ndryshoi qe ta mesojme edhe ne veshin per kryepeshkopet Ortodokse te kishave Autoqefale. Shqiperia fatkeqesisht ka pak tradite tashme ne titujt e fisnikerise dhe ndoshta Kisha Ortodokse po risjell nje element miresjelljeje kur i drejtohesh nje personi sipas rendit hiearkik.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •