Sic e thote titulli, kjo eshte pyetje per ateistet. Si i shikoni besimtaret? I respektoni njesoj si ateistet dhe agnostiket? Beni dallime ne jeten private, per shembull per shoqeri?
Sic e thote titulli, kjo eshte pyetje per ateistet. Si i shikoni besimtaret? I respektoni njesoj si ateistet dhe agnostiket? Beni dallime ne jeten private, per shembull per shoqeri?
"An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"
Une per vete bej dallim jo vetem per fetaret por edhe ata qe besojne ne gjera supernatyrale, si perendi. Kur me thone njerzit se jane fetare apo besimtare ndjej repusion (e kunderta e terheqjes, si i thone ne Shqip?) Nuk i bezdis keta njerez apo ti ofendoje, por nuk i respektje aq shume sa ateistet dhe agnostiket. Per shembull takon nje person dhe te duken njeri interesant/terheqes dhe kur shikon kryqin te vjene te largohesh. Nuk e di nese te tjeret ndihen njesoj per kete gje. Nuk e kame ne kontroll kete gje, kur shoh njerez fetare ndjej repulsion se me duken si skllever dhe jo krenar qe te vene nje tjeter si zot te vetes. I perulen nje gjeje. Po te shihja njerez qe besojne ne supersticion por por nuk i perlen asnje gjeje tjeter prape do kishte repulsion por asnjehere aq shume me fete qe kerkojne skllaveri. Pra per mua feja me bezdis shume tek te tjeret, eshte gje shume e rendesishme per mua.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hof : 11-09-2013 mė 22:22
"An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"
Ne momentin qe nje person me thote se librat fetare jane nga Zoti dhe me te vertete i beson si te tille ,une e klasifikoj menjehere si njeri me intelegjence nen mesatare ,te me falin fetaret por kete mendim kam![]()
Pa dashur ti ofendoj, por jan shume frikacak, te mjer shpirterisht, kan humbur aftesin e te logjikuarit. nuk i paragjukoj, pervec atyre qe predikojn vend e pa vend ngado qe shkojn , dhe atyre qe mbajn mjekra e shami ne kok. perfundimisht i respektoj thjesht si qenie njerzore.
Personalisht, nuk kam asnje mendim te mire apo te keq ndaj besimtareve.
Ashtu sic nuk kam problem me besimet Personale, deshirave te tjereve apo edhe manifestimeve te cilat nuk cenojne mendimin e publikut.
Nuk kam problem as edhe ndaj mendimeve kur dikush thote "besoj ne x-gje" njesoj sic nuk kam problem kur nje tjeter beson ne p.sh. "Borbardhen dhe 7 xhuxhat", por ama kam shume problem nese ky personi fundit del e me mban ligjerate se une nuk duhet te "flas keq" per Xhuxhin dhe Borebardhen sepse iu prishet gjumi, ketu kam problem shume te madh.
Ne bote, ka njerez shume racionale te cilet edhe sikur te jene ne vete "religjioze" dine te ndajne faktin nga trillimi, shkencen nga pseudoshkenca arsyen nga deshira. Ne te njejtin nivel, ka njerez qe jo vetem enderrojne, por edhe perbaltin lart e poshte sa te munden gjoja arsyeja nuk te con drejt te "Vertetes" dhe se vetem trillimi, genjeshtra, shpifja te cojne drejt saj. Nese do duhej te vleresoja nje fetar me kete kategorine e fundit, athere lirisht do kisha thene qe nje i tille per mua eshte ne nivelin e rrugacit, genjeshtarit apo shpifesit.
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
zANė (12-09-2013)
E pse u dashka mare mendimi i Ateistėve, pėr zgjedhjen qė ka bėr njė individ pėr jetėn e tijė ?! Fundja e fundit, kujt i intereson se ēfarė mendojnė Ateistėt ?!! Paske shumė konsideratė pėr Ateistėt lol. Mos harro se jo tė gjithė Ateistėt janė shkenctarė.. ka nga ata qė janė cop mishi me dy sy...edhe ka shumė nga ky lloj, po ashtu edhe te besimtarėt gjen nga kjo specie.
Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !
Eshte nje pikture aty ne mur.
Nje njeri beson aty gjendet rastesisht.
Tjetri beson se dikush e ka pikturuar ate pikture.
Cili ka inteligjence me te ulet? A eshte me e logjikshme qe te thuhet se nje piktor e ka pikturuar ate pikture apo te themi se ajo aty eshte produkt i rastesise. You get my point.
Te kjartesohemi ,une nuk jam ateiste por mund ta pershkruaj veten si agnostike apo deiste ,jam here njera here tjetrapor ju fetaret si mund te thoni qe asgje nuk krijohet vet apo rastesisht kur ne te njejten kohe thoni Zotin se krijoi askush ,ai u krijua vet ,nuk eshte nje cik kontradiktore kjo?
Krijoni Kontakt