Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 35
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-08-2012
    Postime
    1

Pėr: Debat me nje djalosh krishter - Pierre Vogel

Me ane te nje barcalete po mundohem ti jap nje pergjigje temes.

Shkenca avancoi ne toke aq shume sa arriten te krijojne njeriun nga balta sikurse dhe Zoti e krijoi ne fillesen e botes.
    Per kete arritje Zoti u la nje takim per ti treguar si ata nga balta krijonin njeriun, shkencetaret filluan te merrnin balte dhe te ndertonin njeriun prej balte por Zoti nderhyri.
    Cfare po beni? Po ndertojme njeriun nga balta.
    Me vjen keq, kjo eshte balta ime ju krijojeni me balten tuaj.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Gjynah, me cfare merren, ose me mre me cfare ushqehen njerezit ne shekullin XXI!!!!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Gjynah, me cfare merren, ose me mre me cfare ushqehen njerezit ne shekullin XXI!!!!
    Pse mo ske ngrene papare dhe trahana ti qe na flet kshu?

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Sot kam ngrene kruasan dhe ndoshta per ate flas keshtu.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Sot kam ngrene kruasan dhe ndoshta per ate flas keshtu.
    Te befte mire

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Bisede shume e "mprehte"......per nga niveli teologjik, eshte zero, por per ata qe "mendojne", na qenka shume domethenese.....hhmmmm....qe ta thjeshtojme pakez per ata qe "mendojne", per te krishteret(ata qe s'mendojne!!), Krishti eshte Fjala qe zbriti e banoi nder njerez, Fjala e Zotit qe u misherua ne trupin e nje vdekatari me emer Jehoshua i Nazarethit, dhe eshte mese e kuptueshme per ata qe "s'mendojne" se te pyesesh Fjalen per ē'ka ndermend Truri, patjeter qe do te marresh nje pergjigje si ajo qe dha Krishti!! Problemi eshte se ata qe "s'kuptojne" e kane te qarte kete gje, ndersa ata qe "kuptojne", paradoksalisht, nuk e kuptojne!!! Kuptohet se ata qe "kuptojne" jane myslimane te vertete, jane ata qe "kuptojne" se Allahu malet i beri si shtylla per te stabilizuar token e, s'ka fare problem se tashme dihet boterisht se malet jane produkt i levizjeve tektonike, pasi Allahu e din ma s'miri!!!!E , ata qe "kuptojne" e kane fare te qarte edhe menēurine e Allahut ndrsa i drejtohet nje analfabeti me fjalen "Ikre", pasi me te drejte mendojne se nje allah mund te beje gjithēka, pra edhe te ktheje nje analfabet ne njeri te leēitur!! Tashi, s'prish pune se ai mbeti analfabet gjithe jeten..........Allahu e din ma s'miri, por ata nuk "kuptojne".....!
    o Jargias ti Zotin ashtu si e beson , e ke mesuar ne Bibel apo jo ? Dhe me thuaj ti mua se sa versione te Biblave i keni , dhe cila eshte ajo e sakta !!!???
    Dhe tjetra thuhet se autoret e Biblave kane qene te frymezuar kinse nga Zoti , e keta qe i kane bere ndryshimin e Bibles ne keto shekujt e fundit , keta nga kush u frymezuan ? Mos serishe nga Zoti !
    Ah te mjeret ne muslimanet qe kurr nuk u frymezuan ti besojm versione te ndryshme te biblave ,ti besojm ndryshimeve te Biblave ! Bibla nuk eshte fjale e Zotit ashtu si e keni mesuar per fene tuaj , sepse ajo ka shume kunderthenie , ka shkrime te historianeve , te profeteve , ndoshta edhe ndonje fjale e Zotit ka mbet aty kur ju ka pershtat ''te frymezuarve'' ! Kjo me Kuranin guxon te ndodhe , ne kemi Nje Kuran , nje Zot (jo tre !) , kemi Profetin -mesuesin qe na meson Zotin dhe rrugen e tij . Eshte shume e logjikeshme menyra se si ne besojm edhe pa qene i frymezuar , nese e perdor njeriu logjiken , e kupton se Islami eshte Feja e vetme e Zotit .

Jargias ne besojm ne te verteten , ne nuk besojm si paganet dhe politeistet ashtu verberisht , ne kemi besim shume logjike dhe shume te arsyeshem ne dallim nga ana e juaj . Besojm nje Zot , i cili eshte i pa fillim dhe i pambarim , i cili eshte Sovran , i cili nuk ka cilesi apo atribute te njerezve , kafsheve , engjujve etj etj . Zoti nuk vdes , Zoti nuk lind , Zoti nuk vritet , Zoti nuk ka nene , Zoti nuk ka familje , se eshte shume absurde menyra se si bindeni se feja e juaj eshte e qelluara dhe e verteta ! Per neve muslimaneve , besimi si e keni ju eshte shume i pokuptueshem se si mundet njeriu i shek 21 ., te besoj Zotin se ai ka bir , ka nene ! Bene dallimin ju lutem Zoti eshte Zot , e nuk eshte njeri . As njeriu s'mund te quhet Zot , dhe e kunderta sepse eshte e palogjikeshme Jargias . Per kete mendje e kisha fjalen . Ne jemi ata qe mendojm o jargias , e juve ju duhet te mendoni si neve ne menyre racionale , per ta kutpuar te drejten ! Ne e kemi Kuranin orgjinal , ashtu si eshte zbriturMuhamedit a.s , permes Melekut Xhibril a.s , ashtu edhe sot e ke fjale per fjale . Meso gjuhen Arabe dhe e kupton Kuranin se a eshte vertete fjale e Zotit !

Allahu ne Kuran thote :

Thuaj: „Ai ėshtė Allahu, i Vetmi;
    Allahu ėshtė mbėshtetje pėr ēdo njėrin;
    As ka lindur kė, as nuk ėshtė i lindur;
    Dhe askush me Tė nuk ėshtė i barabartė!

Zoti ėshtė njė – kul huwall-llahu ehad

Ai ėshtė Krijuesi i qiejve dhe Tokės edhe i vetė juve, Ai ėshtė Njė dhe s’ka tjetėr shok. Ai ėshtė Ai, tė Cilit tė gjithė i mbėshteten, i Cili gjithkujt i ėshtė strehim, prej tė Cilit tė gjithė varen, ndėrsa Ai ėshtė i pavarur prej ēdo gjeje.
    Mbėshtetje i ėshtė ēdokujt, d.m.th. ėshtė i Vetmi qė meriton t’i kthehemi tė kėrkojmė ndihmė dhe i Vetmi tė Cilit i drejtohen lutjet. Ēdo nevojė dhe ndihmė, tė cilat janė tė nevojshme pėr njeriun, ndėrsa i kalojnė mundėsitė e tij, mundet dhe lejohet tė kthehet dhe tė kėrkojė ndihmė pėr tė vetėm Allahut tė Lartmadhėrishėm, pa ndonjė ndėrmjetėsues. Fjala “Es-Samed” do tė thotė edhe kjo, qė vetėm Zoti ka tė drejtė tė vendos parime tė pėrgjithshme, dispozita sheriatike, ndėrsa pėr punė dhe veprimtari njerėzit. Nuk ka lindur kė, sepse nuk i takon asnjė lloji, e tė ketė shoqėruese kėshtu qė tė lindin, nė ēka tregojnė edhe Fjalėt e Tij: “E prej nga Atij fėmijė, kur nuk ka bashkėshorte.” (En’am, 101)
    Nuk ėshtė i lindur, sepse gjithė ajo qė lind ndryshon dhe ka trup, Ai ėshtė i amshueshėm, asgjė nuk i ka paraprirė ekzistencės sė Tij, Ai nuk ėshtė trup dhe asgjėje nuk i ngjason.
    Abduhu kėto ajete tė sures Ihlas i komenton kėshtu: “nuk ka lindur kė”, pėr tė Lartmadhėrishmin thuhet se ėshtė larg nga ajo qė Ai mund tė lind dikė, dhe me kėtė bie poshtė pohimi i shtrembėruar i politeistėve, krishterėve dhe tė tjerėve, tė cilėt thonė se Zoti ka djalė dhe vajzė. Tė kesh fėmijė, e tė mos lindėsh ėshtė e pa mundur, ndėrsa lindja mund tė jetė vetėm te qeniet e gjalla, tė cilat kanė atribute trupore, ndėrsa Zoti nuk ėshtė i tillė. “as qė ėshtė i lindur”, nuk qėndron pohimi se Zoti ka djalė, i cili mė pas ėshtė bėrė Zot, dhe se duhet ta adhurohet si edhe Zoti i vėrtetė, dhe atij t’i drejtohet si Zotit tė vėrtetė, ndėrsa nėna e tij tė trajtohet si nėna e Zotit. Fėmija, dhe gjithė ajo qė lind, e ka tė domosdoshme zanafillėn dhe mbarimin e tij, dhe si pasojė e kėsaj, pohimi i tyre se ai fėmijė ėshtė bėrė i amshueshėm bashkė me babanė e tij nuk mund tė arsyetohet dhe tė kuptohet. Prandaj, kush dėshiron tė besojė nė Njėshmėrinė e Zotit, le tė largohet nga ato pohime dhe le tė thotė: “Ai ėshtė Zoti Njė dhe i Vetmi; Ai ėshtė Allahu i vetėm, qė ēdo njėri duhet t’i drejtohet, nuk ka lindur kė, as qė ėshtė i lindur dhe Atij askush nuk i ėshtė i barabartė.”
    Ideja e Njėshmėrisė sė Zotit ėshtė princip fundamental i islamit dhe motiv kryesor i Kur’anit. Ajo ka njė moral pėrfundimtar shumė tė rėndėsishėm: Zoti, si Krijuesi i vetėm, ėshtė Gjykatėsi i Lart. Njerėzit bartin pėrgjegjėsi pėr veprat e tyre, ndėrsa Zoti i verifikon jetėt e tyre (99, 6-8). Nga kjo, nuk ka tė privilegjuar, porse tė gjithė njerėzit janė tė barabartė para vullnetit dhe caktimit Absolut (5, 20).
    Njėshmėria e Zotit ėshtė rruga e ,moralit njerėzorė. Besimi nė Zotin nuk ėshtė vetėm se tė thuash (…”tė cilėt me gjuhėt e tyre thanė: “Ne besojmė”, ndėrsa zemrat e tyre ende nuk kanė besuar”,- 5, 44); atė duhet ta pėrcjellin veprat e vlefshme, ndėrsa ēdo njėri ėshtė i obliguar aq sa edhe ka mundėsi (7,42; 10,4). Motivi i vėrtetė i vlerave tė tyre ėshtė dorėzimi i plotė Allahut tė Lartmadhėrishėm (2, 131).

Nga boshnjakishtja:
    Mehas Alija
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu ėshtė Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anėtarėsuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900

Kush eshte Musliman qe jeton ne trojet shqiptare ,bejani pyetjen vetit pse jemi musliman dhe pse nuk kemi ngjashmeri me Muslimant e prapambetur te azis e kudo neper bot qe ata jane, kam vetem i sygjerim per ju qe e quani veten Musliman e para teparet tuaj jan te konvertuar arsyja dihet dhe ska rensi e dyta po te ishit vertet musliman do martoheshit me gjakun tuj siē bejn gjith muslimanizmi aneman botes islame dhe e treta a e keni pyetur vetveten pse muslimanve u vjen era e keqe pse ata rrin pa u lar pse u vjen era e keqe si femrave si meshkujve,pra diēka qe sesht e perbashket me muslimant e kombit shqiptar,Musliman te kombit tim nuk ju komentoj per te ju fyer juve sepse ju jeni te pa fajshem siē jam edhe une personalisht per ēdo trazhgimie qe kam nga para ardhesit e mi ,une kam tenjejten fe me paraardhesit e mi sepse ata nuk u konvertuan edhe pse Turqia i sundoi tepart e mi per 500 vjet,te jesh musliman sdo te thot qe sje njeri ne fakt ne si musliman si katolik si ortodoks kemi nje perardhje pavarsisht fatkeqive qe kan pas paraardhesit tane dhe per shkaqet dhe nevojat e tyre familjare kan ber ndryshime per te ruajtur familjen e tyre,thjesht duhet te jemi te sinqert me vetveten tone dhe me bashkekombasit tane,ne si shtet si kombesi pa diskutim per ndarje fesh jemi nje dhe ne si tri religjione sna lidh as i gje per katoliket e botes pershembull na lidh vetem feja dhe skemi pse tu shkojm nga mrapa siē duan ata duhet te ndjekium ritualet tona siē na ka hie po ashtu behet fjal per Muslimant sduhet te lutemi ne gjuhen e huaj perderi sa kemi gjuhen tone po ashtu edhe ortodoksit shqiptar skan pse te komandohen nga Greket sepse nje pjes te kombit ortodoks e lidh vetem ortodoksia dhe kam verejtje per keta ortodoks shqiptar qe skerkojne te ken prifterinjet e vet qe jan shqiptar dhe te shpordhen njeher e mir anastasi me grekofilet e tyre nga trojet tona,pse u dashka qe shqiptart tan musliman te vetvriten si islamik per islamiket dhe vendet e tyre pse keta musliman qe po vriten neper siri e ku ta di une pse nuk bashkohen ne nje mendje dhe te ēlirohen nga malazest nga sllavo bullgart ne maqedoni dhe nga serbia pse keta kerkojne islamizimin e tyre e cila su sherben ne as nje moment per as igje per deri sa jemi ne europ e jo ne azi,ju kerkoj ndjes per kete komentim timin i cili sesht me qedhim fyes por eshte qedhim te bashkpunojm si nje komb pa dadhim fesh per nje komb te vetem dhe rrespekt te mirfidht ndaj njeri tjetrit dhe feve qe u perkasim te jemi shembull ne gjith boten mbar sepse meritojm me te miren e mundeshme sepse jemi populli me me vuajtje ne gjith europen pa drejtesisht dhe i kemi kundershtar pa diskutim tegjith per shkaqet se ne kemi konvertimin e Muslimanizmit pikerisht kjo eshte arsyeja qe ne sna don europa por ne duhet te duam vetveten perndryshej do jemi gjithmon negativitet per kombin tone ,flm per mirkuptimin e tegjith lexuesve rrespekt per gjith shqiptart kudo qe ata jane
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar mė parė nga mitjuk Lexo Postimin
    Kush eshte Musliman qe jeton ne trojet shqiptare ,bejani pyetjen vetit pse jemi musliman dhe pse nuk kemi ngjashmeri me Muslimant e prapambetur te azis e kudo neper bot qe ata jane, kam vetem i sygjerim per ju qe e quani veten Musliman e para teparet tuaj jan te konvertuar arsyja dihet dhe ska rensi e dyta po te ishit vertet musliman do martoheshit me gjakun tuj siē bejn gjith muslimanizmi aneman botes islame dhe e treta a e keni pyetur vetveten pse muslimanve u vjen era e keqe pse ata rrin pa u lar pse u vjen era e keqe si femrave si meshkujve,pra diēka qe sesht e perbashket me muslimant e kombit shqiptar,Musliman te kombit tim nuk ju komentoj per te ju fyer juve sepse ju jeni te pa fajshem siē jam edhe une personalisht per ēdo trazhgimie qe kam nga para ardhesit e mi ,une kam tenjejten fe me paraardhesit e mi sepse ata nuk u konvertuan edhe pse Turqia i sundoi tepart e mi per 500 vjet,te jesh musliman sdo te thot qe sje njeri ne fakt ne si musliman si katolik si ortodoks kemi nje perardhje pavarsisht fatkeqive qe kan pas paraardhesit tane dhe per shkaqet dhe nevojat e tyre familjare kan ber ndryshime per te ruajtur familjen e tyre,thjesht duhet te jemi te sinqert me vetveten tone dhe me bashkekombasit tane,ne si shtet si kombesi pa diskutim per ndarje fesh jemi nje dhe ne si tri religjione sna lidh as i gje per katoliket e botes pershembull na lidh vetem feja dhe skemi pse tu shkojm nga mrapa siē duan ata duhet te ndjekium ritualet tona siē na ka hie po ashtu behet fjal per Muslimant sduhet te lutemi ne gjuhen e huaj perderi sa kemi gjuhen tone po ashtu edhe ortodoksit shqiptar skan pse te komandohen nga Greket sepse nje pjes te kombit ortodoks e lidh vetem ortodoksia dhe kam verejtje per keta ortodoks shqiptar qe skerkojne te ken prifterinjet e vet qe jan shqiptar dhe te shpordhen njeher e mir anastasi me grekofilet e tyre nga trojet tona,pse u dashka qe shqiptart tan musliman te vetvriten si islamik per islamiket dhe vendet e tyre pse keta musliman qe po vriten neper siri e ku ta di une pse nuk bashkohen ne nje mendje dhe te ēlirohen nga malazest nga sllavo bullgart ne maqedoni dhe nga serbia pse keta kerkojne islamizimin e tyre e cila su sherben ne as nje moment per as igje per deri sa jemi ne europ e jo ne azi,ju kerkoj ndjes per kete komentim timin i cili sesht me qedhim fyes por eshte qedhim te bashkpunojm si nje komb pa dadhim fesh per nje komb te vetem dhe rrespekt te mirfidht ndaj njeri tjetrit dhe feve qe u perkasim te jemi shembull ne gjith boten mbar sepse meritojm me te miren e mundeshme sepse jemi populli me me vuajtje ne gjith europen pa drejtesisht dhe i kemi kundershtar pa diskutim tegjith per shkaqet se ne kemi konvertimin e Muslimanizmit pikerisht kjo eshte arsyeja qe ne sna don europa por ne duhet te duam vetveten perndryshej do jemi gjithmon negativitet per kombin tone ,flm per mirkuptimin e tegjith lexuesve rrespekt per gjith shqiptart kudo qe ata jane
    Ti mesa kuptoj une,je katolik,perse nuk thua me pare qe te largohen ata peshkopet italiane,malteze,etj qe keni por akuzon ortodokset pse nuk largojne peshkopet e kishes ortodokse?

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anėtarėsuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900

Archon nuk eshte qe sjam dakort jam plotsisht dakort me ty qe te hiqen edhe ata por tepakten ne shqipri dominojne priftrinjet katolik shqiptar dhe sjan tepakt qe jan te mencur dhe kan ideal dhe komb qe se ndajn nga ajo qe ata bejne si prifterinje flm per mirkuptimin ,dhe se mohoj qe jam katolik por nuk jam perbuzes i fes qe shqiptart kan jam kundra atyre qe vendosin fen ne plan te par e jo kombin e per ēa se ua kerkon nje prift apo nje hoxh sepse jan te infiltruar per te kriju nje reagim anti shqipatr dhe per ta persjedh kete anti shqiptar mundohen te fusin komunitetet nder fetare kundra njera tjetres dhe siē eshte Hoxha idiot i kosoves qe del e ofendo femrat kosovare del e flet per rilindasit dhe kundershto thenjet e rilindasit tone qe feja e shqiptarit eshte shqiptaria dhe ky hoxha thot qe ky eshte budallallek i Vaso Pashes qe e ka than kyt fjal dhe po ky hoxh idjot thot qe feja e ti eshtre feja e vertet ky eshte kulmi i idjotesis them une
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

i/e regjistruar Maska e Hipnotizuesssi
    Anėtarėsuar
    24-07-2013
    Postime
    168

Te jesh fetar do te thote mos t'i kushtosh vemendjen e duhur jetes ne Toke, pershkak te jetes pasvdekjes.
    Ne si ateist nuk dime nese ka jete pasvdekjes, por per nje gje te jeni te sigurt, se i japim vemendjen qe meriton jetes ne Toke. Ne kur i japim lemoshe tjetrit nuk mbajme nje sy ne parajse, kjo quhet tregti, gje qe e bejne vetem besimtaret. Te jesh ateist do te thote mos te besh tregti...
    “Life is a tragedy when seen in close-up, but a comedy in long-shot.”
    ― Charles Chaplin

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •