Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 39 prej 39

Për: Ateisti i mirënjohur më në fund pranon ekzistencën e Zotit

Ky libri (nje pjese e vogel) e refuton bastin e paskalit:
    http://www.amazon.com/An-Introductio.../dp/0521775019

Tani bej c'te duash, te tjere dhe une e refutuam kete argument po qe se s'do ta besosh hajd shendet. Por duhet ta dish se shumica e gjerave qe thuhen ne filozofi jane gabim (ose kane gabime). Prandaj nuk mundet ta marresh argumnetin filozofik vetem ne baze te autorit, por duhet analizuar dhe vleresuar vete arumenti. Filozofet me te mire kane bere gabime shpesh, edhe trashanike!

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Kur vet fillozofi mbi te cilin eshte hapur tema, edhe pascal si gjenius qe ka qene, edhe einstein megagjeniusi, kane VEND ne llogjiken e tyre per mundesine e nje krijimi jashta te njohures, pse mendon se TI e din me mire ???....e sheh sa e vertete eshte kur thojm, se FEJA eshte per te dijturit ???....kurani eshte me konrekt ketu, aty thuhet ISLAMI ESHTE FE E TE DIJTURVE.....une ne vend tend te isha, do te filloja tash me qare.....kaq vite te kane shkuar huq....

Hmmmm !!!?, kuptove gje ti ???, a priori eshte "sevapi", pra, besove, e ke xhenetin si opcion te mundshem. Nese nuk ka KRIJUES, rrjedhimisht, nuk ka DENIM....e kape ???...per kete thot pascal se opcioni me besuar eshte me i mire per arsye te perfitimit te mundshem, kurse ne rastin tjeter nuk ke se cka humb !......kuptohet se me BESIM ne kete kontekst do me thene me gjithe konsekuencat qe i ka besimi, dhe kete, jo si pazare, por me plot sinqeritet dhe perkushtim !!!, prandaj pyetja me e arsyeshme ne lidhje me bastin do te ish se "cila rruge" ka qene ajo qe e ka preferuar pascal dhe jo sqarimi i natyres teknike te bastit...cka mendon ti ???

Ose edhe me thjeshte, se qenke pakez i trash: sepse ekziston SEVAPI, rrjedhimisht shperblimi me parajs, e kemi edhe mundesine e bastit....pa cmimin shperblyes, nuk ka senz LOJA ???

tungi

PS:

Si thua, kujto per ato momente qe te shtynen me u fut ne forumins shqiptare, dhe ato rruge qe te sollen deri tek ki disput ketu.....kujtoje rrjedhojen e tyre....une te them, se THELLE ne ndergjegjen tende ke NEVOJE per kete qe po ndodh ketu.....GEZOHU he trim, GEZOHU......

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga hof Lexo Postimin
    Ky libri (nje pjese e vogel) e refuton bastin e paskalit:
    http://www.amazon.com/An-Introductio.../dp/0521775019

Tani bej c'te duash, te tjere dhe une e refutuam kete argument po qe se s'do ta besosh hajd shendet. Por duhet ta dish se shumica e gjerave qe thuhen ne filozofi jane gabim (ose kane gabime). Prandaj nuk mundet ta marresh argumnetin filozofik vetem ne baze te autorit, por duhet analizuar dhe vleresuar vete arumenti. Filozofet me te mire kane bere gabime shpesh, edhe trashanike!
    Hof- i nderuar,

Nje axiom nuk "besohet", ai thjeshte KUPTOHET, baza e bastit eshte barazpesha e besimit dhe mosbesimit.

Basti, po te kish patur mundesi me u "refuzuar", ai do te ish refezuar qe moti kohe, por nuk mund te refuzohet nje barazi e sakte, sic nuk mund te refuzohet perfundimi se "nata e ndjek diten". Me ne fund, basti kerkon BESIM ose MOSBESIM. Prononcimi i pascalit vetvetiu ka qene per BESIMIN, ngase lojtari del FITUES, ose ME FITUES se mosbesimtari. Ti mund ta argumentosh ose kunderargumentosh ZGJEDHJEN e nje njeriu, po qe se i kendet me u lidhe per bastin e pascalit, por kete as kam deshire, as kam nevoje ta diskutoje, sidomos jo ne kete nivel qe diskutohet te "intoleranaca fetare"......

tung
    albanish by nature

3. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Nuh Musa për postimin:

klajdi wolf (04-09-2013)

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Te gjith ju te tjeret qe debatoni me Nuhiun, duhet te dini dy tre rregulla baze perpara se ti pervishni menget ne debat:

Neni 1. Debatin me Nuhiun e ke te humbur qe ne start, ose me mire akoma pa filluar.
    Neni 2. Kur shkruan Nuhiu, ai nuk ka nevoje te mendoje. Thjeshte, shkronjat mendojne per te.
    Neni 3. Kur te replikon Nuhiu, inteligjenca jote peson nje renie fraksionale per cdo postim.
    Neni 4. Argumenti yt me i mire kunder, i ben sexhde argumentit me te keq te Nuhiut.
    Neni 6. Ti mund te keshe 1000 ne fuqine -35 argumenta, Nuhiu ka dyfish me shume se ti.
    Neni 7. Nuhiu, nuk lodhet asnjehere. Ai shkruan edhe athere kur nuk ka c'te thote.
    Neni 8. Nuhiu eshte numri 1 dhe c'do gje tjeter rreth tij eshte 0.
    Neni 9. Nese nuk te pelqyen 8 te tjerat, mbaje mend vetem kete. Nuhiu ka fituar!

Dispozita te tjera:
    - Neni 2 nuk vlen, kur Nuhiu edhe ne gjume.
    - Neni 3 nuk vlen per antaret me besim te njejte me Nuhiun.

(Pak Shaka)
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

5. 2 antarët më poshtë falenderuan Scion për mendimin e shprehur në këtë postim:

ane (04-09-2013),iliria e para (05-09-2013)

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Zoteri Scion edhe Bill Gates, edhe Pat Robertson jane mekatare. Asnjeri prej tyre nuk eshte i mire ne syte e Perendise. Te dyte pra mekatojne, zemerimi, krenaria, lakmia etj. jane pjese e jetes se tyre.

Parajsa nuk mund te blihet me para, edhe nese gjysmen e botes e jep per te varferit perseri je mekatar dhe meriton ferrin. Shpetimi eshte dhurate e Perendise nepermjet sakrifices se Jezusit ne kryq per mekatet e botes. Ai qe sinqerisht deshiron te shkoje ne parajse zgjedh Jezusin. Mire pra, se paku Bibla na predikon kete.
    Ndoshta Bibla jote, mesia, por jo e imja!! Ajo e imja thote se ai qe don te afermin si veten, ai do te ulet perkrah Perendise ne boten e ameshueme, sidoqofte, nje metafore kjo(per kungujt qe i marrin gjerat kallep)!!!
    Tani, çdo femije me kater klase shkolle e kupton se eshte gomarllek te thuash se, nga njera ane nje njeri duhet ta fitoje parajsen e nga ana tjeter kjo na qenka dhurate e Perendise!!!
    Si perfundim, ti s'je me i mire se talebanet e tipit Shefqet Krasniçi, qe e vene nene Terezen ne ferr!! Pergjigju, sikur nene Tereza te kishte qene myslimane e te kishte bere te njejten bamiresi, çfare thote ajo bibla jote, ku do ta kishte pasur vendin??!!(hajt trego se s'je si Nuh Tunxhi!!)
    Jarigas

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

I nderuari Hof nese vazhdojme me fyerje nuk perfitojme gje, vetem e bllokojme mendjen dhe na ngurtesohet zemra. Vella ti ke keqkuptime te medha per besimin krishter, nuk je njeriu i pare qe ke keto keqkuptime dhe as do te jesh i fundit. Momentalisht nuk po kam kohe te te shkruaj me shume por do te debatojme miqesisht. Tung njehere

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Te gjith ju te tjeret qe debatoni me Nuhiun, duhet te dini dy tre rregulla baze perpara se ti pervishni menget ne debat:

Neni 1. Debatin me Nuhiun e ke te humbur qe ne start, ose me mire akoma pa filluar.
    Neni 2. Kur shkruan Nuhiu, ai nuk ka nevoje te mendoje. Thjeshte, shkronjat mendojne per te.
    Neni 3. Kur te replikon Nuhiu, inteligjenca jote peson nje renie fraksionale per cdo postim.
    Neni 4. Argumenti yt me i mire kunder, i ben sexhde argumentit me te keq te Nuhiut.
    Neni 6. Ti mund te keshe 1000 ne fuqine -35 argumenta, Nuhiu ka dyfish me shume se ti.
    Neni 7. Nuhiu, nuk lodhet asnjehere. Ai shkruan edhe athere kur nuk ka c'te thote.
    Neni 9. Nese nuk te pelqyen 8 te tjerat, mbaje mend vetem kete. Nuhiu ka fituar!

Dispozita te tjera:

(Pak Shaka)
    hahahhahhaha

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar ane për postimin:

Scion (04-09-2013)

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin

Dispozita te tjera:

(Pak Shaka)

oooooo, so sweeeeet.......nese kaq qejf ke me u bere shok me mua, ok, ja ku te pranoj publikisht....

tung shoku im i ri !

PS:

me nje kusht aman, kur do keme probleme me kompjuterin ke me me ndihmuar, ok ???
    albanish by nature

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Nuh Musa për postimin:

Scion (04-09-2013)

Musa Efendi,

Aksiomat jane shume te thjeshta. Ky argument ka shume justifikime (disa jane jo te verteta) prandaj nuk eshte aksiom. Aksiomat nuk kane justifikim.

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Hof- i nderuar,

Nje axiom nuk "besohet", ai thjeshte KUPTOHET, baza e bastit eshte barazpesha e besimit dhe mosbesimit.

Basti, po te kish patur mundesi me u "refuzuar", ai do te ish refezuar qe moti kohe, por nuk mund te refuzohet nje barazi e sakte, sic nuk mund te refuzohet perfundimi se "nata e ndjek diten". Me ne fund, basti kerkon BESIM ose MOSBESIM. Prononcimi i pascalit vetvetiu ka qene per BESIMIN, ngase lojtari del FITUES, ose ME FITUES se mosbesimtari. Ti mund ta argumentosh ose kunderargumentosh ZGJEDHJEN e nje njeriu, po qe se i kendet me u lidhe per bastin e pascalit, por kete as kam deshire, as kam nevoje ta diskutoje, sidomos jo ne kete nivel qe diskutohet te "intoleranaca fetare"......

tung
    Fyerja ime? Kjo eshte problemi? Ti po mbron torturimin e perehershem te nejrezve. Ti je me keq nga Nazistet! Edhe kujton se je i ndershem se e thua me gjakftohtesi? Eshte poshtersi jo gje e ndershme!

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    I nderuari Hof nese vazhdojme me fyerje nuk perfitojme gje, vetem e bllokojme mendjen dhe na ngurtesohet zemra. Vella ti ke keqkuptime te medha per besimin krishter, nuk je njeriu i pare qe ke keto keqkuptime dhe as do te jesh i fundit. Momentalisht nuk po kam kohe te te shkruaj me shume por do te debatojme miqesisht. Tung njehere
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga hof Lexo Postimin
    Musa Efendi,

Aksiomat jane shume te thjeshta. Ky argument ka shume justifikime (disa jane jo te verteta) prandaj nuk eshte aksiom. Aksiomat nuk kane justifikim.

...ok hof, ok....nuk te ngarkoj me....

hajt tung
    albanish by nature

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •