Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    i/e regjistruar Maska e argjenddre
    Anėtarėsuar
    19-12-2008
    Vendndodhja
    Pejė
    Postime
    522

Pyetje rreth Scoliosis-it - Skolioza

Pershendetje

Para 2 muaj e 10 dite kam qen ne vizit ne shkup tek acibadem sistina per shpind mbasi boshti im kurrizor ka marr nje kahje tjeter,me eshte lakuar pak a shum si ne form pak a shum si ky ne foto

Deshta te ju pyes se a ju ka ndodhur dikuj ne familjen tuaj kjo gje te keni problem pak a shum si une ne bosht kurrizor? eshte shume shqetesuse dhe smund te jesh per as nje moment rehat
    Ju ka ndodhur ndonje miku apo te afermi tuaj dhe qfar terapie kan perdorur,kan marr ndonje shembull nga interneti per ushtrime apo?

Ne shkup me kan then shko tek fizoterapisti aty ku jeton ne kosove,une po i bej ushtrimet qe 2 muaj rresht ne mengjes dhe mbremje por sdi me intereson me shume diqka mbasi me kan then eshte sheruse vetem duhet pak koh
    po pres pergjigjet tua dhe me shume info apo qfar do gjeje rreth kesaj
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261

Pėr: Pyetje rreth Scoliosis-it

sa vjec je gjence, dhe sa degree e ke pshm me shume se 10 degrees, 20? besoj se se ke shume keq meqe thua te kan keshiluar vetem te besh ushtrime...skam pasur asnje ne familje me kete problem, por kam para disa pacienta adoleshent qe i kemi referuar per nje AP and Lateral X-ray... zakonisht ske cte besh nese scoliosis s'eshte me shume se 40 degrees, ama po qe se je adoleshent dhe akoma po rritesh/zgjatesh duhet te provosh "braces" qe mos te behet me keq
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar Maska e kriskulli
    Anėtarėsuar
    16-08-2013
    Vendndodhja
    Europė
    Postime
    62

Nuk di tė them ndonjė gjė tė madhe, por di se nė shqip i thonė edhe "skolioza, skoliozė"
    Nė republikėn e mediokritetit gjeniu ėshtė i rrezikshėm

Anėtarėsuar
    19-12-2008
    Vendndodhja
    Pejė
    Postime
    522

Citim Postuar mė parė nga *~Rexhina~* Lexo Postimin
    sa vjec je gjence, dhe sa degree e ke pshm me shume se 10 degrees, 20? besoj se se ke shume keq meqe thua te kan keshiluar vetem te besh ushtrime...skam pasur asnje ne familje me kete problem, por kam para disa pacienta adoleshent qe i kemi referuar per nje AP and Lateral X-ray... zakonisht ske cte besh nese scoliosis s'eshte me shume se 40 degrees, ama po qe se je adoleshent dhe akoma po rritesh/zgjatesh duhet te provosh "braces" qe mos te behet me keq
    Une jam 18 vjeqar me 16 dhjetor i bej 19,pak a shume si ky ne foto si ne form S te leht si ky ne foto,po mua me kan then vetem ushtrime te besh intensivisht dhe poashtu te besh not sa me shume dhe te mos punosh pun te renda kursesi,jo mua nuk me kan then te mbaj ndonje "braces" apo diqka te tille vetem ushtrime mjeket e shkupit,kurse per fizoterapi mkan then ska lidhje bej ne pej ske nevoj te shpenzosh ketu

i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005

pasi cenke ne Kosove,eshte nje fiziater i mire Fatos Pula ne Prizren shko njehere merr nje mendim

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681

Zakonisht skoliozi ndodh tek moshat e reja qė janė nė rritje. Nėse 2 vitet apo vitin e fundit jeni zgjatur shumė ndodh shpesh qė tė kesh skolioz. Kontrollo stomakun se mos prodhon pak acid klorhidrik dhe nuk i zbėrthen mirė ushqimet. Nėse kjo ndodh ushqimet nuk zbėrthehen mineralet nuk mund tė thithen pasi nuk janė zbėrthyer kėshtu qė organizmi ka mangėsi tė mineraleve dhe kocka bėhet mė e butė dhe nuk e mban dot peshėn e trupit duke u deformuar. Njė problem tjetėr nėse je zgjatur shumė kėtė vit ėshtė mbipesha e cila e deformon shtyllėn ende tė paformuar mirė.

7. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar dardajan pėr postimin:

arba.t (02-10-2013)

Anėtarėsuar
    19-12-2008
    Vendndodhja
    Pejė
    Postime
    522

Citim Postuar mė parė nga dardajan Lexo Postimin
    Zakonisht skoliozi ndodh tek moshat e reja qė janė nė rritje. Nėse 2 vitet apo vitin e fundit jeni zgjatur shumė ndodh shpesh qė tė kesh skolioz. Kontrollo stomakun se mos prodhon pak acid klorhidrik dhe nuk i zbėrthen mirė ushqimet. Nėse kjo ndodh ushqimet nuk zbėrthehen mineralet nuk mund tė thithen pasi nuk janė zbėrthyer kėshtu qė organizmi ka mangėsi tė mineraleve dhe kocka bėhet mė e butė dhe nuk e mban dot peshėn e trupit duke u deformuar. Njė problem tjetėr nėse je zgjatur shumė kėtė vit ėshtė mbipesha e cila e deformon shtyllėn ende tė paformuar mirė.
    Une ne shkolle fillore kam qen me i gjati ne klase gjithnje,the me pesh skam qen shum rreth 53-54 kg kurse ne shkoll te mesme ne dimer i kam shtu i kam bo 64-65 kg,ne 10 klas kurse ne 11 kur kam ushtruar fitness kam hyp ne 83-84 kg,mandej kur i lash dmth vitin e kaluar dhe kete vit jam rreth 76-77 kg dhe i gjat jam 1.85 cm

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

sa grade e ke deviacionin e shtylles kurrizore? gjithsesi mbas moshes 16 vjec veshtire te perkeqesohet me shume... ama as mund te korrigjohet plotesisht... gjimnastika te ndihmon per te forcuar muskujt me shume prandaj dhe keshillohet, e rrjedhimisht mushkujt ndikojne ne mbajtjen e rregullt te postures.

i/e regjistruar Maska e Lonide
    Anėtarėsuar
    31-08-2013
    Vendndodhja
    aty ku ka shqiptar
    Postime
    58

Me komuniko privat ...eshte nje mjeke albena quhet ka specializuar ne franc ajo eshte profesioniste per kete 2 raste qe i kam miq sot jan mir fare top mundem te te gjej dhe nje numer te saj ...mos u frigo ka shum si ty
    LoNi

Anėtarėsuar
    19-12-2008
    Vendndodhja
    Pejė
    Postime
    522

Citim Postuar mė parė nga broken_smile Lexo Postimin
    sa grade e ke deviacionin e shtylles kurrizore? gjithsesi mbas moshes 16 vjec veshtire te perkeqesohet me shume... ama as mund te korrigjohet plotesisht... gjimnastika te ndihmon per te forcuar muskujt me shume prandaj dhe keshillohet, e rrjedhimisht mushkujt ndikojne ne mbajtjen e rregullt te postures.
    Ai ortopedi ne shkup tek acibadem Sistina eshte profesionisht sipas dhe disa operacione qe ka ber ne pergjithsi,ai mua me ka then qe ski qa shqtesohesh se me ushtrime mund ta bish ne vi opet te mos kesh problem por me ka then deri 23-25 vjet ti vazhdoj ushtrimet qe te mos kem me probleme kurr me te per at.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. 25 pyetje rreth Islamit
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 07-01-2009, 18:49
  2. [Pyetje]Rreth mIRC
    Nga gen|us nė forumin Na bashkoi Albasoul
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 26-02-2008, 11:31
  3. Nje pyetje rreth krishterimit ...
    Nga Gostivari_usa nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 23-11-2006, 08:19
  4. Pyetje rreth shendetit
    Nga mario_kingu nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 29-08-2005, 11:39
  5. Pyetje rreth kinematografise
    Nga ibush nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 10-03-2005, 22:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •