Cfare mendoni per konvertimin e shume Shqiptareve ne Islam? Edhe pse stergjysherit e mij ishin te gjithe mysliman mua me bezdiste ky konvertim perpara disa kohesh. Por jo tani. Une kam vene re se shume Shqiptare jasht shtetit e kane problem kete konvetim historik. Tani mua me duket se konvertimi ne Islam ishte gjeja me e mire per ate kohe. Une jam Ateist dhe nuk besoj tek Jezusi apo Muhameti, biles i konsideroj delenxhinj te huaj imoral.
Sic e dini ne beme lufte shume te ashper me Osmanin dhe ne fund u mundem. Ne perandorine Osmane me cfare kam lexuar (jo shume) myslimanet kishin shume me shume te drejta se krishteret. Per shembull nuk paguanin taksa dhe ishin me ligj superior ndaj krishtereve. Kur ne u beme pjese e perandorise Osmane edhe ne ishim nen keto ligje. Ata qe e gjeten veten ne kete pozite duhet te mbanin fene Krishtere apo ta shnderronin me Islamin? Feja Krishtere eshte e bazuar ne nje delenxhi te huaj Cifut dhe eshte glorifikimi dhe propoganda e Cifuteve per popullin e vete. Islami ne anen tjeter eshte e bazuar ne nje delenxhi Arab dhe eshte glorifikimi dhe propoganda e Arabeve per popullin e tyre. Ne si Shqiptar nuk i kemi detyre as njeres as tjetres.
Pse duhet qe Shqiptaret te vuanin dhe te abuzoheshin ne perandorine Osmane per te mbajtur Jezusin (nje cope karagjozi) kur munded te kishin te drejta te plota duke thene se kishin pranuar nje karagjoz tjeter (Muhametin)? Nuk po them se Shqiptaret duhet te ishin bere fetare Islamik por ishte gje me e mire per ne te pretendonim se ishim. Do te me dukesh komplet budallallik qe Shqiptari te vuaj per te thene se adhuron Jezusin e jo Muhametin. Keto jane plera te huaja qe u jane nenshtruar Shqiptareve nga te huaj. Nuk i kemi detyrim as njerit nga ketyre palacove. Pra me duket shume budallallik qe te vuash per memorine e Jezusit. Por kur iku Turku nuk kishte me asnje vlere Islami per Shqiptaret keshtu qe duhesh nxjerre bashke me Turkun, po ashtu edhe Krishterizmi. Kur e gjen veten nen tiran te huaj fetare pretendo se ndjek fene e tyre se sa te vuash per budallalliqe. Per kete arsye them se konvertimi ne Islam ishte gje e mire ne kohen e Osmaint. Me ngjan se Ismail Kadareja e konsideron gje te keqe si shume Shqiptar te tjere dhe nuk e kuptoj kete gje. Cfare mendoni ju?
Krijoni Kontakt