Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 33
    fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120

Për: E vërteta e Ndarjes së Madhe Fetare nga Arbër në Shqiptarë

Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    po kot nuk theshte ai i madhi qe greket jane shqiptare te civilizuar

kurse shqiperia na u mbush me kolone aziatike qe sot na behen me vendallinj se vendallinjte.

Lexo ne kete link
    Eshte shume interesante, dhe hedh posht shume histori te trilluara te fqinjeve tane.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga prenceedi : 14-08-2013 më 16:13

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Me ca kuptoj une ju orthodokset shqiptare pretendoni qe jeni arnavutet e paster safi. Shume mire.
    Une jam nga veriu i shqiperise dhe shume here bej krahasime mes popullsise shkinise dmth ju orthodokseve dhe neve. Tani sdua te ekzagjeroj por jo or zoteri. Jeni me shume lindore. Une me ca vej re tropojen, matin e mirditen etj etj nuk jane si ju. Une i dua tera rracat e botes e nuk bej dallime por meqe po bien llafi. Tani nuk kam si te krahasoj orthodokset e beratit e te korces me cunat e tropojes apo te matit...jo per gje por ne pikepamjen e karakteristikave shqiptare dihet qe edhe studimet jane bere me shembuj nga keta zona..

nejse..

shkrimi qenka interesant
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667

nje pjese shume e mire e shqiptareve jane po ashtu turq nga anadolli.
    Na o grupi, se mos ben vaki e lini ndonje gje pa thene, fundja forum eshte, vari tespijet...ca me kembe e ca me dore!!
    Eeej, po c'i kini mo keto deklarata ballaboks?!? Byrazer, jo mire kshu, jo mire!! e qelbet komplet si ju, si kta qe i ka verbuar feja, vetem e vetem se duan si e si te shpetojne bycken nga kjo bote...........

E gezofshi, te dy palet, katrahuren qe keni stisur!!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    Lexo ne kete link
    Eshte shume interesante, dhe hedh posht shume histori te trilluara te fqinjeve tane.
    Sigurisht se ke menduar kete link
    http://www.alb-observer.com/shkence/7023/
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Dyshoj ... por nuk eshte shumica (*mos u mundo te ma hedhesh mua). Nese flasim per nje shumice cilesore rreth 30% e shqiptareve sot mendohet ti kene rrenjet Sllavo-Serbe, Gorane, Vlehe ... etc etc. Shume pak Turq.
    Sipas "teorise" tende, genetikisht sot kosova duhej te ishte mbushur me gene nga stepet dhe lindja e larget. Fakti qe perqindja eshte aq e paperfillshme hedh poshte dhe pretendimin se "apriori" . Per reference, edhe ne Bosnje pjesa myslimane thellesisht me tradita Turke, nuk ka asnje lidhje gjenetike me turqit.

Ndryshon muabeti kur vjen tek greket, lexo Ana Karakasidin nese do te kuptosh te verteten per "Popullin helen me sy bojqelli dhe floke te verdha" :P
    Nje popullsi thellesisht aziatike e me keq.
    Ti sikur u ke mare adn-ne te gjitheve. sa per greqine e dime qe jane arvanitas dhe te ardhur nga azia, nuk ka ndonje gje te re ketu. ironikja eshte kur akuzojme greket aka 2/3 arvanitas si popull me i lig lol.

Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    Lexo ne kete link
    Nuk me duhen historite e fqinjeve mua se fshati qe duket nuk do kallauz. si gjithmone te tjeret kane vendosur se cdo behet me shqiperine

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Me ca kuptoj une ju orthodokset shqiptare pretendoni qe jeni arnavutet e paster safi. Shume mire.
    Une jam nga veriu i shqiperise dhe shume here bej krahasime mes popullsise shkinise dmth ju orthodokseve dhe neve. Tani sdua te ekzagjeroj por jo or zoteri. Jeni me shume lindore. Une me ca vej re tropojen, matin e mirditen etj etj nuk jane si ju. Une i dua tera rracat e botes e nuk bej dallime por meqe po bien llafi. Tani nuk kam si te krahasoj orthodokset e beratit e te korces me cunat e tropojes apo te matit...jo per gje por ne pikepamjen e karakteristikave shqiptare dihet qe edhe studimet jane bere me shembuj nga keta zona..

nejse..

shkrimi qenka interesant
    jo, une e ti biem dakoed per nje gje , qe nuk jemi njelloj. Ne ngjajme me arbereshet e italise dhe arvanitasit e greqise,kurse ju jeni race me vete
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Citim Postuar më parë nga EXODUS Lexo Postimin
    Na o grupi, se mos ben vaki e lini ndonje gje pa thene, fundja forum eshte, vari tespijet...ca me kembe e ca me dore!!
    Eeej, po c'i kini mo keto deklarata ballaboks?!? Byrazer, jo mire kshu, jo mire!! e qelbet komplet si ju, si kta qe i ka verbuar feja, vetem e vetem se duan si e si te shpetojne bycken nga kjo bote...........

E gezofshi, te dy palet, katrahuren qe keni stisur!!
    feja na e ka ruajtur identitetin. 50%kriminele,40%hajdute dhe 10%ateiste

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Ti sikur u ke mare adn-ne te gjitheve. sa per greqine e dime qe jane arvanitas dhe te ardhur nga azia, nuk ka ndonje gje te re ketu. ironikja eshte kur akuzojme greket aka 2/3 arvanitas si popull me i lig lol.
    Epo e paske gabim, e para njehere une nuk kam ne dore adn-ne e te gjitheve, pretendimet e mija une i mbeshtes ne antropologe eminente dhe si te tilla ato jane ashtu sic jane. Merr per shembull edhe autore Klasike qe nga Jiricek (Edhepse ai eshte paksa Bullgarofil) i cili pretendon per grupe te medha "zadrugash sllave" qe u nguliten nga zonat e Mokres, Korces, Permetit e deri ne Corovode (Akoma sot te verifikueshme per shkak te toponimeve) qe u shkrine ne aspektin kulturor por edhe linguistike me popullsine autoktone Arberore. (Keto jane te dhena qe pranohen edhe nga vete akademia e shkencave shqiptare)

Pra sic e shef dhe vete, perrallat me hirushe e borebardha per pasteri rrace Arberore mund ti tregosh si ninulla per te vene kompatriotet qe ndajne te njejtin mendim me ty me qellimin se mos ndoshta i ze gjumi me kollaj, pasi gjakun e kane 50% bastard e 50% arian. :P

Miqesisht tani, ajo qe bera une eshte, thjeshte rikujtim se kur flet me te dhena shkencore, pretendimet emocionale digjen sikur me qene nje fije kashte.
    Sigurisht, kjo nuk me pengon qe une ne forme diplomatike te te kaloj nje keshille miqesore qe fjalet e medha duan te dhena te forta nga pas.

Une do isha krenar qe kam nje minikulture shqiptare, flas nje gjuhe relativisht te vjeter, i perkas nje trungu popullsie evropiane ... ndersa punen e gjakut as qe do e kisha prekur fare. Kushedi car genesh Romaku, Vizigoti, Sllavi, Turku do kisha

Pacim

P.s. Kur do na qerasni ndonje birre ju te Korces, mo?
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    feja na e ka ruajtur identitetin. 50%kriminele,40%hajdute dhe 10%ateiste
    Me vjen keq qe sipas ketij 'sondazhi' ateistet jane grup ne minorance...

Merhumi i dizinfektoi mire plot 50 vjet.... mgjth, koha sheron cdo lloj plage thone. Te shohim!

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    P.s. Kur do na qerasni ndonje birre ju te Korces, mo?
    Tani qe mbaroi festaivali u kujtove ti?!:P po hec se po ta jap andej nga panda me nja 2 kernacka dhe flasim per pastertine arberore....pas ca birrash do biem dakord per shume gjera :P
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2008
    Vendndodhja
    Oslo, Norway
    Postime
    759

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Jashtezakonisht interesant si shkrim. Mund te kem pikepamje te ndryshme ne disa nga ato gjera qe jane shkruar ketu por dicka te re mesova qe me habiti: nuk e dija qe shkije qenkan quajtur arberit ortodokse.

Darius,,,,,,,,,, nuk asht shkrim interesant , por shkrim injoranti,,,,Shqiptare jon qujt mbajtesit e simbolit te shqiponjes,pra arberit

Shkije quhen vetem sllavet, qofshin ortodoks,katolik,apo Muhamedan,,,,,,,,Romunet dhe Hungarezet nuk quhen shki

Ashte nji shprehje raciste ,perbuzese ,,,ka lidhje vetem me racen,(mongolizmin)kulturen,zakonet,menyren e jeteses etj

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •