Close
Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 149
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    62
    [QUOTE]Postuar mė parė nga Vinny_T
    [! Bazat e terrorrizmit te organizuara nge integristet islamik kane qene historikisht ne Londer dhe folete e formimit te integristeve jane perseri atje.

Une do te thoja ty, Vini, se sulmi i fundit Terrorist e kishte koken ne Gjermani,zoteri dhe jo ne Londer, behet fjale per, 11 Shtatorin,
    ishin pikerisht njerez te Al Kaides qe u nisen nga Gjermania per te kryer Aktin me te shemtuar qe une kam pare dhe degjuar deri me sot,mijera njerez te pafajshem qe humben jeten, si pasoje e disa njerezve te semure dhe kriminele.
    Por Evropa u rrit keto vitet e fundit dhe kete si pasoje e ndihmes Amerikane te mbas luftes se dyte, si pasoje e Investimeve Amerikane duke filluar nga Gjermania e deri tek Plani Marshall, me Greqine, qe sot ben demonstrata antiAmerikane.Ishte Dollari dhe Politika Amerikane ajo qe vendosi ate Demokraci qe eshte sot dhe ate Ekonomi qe sot po mundohet ti ktheje shpinen, me nje mosmirenjohje dhe me nje mendjemadhesi atij qe beri aq shume per kete Evrope.
    Ndersa per Francen nuk dua te flas se kurvellekun e saj ne e njohim qe ne Versaje me 1916 e deri te lufta ne Kosove, por ne njohim edhe sot politiken Evropiane karshi nesh, qe na konsideron si vend te botes se trete nderkohe qe ne jemi shume me lart se nga te gjithe vendet e Ballkanit.
    Une nuk jam Politikan Vini po do te desha te pakten ne Shqiptaret duhet ti shohim gjerat ashtu sic jane besoj se edhe ti e ndien se si i shohin dhe se si konsiderohen Shqiptaret ne Evrope shko dhe shiko se si konsiderohen Shqiptaret ne Amerike.
    Ne nuk kemi nevoje per Privilegje as per joshje por te pakten te na japin ate qe meritojme.

Postuar mė parė nga Vinny_T
    Me duket cudi kur thuhet ketu kur thuhet qe BE ben kthese 180 grade ne luften kunder terrorrizmit kur BE-ja e ka luftuar gjithmone ne menyre te vazhdueshme! Bazat e terrorrizmit te organizuara nge integristet islamik kane qene historikisht ne Londer dhe folete e formimit te integristeve jane perseri atje.
    BE nuk ndryshon politike dhe kjo u tha hapur gjate mbledhjes se G8, ajo vazhdon te luftoje me energji terrorrizmin i cfardolloji qofte ky keshtu qe perrallat qe tregon media amerikane ne SHBA le ti gelltisin amerikanet se Evropa ska nevoje per to. CNN qe eshte kanali me i ndjekur televiziv informativ ne SHBA ka tentuar te impozohet dhe ne tregun evropian por disfata eshte aq e madhe sa dhe investimet kolosale qe u bene per kete pune.
    Evropa ka tjeter kulture dhe analize per politiken nderkombetare dhe nuk eshte kollaj ta manipulosh.
    Nqs popullit amerikan si intereson cndodh ne bote pasi bota per ta eshte SHBA-ja, me Evropen nuk ndodh keshtu.

Vinny T, BE nuk ka struktuarat e duhura per te luftuar nje gje te tille fdhe gjithashtu nuk eshte e vendosur pasi akoma nuk eshte konfiguruar si Bashkesi me te njejtat qellime dhe interesa. Jo vetem ne kete rast qe po diskutohet, por dhe ne te tjera, vihet re qe nje nje shtet ndjek politike ndryshe nga nje shtet tjeter dhe gjithashtu, brenda nje shteti ndryshohet kursi i veprimeve sa here ndryshon dhe krahu politik qe merr pushtetin.

Psh, Gjermania nuk kishte per te marre ate poziconim antiamrikan qe mori, po te mos kishte fituar Schroeder ne zgjedhje dhe gjithashtu Italia do ti kishte zene vendin po te mos ishte Berlusconi ne fuqi.
    Ndryshe nga Amerika ku kursi ndryshon fare pak kur vjen puna tek ceshtje madhore, ne Europe ka shume divergjenca dhe eshte veshtire ti vesh te gjitha shtetet nen nje emerues te perbashket.

Dicka ne lidhje me televizionet.

CNN nuk eshte kanali me i pare televiziv ne Amerike. Me te parat jane networket e pergjithshem dhe lokale qe shihen si me antenat e thjeshta, ashtu dhe me cable e satelit.
    CNN trasmetohet vetem me Cable e Satelit dhe perseri aty nuk eshte kanali me i pare. FOX ja kalon shpesh here se bashku me ABC (financohet nga Disney), CBS (financohet nga AOL Time Warner) etj.

Pronari i rrjetit FOX (20th Century FOX, FOX TV) eshte australiani Rupert Murdoch i cili ka dhe rrjetin SKY ne Angli dhe po perpiqet te bleje Channel Five. Gjithashtu ka nje sere rrjetesh ne Azi dhe pak vite me pare donte te blinte kanalet e Berlusconit ne Itali.

i pavarur
    Anėtarėsuar
    03-07-2002
    Vendndodhja
    EU
    Postime
    513
    Kerkoj te alur ketu administratoreve se u kritikova ameriken dhe sistemin e saj pasi amerika eshte shteti me i pasur ne bote, me i bukuri, ku jetojne njerezit me te mencur, qe pjell vetem heronj dhe dashamires te njerezimit, qe ka mediat me te pavarurara ne bote, ku njeriu jeton i lumtur............
    Ju uroj gjithashtu jete te lumtur aty ku jeni vetem nje keshille nqs do ta pranonit mos u beni preh e propagandes ku jetoni pasi humbisni lirine e te menduarit.
    Ju postova ketu dhe dy artikuj te botuar nga Washington post per manipulimin e opinionit publik amerikan e boteror nga mediat dhe propoganda e qeverise amerikane ne lidhje me luften, padine qe do te ngreje nje ish minister i qeverise Blair per fallcifikim raporti e mashtrim nga qeveria e ketij te fundit ne lidhje me Irakun.........megjithate sejcili ka mendjen e vet e beson ato qe i duken me te drejta.
    Une per vete jam me principin nje femije palestinez= nje femije izraelit e jo me ate te manipulimit te masave ku thuhet qe Izraeli ska si tja beje se ka terrorrizem ne palestine ndaj dhe perdor armet.
    Sa per financimin e terrorrizmit ne mbare boten, lista e parajsave fiskale eshte pak e gjate duke filluar nga Zvicra, Luxemburgu, Londra, Irlanda, Bahamas, Caimen Island.....
    Pas 11 shtatorit u be nje fushate popmoze per ti luftuar keto parajsa fiskale nepermjet te cilave qarkullonin se bashku me parate e miliardereve amerikane dhe ato te terrorrizmit.
    Problemi eshte se neper keto ishuj qarkullonin dhe parate e korrupsionit, evazionit fiskal, qe quhet paraja gri per te mos thene dhe me e erret se gri. Duke prekur shume interesa politike kjo fushate u mbyll pa ze dhe pothuajse asgje nuk ka ndryshuar sot ne legjislacionin e ketyre vendeve!
    Me duket pak e cuditeshme per nje shtet puritan si mbahet ne teo9ri amerika si e mbylli kaq shpejt kete lufte pompoze!
    Megjithate tymi do ti dale me vone kesaj pune dhe atehere versionet zyrtare do te jene me prane te vertetes se sot.
    Pershendetje
    Just God Can Judge Me

Vinny_T

Une kur shkruaj ne forum, nuk shkruaj si Administrator por si personi me emrin Redi, pra shpreh mendimet e mia.

Ne rast se dynjaja do Hipokrizi ne kete mes, mund ta bej dhe ate, por qe nuk me pelqen shume, pasi nuk para tregohem i tille ne jeten e perditshme.

Pra nese do qe te shkruaj kundra bindjeve dhe pikpamjeve te mia per faktin qe jam Administrator i Forumit, me thuaj dhe mund ta bej ne diskutimet me ty.

Ne lidhje me temen une te shpreha mendimin tim, ate mendim qe e shpreh ne jeten reale sa here qe me jepet rasti.

Liria e mendimit dhe e shprehjes eshte sa e dashur aq dhe relative, pasi varet nga shume rrethana etj etj.

PSH, ti fare mire pretendon qe flet me Liri dhe Bindje te Plote, por ndofta nuk e kupton qe ne subconscion tende, ajo Liri nuk ekziston pasi eshte bere pre e propagandes demogogjike te politikes se vendit ku jeton.

Kuptohet qe te njejten gje do te thuash dhe ti per mua, por te ti krahasojme faktet dhe kushtet ku jetojme, cdo njeri e kupton fare lehte se ku qendron dallimi me i madh.

Ashtu sic po thua ti, ma thone dhe shume te tjere. Madje dhe nje Pakistanez para disa diteve i cili me tha se televizioni amerikan ben propagande per Luften ne Kashmir, kur atje ne Pakistan njerezit nuk dine gje.

Kjo eshte per te vene duart ne koke. Pakistani i drejtuar nga nje diktator dhe me LIRI SHUME ME TE PAKET NGA TE GJITHA PIKPAMJET SE AMERIKA na shprehka te verteten, ndersa Amerika, Vendi me i hapur ne Bote, na mashtroka.

Keshtu dhe Puna jote o Vinny.

Ne Europe, ngado qe te shkosh do te degjosh lajmet dhe propaganden qeveritare pak a shume, ose ate qe i vjen per interes politikes dhe eshte veshtire qe te kapesh dicka me tutje.

Ne Itali nuk ka person qe te shohe televizion tjeter pervec atij italian dhe me Pronare Italian.
    Ne France, Gjermani, Austri etj etj etj gjithashtu.\

Ndersa ne Amerike, shume televizione jane me pronare te huaj, pra jo amerikane, madje ka dhe arabe. Gjithashtu vetem ne Amerike mund te shohesh televizione te tjrera pervec atij Amerikan, ne cdo ore te dites e te nates, duke filluan nga ai Anglez, Frances, Italian, Gjerman e duke vazhduar me te tjerat si Greke, indiane, Polake, Kineze, Ruse, Koreane. Braziliane, Spanjolle (nga Spanja, pasi ato lationamerikane jane disa qe trasmetojne 24 ore).

Vetem ne Amerike, mund te gjesh gazeta nga te gjithe vendet e Botes dhe te gjitha pikpamjet e ndryshme. Kjo per arsye sepse atje jeton e gjithe Bota, mbi 350-400 Etni te ndryshme qe kane Komunitet, gazetat, revistat, televizionet dhe radiot e veta.

Vetem ne Amerike mund te gjesh rraca apo etni minoritare qe te kene pushtet me nje popullsi 80% te bardhe dhe te degjosh te gjitha komentet e ndryshme per cdo gje.

Ne Europe i bihet fyellit ne nje vrime dhe mungon ajo qe ka Amerika, pra hapja ndaj te gjitha ideve dhe mendimeve.

Pak nga pak, ai mentalitet imponues i Europes behet dhe i yti dhe kujton se ke te drejte kur mbeshtet ato rryma.

Shendet

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    21-04-2003
    Postime
    62
    ouuu
    avash se na e bone evropen si shqipnia ne kohen e dulles

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    21-04-2003
    Postime
    62
    ma fal se harrova
    thuhet pakistanas jo pakistanez
    o kinez

Kashmir, Gjuha Shqipe lexohet nga E Majta ne te Djathte dhe jo nga E Djathta ne te Majte si arabet.

Pra dhe shkrimin tim po ta lexoje sic duhej, nuk do te kuptoje ato qe ke kuptuar.

Shendet

i pavarur
    Anėtarėsuar
    03-07-2002
    Vendndodhja
    EU
    Postime
    513
    Redi une stu drejtova ty pesronalisht e nuk te kam permendur me emer keshtu qe me vjen keq qe me drejtohet pasi ketu diskutohet per nje teme dhe mendimet jepen per te e jo per te debatuar me nje pjestar te forumit.
    Megjithate te riftoj te lexosh ato qe shkruan pasi ka shume gjera ose nuk i di mire ose i deformon per efekt debati.
    Kanale televizive ne Evrope mund te shohesh edhe Honolulune po deshe, gazetat po ashtu keshtu qe verifiko informacionin qe ke per kete teme.
    Une nuk jam pro Evropes qorrazi por jam me te kur politika e saj eshte e drejte ne lidhje me nje ngjarje te caktuar. Un nuk mbroj Evropen apo nje shtet evropian pasi me pelqen emri por e mbroj kur une jam i bindur qe eshte e drejte te mbrohet.
    Une per vete nuk e pranoj qe te mbeshtes nje president mashtrues (dhe pse nuk mund ta heq dot po te pakten nuk e mbroj hapur ne publik e te votoj per te). Nje njeri qe mashtron dhe pretendon qe e ben kete per te miren e botes une se besoj pasi nuk kam asnje siguri qe me thote te verteten kur pretendon se e ben per kete qellim.
    Tony Blair akuzohet nga ish minister i tij per fallcifikim dokumentash dhe keto i beri per te mashtruar opinionin publik anglez per te filluar luften. Armet nuk po gjehen sot e kesaj dite ne nje kohe qe qeveria amerikane pretendonte te kishte te dhena teper te sakta per vendodhjet e tyre!! Ky eshte mashtrim i hapur dhe mashtrimi amerikan nuk me duket me simpatik se sa ai arab. Ne te dyja rastet populli genjehet per interesa te caktuara keshtu qe ju per vete dilini ne krah po mos kerkoni qe gjithe bota te bindet me rrenat qe dalin jo me teper se tre muaj pas lufte.
    Pershendetje
    Just God Can Judge Me

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,446
    Postimet nė Bllog
    22
    Europianet moren 1 ore leksione nga keshilltaria Condoleeza Rice e cila mori pjese ne nje institut maredheniesh nderkombetare ne Londer, prej nga ku ajo mbajti nje referat mbi politiken e jashtme amerikane dhe rolin qe amerikanet i kane rezervuar Europes ne kete politike te jashtme.

Pas referatit ajo u dha pergjigje shume pyetje nga gazetare te shumte qe preken te gjitha ceshtjet, qe nga Iraku, Korea e Veriut, Irani, lufta ndaj terrorizmit etj.

Ju ftoj ta ndiqni ate debat pasi keni per te mesuar shume mbi politiken e jashtme amerikane dhe dallimet qe ajo ka me partneret europiane.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    21-04-2003
    Postime
    62
    c'hyjne arabet ketu?

ne evrope i bihet fyellit ne nje vrime dhe mungon ajo qe eshte ne amerike,pra hapja ndaj te gjitha ideve dhe mendimeve

sado qe ta lexoj nga e majta ne te djathte une skuptoj gjo tjeter vecse europa sipas teje qeka si SHQIPNIA ne kohen e dulles

keto batuta mbi arabet i ke msu ne amerike meqe ra llafi ?
    shume te varfra kudo qe ti kesh mesu

persa i perket leksioneve te asaj
    sa europjane e arabe japin referate ne amerike ehuuuu
    kur evropjanet mronin teza doktoraturash mbi mardheniet nderkombetare babi i asaj ishte akoma skllav

Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A ėshtė kėrcėnim Amerika pėr paqen botėrore?
    Nga ORIONI nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 212
    Postimi i Fundit: 09-05-2011, 09:49
  2. Dilemat e Kastriot Myftarajt.
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-02-2009, 16:23
  3. Agim Vuniqi: Faktet e Millosheviēit i injorova para syve te tij
    Nga AVuniqi nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-01-2007, 10:58
  4. Presidenti Bush fiton zgjedhjet ne SHBA
    Nga Albo nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 25-11-2004, 11:26
  5. Politika e SHBA-se karshi Shqiperise
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-10-2002, 22:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •