“Wealth X”: Samir Mane, miliarderi i parë shqiptar me 1.2 miliardë USD
Wealth X (Pasuria-X), një agjenci zbulimi miliarderësh në të gjithë botën dhe që ofron shërbime të fshehta në këtë fushë, njoftoi dje se ka zbuluar miliarderin e parë shqiptar, Samir Mane, president i ‘Balfin Group’, i cili prezantoi qendrën e parë tregtare dhe park logjistike për vendet e Evropës Juglindore . Pasuria e tij, sipas “Wealth-X” vlerësohet të jetë US $ 1.2 miliardë dollarë. Pasuria-X CEO, Presidenti i “Pasuria X”, tha se “pak dihet për të pasur ultra në ekonomitë në zhvillim si Shqipëria. Por në presim zbulime po kaq të rëndësishme në Shqipëri dhe vende të tjera të Ballkanit”. Grupi ‘Balfin’ është kompania më e madhe e Shqipërisë në pronësi private, duke u fokusuar në pasuri të patundshme, shërbimet për menaxhimin e pronës, investime dhe elektronike dhe pakicë në fushën e modës. Neptun, me qendër në Vjenë, ka më shumë se 20 pika shitjesh në Shqipëri, Bosnje-Hercegovinë, Kosovë, Maqedoni dhe Serbi. Miliarderi u largua nga Shqipëria për në Austri në vitin 1991, kur komunizmi ra. Ai për një kohë të shkurtër punoi si përkthyes para fillimit të biznesit me “Albatrade” në vitin 1993, kompani që merrej me shitjen e pajisjeve elektronike si, televizorë dhe video regjistrues përmes një zinxhiri të dyqaneve në Tiranë, kryeqytetin shqiptar. Mane, si President i ‘Balfin Group’ hapi Qendrën Tregtare Univers, e para dhe më e suksesshmja në Shqipëri. Në vitin 2011, Grupi ka investuar 48 milionë në vitin 2011 për të ndërtuar “Tirana East Gate”, që është bërë qendra më e madhe e vendit në 90.000 metra katror. “Wealth-X” (Pasuria-X) ofron të informacion të detajuar mbi individë ultra të pasur globalisht. Të dhënat e saj përdoren si referenca për bankat, marketingun dhe OJF. Me seli në Singapor, ‘Welth-X’ ka 12 zyra në mbarë botën.
MAPO
Krijoni Kontakt