rizzotto me fruta deti,...
ose
oriz ushtrie,...lol
rizzotto me fruta deti,...
ose
oriz ushtrie,...lol
--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...
---voudou.. ---
ka oriz edhe per hello kittyn,...plako,...lol
kur kam shku per here te pare ne itali, pashe me nji supermarkate nji oriz 5 kilsh sh te lire. dhe pyea nji taljon si ka mundesi ka q i lire?
o per moca, tha, per moca....lol
---voudou.. ---
pse ka moca kineze? se qent e dime se i grine
moca kineze, jo
po mica shkodre po mor ta marsha,...lol
---voudou.. ---
Pilafi behet keshtu ... degjoni teten se eshte specialiteti im i preferuar! Ka oriz qe e do masen nje me dy dhe ka oriz nje me nje e gjysem...Merni dy ose tre masa oriz dhe skuqeni mire ne gjalpe fshati, ujin e matur me po ate mase te orizit 3 here 2 masa uje , pra 6 masa uje i valojme qe me pare dhe po te doni nqse ujin e kini thjesht uje jo leng pule apo leng mishi mund t'i shtoni supjere pule ose mish vici ( vegeta) pasi orizi gjate skuqjes arrin te lehtesohet , hidhini lengun e nxehte dhe mbulojeni me kapak duke e trazuar ne fillim mire qe te behet masa e njetrajteshme!Lereni 15 minuta dhe uleni ose fikeni korentin dhe siper kapakut hidhni nje picete te paster duke e mbuluar mire tenxheren...mos e nisni asnjehere te nxehte pasi nuk arrin fazen e shkriftimit...ju befte mire ...
Kush ka qef per pilaf Persian ia jap edhe nje recete te tille se behet shume i mire dhe i shijshem...teta!
Falemnderit shume symphony, Prudence, dhe pranvera bicaNeser do e provoje me oriz kaf (brown rice). Pranvera mundet te na e japesh edhe ate per pilaf Persian (Basmati apo jo?) se edhe ai i mire behet.
Sot me beri mami pilaf por ajo e ben me oriz qe eshte ca i zjere perpara dhe e ben me tenxhere presjoni. Nuk eshte keq, por ka shume me mire
Nuk e di ne e keni provuar por soy sauce (salce soja) shkon shume mire me orizin. Une preferoj ato qe jane me pak kripe dhe jo me shqer si kjo:
http://www.presidentschoice.ca/en_CA...auce13689.html
@ drague,
Une me mire hidhem nga kati i dyte se te ha sultjash! Por jo nga i treti, me mire te ha sultjash se sa te hidhem nga i treti![]()
"An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"
Bera oriz kaf, 1 kup oriz 2 uje, e valuar pastaj 30min me zjarrin me te ulet. Me keq nuk kam ngrene ndonjehere![]()
"An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"
Krijoni Kontakt