Postuar më parë nga
arbereshi_niko
Gjithesesi me vjen mire te diskutoj me nje njeri te qete dhe me edukate..., gje e rralle midis atyre qe mburren me shprehje arabe te shtruara ne latinisht...:-)
Po nje pyetje, kush te detyron ta pohosh njeshmerine e Perendise ne shqip?
Pastaj a ke baza te dokumetuara mire, pa i'u referuar teologeve te njeaneshem te islamit...?!
Duhet pasur shume njohuri pa te gjykosh pikerisht ate besim dhe Librin e shenjte,Biblen, ku pa dashur ti hy ne hak besimit tend, por qe dihet boterisht qe e kane kopiuar jo pak!
Ai justifikimi qe i ngjan perrallave persiane qe; gjoja profeti yt ka ardhur i fundit pra pretendohet te kete "permiresuar" besimin qe njerezia pas Krishtit e devijoi..., eshte krejt pa vend,
por sipas mendimit tim, justifikohet ajo e vertete e pamohueshme qe, kane kopjuar sikur ne fillore te shkollave te epokes ne mes te shkretetirave...:-)
Une ty si nje bashkebisedues me edukate dhe te kulturuar te shpjegoj nje koncept shume elementar..., pra pikerisht per ç'ka pretendoni juve, ate te permiresimit te beses se njerezimit
karshi Zotit, ate qe islami shkon me aq triunfalitet dhe e trumbeton, pra thoni; "neve mqs jemi te ardhur te fundit, jemi edhe ne rrugen e drejte, pasi permiresojme dhe plotesojme besimin"!
Nuk te duket pak apsurde dhe jo me pak arrogante si pretendim?!
Te rikujtoj pra qe Zoti besimin na e trensmetoje nepermjet njerezve te zgjedhur prej tij, ne shekuj dhe jo ne nje dite, por si mundet valle te gaboje Zoti o kush prej Tij eshte i derguar?!?
Nese , e ketu perfundoj diskutimin me ty, neve si te paret ne stafete te beses se vertete, kemi baguar o devijuar, ç'do gje nuk ka me aresye per tu diskutuar, pasi vihet ne dyshim vete
ekzistenca e Zotit, pasi dyshohet deri ne plotesine dhe vertetesine e mesimeve te Tij, pasi shtrohet pyetja mundet valle Perendia Ate te kete gabuar ne perzgjedhjen e shenjteve, profeteve,
apostujve dhe sidomos Shpirti i Tij paska braktisur njeriun qe aq deshi sa sakrifikoje gjithçka..., ku mbi te gjitha braktisi Fjalen qe me shekuj e premtoje dhe ku ne shekuj e lartesoi...?
Jo! Nuk ka se si..., jo!
Faleminderit shume, por inteligjenca ime ofendohet kur njeriu endacak ne delirim e siper, ndofta per shkak te vapes se shkretetires se pameshireshme..., pretendon te justifikoje
ate qe une e quaj - kopjim..., por qe ata idealizues te shkretetirave te 15- shekujve te shkuara..., e quajne permiresim...
Pershendetje
Krijoni Kontakt