Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 39

Për: Ateisti i mirënjohur më në fund pranon ekzistencën e Zotit

Nuh Musa, ta shpjegoi shum mire problemin me argumentin e Paskalit semiku! Une them ka nje zot qe po qe se je jo-fetar ne jete pas vdekjes shkon ne parajse pergjithmone kurse po qe se je fetar pas vdekjes shkon ne ferr dhe torturohesh pergjithmone. Tani une ta ve bastin e Paskalit te modifikuar perpara teja. Po qe se ky zot egziston dhe je fetar do te torturohesh. Po qe se ky zot egziston dhe nuk je fetar do shkosh ne parajse plus e ke jeten me te lire. Po qe se ky zot nuk egziston dhe nuk beson e ke jeten me te lire se sa besimtaret. Perendi te tilla mundet te shpikesh pa fund. Mundet te bejme pafund gjera te tilla qe nuk perputhen me njera tjeteren (mutually exclusive) por nuk domethene se kane shanc jo-zero.

Edhe aman e vlla shkurtoi cik ato postet se po na merr ment!

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar hof për postimin:

iliria e para (01-09-2013)

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga semiku Lexo Postimin
    Hahah...nuk kuptove gje,se po te ishte ashtu do kapesheshe per tekstin tim.
    Formula e Pascalit,cila formule ? as nuk eshte formule,e as argument por me se shumti nje pragmatizem ,me se shumti nje tentim per te pranuar miresite qe sjell.

Shihet qe ke njohuri gazetash per problematiken,per kete te dhash nje reference - Lexo Peneeses dhe madje bisedojme.E merr vetem nje segment te "bastit" te Pascalit dhe e hudh ne forum e per dy te tjerat hesht.Jo nga diturija por nga padija.
    Po te ishe i dijtur ashtu sic vetlavderoshesh,do te merrje ne shqyrtim argumente me serioze - ontologjike,teologjike etj....e jo Blezin !

Do provokohesha po te me ofroje ndonje sfide !..keshtu voila.lexo mandej bisedojme.
    Per cfare arsye ta diskutojme ???, nuk eshte dicka e re ose per t'u habit, se ne kulturen e krishtere eshte bere PAZARE me gjynahet.....xhinja deri diten e shtune ja kane kajt semen, e te dielen ja kane referuar gjithe marrezite "hoxhes" e kane dale si te lindur nga nana per 5 pare e 10 "dova".....ne kete sens prek edhe "basti", me bere nje pazarllek "LOJE" pra, andaj edhe IRRITIMET se gjoja ka "dobesi"........por, basti eshte ne sfere krejtesisht tjeter i shtruar....ne ate te matematikes se thate nen postulatin e ligjeve natyrore, basti eshte AXIOM......pastaj, ai nuk e mer "gjynahin" a priori, por sevapin....gje qe e len ceshtjen krejtesisht ne llogarine e individit, percaktim terresisht individual !!!, ketu eshte misteri....

Sevapi nuk eshte motiv detyrues per besimin, gjynahi po, ngase e aktivon instinktin per mbijetese....mjafton teoria mbi nje bote te amshueshme dhe njeriu vepron instinktiv....me kete "trik nr. 17" nuk miret pasquale !!!.....pikerisht per kete nuk ka hapesire per ta diskutuar "formulen", por vetem "zgjedhjen", per ate mund te diskutohet, ketu ven ne loje pragmatizmi qe e permend, e jo ne strukturen e formules.......per kete (zgjedhjen) ka pastaj edhe interpretime (gjera qe me siguri une nuk kam KOHE ti diskutoj me juve ketu),.......pra, aty barazohen VLERAT e dy kahjeve, besim vs. mosbesim, jepju si te duash edhe nje shifer 0=0....

Po perseritem, e solla per te treguar, se rruga e ateistit qe e ndjek deri te perfundimi ne deizem me ne fund eshte edhe e arsyeshme sic e VERTETON pasquale me bastin e tije, jo duke e ZGJEDHE ateisti njeren apo tjetren rruge, por thjeshte, pasquale i tregon se qe ne te dy kahjet niset nga barazimi 0=0 , duke e vene thjeshte ne barazpeshe te "verteten" e dyfishte, kjo eshte absolute, kete se mohon ateisti dot !, pikerisht, PAMUNDESIA E MOHIMIT eshte per ateistin FAKTORE per ne besim.....pra, mvaresisht pastaj sic i percepton vlerat individi, fiton, ose humb, por edhe kjo, krejt ne teori, krejt me mundesine e barazvlefshme te "deshtimit" ose "fitimit" !!!........per ateistin kjo "ideja e bastit" eshte nje nder opcionet e PARAFUNDIT, para besimit te plote te tij.....dhe gjithe kjo, si perfundim KAUSAL...e jo se ka pa ndonje enderr, ose eshte mplak e i frigohet varrit....

Shancat, qe nje diejatere mos te fitoje bindje per ekzistencen e nje KRIJUESI eshte shume e vogel...besimi per DIJETARIN eshte thuajse i garantuar !!!

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga hof Lexo Postimin
    Nuh Musa, ta shpjegoi shum mire problemin me argumentin e Paskalit semiku! Une them ka nje zot qe po qe se je jo-fetar ne jete pas vdekjes shkon ne parajse pergjithmone kurse po qe se je fetar pas vdekjes shkon ne ferr dhe torturohesh pergjithmone. Tani une ta ve bastin e Paskalit te modifikuar perpara teja. Po qe se ky zot egziston dhe je fetar do te torturohesh. Po qe se ky zot egziston dhe nuk je fetar do shkosh ne parajse plus e ke jeten me te lire. Po qe se ky zot nuk egziston dhe nuk beson e ke jeten me te lire se sa besimtaret. Perendi te tilla mundet te shpikesh pa fund. Mundet te bejme pafund gjera te tilla qe nuk perputhen me njera tjeteren (mutually exclusive) por nuk domethene se kane shanc jo-zero.

Edhe aman e vlla shkurtoi cik ato postet se po na merr ment!
    Sevapi eshte a-priori.....qe do me thene, se NESE BESON, shkon ne parajse....perndryshe nuk do te kish SENZ basti ???.......don me FITUAR, ose ben kush bast per me humb ???....kurse si fitohen sevapet, ka rruge te ndryshme qe na kane mesuar dhe mesojn nder tjera edhe FETE, por pascal ka qene bashkkohas i nje descarte, andaj, mendoij se nuk duhet te na shkoje mendja, se pascal e ka pat ndermend RRUGEN E KISHES BASHKKOHORE te tije, kur e ka perpiluar bastin.....se paku une mendoj keshtu !!!!

tung
    albanish by nature

Ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahahahahahaha

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Shancat, qe nje diejatere mos te fitoje bindje per ekzistencen e nje KRIJUESI eshte shume e vogel...besimi per DIJETARIN eshte thuajse i garantuar !!!
    Kush tha qe eshte a priori? Kjo eshte genjeshter! Te ishte a priori do kishe shume me shume besimtar. Une bera bast te ri. E vetmja gje qe duhet jane opsione qe jane exhaustive. Mundet te jete me zotin krishter, mundet te jete me nje zot qe e shpika une. Mundet te jete me zotra te pafund qe mundet ti shpiki cdo njeri. Nuk punon ky bast! Vazhdo ti po deshe.

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Sevapi eshte a-priori.....qe do me thene, se NESE BESON, shkon ne parajse....perndryshe nuk do te kish SENZ basti ???.......don me FITUAR, ose ben kush bast per me humb ???....kurse si fitohen sevapet, ka rruge te ndryshme qe na kane mesuar dhe mesojn nder tjera edhe FETE, por pascal ka qene bashkkohas i nje descarte, andaj, mendoij se nuk duhet te na shkoje mendja, se pascal e ka pat ndermend RRUGEN E KISHES BASHKKOHORE te tije, kur e ka perpiluar bastin.....se paku une mendoj keshtu !!!!

tung

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Zoteri Scion edhe Bill Gates, edhe Pat Robertson jane mekatare. Asnjeri prej tyre nuk eshte i mire ne syte e Perendise. Te dyte pra mekatojne, zemerimi, krenaria, lakmia etj. jane pjese e jetes se tyre.

Parajsa nuk mund te blihet me para, edhe nese gjysmen e botes e jep per te varferit perseri je mekatar dhe meriton ferrin. Shpetimi eshte dhurate e Perendise nepermjet sakrifices se Jezusit ne kryq per mekatet e botes. Ai qe sinqerisht deshiron te shkoje ne parajse zgjedh Jezusin. Mire pra, se paku Bibla na predikon kete.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Zoteri Scion edhe Bill Gates, edhe Pat Robertson jane mekatare. Asnjeri prej tyre nuk eshte i mire ne syte e Perendise. Te dyte pra mekatojne, zemerimi, krenaria, lakmia etj. jane pjese e jetes se tyre.

Parajsa nuk mund te blihet me para, edhe nese gjysmen e botes e jep per te varferit perseri je mekatar dhe meriton ferrin. Shpetimi eshte dhurate e Perendise nepermjet sakrifices se Jezusit ne kryq per mekatet e botes. Ai qe sinqerisht deshiron te shkoje ne parajse zgjedh Jezusin. Mire pra, se paku Bibla na predikon kete.

Te q.ifsha zotin! Duket sikur kame thene nje gje te ulet une ketu, por shikoje mire. Ti po thua qe njerzit qe nuk besojne se Juzusi eshte perendi dhe ndjek udhen e ketij delenxhiu duhet torturuar perhere. Kjo eshte monstruozitet. Nuk ka gje me te ulet se kjo. Kjo eshte njesoj si Talibani, biles Talibani vetem jeten te merr nuk te torturon perhere. Shum njeri imoral je. Prandaj po ta them prap, te q.ifsha zotin!

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anëtarësuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900

he maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa shyqyr
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahahahahahaha
    Kur vet fillozofi mbi te cilin eshte hapur tema, edhe pascal si gjenius qe ka qene, edhe einstein megagjeniusi, kane VEND ne llogjiken e tyre per mundesine e nje krijimi jashta te njohures, pse mendon se TI e din me mire ???....e sheh sa e vertete eshte kur thojm, se FEJA eshte per te dijturit ???....kurani eshte me konrekt ketu, aty thuhet ISLAMI ESHTE FE E TE DIJTURVE.....une ne vend tend te isha, do te filloja tash me qare.....kaq vite te kane shkuar huq....

Kush tha qe eshte a priori? Kjo eshte genjeshter! Te ishte a priori do kishe shume me shume besimtar. Une bera bast te ri. E vetmja gje qe duhet jane opsione qe jane exhaustive. Mundet te jete me zotin krishter, mundet te jete me nje zot qe e shpika une. Mundet te jete me zotra te pafund qe mundet ti shpiki cdo njeri. Nuk punon ky bast! Vazhdo ti po deshe.
    Hmmmm !!!?, kuptove gje ti ???, a priori eshte "sevapi", pra, besove, e ke xhenetin si opcion te mundshem. Nese nuk ka KRIJUES, rrjedhimisht, nuk ka DENIM....e kape ???...per kete thot pascal se opcioni me besuar eshte me i mire per arsye te perfitimit te mundshem, kurse ne rastin tjeter nuk ke se cka humb !......kuptohet se me BESIM ne kete kontekst do me thene me gjithe konsekuencat qe i ka besimi, dhe kete, jo si pazare, por me plot sinqeritet dhe perkushtim !!!, prandaj pyetja me e arsyeshme ne lidhje me bastin do te ish se "cila rruge" ka qene ajo qe e ka preferuar pascal dhe jo sqarimi i natyres teknike te bastit...cka mendon ti ???

Ose edhe me thjeshte, se qenke pakez i trash: sepse ekziston SEVAPI, rrjedhimisht shperblimi me parajs, e kemi edhe mundesine e bastit....pa cmimin shperblyes, nuk ka senz LOJA ???

tungi

PS:

Si thua, kujto per ato momente qe te shtynen me u fut ne forumins shqiptare, dhe ato rruge qe te sollen deri tek ki disput ketu.....kujtoje rrjedhojen e tyre....une te them, se THELLE ne ndergjegjen tende ke NEVOJE per kete qe po ndodh ketu.....GEZOHU he trim, GEZOHU......
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin

Behu burre e na trego te verteten ..e ke kuptu kete qe ke shkru ?

12. Anetarët më poshtë kanë falenderuar ane për postimin:

iliria e para (02-09-2013)

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •