Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Respekti qe kane bletet per ikonat

Emri:  bees christ.jpg

Shikime: 634

Madhėsia:  70.1 KB
    Emri:  bees crucifixion.jpg

Shikime: 459

Madhėsia:  67.3 KB
    Nga murgu Simon
    Ne krahinen e Kapandritit afer Athines, nje gje e mrekullueshme ndodhi. Dhjete vjet me pare, nje rrites bletesh, i quajtur Isidor Timini, mendoi te vendos ne kosheret e tij nje ikone te Kryqezimit te Zotit. Menjehere, kur ai e hapi kosheren, pa i mahnitur se bletet kishin treguar respekt dhe perkushtim ndaj ikones, duke shnderruar ate ne nje mbulese dylli duke lene te pambuluar fytyren dhe trupin e Zotit. Qe atehere cdo pranvere, ai vendos ne koshere ikonat e Shpetimtarit, Virgjereshes Mari dhe Shenjtoreve, dhe rezultati eshte gjithmone i njejte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga neokastra : 03-09-2013 mė 16:42

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Pėr: Respekti qe kane bletet per ikonat

Emri:  bees panagia.jpg

Shikime: 503

Madhėsia:  72.5 KBEmri:  bees stephen.jpg

Shikime: 519

Madhėsia:  73.5 KB
    Njehere une solla nje ikone te bere me dore nga nje manastir, e cila paraqiste Golgothane me tre kryqe. Bletet e rrethuan me dyll te gjithe siperfaqen e kompozimit, duke lene te pambuluar kryqin e Krishtit dhe kusarin ne te djathten e tij ndersa kusari ne te majte ishte mbuluar me nje mbulese dylli.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga neokastra Lexo Postimin
    Emri:  bees panagia.jpg

Shikime: 503

Madhėsia:  72.5 KBEmri:  bees stephen.jpg

Shikime: 519

Madhėsia:  73.5 KB
    Njehere une solla nje ikone te bere me dore nga nje manastir, e cila paraqiste Golgothane me tre kryqe. Bletet e rrethuan me dyll te gjithe siperfaqen e kompozimit, duke lene te pambuluar kryqin e Krishtit dhe kusarin ne te djathten e tij ndersa kusari ne te majte ishte mbuluar me nje mbulese dylli.
    Ja paskeni nisur ti imitoni muslimanet..nuk thone kot ,cka ke ne kojshi prite ne shtepi!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ane : 03-09-2013 mė 17:22

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Shko vizitoje vendin e dashur. Afer eshte pa viza mund te shkosh dhe shihe me sy. Ne ortodokset nuk i fshehim gjerat, ato qe duken duken jane per te gjithe. Nese deshiron dyert jane te hapura tek ne jo per tu konvertuar se ajo eshte dicka personale e jotja, por per te pergenjeshtruar nese genjejme, por duhet te mundohesh ca deri atje.
    http://sfantulmunteathos.wordpress.c...pentru-sfinti/
    ketu e gjeta si informacion.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga neokastra Lexo Postimin
    Shko vizitoje vendin e dashur. Afer eshte pa viza mund te shkosh dhe shihe me sy. Ne ortodokset nuk i fshehim gjerat, ato qe duken duken jane per te gjithe. Nese deshiron dyert jane te hapura tek ne jo per tu konvertuar se ajo eshte dicka personale e jotja, por per te pergenjeshtruar nese genjejme, por duhet te mundohesh ca deri atje.
    http://sfantulmunteathos.wordpress.c...pentru-sfinti/
    ketu e gjeta si informacion.
    Me sa e kuptova shkrimi ishte ne rumanisht dhe ne Rumani smund te shkoj pa vize por thjesht nuk jam person qe besoj ne gjera te tilla ,sidoqofte nuk te thashe ty se genjen por thjesht je manipulu nga propaganda fetare .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Jo nuk ka ndodhur ne Rumani Ane, ka ndodhur ne Athine ne rrethinat e Athines. Ane ka shume gjera qe duhet te njohesh rreth ortodoksise te cilat nuk ke pasur rastin ti shohesh ose t'i degjosh nga afer. Nuk dua te influencoj as te te imponoj mendimet, per mua do te ishte e drejte te lexoje disi me shume. Ke disa gjera te publikuara dhe ne forum ketu. Por ju merreni me gjerat me pavlere si te beni emra si Kostandin grek apo te tjera gjera qe kane lidhje me politiken duke na i atribuar neve me pakuptimesi.

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anėtarėsuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    1,938

edhe une e kam nje ikone qe te paralajmeron kur vdes njeri (degjohen trokitje ne kornize), eshte e mamase dhe mjer ai qe ja prek ikonen....
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Citim Postuar mė parė nga Elian70 Lexo Postimin
    edhe une e kam nje ikone qe te paralajmeron kur vdes njeri (degjohen trokitje ne kornize), eshte e mamase dhe mjer ai qe ja prek ikonen....
    Mjer per ata qe jane besepake. Ne krishterimin ortodoks historia ka treguar se martiret kane pasur frike vetem nga Perendia, dhe para se te kungohen thirren nder te tjera fjala frike Perendie. Ata u treguan te guximshem para shpates, litarit, torturave, semundjeve te mundimshme por Perendise ju drejtuan gjithmone me respekt dhe ne lutje te panderprere.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •