ok, ky eshte postimi im i fundit per kete teme:
Ne rradhe te pare duhet ti sqarojme ca gjera se ka faj dhe media qe i ben historite lesh e li. Me nga sa po lexoj tani keta te tre jane vrare aksidentalisht dhe nuk ishin keta objekt i sulmit. Ne kete rast ngushellime viktimave dhe sigurisht qe autori do denohet.
Tani ka dhe nje debat te dyte qe eshte hapur ketu: nese ata qe i ngacmuan motren ketij duheshin vra apo jo:
Per sa i takon ketij debatit te dyte duhet te sqarojme kuptimin e fjales ngacmin se disa nga keta qe postojne keto nuk ja dine kuptimin me duket mua. Dikush ketu (se mbaj mend nickun) tha "po kjo motra nuk duroi pak por shkoi dhe i tha te vellait"; nje tjeter tha "si vritet tjetri per nje KOMPLIMENT qe i ben nje femre" apo "pse nuk vjati kjo vajze ne polici ti denonconte".
Po i marr me rradhe te tre keto "arsye":
1. Pse duhet te duroj vajza ngacmimet e disa horrave? absolutisht jo. Nje vajze duhet te ndihet e sigurt te eci ne rruge; jo te kene frike vajzat te dalin nga shtepia ose jane te detyruara te dalin te shoqeruara se horrat skan pare femer me sy dhe si barbar sapo shikojne nje femer ne rruge e bejne objekt ngacmimi.
2.Dikush e cilesoi ngacmimin kompliment.
Komplimenti nga ngacmimi ndryshon shume. Jam i sigurt se fjalet qe kane perdoruar ata horrat nuk mund te cilesohet kompliment. Ngacmimi ne rradhe te pare nuk eshte i mirepritur nga viktima. psh edhe nqs i ben nje kompliment nje vajze "psh dukesh shume simpatike" nqs ajo nuk e pelqen komplimentin tend dhe ta thote ose te injoron mos vazhdo me se pastaj nuk eshte me kompliment por ngacmim.
3.Pse nuk e denoncoi vajza ne polici. Jam shume dakort qe ta denonconte ne polici nqs policia do bente dicka. Te gjithe e dime si perfundojne denoncimet ne polici. kush me thote a eshte ndaluar ndonje per ndonje rast te tille. Maksimumi policat i thone vajzave qe do bejne dicka e se vene fare ujin ne zjarr; ose ne rastin me te keq ne vend qe te bejne dicka i thone vajzes ik se vet e ke fajin; ke dash ti pa te kane ngacmu ata.
Prandaj, nqs ai ka vajt per nderin e motres mire ka bere; por ka bere gabim qe ka vra njerez te pafajshem.
Moderator, e di vet ti...
o shiu te gjithe kemi ngacmuar femra por ne menyre pozitive dhe kur e kuptojme qe nuk u pergjigjen kemi hequr dore se s'donte shume mend per t'u kuptuar. sa per vrasesin me pak mend duhej ta mbyllte kete muhabet per te miren e te gjitheve, por si pushka e jevgut na la turpin e radhes ne vlonjateve
Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!
po nese je trim dhe burr , prite personin apo ruaje deri sa te jet vet dhe mbaro punet me te , e jo te gjuajsh ne turm, se ka njerz qe nxerrin hakun dyfish siq e ceke edhe ti me lart.
- une harrova se sa vjeqar ishte ky killeri , m'duket se i takon moshes se re dhe kesaj moshe shumica ju duket vetja Gengsta si neper filma apo si ne counterstrike.
Vv - Palaço+LISBA :D
Krijoni Kontakt