Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

A martohen Shqiptarët e të gjitha etnive me njëri tjetrin ?

Akoma nuk kam dëgjuar për martesat e Shqiptarëve të RSH-ës me Shqiptarët etnikë. A ndodhin këto martesa ? Nëse po , mes cilëve Shqiptarë ndodhin rëndomtë ? Shqiptarë ka Kosova, Maqedonia dhe Mali i zi, a jemi martuar ne të Shqipërisë me ta apo anasjelltas ? Po ata me njëri tjetrin a martohen ? Apo secila etni preferon të martohet brënda krahinës të cilës i përket ?
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

i/e regjistruar Maska e [Elita]
    Anëtarësuar
    15-02-2013
    Vendndodhja
    Larg!
    Postime
    454

Për: A martohen Shqiptarët e të gjitha etnive me njëri tjetrin ?

Eshte e habitshme qe skeni degjuar te pakten nje rast te tille sepse ka plot. Ka raste qe jane martuar vete psh nje shoqja ime nga Maqedonia eshte e martuar ne Tirane, por rastet me te shpeshta jane kur I marton familja ,sidomos nga pjesa e veriut te Shqiperise qe i martojne vajzat ne Maqedoni apo Kosove per arsye te ndryshme . Sa here qe udheton me autobus nga Maqedonia ose Kosova per ne Shqiperi takon 2-3 veta qe shkojne te prinderit ne Kukes , Shkoder etj. Kushurira ime ka burrin nga Vlora , po ato jetojne ne USA e jane takuar atje. Ka plot se po vazhdova te shkruaj me shume kam frike se do filloj tua them dhe emrat ahahhahaha ,po e lej me kaq .

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Ka plot, por se sa kuptohen apo zgjasin keto lidhje eshte tjeter gje. Nje shoqe qe kisha une ne shkolle te mesme u martua ne Maqedoni. Si, qysh, ku se kam idene, por degjova qe nuk ndejti e martuar per nje kohe te gjate se nuk pershtatej dot me fanatizmin e familjes e tij. Akoma ndiqnin zakone qe ne Shqiperi jane zhdukur prej vitesh.
    Feelings change - memories don't.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Akoma nuk kam dëgjuar për martesat e Shqiptarëve të RSH-ës me Shqiptarët etnikë. A ndodhin këto martesa ? Nëse po , mes cilëve Shqiptarë ndodhin rëndomtë ? Shqiptarë ka Kosova, Maqedonia dhe Mali i zi, a jemi martuar ne të Shqipërisë me ta apo anasjelltas ? Po ata me njëri tjetrin a martohen ? Apo secila etni preferon të martohet brënda krahinës të cilës i përket ?
    shume forumniste hyjne ne forum vetem per te shkruar emrin..edhe ti paske hyre krejt kot..duket as qe ja ke haberin per cka je duke shkruar..sinqerisht ky forun te ben me qeshe por anetare si puna jote te gajasin fare..

shko nje here e meso mire nocionin '' etni '' ..dhe pastaj eja e shkruaj..pasi ta mesosh mire cfare kuptimi ka kjo fjale eja e na trago sa etni kemi sot ne shqiperi dhe ne trojet shqiptare..

here tjeter para se te shkruash mundohu te kuptosh per cka po shkruan....
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga [Elita] Lexo Postimin
    Eshte e habitshme qe skeni degjuar te pakten nje rast te tille sepse ka plot. Ka raste qe jane martuar vete psh nje shoqja ime nga Maqedonia eshte e martuar ne Tirane, por rastet me te shpeshta jane kur I marton familja ,sidomos nga pjesa e veriut te Shqiperise qe i martojne vajzat ne Maqedoni apo Kosove per arsye te ndryshme . Sa here qe udheton me autobus nga Maqedonia ose Kosova per ne Shqiperi takon 2-3 veta qe shkojne te prinderit ne Kukes , Shkoder etj. Kushurira ime ka burrin nga Vlora , po ato jetojne ne USA e jane takuar atje. Ka plot se po vazhdova te shkruaj me shume kam frike se do filloj tua them dhe emrat ahahhahaha ,po e lej me kaq .
    Sinqerisht që nuk kam dëgjuar më parë. Në fakt, as që ka rën ndonjëherë muhabeti me ato që rri. As në miqësin time nuk kam dëgjuar që dikush të jet lidhur me një Shqiptar/e jashtë Shqiprisë. Kot rastësisht u kujtova dhe thash të pyes nëse i vazhdojmë lidhjet si dikur apo jo ?!! Po më bëhet qefi që këto martesa ndodhin. Po Shqiptarët e Kosovoës me ato të Maqedonisë dhe Malit të zi, a kanë lidhje martesore ?

Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Ka plot, por se sa kuptohen apo zgjasin keto lidhje eshte tjeter gje. Nje shoqe qe kisha une ne shkolle te mesme u martua ne Maqedoni. Si, qysh, ku se kam idene, por degjova qe nuk ndejti e martuar per nje kohe te gjate se nuk pershtatej dot me fanatizmin e familjes e tij. Akoma ndiqnin zakone qe ne Shqiperi jane zhdukur prej vitesh.
    E di e dashur mia@ që mund të ndodhin mospërputhje karakteresh, por nuk besoj se ka të bëjë se njëri Shqiptar është i Maqedonisë e tjetri i Kosovës apo Shqipris a Malit të zi. Mendimi im ky !! Unë në fakt jam kundra martesave me botkuptimeve të kundërta dhe sidomos këto botkuptime përplasen mes civilizimit dhe injorancës periferike. Mendoj që nuk do të mund të martohej kurrë nje njeri nga një qëndër e madhe urbane , me një njeri nga një fshat i thelle ku i vetmi argëtim është buqësia

Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    shume forumniste hyjne ne forum vetem per te shkruar emrin..edhe ti paske hyre krejt kot..duket as qe ja ke haberin per cka je duke shkruar..sinqerisht ky forun te ben me qeshe por anetare si puna jote te gajasin fare..

shko nje here e meso mire nocionin '' etni '' ..dhe pastaj eja e shkruaj..pasi ta mesosh mire cfare kuptimi ka kjo fjale eja e na trago sa etni kemi sot ne shqiperi dhe ne trojet shqiptare..

here tjeter para se te shkruash mundohu te kuptosh per cka po shkruan....
    E kishe për veten tënde më ngjan o Malsor i fushave E ke taze nga fjalori kuptimin e shprehjes etni . të cilës nuk j'a paske haberin

ETNIK mb.

Që lidhet me një popull a me një komb të caktuar dhe me kulturën materiale e shpirtërore të tij.
    Grup etnik.
    Kufi etnik.
    Emër etnik. Përkatësi etnike.

Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

E kishe për veten tënde më ngjan o Malsor i fushave E ke taze nga fjalori kuptimin e shprehjes etni . të cilës nuk j'a paske haberin
    une e dija mjaft mire prandaj te shkrova me siper..edhe pse e gjete cka do te thote etni prap nuk arrin ta kuptosh..ne ttullin e shkrimit tend thua
    Shqiptarët e të gjitha etnive
    ..dmth shqiptaret i perkasin shume etnive..ne baze te shpjegimit qe ke prure a mund te na tregosh kush na qenkan '' te gjitha etnite '' qe i perkasin shqiptaret..

edhe nje here..para se te shkruash kupto cka po shkruan..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Nuk kam nge të merem me ty Malsor

Shëndet

Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

Nuk kam nge të merem me ty Malsor

Shëndet

hahahahaha..mire e ke..megjithese me dy fjale mund te pergjigjeshe te kuptoj pasi kur nuk din si te pergjigjesh mjafton te shmangensh..nejse..ja e shkrove edhe ti emrin..nuk je i vetmi qe hyn vetem sa me thene se po thua gje..ke plot shoke..ke plot qe as haberin nuk e kane dhe japin shkence ne kete forum..

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •