Close
Faqja 15 prej 19 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 190
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Për: Kryeministri Rama: Jo plehra, jo komunikim me mediat, jo foto të presidentit në

Citim Postuar më parë nga Xinxerfilli Lexo Postimin
    ...

Vendosja portretit te Ismail Qemalit nuk e zevendeson dhe nuk mund te zevendesoje portretin e Kryetarit te shetetit...
    Portreti i Presidentit nuk duhet te vendoset domosdoshmerisht mbi koken e Kryeministrit ne sallen e Keshillit te Ministrave dhe ne cdo zyre dhe salle.
    Nuk eshte vendosja e portretit te Ismail Qemalit ne pozite me te favorshme problematike, por vendimi per largimin e portretit te Presidentit nga zyrat e institucioneve te shtetit.

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Antiproanti për postimin:

drague (18-09-2013)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-09-2009
    Vendndodhja
    Ke dollari
    Postime
    1,402

Për: Kryeministri Rama: Jo plehra, jo komunikim me mediat, jo foto të presidentit në

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Vendosja portretit te Ismail Qemalit nuk e zevendeson dhe nuk mund te zevendesoje portretin e Kryetarit te shetetit...
    Portreti i Presidentit nuk duhet te vendoset domosdoshmerisht mbi koken e Kryeministrit ne sallen e Keshillit te Ministrave dhe ne cdo zyre dhe salle.
    Nuk eshte vendosja e portretit te Ismail Qemalit ne pozite me te favorshme problematike, por vendimi per largimin e portretit te Presidentit nga zyrat e institucioneve te shtetit.
    Keto jane thjesht mendime te tua qe fakteqsisht jane te gabuara. Ne ceremonial nuk eshte thene KURRE qe portreti eshte ai i Kryetarit te Shtetit por presidentit: [1.18 Në zyrat e administratës publike, duke filluar nga niveli drejtor drejtorie deri te titullarët e dikastereve dhe në përfaqësitë diplomatike shqiptare jashtë shtetit është e detyrueshme të vendoset portreti i Presidentit të Republikës.]

Sic e kam permendur 1000 here tashme, vendosja e portretit te presidentit parashikohet vetem nga Ceremoniali Zyrtar i Shtetit Shqiptar. Ky eshte i vetmi dokument i shkruar qe permend portretin i presidentit. Ceremoniali eshte ndryshuar me te drejte te plote nga Keshilli i Ministrave.

Nese ti apo ndonje tjeter ka deshire ta provoje te kunderten ju lutem na sillni ligjet te cilat po shkelen dhe do ju jap plotesisht te drejte. Ne te kundert fusni bishtin nder shale dhe shikoni te kapeni me ndonjegje tjeter sic kane bere te gjitha ata te indinjuarit fillestare te opozites qe dolen duke thene anti-ligjor e anti-kushtetues. Treguan se sa mire e njohin ligjin dhe kushtetuten, tani kane ulur kokat te gjithe! I vetmi i cmendur qe akoma bertete me te madhe eshte i ndjeri Sali Berisha.

Edhe ky Berisha tjeter i forumit
    Ndryshuar për herë të fundit nga Xinxerfilli : 18-09-2013 më 06:47

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Keto jane thjesht mendime te tua qe fakteqsisht jane te gabuara. Ne ceremonial nuk eshte thene KURRE qe portreti eshte ai i Kryetarit te Shtetit por presidentit: [1.18 Në zyrat e administratës publike, duke filluar nga niveli drejtor drejtorie deri te titullarët e dikastereve dhe në përfaqësitë diplomatike shqiptare jashtë shtetit është e detyrueshme të vendoset portreti i Presidentit të Republikës.]

Sic e kam permendur 1000 here tashme, vendosja e portretit te presidentit parashikohet vetem nga Ceremoniali Zyrtar i Shtetit Shqiptar. Ky eshte i vetmi dokument i shkruar qe permend portretin i presidentit. Ceremoniali eshte ndryshuar me te drejte te plote nga Keshilli i Ministrave.

Nese ti apo ndonje tjeter ka deshire ta provoje te kunderten ju lutem na sillni ligjet te cilat po shkelen dhe do ju jap plotesisht te drejte. Ne te kundert fusni bishtin nder shale dhe shikoni te kapeni me ndonjegje tjeter sic kane bere te gjitha ata te indinjuarit fillestare te opozites qe dolen duke thene anti-ligjor e anti-kushtetues. Treguan se sa mire e njohin ligjin dhe kushtetuten, tani kane ulur kokat te gjithe! I vetmi i cmendur qe akoma bertete me te madhe eshte i ndjeri Sali Berisha.

Edhe ky Berisha tjeter i forumit
    Lene berishen ti mer qofte.,se ka dal ne pension.

tani do kenaqemi me ket pallen e sorrosit

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Nese ti apo ndonje tjeter ka deshire ta provoje te kunderten ju lutem na sillni ligjet te cilat po shkelen dhe do ju jap plotesisht te drejte. Ne te kundert fusni bishtin nder shale dhe shikoni te kapeni me ndonjegje tjeter sic kane bere te gjitha ata te indinjuarit fillestare te opozites qe dolen duke thene anti-ligjor e anti-kushtetues. ...
    Une i kam shpjeguar problematiken e vendimit ne nje shkrim te meparshem, edhe ceshtjen e Kushtetutes...
    Eshte pune tjeter, nese ti nuk i pranon argumentet e mia.
    E kam shpjeguar edhe pse nuk mund te kete nje percaktim te tille kushtetues lidhur me portretin e Presidentit.
    Nuk e kuptova dallimin qe ben ti tani ne mes te Presidentit dhe Kryetarit te shtetit, kur edhe Kushtetuta thote se Presidenti eshte Kryetar i shtetit?!
    "Presidenti i Republikës është Kryetar i Shtetit... "

Perndryshe, argumentimi yte do te legjimonte edhe heqjen flamurit kombetar nga institucionet e shtetit dhe zevendesimin e tij me flamuj partiak etj., heqjen e himnit kombetar dhe zevendesimin me cfaredo muzike, heqjen e praktikisht cdo simboli dhe tradite kombetare nga ceremoniali shteteror.
    Fakti qe qeveria ka te drejte te rregulloje ceshtjen e ceremonialit, kryesisht per shkak te implikimeve buxhetore dhe ceshtjeve organizative etj., nuk do te thote se ka te drejte edhe te heqe apo zevendesoje cdo pike qe permendet ne rregulloren perkatese.

P.S.
    Per te mos u keqkuptuar, idene e vendosjes se Ismail Qemailt e kam konsideruar qe ne fiillim si interesante dhe nuk e kam kundershtuar. Ate qe nuk e shoh si te nevojshme dhe ndoshta edhe ne kundershtim me frymen e kushtetutes dhe sistemit politik ne pergjithesi, eshte vendimi per heqjen dhe zevendesimin e portretit te Presidentit. Portreti i i Presidentit aktual dhe ai i Ismail Qemalit nuk e perjashtojne njeri tjetrin dhe patjeter mund te vendosen ne nje salle apo edhe ne salla te ndryshme...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 18-09-2013 më 07:28

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583

Meta nuk tha qe presidenti perfaqeson kushtetuten POR per respekt te asaj qe perfaqeson presideni ne kushtetute (Neni 86 Pika 1. - Presidenti i Republikës është Kryetar i Shtetit dhe përfaqëson unitetin e popullit.) pra Meta ka thene une da ta vendos portretin e presidentit ne kuvend PER RESPEKT pasi ai eshte kryetar shteti dhe perfaqeson unitetin e popullit, jo se presidenti perfaqeson kushtetuten !!!!!!

Pra sic e tha dhe Pellumb Xhufi, presidenti eshte thjesht noter i qeverise/kuvendit dhe prej pozicionit qe ka eshte per tu respektuar, por kurresesi nuk eshte kaq i rendesishem sa kerkoni ta beni medoemos ju PeDe-ista. Sidomos kur nuk eshte zgjedhur me konsensus te gjere ne kuvend.
    Ti po pohon fjaline qe eshte shkruajtur ne kushtetute. Meta s'ka bere gje tjeter vecse ka respektuar Presidentin ne ate qe percaktohet ne kushtetute ; kryetar i shtetit dhe perfaqeson unitetin e popullit

Neni 86

1. Presidenti i Republikës është Kryetar i Shtetit dhe përfaqëson unitetin e popullit.

Edi cmenduria me kete vendim duke hequr foton nuk ka respektuar kushtetuten sepse vet kushtetuta e percakton kush eshte Presidenti.

Kushtetuta percakon Presidentin , Presidenti perfaqeson kushtetuten. Vetem injorantet s'mund ta kuptojne kete.

P.S Heren tjeter kujdes kur me drejtohesh me epitete ofenduese
    Ndryshuar për herë të fundit nga Noellag : 18-09-2013 më 07:14
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-09-2009
    Vendndodhja
    Ke dollari
    Postime
    1,402

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    Lene berishen ti mer qofte.,se ka dal ne pension.

tani do kenaqemi me ket pallen e sorrosit
    Tamam ka dale ne pension. Ulet stolave te parlamentit dore perdore me Xhozin sic e tha dhe Rama

A do i japesh drejtim ketyre Berishianeve ketu ne forum se na habiten. Na bene me stres, aq te trashe jane

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar më parë nga Noellag Lexo Postimin
    Ti po pohon fjaline qe eshte shkruajtur ne kushtetute. Meta s'ka bere gje tjeter vecse ka respektuar Presidentin ne ato qe percaktohet ne kushtetitenti ; kryetar i shtetit dhe perfaqeson unitetin e popullit

Neni 86

1. Presidenti i Republikës është Kryetar i Shtetit dhe përfaqëson unitetin e popullit.

Edi cmenduria me kete vendim duke hequr foton nuk ka respektuar kushtetuten sepse vet kushtetuta e percakton kush eshte Presidenti. Kushtetuta percakon Presidentin , Presidenti perfaqeson kushtetuten. Vetem injorantet smund ta kuptojne kete. .

Heren tjeter kujdes kur me drejtohesh me epitete ofenduese
    ju salistat skeni as 2 pare mend ne koke,o popull,o te patru,ai nuk hoqi presidentin dhe nuk tha qe ai nuk shtë Kryetar i Shtetit dhe përfaqëson unitetin e popullit,thjesht vendosi largimin e fotos te tij gje qe kishte premtuar qe ne majin e kaluar,KUPTOJENI,SKA ASNJE LIDHJE ROLI I PRESIDENTIT DHE CFARE PERFAQESON AI,ME FOTON TIJ,KAQ TRU KENI TE KUPTONI APO JO??-MESA DUKET JO.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

me kete veprim ia ka fut ilir metes, i cili i ka shancet te jete presidenti i ardhshem i shqipnise.

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583

Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    ju salistat skeni as 2 pare mend ne koke,o popull,o te patru,ai nuk hoqi presidentin dhe nuk tha qe ai nuk shtë Kryetar i Shtetit dhe përfaqëson unitetin e popullit,thjesht vendosi largimin e fotos te tij gje qe kishte premtuar qe ne majin e kaluar,KUPTOJENI,SKA ASNJE LIDHJE ROLI I PRESIDENTIT DHE CFARE PERFAQESON AI,ME FOTON TIJ,KAQ TRU KENI TE KUPTONI APO JO??-MESA DUKET JO.
    Nese ai do kishte bere largimin e fotot personalisht ne zyre nuk do kishte reagime , por ketu mori nje vendim qeverie te ndryshohen fotot ne te gjithe administraten. Ka ndryshim vendim personal me vendim qeverie . Vendimi tregon se nuk respekton kushtetuten.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Noellag : 18-09-2013 më 07:24
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar më parë nga noellag Lexo Postimin
    nese ai do kishte bere largimin e fotot personalisht ne zyre nuk do kishte reagime , por ketu mori nje vendim qeverie te ndryshohen fotot ne te gjithe administraten. Ka ndryshim vendim personal me vendim qeverie . Vendimi tregon se nuk respekton kushtetuten.
    sa u nda reali mbreme?naten e mire.......

Faqja 15 prej 19 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •