Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816

Në Shqipëri fitohet 4.5 miliard euro nga kanabisi çdo vit

Në Shqipëri fitohet 4.5 mld euro nga kanabisi çdo vit- Më 23 gusht policia shqiptare bllokoi më shumë se 1 ton lëndë narkotike e llojit kanabis sativa, e cila ishte bërë gati për t’u tregtuar në Itali. Pikërisht kjo ngjarje mjaftoi që Shqipërisë, vend i cili aspiron që të integrohet në BE, t’i vendosej “damka” e burimit më të madh të marijuanës në kontinent.

Ishte një patrullim rutinë mes policisë kufitare të Vlorës dhe asaj italiane, ai që solli edhe bllokimin e ngarkesës së drogës në gadishullin e Karaburunit, e cila ishte paketuar në 38 çanta, gati për të kaluar kufirin.

Shqipëria tashmë konsiderohet gjerësisht si lidere në furnizimin e Europës me kanabis, si edhe një nga vendet transit për droga të tjera si heroina dhe kokaina.

Sipas raportit të Departamentit amerikan të Shtetit për Kontrollin e Narkotikëve, vitin e shkuar policia arriti të bllokonte më shumë se 21 ton kanabis, i destinuar për tregjet europiane, veçanërisht për Greqinë dhe Italinë. Kjo sasi e bllokuar kanabisi ishte dyfishi i asaj që u kap në vitin 2011. Gjithashtu, vitin e shkuar u bllokua dyfishi i ngarkesave me heroinë dhe kokainë në krahasim me 2011-ën, rreth 87.7 kg heroinë dhe 4.6 kg kokainë.

Policia financiare italiane thotë se kultivuesit e marijuanës në Shqipëri fitojnë më shumë se 4.5 miliardë euro në vit. Ndërsa nga eksporti i kësaj lëndë në vitin 2012, u fituan plot 1.7 miliardë euro. Sipas Departamentit amerikan të Shtetit, rritja e sasive të bllokuara të drogës në Shqipëri vit pas viti ka dy anë të një medaljeje.

E para është se janë zhvilluar më së miri teknikat e policisë për kapjen e drogës dhe ana tjetër është se ka patur edhe një rritje të jashtëzakonshme të kultivimit të këtyre lëndëve. Pjesa më e madhe e narkotikëve kultivohen rreth Lazaratit, në jug të Shqipërisë, i cili ndodhet shumë pranë kufirit grek.

Sipas një artikulli të publikuar në “Global Post”, i cili citon burime të inteligjencës, thuhet se këtë vit në Lazarat janë mbledhur më shumë se 24 hektarë tokë me kanabis, përafërsisht rreth 300 mijë rrënjë , të vilat mund të nxjerrin më shumë se 500 ton marijuanë.

Kanabisi zakonisht mbillet në muajin maj dhe korret në shtator. Rreth 90% e banorëve të Lazaratit, ku popullsia totale është rreth 7 mijë, besohet se janë të përfshirë në kultivimin e lëndëve narkotike. Verën e shkuar, një skuadër e forcave speciale tentoi të hynte në Lazarat, por kjo tentativë u kthye në një përplasje me armë zjarri, të cilën një efektiv policie i pa identifikuar e quajti gati si një luftë.

“Vendi ishte i fortifikuar në 20 pozicione. Kishte lloje të ndryshme armësh, madje edhe mitraloz të rëndë, së bashku me predhat antitank”, tha efektivi i policisë për “Global Post”. “Kam parë një të moshuar rreth të 70-ve që na qëllonte me mitraloz. Mendova se do te vdisja”.

Ai që i favorizon më shumë kultivuesit e kanabisit është funksionimi i pjesshëm i sistemit gjyqësor. Të gjitha këto probleme krijojnë një sfidë të fortë për kryeministrin e ri të vendit, Edi Ramën.

Partia e tij, e cila fitoi zgjedhjet e 23 qershorit, ka një objektiv mjaft të qartë, marrjen e statusit kandidat. Tre vjet rresht Shqipëria dështoi ta merrte statusin e vendit kandidat, ndërsa tashmë me qeverinë e re, e cila do të fillojë punimet së shpejti, do të tentojë ta marrë në muajin dhjetor.

30.03.2013
    www.lajm-shqip.com
    kanabis foto
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430

Për: Në Shqipëri fitohet 4.5 miliard euro nga kanabisi çdo vit

me pune e paskan bere,ska asgje te keqe ketu!!!

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

Ku mbesin keto te holla shume e madhe parash eshte ?

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559

Edhe thone pastaj, qe Shqiperia nuk ka eksporte...
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938

po nje polic me autokombajne nuk e punesonin dot me gjithe ato qe fitojne???
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •