Me ate mendje fli . Shqiperia sot numron 4,3 miljon banor , nga te cilet 2,8 jane ne shqiperi , kurse 1,5 neper europe edhe amerike ! Shumica absolute e atyre qe jan rritur jashte (1,5 m ) jan jo muslimane , te rritur ne nje shtet ateist komunist , duke vajtur ne shtete te krishtera apo agnostike , rezultati eshte qe jan te gjitha pervec muslimane !
Nga ata qe jan sot ne shqiperi , pra 2,831 milione , 53 % deklaroj qe i perket tradicionalisht besimit musliman(1,3 m ) , por edhe ky numer eshte i ekzagjeruar , sepse shumica dermuese besimin e deklaron si tradide familjare , pra shume agnostik ateist jo praktikant deklaruan si musliman duke mos qene .
Por edhe ta marrim si te qene . Vetem per keto 2 vitet e fundit pas regjistrimit ne shqiperi jan kthyher 100.000 persona nga greqia edhe italia , shumica e atyre i perkasin fes ortodokse edhe katolike .
Pas 10 vitesh ketu do jemi , kurre perqindja e atyre qe e deklarojne veten musliman , nuk do jene as 30 % . Mbaje mend kete qe po te theme .
P.S Nuk jam musliman , se jam qenje e lire , qe me ato 2-3 qellizat e trurit time kam kuptuar nje dicka te thjesht , qe muslimanizmi eshte nje shpellarizem barbar qe une nuk i perkas ne asnje menyre ! Troc fare ! Me mire te behem zulu se sa musliman !
Krijoni Kontakt