Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 69
    I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Për: Priftërinjtë ortodoksë nisin të ofrojnë ‘sigurim hyjnor të makinave’

Citim Postuar më parë nga Archon Lexo Postimin
    Per te sulmuar te krishteret merni edhe logjiken e atesiteve duke thene "triniteti eshte jologjik",por te mar edhe une logjiken e nje ateisti per pak caste,a nuk eshte kaq jologjike qe Zoti,krijuesi i gjithesise,pa fillim dhe pa fund i paska folur ne vesh nje analfabeti ne mes te shkretetires per te mesuar njerezit,etj.

Pastaj nqs eshte kaq blasfemi,mekati bie mbi ata qe e besojne,jo mbi ty dhe nqs ti i do te miren te krishtereve qe te kthehen ne rrugen e drejte qe ti quan islamin,kjo nuk behet me ofendim por me miresi,duke i treguar te mirat e tua dhe jo duke ofenduar fene e tjetrit.
    Pse e merr si ofendim ? Un se kam nderment te korruptoj ty ne mendime, un ta them troç ashtu, sikurse i tha profeti Ibrahim te atit te tij, se nuk je duke besuar Zotin e duhur ! Edhe ateistët jan njerez, besojn dhe kan te drejten e tyre te kritikojn e te hapin tema te reja rreth fese, te jemi pakes me te hapur ndaj debateve ideologjike se sa debateve te kota se cfar beri filan prifti ne x kishen apo fistek muslimani ne x fshatin !

Pse habitesh qe Zoti i foli Muhamedit a.s. e nuk habitesh qe i dhuroj nje femi Merjemës, grua qe ne ate kohe nuk eshte par me sy te mir te lindesh nje femi pa babe ? A nuk ishte Jezusi a.s. çoban e zdruktar me profesion ? Po si jo, por un nuk habitëm me kete fakt.

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Pse e merr si ofendim ? Un se kam nderment te korruptoj ty ne mendime, un ta them troç ashtu, sikurse i tha profeti Ibrahim te atit te tij, se nuk je duke besuar Zotin e duhur ! Edhe ateistët jan njerez, besojn dhe kan te drejten e tyre te kritikojn e te hapin tema te reja rreth fese, te jemi pakes me te hapur ndaj debateve ideologjike se sa debateve te kota se cfar beri filan prifti ne x kishen apo fistek muslimani ne x fshatin !

Pse habitesh qe Zoti i foli Muhamedit a.s. e nuk habitesh qe i dhuroj nje femi Merjemës, grua qe ne ate kohe nuk eshte par me sy te mir te lindesh nje femi pa babe ? A nuk ishte Jezusi a.s. çoban e zdruktar me profesion ? Po si jo, por un nuk habitëm me kete fakt.
    Debatet jane teper pozitive,por sic kemi pare,shpesh here degjenerojne ne fyerje dhe ofendime ndaj feve respektive.Ketu ne forum,shpesh here shohim nje klime intolerance fetare,qe besoj dhe shpresoj se nuk perfaqeson realitetin.

Shqiptaret gjithmone e kane respektuar fene e bashkekombasit dhe nuk kane pasur ndonjehere konflikte fetare.Ne te gjithe qe shkruajme ketu duhet te korrektojme gjuhen qe perdorim ndaj personave me fe tjeter.

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Kur ju tallin juve fene,hidheni direkt dhe ankoheni,por pastaj kaloni ju dhe shani fene e tjetrit.
    Thoni :"secili ka fene e tij dhe duhet ta respektojme" por pastaj e beni vete sulmin.

Ju perdorni taktiken:"godit dhe terhiqu",e dini mire ta zbatoni..
    Nuk eshte e vertete i nderuar ne qe ja shajm fene tuaj . Tregoma vetem nje ofendim treguar Jezu Krishtit nga nje musliman ne kete forum une theme ke te drejte . Ata qe ofendojn ne kete forum blasfemojn jane te krishteret e forumit , deri ne piken me te ulet te fjales . Pyetja ime erdhe si pergjgije e talljes me firmen time . Dhe i tregova a me firmen time duhet tallur , apo me sigurimet kausko te automjeteve te bera nga Prifterinjet !
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Debatet jane teper pozitive,por sic kemi pare,shpesh here degjenerojne ne fyerje dhe ofendime ndaj feve respektive.Ketu ne forum,shpesh here shohim nje klime intolerance fetare,qe besoj dhe shpresoj se nuk perfaqeson realitetin.

Shqiptaret gjithmone e kane respektuar fene e bashkekombasit dhe nuk kane pasur ndonjehere konflikte fetare.Ne te gjithe qe shkruajme ketu duhet te korrektojme gjuhen qe perdorim ndaj personave me fe tjeter.
    Lutem qe te mos kemi asnjehere konflikte te tilla. Keto s'na bejn nder as neve, e as juve.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Dmth pe prerejen e kokave dhe masakrave nga vllezerit e tu ortodoks serrb , shqiptaret nga Kosova e kane pasur fajin se kane qene musliman ? E shikon cfare te ofron feja jote , e shikon cfare zemre ke ti per komb ? E shikon kush eshte kombi per ty , e shikon kush eshte vellau per ty ! Ju vllezer i keni serrbet dhe greket , ju ortodokset kete haptas po e thuani . Zoti ne Parajs ju qofte me ta me serrbet dhe greket qe ti kane dhunuar , maskaruar , persekutuar shqiptaret e kombit tane . Po ai qe e mohon Zotin , e bene masakra , e perdhunun gra e vajza te reja , ai vendin ne ferr e ka bashke me mbeshtetasit e vete !
    Kam kohe qe fatkeqesisht nuk jam me orthodhoks ne kuptimin e mirefillte te fjales. Kam devijuar nga rruga e drejte. Nuk jam as ateist por per nje gje jam i sigurt, jam anti-islamist!!

Nqs ne luften e Kosoves, mbaja anen e shqiptareve pa kurfare dyshimi......duke pare se cfare bene islamistat me kishat , dhe gjithashtu nga pervoja ime personale me kosovaret qe erdhen ne korce (punoja ne nje ojq ateher) , mund te them me plot goje qe islami ju ka lene dhe do tju lere mbrapa botes, Per te mos vazhduar me shkrimet virtuale islamiste anti shqiptare

Sic po vine kohet, nuk do zgjase shume dhe islaimstat do jene ne shenjester . Nuk ka me nevoje serbi te vije tek ju, do jene vete shqiptaret jo-islamista te kosoves qe do tju qerojne.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Firmen time ti se kupton , sepse nuk deshiron eshte shume lehte per ta kuptuar . Fjalia : LA ILAHE ILALLAH ne gjuhen shqipe perkthehet '' nuk ka Zot pervec Allahut '' . Vetem Nje Zot eshte , jo sic besoni ju ne 3 zota ,, eshte e palogjikeshme te besohet ne 3 Zota ! Sepse nje Zot ekziston , Ai Zot eshte edhe i juve te krishtereve , edhe i neve mulsimaneve , edhe i hebrejve . Por , ju keni ngul kembe e po beheni kokeforte e po i besoni perrallave te Palave e 100 versioneve te Biblave ! Te besosh se Zoti ka djale , dhe vete ai eshte Zoti eshte absurditet !!! Menyren se si e besoni Zotin ju bini ne nivelin e paganeve , me vjen keq qe po ja theme kete . Por , ajo fjala e firmes time , tregon Njeshmerin e Zotit , dhe mohon zotat e krijuar nga njerezit mendjelehte . Asnje Pejgamber nuk ka thirrur te adhurohet njeriu si Zot , duke filluar prej Ademit e deri tek Musai , Isai , e ne fund Muhamedi a.s . Ne fene e Isait a.s e kane ndryshuar popujt pas Isait a.s , dhe Zoti e ka derguar Muhamedin per te ja vertetuar ndryshimet e bera nga njerezit e lige dhe per te perfunduar me Pejgamberllekun dhe shpalljet e Zotit per njerezit .

Injorance eshte ta mohojsh Zotin , dhe ti besojsh perrallave te paganizmit qe ja kane futur ne Fene e juaj Romaket , se injorance nuk eshte te adhurohet Krijuesi ! Injornce eshte sigurimi i njerezve sikur me qene makina hahahah !
    Gjithesesi me vjen mire te diskutoj me nje njeri te qete dhe me edukate..., gje e rralle midis atyre qe mburren me shprehje arabe te shtruara ne latinisht...:-)
    Po nje pyetje, kush te detyron ta pohosh njeshmerine e Perendise ne shqip?
    Pastaj a ke baza te dokumetuara mire, pa i'u referuar teologeve te njeaneshem te islamit...?!
    Duhet pasur shume njohuri pa te gjykosh pikerisht ate besim dhe Librin e shenjte,Biblen, ku pa dashur ti hy ne hak besimit tend, por qe dihet boterisht qe e kane kopiuar jo pak!
    Ai justifikimi qe i ngjan perrallave persiane qe; gjoja profeti yt ka ardhur i fundit pra pretendohet te kete "permiresuar" besimin qe njerezia pas Krishtit e devijoi..., eshte krejt pa vend,
    por sipas mendimit tim, justifikohet ajo e vertete e pamohueshme qe, kane kopjuar sikur ne fillore te shkollave te epokes ne mes te shkretetirave...:-)
    Une ty si nje bashkebisedues me edukate dhe te kulturuar te shpjegoj nje koncept shume elementar..., pra pikerisht per ç'ka pretendoni juve, ate te permiresimit te beses se njerezimit
    karshi Zotit, ate qe islami shkon me aq triunfalitet dhe e trumbeton, pra thoni; "neve mqs jemi te ardhur te fundit, jemi edhe ne rrugen e drejte, pasi permiresojme dhe plotesojme besimin"!
    Nuk te duket pak apsurde dhe jo me pak arrogante si pretendim?!
    Te rikujtoj pra qe Zoti besimin na e trensmetoje nepermjet njerezve te zgjedhur prej tij, ne shekuj dhe jo ne nje dite, por si mundet valle te gaboje Zoti o kush prej Tij eshte i derguar?!?
    Nese , e ketu perfundoj diskutimin me ty, neve si te paret ne stafete te beses se vertete, kemi baguar o devijuar, ç'do gje nuk ka me aresye per tu diskutuar, pasi vihet ne dyshim vete
    ekzistenca e Zotit, pasi dyshohet deri ne plotesine dhe vertetesine e mesimeve te Tij, pasi shtrohet pyetja mundet valle Perendia Ate te kete gabuar ne perzgjedhjen e shenjteve, profeteve,
    apostujve dhe sidomos Shpirti i Tij paska braktisur njeriun qe aq deshi sa sakrifikoje gjithçka..., ku mbi te gjitha braktisi Fjalen qe me shekuj e premtoje dhe ku ne shekuj e lartesoi...?
    Jo! Nuk ka se si..., jo!
    Faleminderit shume, por inteligjenca ime ofendohet kur njeriu endacak ne delirim e siper, ndofta per shkak te vapes se shkretetires se pameshireshme..., pretendon te justifikoje
    ate qe une e quaj - kopjim..., por qe ata idealizues te shkretetirave te 15- shekujve te shkuara..., e quajne permiresim...
    Pershendetje
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Gjithesesi me vjen mire te diskutoj me nje njeri te qete dhe me edukate..., gje e rralle midis atyre qe mburren me shprehje arabe te shtruara ne latinisht...:-)
    Po nje pyetje, kush te detyron ta pohosh njeshmerine e Perendise ne shqip?
    Pastaj a ke baza te dokumetuara mire, pa i'u referuar teologeve te njeaneshem te islamit...?!
    Duhet pasur shume njohuri pa te gjykosh pikerisht ate besim dhe Librin e shenjte,Biblen, ku pa dashur ti hy ne hak besimit tend, por qe dihet boterisht qe e kane kopiuar jo pak!
    Ai justifikimi qe i ngjan perrallave persiane qe; gjoja profeti yt ka ardhur i fundit pra pretendohet te kete "permiresuar" besimin qe njerezia pas Krishtit e devijoi..., eshte krejt pa vend,
    por sipas mendimit tim, justifikohet ajo e vertete e pamohueshme qe, kane kopjuar sikur ne fillore te shkollave te epokes ne mes te shkretetirave...:-)
    Une ty si nje bashkebisedues me edukate dhe te kulturuar te shpjegoj nje koncept shume elementar..., pra pikerisht per ç'ka pretendoni juve, ate te permiresimit te beses se njerezimit
    karshi Zotit, ate qe islami shkon me aq triunfalitet dhe e trumbeton, pra thoni; "neve mqs jemi te ardhur te fundit, jemi edhe ne rrugen e drejte, pasi permiresojme dhe plotesojme besimin"!
    Nuk te duket pak apsurde dhe jo me pak arrogante si pretendim?!
    Te rikujtoj pra qe Zoti besimin na e trensmetoje nepermjet njerezve te zgjedhur prej tij, ne shekuj dhe jo ne nje dite, por si mundet valle te gaboje Zoti o kush prej Tij eshte i derguar?!?
    Nese , e ketu perfundoj diskutimin me ty, neve si te paret ne stafete te beses se vertete, kemi baguar o devijuar, ç'do gje nuk ka me aresye per tu diskutuar, pasi vihet ne dyshim vete
    ekzistenca e Zotit, pasi dyshohet deri ne plotesine dhe vertetesine e mesimeve te Tij, pasi shtrohet pyetja mundet valle Perendia Ate te kete gabuar ne perzgjedhjen e shenjteve, profeteve,
    apostujve
    dhe sidomos Shpirti i Tij paska braktisur njeriun qe aq deshi sa sakrifikoje gjithçka..., ku mbi te gjitha braktisi Fjalen qe me shekuj e premtoje dhe ku ne shekuj e lartesoi...?
    Jo! Nuk ka se si..., jo!
    Faleminderit shume, por inteligjenca ime ofendohet kur njeriu endacak ne delirim e siper, ndofta per shkak te vapes se shkretetires se pameshireshme..., pretendon te justifikoje
    ate qe une e quaj - kopjim..., por qe ata idealizues te shkretetirave te 15- shekujve te shkuara..., e quajne permiresim...
    Pershendetje
    Te lutem vella ! Prej te gjitha krijesave qe i ka krijuar Zoti , neve si njerez na ka vecuar me nje vecori qe asnje krijes tjeter nuk e posedon , e ajo eshte gjuha e komunikimit . E ne kete dhurate te Zotit a nuk eshte mekat per neve qe te mos te jemi ne gjendje te komunikojm mes veti ashtu si kerkohet nga nje krijese qe mendon dhe logjikon ! E falenderoj Zotin per moralin qe posedoj .
    Pyetja jote se kush te detyron per perdorimin e fjales perkatese ne shqip ? I nderuar askush nuk me detyron , por une si nje besimtare i kesj feje , kesaj Fjale madheshtore , ja di vleren dhe rendesin e saj sa peshon . Per ate edhe e kam shenuar ne gjuhe orgjinale qe i eshte zbritur njerezimit . Per te qene musliman kete fjale duhet thene me gjuhe dhe me zemer . Dhe nuk ka veper me te madhe , se sa kjo fjale qe mund ta bej nje njeri ne kete bote . Adhurimi me i madhi per njeriun eshte thenia e kesaj fjale dhe te jetuarit e jetes ne baz te keaj fjale madheshtore .

I nderuar nje teme e shkruar pikerishte per ate qe ti po pretendon se Kurani eshte kopje e Bibles http://www.bibladhekurani.com/everte...hp?readmore=39 Kerkoj prej teje qe ta lexojsh pa motive fetare , benu qe nuk i perket fese tende , dhe je neutral dhe mundohu ti kuptojsh faktet te cilat autori e argumenton stduimin e tij ne kete drejtim . Se a qendron kjo teze e vertete .

Zoti i nderuar nuk gabon , por gabimet i kane bere njerezit , te cilet i kane ndryshuar Librat e Zotit me duart e tyre . Zoti per gabimet e njerezve nuk mund te fajesohet , sepse njeriu eshte i lire te zgjedhe te miren dhe te keqen . Dhe ata njerez te thjeshte te cilet kane marr guximin ti ndryshojn Fjalet e Zotit , ata do ta mbajne pergjegjesin mbi supet e veta . Zoti me meshiren e tij te madhe , ka derguar Pejgamber ne cdo popull per ti thirrur te adhurohet Nje Zot i vetem . Edhe pas ndryshimeve dhe mekateve te njerezve , Zoti prap ka derguar Shpallje-Libra per njerezit , por prap njerezit e pandegjueshem kane vedosur ta zgjedhin rrugen e gabuar te mohimit .

Po e perserise edhe njehere qe Zoti nuk fajesohet pse roberit e tij gabojn , por pergjgjesin e kane roberit e Tij . Sepse ata kane mundur te mos i mashtorjn njerezit , dhe te besojn Zotin ashtu si i kane porositur Pjgamberet e Zotit , dhe nga cdo devijim i popujve ndershekuj Zoti nga meshira e Tij ka derguar Pejgamber e Pejgamber vetem me nje qellim qe njerezit ta adhurojne Zotin Nje . Dhe Profeti i Fundit Muhamedi a.s , me se miri e verteton kete fakt me Kuran se ndryshimet dhe shtremberimet kane ekzistuar si ne Librin e Hebrejve dhe po ashtu ne Librin qe i paraprine Kuranit !

P.sh, per menyren e diskutimit per kete teme e vlersoj edhe kontributin tend si shembull per te tjeret se si duhet diskutuar nje besimtar I cili beson ne Zot .

Per Ceni1
    Dy gjera kisha te shtoja;
    1- Perse njeriu i lire me uraten e Perendise, duhet quajtur "rob", roberit nuk jane te lire te adhurojne ke duan ata, por vetem me frike ....,
    lind pyetja, mos valle Zoti nuk paska aq mundesi te beje qe njerezia ta adhuroje me LIRI TE PLOTE?!
    2- Kur Zoti qenka aq meshiremadh, perse at'here keta roberit besimtare mysliman, nuk na qenkan te tille sipas udhezimit te shpirtmadhesise se Zotit!?
    Dy jane gjerat, o nuk jane fare besimtare ( pasi nuk veprojne sipas udhezimeve ), o Zoti nuk i ka udhezuar fare e veprojne sipas mendjes, pasi mos harro,
    ç'do udhezim i Tij, eshte urdher, pra duhet vepruar sipas udhezimit, e njera nga udhezimet eshte meshira o dashuria per njeriun!
    Ketu midis nesh, te gjithe jane te vetedijshem si funksjonon ne islam, sa dashuri ka per njeriun ne pergjithesi e sidomos per femren ne veçanti...!
    Por persa i perket Bibles, e kane kopjuar, por me shume gabime.....................:-)
    Pershendetje

Ps: mgjs fale Zotit, shqiptaret nuk flasin harapçe!

Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Per Ceni1
    Dy gjera kisha te shtoja;
    1- Perse njeriu i lire me uraten e Perendise, duhet quajtur "rob", roberit nuk jane te lire te adhurojne ke duan ata, por vetem me frike ....,
    lind pyetja, mos valle Zoti nuk paska aq mundesi te beje qe njerezia ta adhuroje me LIRI TE PLOTE?!
    2- Kur Zoti qenka aq meshiremadh, perse at'here keta roberit besimtare mysliman, nuk na qenkan te tille sipas udhezimit te shpirtmadhesise se Zotit!?
    Dy jane gjerat, o nuk jane fare besimtare ( pasi nuk veprojne sipas udhezimeve ), o Zoti nuk i ka udhezuar fare e veprojne sipas mendjes, pasi mos harro,
    ç'do udhezim i Tij, eshte urdher, pra duhet vepruar sipas udhezimit, e njera nga udhezimet eshte meshira o dashuria per njeriun!
    Ketu midis nesh, te gjithe jane te vetedijshem si funksjonon ne islam, sa dashuri ka per njeriun ne pergjithesi e sidomos per femren ne veçanti...!
    Por persa i perket Bibles, e kane kopjuar, por me shume gabime.....................:-)
    Pershendetje

Ps: mgjs fale Zotit, shqiptaret nuk flasin harapçe!
    1. Nuk eshte e drejte te thuhet se roberit e Zotit nuk jane te lire ta adhurojn Ate . Ti je i lire qe e mohon Zotin tend , por je i lire edhe ta pranosh Ate si Zot , dhe jo ti marresh per Zota krijesat ! Liria e besimit te njerezit ekziston , dhe nga perzgjedhja e tyre do te definohet fati i tyre ne boten tjeter . Justifikim pse e kane mohuar Zotin dhe kane zgjedhure rruge te gabuar njerezit nuk kane sepse , Zoti i ka pajisur me mendje , ka derguar Pejgamber , i ka derguar Libra-Shpallje te Tij .
    Nese mendojm ne se e besojm Zotin dhe e njohim ate , dijetaret thone se edhe dreqi i mallkuar e njehe Zotin !

2 . Islami nuk perfaqesohet nga ekstemistet keni kujdes ne kete pike . Ata ekstermiste dhe gjendjet sot ne boten muslimane jane me shume te karakterit politike . Keto probleme i kane pasur pak vite me pare edhe te krishteret , por i kane tejkaluar .
    Isalmin duhet ta mesojm nga Dijetaret dhe ata te cilet e kane ate sisteme jete , te cilet jeten e bejne konform rregullave Kuranore , dhe asesi nuk duhet ta njohim Islamin permes atyre qe jane ne kundreshtim me fene e tyre .
    Shumica e jomuslimaneve per Islamin kane ndegjuar permes mediave , e kur e shikojm cilat jane politikat e mediave sot , a ja vlene ti marrim tw gjitha ato informacione si te verteta ? Natyrishte qe jo . Nese ne duam ta mesojm Islamin ose ta njohim ate , duhet ta mesojm athere nga mesuesit e kesaj feje , e jo si jane informuar jomuslimanet sot nga mas media me genjeshtra dhe propagnada te keqia .
    Dhe me duket ate broshuren rrethe kopjes se Kuranit se paske lexuar fare ! Nese mendon qe Kurani eshte kopje argumentoma athere kete ?

Paqe .

Une o Cen i nderuar,
    nuk kam kohe te merrem me nje diskutim qe i ngjan atij proverbit;" fshati qe duket nuk do kallauz"...
    Me duket teper evidente te elenkoje fakte qe kurani i referohet kopjimeve te bibles...
    Ti do te zgjatesh me kot ne nje debat pa frute, eshte nje retorike qe nuk te shpie as'kund or mik!
    E dine te gjithe, pra e di edhe une, nuk e shpika, pra gjeje edhe ti e keshtu mesoje...:-)
    Ti thua qe per islamin njerezit jomusliman kane degjuar vetem nepermjet tv, po a je ne vete ti?
    Mos harro se po flet me shqiptar, ne nje kuvend shqiptaresh, ku islamin e kane provuar ne lekuren e tyre!
    Shiko ke sa te duash prova, por ajo prova me e madhe eshte perçarja midis nesh, pastaj shiko qe jemi
    ne linje per nga perparimi, me vendet afrikane, kjo dihet perse dhe kujt duhet ti njohin meriten, islamit tend!
    Ti si nje njohes i mire, pra dijetar, me thuaj qe te njohesh islamin duhet edhe te jetosh pas rregullave qe ka,
    pra sheriati eshte ligji njerezor qe me shume i afrohet, me thuaj sa ore do te qendroje ti si i devote nen ate ligj,
    ku femra konsiderohet me pak se nje kafshe pune, ku per te paditur nje keqberes, nuk mjafton vetem nje grua por
    duhen te pakten dy gra qe te deshmojne, ndryshe ligji nuk e pranon nje te vetme, pasi qenje inferiore..., kjo e fundit
    duket qarte kur ne rastin, perdhunohet nje femer, kjo e fundit eshte shkaktarja gjithmone, ku 90% te rasteve vritet
    me gure..., ku eshte e destinuar te keqtrajtohet ner muret e baneses, ku fati i saje shitet e blihet me para dhe kafshe,
    kur merr guximin per tu arsimuar, kjo eshte nje aresye e mjaftueshme per ta djegur me acid.........
    Keto gjera ndodhin ne sheriat, pra mendo sa femra shqiptare do te pranonin me deshire ligjet kuranore.
    Sot ti vjen e na meson qe per te njohur mire islamin, na duhet te jetojme si ne shekullin XI-XIV, por te eres kristjane e jo
    asaj muslimane, pasi ata jane ne ate shekull ende sot....
    Ne kete bote, ç'do njeiru i rezervohet e drejta te besoje ose jo, pasi kohet diktojne liri te tilla, por qe flitet per boten e zhvilluar
    jo per ate qe jeton ne mesjete te perhereshme, pra nen ndikimin e drejtepersedrejte o te terthote te shaharise...
    Atje lirite individuale nuk ekzistojne, ka vetem nje rruge, foshnja ushqehet me mesimin e urrejtjes, rritet me iluzionin e ngadhenjimit
    dhe shpesh perfundon si nje kafshe ne kasaphanet qe vet ka provokuar, por qe tashme eshte teper vone per tu rikthyer per
    te deshmuar qe eshte ne gabim, qe nuk ka Zot te udhezoje vrasjen e as'kujt, me o pa aresye!!!
    Urdheroni, rruga eshte e gjere, mund te udhetojme se bashku..........
    Pershendetje

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •