Lexo ne kete link
Eshte shume interesante, dhe hedh posht shume histori te trilluara te fqinjeve tane.
Lexo ne kete link
Eshte shume interesante, dhe hedh posht shume histori te trilluara te fqinjeve tane.
Ndryshuar për herë të fundit nga prenceedi : 14-08-2013 më 16:13
Me ca kuptoj une ju orthodokset shqiptare pretendoni qe jeni arnavutet e paster safi. Shume mire.
Une jam nga veriu i shqiperise dhe shume here bej krahasime mes popullsise shkinise dmth ju orthodokseve dhe neve. Tani sdua te ekzagjeroj por jo or zoteri. Jeni me shume lindore. Une me ca vej re tropojen, matin e mirditen etj etj nuk jane si ju. Une i dua tera rracat e botes e nuk bej dallime por meqe po bien llafi. Tani nuk kam si te krahasoj orthodokset e beratit e te korces me cunat e tropojes apo te matit...jo per gje por ne pikepamjen e karakteristikave shqiptare dihet qe edhe studimet jane bere me shembuj nga keta zona..
nejse..
shkrimi qenka interesant
No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future
Na o grupi, se mos ben vaki e lini ndonje gje pa thene, fundja forum eshte, vari tespijet...ca me kembe e ca me dore!!
Eeej, po c'i kini mo keto deklarata ballaboks?!? Byrazer, jo mire kshu, jo mire!! e qelbet komplet si ju, si kta qe i ka verbuar feja, vetem e vetem se duan si e si te shpetojne bycken nga kjo bote...........
E gezofshi, te dy palet, katrahuren qe keni stisur!!
Sigurisht se ke menduar kete link
http://www.alb-observer.com/shkence/7023/
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Ti sikur u ke mare adn-ne te gjitheve. sa per greqine e dime qe jane arvanitas dhe te ardhur nga azia, nuk ka ndonje gje te re ketu. ironikja eshte kur akuzojme greket aka 2/3 arvanitas si popull me i lig lol.
Nuk me duhen historite e fqinjeve mua se fshati qe duket nuk do kallauz. si gjithmone te tjeret kane vendosur se cdo behet me shqiperine
jo, une e ti biem dakoed per nje gje , qe nuk jemi njelloj. Ne ngjajme me arbereshet e italise dhe arvanitasit e greqise,kurse ju jeni race me vete
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
Epo e paske gabim, e para njehere une nuk kam ne dore adn-ne e te gjitheve, pretendimet e mija une i mbeshtes ne antropologe eminente dhe si te tilla ato jane ashtu sic jane. Merr per shembull edhe autore Klasike qe nga Jiricek (Edhepse ai eshte paksa Bullgarofil) i cili pretendon per grupe te medha "zadrugash sllave" qe u nguliten nga zonat e Mokres, Korces, Permetit e deri ne Corovode (Akoma sot te verifikueshme per shkak te toponimeve) qe u shkrine ne aspektin kulturor por edhe linguistike me popullsine autoktone Arberore. (Keto jane te dhena qe pranohen edhe nga vete akademia e shkencave shqiptare)
Pra sic e shef dhe vete, perrallat me hirushe e borebardha per pasteri rrace Arberore mund ti tregosh si ninulla per te vene kompatriotet qe ndajne te njejtin mendim me ty me qellimin se mos ndoshta i ze gjumi me kollaj, pasi gjakun e kane 50% bastard e 50% arian. :P
Miqesisht tani, ajo qe bera une eshte, thjeshte rikujtim se kur flet me te dhena shkencore, pretendimet emocionale digjen sikur me qene nje fije kashte.
Sigurisht, kjo nuk me pengon qe une ne forme diplomatike te te kaloj nje keshille miqesore qe fjalet e medha duan te dhena te forta nga pas.
Une do isha krenar qe kam nje minikulture shqiptare, flas nje gjuhe relativisht te vjeter, i perkas nje trungu popullsie evropiane ... ndersa punen e gjakut as qe do e kisha prekur fare. Kushedi car genesh Romaku, Vizigoti, Sllavi, Turku do kisha
Pacim
P.s. Kur do na qerasni ndonje birre ju te Korces, mo?
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
Darius,,,,,,,,,, nuk asht shkrim interesant , por shkrim injoranti,,,,Shqiptare jon qujt mbajtesit e simbolit te shqiponjes,pra arberit
Shkije quhen vetem sllavet, qofshin ortodoks,katolik,apo Muhamedan,,,,,,,,Romunet dhe Hungarezet nuk quhen shki
Ashte nji shprehje raciste ,perbuzese ,,,ka lidhje vetem me racen,(mongolizmin)kulturen,zakonet,menyren e jeteses etj
Krijoni Kontakt