///
Le dévoué,
e kam vene re, te gjitha shkrimet e tua(qe kam lexuar keto dy ditet e fundit e sidomos tematika budallakie-torollakse e kesaj teme) kane te perbashket nje lloj tendence skizofrenike me ngjyrime "dallkaukiane"(gripi i pules ne tru te vogel, nese e ke degjuar...) kundrejt cdo personi(forumisti, ne kete rast) qe bie ne kundershtim me ate mendje'mbrapshtesine tende qe e ka burimin tek "Ligjet e Shenjta te Kuranit Madheshtor"
Nje kokfortesi te tille si kjo e jotja ne te shumten e rasteve e shfaq vetem nje person me neuroza mendore jo edhe aq te lehta!! S'te kam faj, por nuk po me le alternativa te tjera per te te gjykuar ne menyre sa me objektive, pasi cdo gjykim i joti eshte i veshur kaq 'trashe' me cdo lloj 'armature' qesharake te nje lloj devotshmerie absolute barbaro-islamike. Per te qene sa me i sinqerte me ty, ti nuk beson ne fe, ti beson ne nje ideollogji islamike qe ka ne themel te saj 'vjedhjen' e mendimit te lire dhe zevendesimit te ketij te fundit me 'rregulla te posacme' por duke manipuluar fillimisht ate cka ti je ne te vertete, pra nje qenie E LIRE me gjykim TE LIRE, dmth te pa influencuar nga rregulla ndrydhese me vetem nje kalim, nje opsion, nje zgjidhje te vetme.....Apapapa-pa sa e kobshme si ide, te dridhen laqet, te bien perdhe!!
Tani, qe te ka hedhur dikush(gjeje vet se kush...!!) trute e mushkes kete nuk e perjashtoj, por ka shume mundesi(fajtor per kete duhet te mbash veten) qe te kesh darkuar me ndonje 'specie' pe te Lindjes se Mesme dhe te kane gostitur me mish te pjekur gomarice ose edhe supe me gjuhe gamilesh. (faktore te jashtem qe duhen marre ne konsiderate, natyrshem)
p.s ky ishte thjesht nje vezhgim me natyre psiko-analizuese nga ana ime dhe mos e merr shume personale, mgjth ne rast te kundert une nuk pertoj te te jap ndonje keshille per te dale nga situata e cila ndodhesh!
po une s'e di mor vlla ēka po ju ha leshi juve se na ēka beson tjetri?! sapo nje musliman hap gojen, ju kerceni si zorra ne prush...po lereni or te uruar te besoj robi ne ēfare te doje...ok, te therret tjetri ne Islam, ti nese s'do thua nuk dua dhe mjaft, ēke qe merresh me te? apo jeni trima vetem prapa monitorit se perndryshe nuk do guxonit te shpreheshit kaq "lirshem" ne te vertete...une kam takuar te krishtere, deshmitar te jehovait, ateiste, ēifut etj...mirepo asnjeri nuk eshte shprehur ashtu siē shpreheni ju...shkoj ēdo vit te pakten nje here ne Shqiperi dhe takohem me te krishtere (ndoshta eshe me ndonjerin prej jush ku dihet) dhe te gjithe me respektojne dhe i respektoj...asnjeri nuk shprehet keshtu siq shpreheni ju...kesaj i thone hipokrizi...me vjen shume keq qe shqiptaret jane katandisur ne kete shkalle...
Nėse dėshiron ta dish tė vėrtetėn duhet tė jesh i gatshėm ta pranosh.
......meqenese e flasim GJUHEN ARBERORE,duhet tu ulemi ne gjunj se pari ETERVE TANE(ndjese Paqin)qe me GJAKUN E TYRE e shkruan dhe e ruajten per neve kete GJUHE TE PERENDISE...
......E tanie vesh nje KRYQ neper vendet ARBERORE eshte nder dhe respekt qe u behet PRELATEVE TANE qe bene te pamunduren,qe GJUHA E SHENJT ARBERORE ta mbijetoj ferrin e felligeshtise osmane....Pra,te vesh nje KRYQ neper vendet ARBERORE,eshte edhe detyrim i yni,sepse ne kete menyre ne perkujtojme dhe perulemi perpara te gjihte ATYRE PRELATEVE ARBEROR,qe nen kushtet mbinatyrshme,vetmohuese,mbinjerezorqe qendruan neper shekuj,vetem e vetem qe pasardhesit e TYRE te jetojne IDENTITETIN ARBEROR....
...e kujt nuk i jetohet ne vendlindjen e GJAKOSUR nga PARAARDHESIT TANE,atehere le te shkojne ne vendet e tyre arabo-mongo-turkoperse....
Krijoni Kontakt