Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 45
    Gentle Creature Maska e starbright
    Anëtarësuar
    17-07-2007
    Postime
    884

Për: 70-vjeçari vetëshpallet i vdekur: Fëmijët më braktisën, hapa varrin tim

Edhe prindi me i keq ne bote eshte prind! Mos me thoni qe prindi eshte pasqyra e femijes. Po pranoni qe ky brez eshte brez i perdhosur. Pranoni qe po dalin feje dhe ideje. po shperfillin gjerat themelore qe eshte e para dashuria ndaj prindit qe te ka bere koken. Ca ka bere ky plaku? Ka punuar per te siguruar nje jete me te mire per familjen e tij? Ku eshte gabimi ne kete mes? Turp te kene femijet qe e kan lene ne mes te rrugeve. Pa merak se edhe pse mund te vonoje denimi i zotit nuk te harron. Aq me keq kur te mallkon babai. Kurre sdo bejne hajer ato njerez qe shperfillin dhe neperkembin prindin. Edhe mund te jet pak i budallepsur, mosha e vjeter ca nuk te sjell dikush plaket nga kembet e dikush nga koka, pastaj kjo sdo te thote qe te te len si qen rrugeve. Bote e rrumbullaket e jona cfare do besh do gjesh.

2. 2 antarët më poshtë falenderuan starbright për mendimin e shprehur në këtë postim:

Alvlora (11-09-2013),symphony (11-09-2013)

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938

Citim Postuar më parë nga Xhuxhumaku Lexo Postimin
    [B]

Jo, asnjëri prej tyre. Kam tre fëmijë, një me gruan e parë dhe dy me gruan e dytë. Asnjëri prej tyre nuk më uroi për ditëlindje. Në këto kushte, ika së bashku me shokët e festova ditëlindjen, sigurisht me një mllef në vetvete.

(er.nu/Gazeta Shqiptare/BalkanWeb)
    se mos ka te tjera????? po kur iku ne Kanada ku i la femijet dhe me ke???? pasi ai qe i ka rritur mund edhe tu kete dhene edukate te gabuar, pra ne kete rast faji eshte i prindit qe i le kalamajte larte e poshte si teto ollga. Nese u dergonte 100 dollare ky eshte cmimi qe do te marre, pra po nuk dhe dashuri te njejten "monedhe" do korresh.... Vetem nje frikacak dhe i cmendur i ben keto veprime dhe ky nuk eshte gje tjeter vecse nje abandonues i femijve te vet. Per ata qe jane kunder me shkrimin tim i pyes: pse nuk beni nga 8-10 femije se do t'ju duan te gjithe????? morali: edhe djalli kur plaket shkon ne kishe (thote plaka ime)......
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Citim Postuar më parë nga Elian70 Lexo Postimin
    se mos ka te tjera????? po kur iku ne Kanada ku i la femijet dhe me ke???? pasi ai qe i ka rritur mund edhe tu kete dhene edukate te gabuar, pra ne kete rast faji eshte i prindit qe i le kalamajte larte e poshte si teto ollga. Nese u dergonte 100 dollare ky eshte cmimi qe do te marre, pra po nuk dhe dashuri te njejten "monedhe" do korresh.... Vetem nje frikacak dhe i cmendur i ben keto veprime dhe ky nuk eshte gje tjeter vecse nje abandonues i femijve te vet. Per ata qe jane kunder me shkrimin tim i pyes: pse nuk beni nga 8-10 femije se do t'ju duan te gjithe????? morali: edhe djalli kur plaket shkon ne kishe (thote plaka ime)......
    Ndoshta ty te duket habi, por ka shume femije qe nuk duan t'ia dine per prinderit. Njoh vet ketu ne Philadelphia me dhjetra raste se si i kane braktisur prinderit. Edhe prinder teper te mire. Biles ne nje rast, djal i vetem i trajtoj kaq keq prinderit sa vdiqen nga vreri, te dy. Djali eshte edhe me shkolle te larte ben dy pune, por i braktisi prinderit sepse nuk i pelqente nusja e vet. Prinderit kishin qene intelktual ne Shqiperi, ketu u vrerosen edhe kishin turp te ktheheshin ne Shqiperi. Mos te permend edhe plot fakte te tjera ne Shqiperi, ku femijet levizin ne qytet edhe i hedhin prinderit e vet poshte se jane "fshatare". Nuk i di detajet ne kete raste, por nese prinderi nuk te ka abuzuar, vrare & prere perse te mos i urosh gezuar ditelindjen??? Them se femijet si ka mare ne kanada sepse mendoj se kane qene mbi moshe 30 vjec edhe do ken qene te martuar.
    I LOVE GOD

j&g

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar loneeagle për postimin:

starbright (11-09-2013)

Gentle Creature Maska e starbright
    Anëtarësuar
    17-07-2007
    Postime
    884

Ka plot raste. Harrojne djemte se gra ka plot po nene e baba vetem nje. Ceshte ajo nuse qe te do Ty po Jo prinderit? Ti nga dole? Nga toka? A kan vet prinder keto nuse, pse nuk e kthejne nje here thiken nga vetja...

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938

Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin
    Ndoshta ty te duket habi, por ka shume femije qe nuk duan t'ia dine per prinderit. Njoh vet ketu ne Philadelphia me dhjetra raste se si i kane braktisur prinderit. Edhe prinder teper te mire. Biles ne nje rast, djal i vetem i trajtoj kaq keq prinderit sa vdiqen nga vreri, te dy. Djali eshte edhe me shkolle te larte ben dy pune, por i braktisi prinderit sepse nuk i pelqente nusja e vet. Prinderit kishin qene intelktual ne Shqiperi, ketu u vrerosen edhe kishin turp te ktheheshin ne Shqiperi. Mos te permend edhe plot fakte te tjera ne Shqiperi, ku femijet levizin ne qytet edhe i hedhin prinderit e vet poshte se jane "fshatare". Nuk i di detajet ne kete raste, por nese prinderi nuk te ka abuzuar, vrare & prere perse te mos i urosh gezuar ditelindjen??? Them se femijet si ka mare ne kanada sepse mendoj se kane qene mbi moshe 30 vjec edhe do ken qene te martuar.
    cudia me e madhe me ju eshte se dilni nga tema. nuk po diskutoj per raste ne pergjithesi, por per kete rastin ketu ne vecanti. pastaj mund te jem dakort me ty nese i ka te gjithe femijet djem, por po te kete vajze kush e ka fajin: dhenderi? sa per rastet qe me permende njoh shume edhe une, biles keta futen tek te perkedhelurit... . Si mund te festoje nje prind ditelindjen kur nuk e uron asnje nga femijet. nese do te isha une ne vendin e tij as qe do e festoja fare (personale). pastaj nuk mund te hamendesohet se sa vjec mund t'i kishte femijet, apo nese ata ishin te martuar apo jo. nese ka nderhyre nusja apo dhendri, mbase edhe mund te kishin njefare te drejte, por kete gje nuk e di dhe se garantoj dot. kam pare dhe nga ata prinder qe i fusin femijet ne sherr mes tyre qe keta te fundit ta duan kete lloj prindi sa me shume.
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261

pas kesaj besoj se femijet skan per te ardhur me sigurisht kur te vdesi me vertet lol...por serjozisht me vjen keq per pleqt pasi ne kete moshe vec duan te dijn qe dikush mendohet akoma per ta dhe sigurisht kan nevoj per me shume vemendje...fatkeqsisht jo cdo femije mendon per prinderit e tyre
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Citim Postuar më parë nga Elian70 Lexo Postimin
    cudia me e madhe me ju eshte se dilni nga tema. nuk po diskutoj per raste ne pergjithesi, por per kete rastin ketu ne vecanti. pastaj mund te jem dakort me ty nese i ka te gjithe femijet djem, por po te kete vajze kush e ka fajin: dhenderi? sa per rastet qe me permende njoh shume edhe une, biles keta futen tek te perkedhelurit... . Si mund te festoje nje prind ditelindjen kur nuk e uron asnje nga femijet. nese do te isha une ne vendin e tij as qe do e festoja fare (personale). pastaj nuk mund te hamendesohet se sa vjec mund t'i kishte femijet, apo nese ata ishin te martuar apo jo. nese ka nderhyre nusja apo dhendri, mbase edhe mund te kishin njefare te drejte, por kete gje nuk e di dhe se garantoj dot. kam pare dhe nga ata prinder qe i fusin femijet ne sherr mes tyre qe keta te fundit ta duan kete lloj prindi sa me shume.
    As e ve ne dyshim qe ka prinder grindavec, por perseri prinder ngelen ata nje vizite ose nje urim e meritojne dreqi ta haje. Sa per detajet per gjithe historin as une nuk i di jo, por thjesht me hamendje. Sidoqe te jete puna, mendoj se ky i shkreti nga deshperimi arriti deri sa te shpallte veten te vdekur, ndoshta edhe jam gabim.
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

[QUOTE=starbright;3673658]Ka plot raste. Harrojne djemte se gra ka plot po nene e baba vetem nje. Ceshte ajo nuse qe te do Ty po Jo prinderit? Ti nga dole? Nga toka? A kan vet prinder keto nuse, pse nuk e kthejne nje here thiken nga vetja.... [ QUOTE]

Kam nje shoqe te tille, qe eshte ndare per jete a vdekje me prinderit e burrit se u ndje e ofenduar nga sjellja e vjehrres. Mendon qe vjehrra nuk edonte dhe e ofendone gjithmone, (sipas asaj kuptohet). As behet fjale qe nje dite asaj ti vij keq per ata. Per ate vetem prinderit e saj jane te mire e meritojne respekt. I kam folur, por e pamundur t'ja nderrosh mendjen. Njerez te tille e bindin veten qe kane te drejte e jane viktima, prandaj nuk u vjen keq.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

Kur te vdese prej verteti ska per ta besuar njeri
    Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

1.2.3...I
    Anëtarësuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Citim Postuar më parë nga starbright Lexo Postimin
    Edhe prindi me i keq ne bote eshte prind! Mos me thoni qe prindi eshte pasqyra e femijes. Po pranoni qe ky brez eshte brez i perdhosur. Pranoni qe po dalin feje dhe ideje. po shperfillin gjerat themelore qe eshte e para dashuria ndaj prindit qe te ka bere koken. Ca ka bere ky plaku? Ka punuar per te siguruar nje jete me te mire per familjen e tij? Ku eshte gabimi ne kete mes? Turp te kene femijet qe e kan lene ne mes te rrugeve. Pa merak se edhe pse mund te vonoje denimi i zotit nuk te harron. Aq me keq kur te mallkon babai. Kurre sdo bejne hajer ato njerez qe shperfillin dhe neperkembin prindin. Edhe mund te jet pak i budallepsur, mosha e vjeter ca nuk te sjell dikush plaket nga kembet e dikush nga koka, pastaj kjo sdo te thote qe te te len si qen rrugeve. Bote e rrumbullaket e jona cfare do besh do gjesh.
    Qe prindi eshte pasqyre e femijes,nuk do shume mendje,per ne raste normale dhe per njerez normal e kam then dhe ta them prap.Pastaj nuk po flasim ketu per prinderit ne pergjithesi dhe trajtimin ndaj tyre,por eshte nje rast ne vecanti.
    Prindi eshte prind,po ka lloj lloj prindi.Fakti i te qenit prind nuk do te thote te kete te drejte apsolute mbi femijen apo gabimet e tija te cilat i kan kushtuar femijes,ti perbine femija vetem se ai eshte prindi....Cdo dite degjojm lloj lloj historinash,si ka qene per shembull disa raste neper bote qe prindi dhunonte vajzen e vete dhe kishte bere nje tuf kalamajsh,ti falet kti ky veprim vetem pse eshte prind?
    Apo lajmet tronditese qe prinderit vrasin femijet e vete?Apo shesin femijet e vete,pastaj dhe mospranimi i femijes qe per momentin eshte mjaft aktual,prind jan dhe keta sipas teje,dhe ne sja mohojm qe jan prind,por e meritoj dashurin e familjes keta?Ateher prindi me i keq ne bote,eshte prind qe thua ti por eshte prindi me i keq ne bote!

"Pa merak se edhe pse mund te vonoje denimi i zotit nuk te harron"......Ku e dim ne qe ky personi ne fjale nuk po e paguan denimin e vete?

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •