Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 73
    i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Për: Qindra shqiptarë në luftën e Sirisë

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Po e verteton tezën e z. Lubonjës : Shqiptarët popull skizofrenik !

Ilirian patrioti i ka friken se nje dit evropa do t'na hakmirret pershkak se besojm 1 Zot, dhe do t'na debon nga ketu. Por para se ta beje kete, iliriani nderron kampin dhe tradheton sic tha vet, fejen e gjyshit te tij, ngase heret apo von, do t'i sjell probleme ketij çuni.

Mir pra, lundro mbi friken e cila do te shpie ne izolim nga pjesa perberese e shqiptareve musliman.
    PS : Ne shqiperi jan edhe 1 milion me shume se ne Kosove me perkatesi Islame, dhe qe s'i kan friken se evropa do t'i hakmirret sikurse ju hakmorren hebrenjeve. Dhe kush mendon si ti, po, ben mir ta nderroje klanin me shpres se frika do t'i shuhët.
    Me ate mendje fli . Shqiperia sot numron 4,3 miljon banor , nga te cilet 2,8 jane ne shqiperi , kurse 1,5 neper europe edhe amerike ! Shumica absolute e atyre qe jan rritur jashte (1,5 m ) jan jo muslimane , te rritur ne nje shtet ateist komunist , duke vajtur ne shtete te krishtera apo agnostike , rezultati eshte qe jan te gjitha pervec muslimane !

Nga ata qe jan sot ne shqiperi , pra 2,831 milione , 53 % deklaroj qe i perket tradicionalisht besimit musliman(1,3 m ) , por edhe ky numer eshte i ekzagjeruar , sepse shumica dermuese besimin e deklaron si tradide familjare , pra shume agnostik ateist jo praktikant deklaruan si musliman duke mos qene .

Por edhe ta marrim si te qene . Vetem per keto 2 vitet e fundit pas regjistrimit ne shqiperi jan kthyher 100.000 persona nga greqia edhe italia , shumica e atyre i perkasin fes ortodokse edhe katolike .

Pas 10 vitesh ketu do jemi , kurre perqindja e atyre qe e deklarojne veten musliman , nuk do jene as 30 % . Mbaje mend kete qe po te theme .

P.S Nuk jam musliman , se jam qenje e lire , qe me ato 2-3 qellizat e trurit time kam kuptuar nje dicka te thjesht , qe muslimanizmi eshte nje shpellarizem barbar qe une nuk i perkas ne asnje menyre ! Troc fare ! Me mire te behem zulu se sa musliman !
    Ndryshuar për herë të fundit nga IllyrianPatriot : 16-08-2013 më 10:39

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Behu c'te duash, problemi yt (Ne fe s'ka dhune).

... kurse un te premtoj se pas 20 vitësh do te jemi +30%, dhe do ta sigurojm mir 80% vetem ne Shqiperi !

E ti, do t'mbetesh zulu-ja i vetem shqiptar.
    … ///

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Nuk eshte e drejte qe te ofendoni muslimanet shqiptare ne lidhje me zgjedhje qe jane tej mase personale. Nuk eshte e drejte te ofendoni muslimanet shqiptare duke i emeruar si turq apo arab sepse kjo ndjell percarje fetare. Kot nuk them un qe orthodokset jane element destruktiv persa i perket tolerances nderfetare ne shqiperi dhe kudo. Nese ti e konsideron nje musliman si turk apo arab edhe muslimani ka te drejte te konsideroje ty grek apo sllav. Cfare fitojme ne kshu? Asgje.

Une i kam studjuar me hollesi shkrimet e disave ketu. Padyshim qe keta perfaqesojne interesa percarese dhe interesa te ndyra te qarqeve orthodokse greke dhe sllave. Shkrimet e disave me ngjallin Milloshevicin dhe Napolon Zerven. Njerez qe bejne thirrje terroriste. Qe urrejne cdo gje qe eshte jashte kornizes se tyre. Duhet te kemi kujdes dhe te mos behemi pre e provokimeve te tilla.

Por edhe sikur..

Keta njerez ofendojne popujt e botes ne pikepamje rraciale. Jemi ne 2013 dhe akoma injorantet mendojne qe disa rraca kane perparesi ndaj tjerave ne pikepamje biologjike. Keshtu u meson doktrina e krishtere juve?!!
    Jo, padyshim qe jo. Por jeni ju njerez ngaterrestare dhe shoviniste qe e perdorni fene e krishtere si mbas oreksit. Ofendoni pa baza. Jeni te sigurte qe do ua fali Perendia tere keta brockulla e tere kete urrejtje qe perpiqeni te injektoni? A nuk ishte vete Jezus Krishti prej kombit me te neperkembur dhe te perbuzur qe ka pare njerezimi? A harruat qe bibla thote: Duaje armikun tend.
    Ne shqiperi skeni armiq o neperka. Pavaresisht se eshte shtet me shumice muslimane juve nuk u eshte bere asnje padrejtesi madje ju kemi toleruar. Disa prej jush jane regjistruar si greke per qellime materiale, na shani neper forume etj etj perseri asnje reagim negativ. Pse shperndani urrejtje nder njerez? Cfare te keqje ju kane bere muslimanet shqiptare juve? Qe ngriten flamurin ne 1912 e qe deshen qe shqiperia te mos behet pre e Serbise dhe Greqise???!! Pa me thoni nje te keqe qe keni pare nga muslimanet shqiptare? Ju ka ndaluar kush te praktikoni fene tuaj? Ju ka ndaluar kush te shkolloheni e arsimoheni? Madje per hire te tolerances dhe per te shmangur vllavrasjet ju kemi toleruar edhe kur Albert Shyteria me tjere lobonin dhe krijuan komitetet e shpetimit te financuara prej qarqeve orthodokse greke per copetimin e trojeve shqiptare. Keto gjera i dim te gjithe neve..

Meqe skeni pare asgje te keqe deri me sot, ju siguroj qe nuk do shihni. Nuk eshte ne natyren e shqiptarit musliman te urrej njerezit per nga rraca, feja dhe bindjet. Per mua je Orthodoks Katolik Budist etj pak rendesi ka, une te respektoj sepse tolerancen e kam ne gjak dhe me vjen natyrshem. Madje edhe romet apo jevgjit sic i quani ju rendomte, ne i respektojme, sepse jane qenje njerezore edhe ata. Nje komunitet qe ka nevoje per ndihme e mbeshtetje. Nje komunitet qe ndoshta jo rendomte Zoti e ka lene ne kete menyre per te sprovuar njerezit. Per te pare se kush eshte i mire e kush eshte katil.

Respektojeni dinjitetin e njeriut thote Islami. Merrni shembull dhe lexoni historine e feve te cilat jane te permbushura me shembuj te tille. Ke shembullin e Gonxhe Bojaxhiut qe ja kushtoje jeten nje populli qe nuk ishte i saj vetem dhe vetem per hire te dashurise ndaj Zotit.
    Nuk zgjidhim asgje me urrejtje. Eshte rruge qorre qe ste con askund.

Mendoni para se te flisni sepse cdokush para Zotit do mbaje pergjegjesi per cfare thote.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

4. 2 antarët më poshtë falenderuan Meriamun për mendimin e shprehur në këtë postim:

Ceni-1 (05-09-2013)

Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Behu c'te duash, problemi yt (Ne fe s'ka dhune).

... kurse un te premtoj se pas 20 vitësh do te jemi +30%, dhe do ta sigurojm mir 80% vetem ne Shqiperi !

E ti, do t'mbetesh zulu-ja i vetem shqiptar.
    Me mire zulu se sa mish me 2 sy me ferexhe . Pra ne fakt eshte kompliment !

Ne fe nuk ka dhune , por te 'feja' jote e muslimanizmit , thuhet qarte qe apostatia (pra lenje e muslimansmit ) denohet me vdekje ! Ne fe nuk ka dhune kurse te muslimanizmin ka ...

Sic te thashe leji genjeshtrat !

Ta shikojme , por kam besimin e plot se do ngelesh me presh ne ..... per ate qe thua . Une jap argumentim statistikor te mire folmuruar edhe argumentuar kurse ti jep thjesht nje deshire islamike .
    Ndryshuar për herë të fundit nga IllyrianPatriot : 16-08-2013 më 10:53

Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Nuk eshte e drejte qe te ofendoni muslimanet shqiptare ne lidhje me zgjedhje qe jane tej mase personale. Nuk eshte e drejte te ofendoni muslimanet shqiptare duke i emeruar si turq apo arab sepse kjo ndjell percarje fetare. Kot nuk them un qe orthodokset jane element destruktiv persa i perket tolerances nderfetare ne shqiperi dhe kudo. Nese ti e konsideron nje musliman si turk apo arab edhe muslimani ka te drejte te konsideroje ty grek apo sllav. Cfare fitojme ne kshu? Asgje.

I gjithe ky shkrimi jote do kishte vlere nqs ne shajme muslimanet shqiptare . POR ne asnje koment po ta shikosh mire , nuk shahen muslimanet shqiptar ! Pra ose e ke kuptuar gabim ose viktimizohesh edhe ti !

Ajo qe shahet edhe denoncohet jan grupimet ekstremise te financuara nga turqia edhe saudi arabia , me hoxhallare te paguar mire qe perhapin nje islame qe nijhet ndryshe si WEHABIZEM . Keta jo vetem qe i bejne dem maksimal shtetit shqiptar , por ju bejne edhe juve muslimaneve dem .

Pra ne vend qe te viktimizohesh ose edhe ta mohosh . Eshte me mire te thuash qe une si musliman shqiptar jam komplet kundra ketyre ekstremisteve , edhe deshiroje qe te deportohen sa me pare .

Por ja qe nuk e ben ....

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga IllyrianPatriot Lexo Postimin
    Me mire zulu se sa mish me 2 sy me ferexhe . Pra ne fakt eshte kompliment !

Ne fe nuk ka dhune , por te 'feja' jote e muslimanizmit , thuhet qarte qe apostatia (pra lenje e muslimansmit ) denohet me vdekje ! Ne fe nuk ka dhune kurse te muslimanizmin ka ...

Sic te thashe leji genjeshtrat !

Ta shikojme , por kam besimin e plot se do ngelesh me presh ne ..... per ate qe thua . Une jap argumentim statistikor te mire folmuruar edhe argumentuar kurse ti jep thjesht nje deshire islamike .
    Un u nisa nga fakti se pas renies se diktatures, nuk kishte as xhamia, as hoxhallar e as besimtar. Nese e ben nje statistik qe nga ai vit dhe deri me sot, do ta shohesh se sa xhamiat u ndertuan, sa hoxhallaret u diplomuan, sa xhemati u udhezua,... dhe kete statistik, vazhdoje/projektoje vazhdimesin e kesaj vije deri ne vitin 2030, qe ta shohesh nese "deshira" ime do te plotesohet apo jo.
    … ///

Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Un u nisa nga fakti se pas renies se diktatures, nuk kishte as xhamia, as hoxhallar e as besimtar. Nese e ben nje statistik qe nga ai vit dhe deri me sot, do ta shohesh se sa xhamiat u ndertuan, sa hoxhallaret u diplomuan, sa xhemati u udhezua,... dhe kete statistik, vazhdoje/projektoje vazhdimesin e kesaj vije deri ne vitin 2030, qe ta shohesh nese "deshira" ime do te plotesohet apo jo.
    Pra i bie me qe edhe katoliket nga 0 qe ishin u bene 12 % e populsise , atehere do jene rreth 30 % .
    Nja 80 % musliman
    Edhe nja 40 % ortodoks

Edhe shqiperia del me 150 % populsi . Ik futja ndonje kebab , lej keto , se nuk te punon ajo qe ti gabimisht e quan tru !

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Ortodokset dolen 5% kurse katoliket 10%. Bektashianeve u ka humbur fara dikur, dhe 20% -shin e fjetur, do ta zgjojm nga gjumi.
    … ///

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Citim Postuar më parë nga IllyrianPatriot Lexo Postimin
    I gjithe ky shkrimi jote do kishte vlere nqs ne shajme muslimanet shqiptare . POR ne asnje koment po ta shikosh mire , nuk shahen muslimanet shqiptar ! Pra ose e ke kuptuar gabim ose viktimizohesh edhe ti !

Ajo qe shahet edhe denoncohet jan grupimet ekstremise te financuara nga turqia edhe saudi arabia , me hoxhallare te paguar mire qe perhapin nje islame qe nijhet ndryshe si WEHABIZEM . Keta jo vetem qe i bejne dem maksimal shtetit shqiptar , por ju bejne edhe juve muslimaneve dem .

Pra ne vend qe te viktimizohesh ose edhe ta mohosh . Eshte me mire te thuash qe une si musliman shqiptar jam komplet kundra ketyre ekstremisteve , edhe deshiroje qe te deportohen sa me pare .

Por ja qe nuk e ben ....
    Tani skam as kohe dhe as nerva te hap repertorin e mbushur plot e perplot me shkrime dhe ese, nga njerez qe urrejtja e tyre shikohet neper firma dhe avatare gjithashtu. Cfare do te thote te jesh Islamofobik?!! Te urresh nje komunitet? Nje bashkesi qe ka te mire e te keqinj. Nje komunitet qe ti se njeh, nje fe qe ti se njeh, por e paragjykon dhe e merr ashtu sic ta servirin..

Si konkluzion dua te them qe Islami nuk eshte ai qe dini juve. Nuk eshte feja qe ju servirin me atentate vetvrasese dhe bomba. Nuk eshte feja e dhunes, madje eshte feja e tolerances dhe prosperitetit moral. E di dhe e kuptoj qe e keni te veshtire ta besoni por.. Ju ftoj te uleni dhe lexoni. Une pavaresisht se jam musliman e kam lexuar Biblen me shume se dhjetra here dhe ne gjuhe te ndryshme gjithashtu. Kam lexuar per kuriozitet edhe Bhagavat Gitan e Indianeve.

Me qellim per te krijuar nje opinion negativ mbi Islamin dhe muslimanet, ne pergjithesi mediat dhe grupe te caktuara qe nuk dihet se cfare interesash kane, marrin disa pjese te caktuara dmth disa pjese qe nese nuk i merr te plota por i shkeput prej fillit dhe kronologjise marrin kuptim tjeter per tjeter.
    Cfare bejne psh?!!

Marrin nje pjese te nje verseti ku thohet : luftojini Jehudet dhe te krishteret. Por nuk shkruajne versetet e meparshme qe e obligojne luften atehere kur te krishteret dhe jehudet te sulmojne ty, dhe jo te jesh ti i pari qe sulmon.

Eshte njelloj sikur te bejme nje analogji te vogel me nje shembull nga mjekesia.

Nqs do ngrihemi te shpjegojme arsyen dhe domosdoshmerine e berjes operacion, te apendisidit akut, normalisht qe cdo gje do ishte e mirepritur. Por nqs dikujt i injektohet nje imazh pa marre parasysh dhe pa i dhene kurrefare arsye dhe domosdoshmerie ne lidhje me kete veprim, por thjesht i thohet qe do te presim me bisturi, do te dale gjak, do te qepim etj etj, nrml qe kushdo kete do ta shifte si akt shume vandal dhe barbar. Pikerisht ketu qendron dallimi dhe sekreti. Eshte thjesht politike shperqendrimi dhe keqinformimi.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Si konkluzion dua te them qe Islami nuk eshte ai qe dini juve. Nuk eshte feja qe ju servirin me atentate vetvrasese dhe bomba. Nuk eshte feja e dhunes, madje eshte feja e tolerances dhe prosperitetit moral. E di dhe e kuptoj qe e keni te veshtire ta besoni por..
    Nuk po na e servir njeri....dhe nuk jemi budallenj ta marim shabllon pa e kuptuar.
    Realiteti tregon te kunderten e kesaj qe ti shkruan.

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •