ore legen''vorioqirjot'' mbaj halene kur flet me mua se te dhjes une,kopuk i zerves,lexo o qorr se ata qe thua ti bllogu thote se i solli nje ''voriopirdhiot'',leqe ata pacavuret qe thua ti po ta vesh ate qe ne koke te punoje pak,do e vertetosh se ska lidhje fare me ate qe po flasim..dhe sa per arbrin e shqiptarin ti gjakprishur lexo:
«Άϊντε ωρέ Σκεντέρμπεη,άϊντε ωρέ ξακουσμένε αρβανιτοβασιλιά...«Σα ρον Σκεντερμπέο,σκιπετάρ νούκ το τεμπένεν κούρ σκλάβ τέ τιέρβε!»(«Όσο ζάει ο Σκεντέρμπεης,οί αρβανίτες δε θα καταντήσουν ποτές σκλάβοι των άλλων!»)»
«Είμεστε αδέρφια,ωρέ γέρο,ας είμεστε από δύο πίστες,κι ας λεν ό,τι θέλουν τα μαγαρισμένα τα στόματα των οχτρών μας»:
-sa rron skenderbej shqiptart nuk do behen kurr skllave te te tjereve
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
Se kuptova kete?
Besimi dhe praktikimi i fese jane dy gjera shume te ndryshme.
Nje pergjigje ne census per besimin mund te jepet thjesht nga tradita apo historia familjare, por jane shume te pakte ata Shqiptare qe praktikojne fene. Shumica e ketyre kane filluar po mbijne kohet e fundit per shkak te uljes se nivelit arsimor dhe rritjes se injorances...
Po kshu pra, ata qė kishin marrė kulturė islamike, qė nga pėrzgjedhja e emrave, deri tek besimi (qoftė nominal), e quajtėn veten "shqiptarė", pėr tu dalluar nga arvanitasit dhe arbėrorėt, qė mė sė shumti ngelėn ortodoksė.
Kėtu kemi dhe Arbėreshin Niko, i cili duhet tė jetė vėrtet arbėresh nė mos gaboj? Dhe le ta pyesim, a e njohin njerėzit e tij emėrtimin "shqiptar"? Me gjasė do tė thotė JO. Nuk e njohin. As arvanitasit e njohin. Pėrveē atyre tė zonės sė Evros, qė kanė shkuar vonė nė Greqi (viti 1922).
Emėrtimin si shqiptar pra, e zgjodhėn ata qė e kthyen fenė, pėr tu dalluar nga arvanitasit dhe arbėrorėt. Kėtė e thonė shumė studiues, Mateo Mandala, Shaban Demiraj nė mos gaboj etj.
Ezekiel 25-17.
lol une kam identitet epirot, jam korcar.....shqiptar?...hmm nuk e barazoj veten me mjekerrcjeprit qe ne nje dore ngrene flamurin arberor dhe ne tjetrin ate xhihadist. Jam me i vjeter se identiteti shqiptar. Jam krenar qe jam bizantin, epirot dhe korcar ...per te tjerat as me kercet fare. Minoritar? ndoshta ke te drejte , u beme te huaj ne vendin tone
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
Krijoni Kontakt