Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 86
    i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Qeveria e re e Republikës së Shqipërisë

TIRANE- Kryeministri i zgjedhur Edi Rama ka shpallur sot emrat e kabinetit qeverisës që do punojnë bashkë me të për të qeverisur vendin në mandatin 4-vjecar. Risitë e kësaj qeverie, sipas Ramës janë më shumë gra dhe 90% emra të rinj, të padëgjuar më parë në qeveri.

Ndarja e posteve ministrore dhe strukturimit të qeverisë së re, sipas Ramës është fryt i një bashkëpunimi me aleatin e tij strategjik, Ilir Meta.

STRUKTURA E QEVERISE “RAMA” (2013 – 2017)
    Kryeministri Edi Rama
    Zv/Kryeministri Niko Peleshi

MINISTRITE:
    1. Ministria e Financave Shkëlqim Cani
    2. Ministria e Brendshme Saimir Tahiri
    3. Ministria e Mbrojtjes Mimi Kodheli
    4. Ministria e Jashtme Ditmir Bushati
    5. Ministria e Integrimit Europian Klajda Gjosha
    6. Ministria e Drejtësisë Nasip Naço
    7. Ministria e Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë dhe Sipërmarrjes Arben Ahmetaj
    8. Ministria e Energjisë dhe Industrisë Damian Gjiknuri
    9. Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmit Eglantina Gjermeni
    10. Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës Edmond Haxhinasto
    11. Ministria e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave Edmond Panariti
    12. Ministria e Shëndetësisë Ilir Beqja
    13. Ministria e Arsimit dhe Sportit Lindita Nikolli
    14. Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë Erjon Veliaj
    15. Ministria e Kulturës Mirela Kumbaro
    16. Ministria e Mjedisit Lefter Koka

MINISTRAT E SHTETIT:
    17. Ministër për Inovacionin dhe Administratën Publike Milena Harito
    18. Ministër për Çështjet Vendore Bledi Cuci
    19. Ministër për Marrëdhëniet me Parlamentin Ilirjan Celibashi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 31-07-2013 më 10:15

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anëtarësuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151

Për: Qeveria e re e Republikës së Shqipërisë

Me apsurdja qe rama ka ber me ndryshimin e ministrive eshte se ka ber ministri te vecant per kultur, ndersa Arsimin dhe Sportin i futur ne nje digaster!!!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,977
    Postimet në Bllog
    22

Ndryshimet ne strukturen e qeverise duke futur tre ministra pa portofol, deshmon paaftesine e Rames per te udhehequr qeverine dhe mazhorancen. Nuk jam i zoti te shtyj axhenden e qeverise ne parlament? Emeroj Ilirjan Celibashin qe ta beje kete per mua. Nuk jam i zoti te merrem me problemet e pushtetit vendor, emeron Bledi Cucin. Nuk kam eksperience ne qeverisje, marr Niko Peleshin, kryetarin e bashkise Korce qe te jete zv. im.

Gjeja tjeter qe bie ne sy, me perjashtim te Shkelqim Canit, gjithe te tjeret jane njerez pa eksperience ne qeverisjen e vendit. Por edhe Shkelqim Cani nuk e ndihmon dot Ramen pasi Rama flet edhe per gjera qe nuk i kupton apo i di mbi ekonomine e vendit. Rasti me konkret, komentet per "auditing nderkombetar" dhe INSTAT javen e kaluar.

Te gjithe zagaret e Rames ne opozite, ku "poster child" eshte Tahiri, u shperblyen me poste. Qeverise i mungon vetem kryezagari, Taulant Balla. Nuk qeveriset dot vendi me njerez qe dine vetem te lehin e bejne gam-gam per ti bere qejfin kryetarit. Duhen njerez me integritet, eksperience ne qeverisje dhe profesionalizem. Por nuk mund te presesh nga nje njeri si Rama qe te zgjedhi njerez te tille.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 31-07-2013 më 10:16

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Ajo qe mua nuk me pelqeu ne kabinetin e ri jane postet qe morri LSI,sidomos marja e ministrise se drejtesise nga Nasip Naco,ndersa ministria e mjedisit prape katastrofe.Gjithashtu edhe ministria e shendetesise qe iu dha Ilir Beqes.

Me habiti vendosja ne postin e Zvkryeministrit te kryebashkiakut te Korces,Niko Peleshit

Nje gje e mire eshte perfshirja e me shume femrave ne qeveri dhe perfshirja e figurave te reja,gjithashtu edhe ato qe vijne nga shoqeria civile.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Archon : 31-07-2013 më 10:31

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207

Interesante: u lane jashte emra si Blushi apo Majko, ndoshta me deshiren e tyre duke mos hequr dore nga posti deputetit, kjo vlen per tu pare a do heqin te lartpermendurit. Per kontribute opozitare, nje portofol ministror e meritonte dhe Tom Doshi
    relata refero

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,029

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Ndryshimet ne strukturen e qeverise duke futur tre ministra pa portofol, deshmon paaftesine e Rames per te udhehequr qeverine dhe mazhorancen. Nuk jam i zoti te shtyj axhenden e qeverise ne parlament? Emeroj Ilirjan Celibashin qe ta beje kete per mua. Nuk jam i zoti te merrem me problemet e pushtetit vendor, emeron Bledi Cucin. Nuk kam eksperience ne qeverisje, marr Niko Peleshin, kryetarin e bashkise Korce qe te jete zv. im.

Gjeja tjeter qe bie ne sy, me perjashtim te Shkelqim Canit, gjithe te tjeret jane njerez pa eksperience ne qeverisjen e vendit. Por edhe Shkelqim Cani nuk e ndihmon dot Ramen pasi Rama flet edhe per gjera qe nuk i kupton apo i di mbi ekonomine e vendit. Rasti me konkret, komentet per "auditing nderkombetar" dhe INSTAT javen e kaluar.

Te gjithe zagaret e Rames ne opozite, ku "poster child" eshte Tahiri, u shperblyen me poste. Qeverise i mungon vetem kryezagari, Taulant Balla. Nuk qeveriset dot vendi me njerez qe dine vetem te lehin e bejne gam-gam per ti bere qejfin kryetarit. Duhen njerez me integritet, eksperience ne qeverisje dhe profesionalizem. Por nuk mund te presesh nga nje njeri si Rama qe te zgjedhi njerez te tille.

Albo
    plotesisht dakort ,por edhe cim cani kur ishte guvernator vetem per cmimin e specit dhe spinaqit fliste dhe nuk eshte se ka ndonje aftesi te madhe per te ndihmuar ramen

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897

Saimir skuthi minister i brendshem,rilindje e vertete. Po atij Spordhjak Ngjales nuk ja pashe emrin gjekundi. Prite kur te filloje te shaje Ramen tani.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-01-2013
    Postime
    103

Po Edmond Haxhinasto nuk ishte zv/kryeminister dhe minister ne qeverine e Sales ?!?

Keto duken sikur me qene kopshti pa dreke ...

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,977
    Postimet në Bllog
    22

Berisha ironizon qeverinë e re: Kabineti flet vetë

TIRANE- Kryeministri Sali Berisha ka ironizuar perberjen e kabinetit te ri qeveritar prezantuar sot nga kryeministri i zgjedhur, Edi Rama.

Teksa Rama bente prezantimin gjate nje konference per mediat, Berisha ka folur nga mbledhja e qeverise.

“Zoti Kosova, sapo u shpall kabineti i ardhshëm, ku famozi Ilir Beqja do të ulet në karrigen tende për të çuar përpara mashtrimet antiglobaliste që u paraqiti shqiptarëve. Natyrisht nuk mund të them se është më pak i lumtur zoti Bode që në karrigen e tij do të ulet Çimi, se kështu e thërriste deri dje, i cili i hyri në zemër Rami Alisë vetëm se i tha të mbjellim patate. Kjo është e vërteta e Shkëlqim Canit dhe e karrierës së tij. Aldo, Sul Bushati në timon. Nuk më takon mua të komentoj në këtë mbledhje kabinetin, sepse flet ai vetë. Ai është kabineti që flet vetë. Majlinda e shoh që je e kënaqur. “Hermes” të ndjek pas. Ndërsa një pjesë të zotit Pollo, “kushërira”. Edhe ajo është një risi e këtij kabineti që do të vijë pas datës 7 shtator. Megjithatë këto janë disa nga çudirat, sepse të tjerat do të vlerësohen vetvetiu. Asgjë të re nga fronti i perëndimit – thotë Erih Maria Remark. Asgjë të re nga fronti i 1 prillit. Asgjë e re, të themi atë që është, përveç faktit që prania e disa zonjave më shumë në qeveri përbën një hap qartësisht pozitiv. Kjo nuk mund të mohohet. Për të tjerat, shih e shkruaj”- tha Berisha.

Panorama

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

Kabineti i berishes ishte me profesioniste te vert ne fakt lol
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •