Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 44 prej 44
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

Për: Tirane: Godet gruan me shkelma në gjykatë pas divorcit.

Citim Postuar më parë nga MaqoKorca Lexo Postimin
    Po, qe talebanet denojne me vdekje vajzat qe dalin vete ne rruge, e ka fajin klima e nxehte ne afganistan jo mentaliteti i tyre
    Atyre ia ka fajin truri i vogel...po vazhdojne nen hapat e inkuizicionit

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Citim Postuar më parë nga Toffee Lexo Postimin
    Une do thosha edhe klima ben te veten, mesdhetaret kshu jane si tipa ne pergjithesi..
    keshtu eshte kjo puna
    sfera sfera
    diku ngjashmeri me shume, diku me pak, pa ngjashmeri nuk ka, pavaresisht rraces/fese/gjinise, etc.

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Plako studjo cik kulturat lindore dhe do e kuptosh se me ke afrohemi me shume, me vendet perendimore apo lindjes. Fale pushtimit turk 500 vjecar ne akoma jemi shume larg ne mentalitet me vendet perendimore te Evropes, edhe pse jemi pjese e saj.
    Po ti mia i ke studiuar?

Franca dhe Mbreteria e Bashkuar pushtuan nje kontinent te tere, keta njerez kishin me shume te perbashketa me pushtuesin apo me njeri tjeterin?
    Mia, PO pushtoi te gjithe Ballkanin, jo vetem ne. Edhe Greqia u pushtua, pse aq mentalietet te perparuar na paska Greqia te quhet "perendimore" dhe ne jo?

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816

Citim Postuar më parë nga MaqoKorca Lexo Postimin
    E vecoj sepse shqiperia nuk mund te konsiderohet si vend perendimor vetem e vetem per arsyen se gjeografikisht gjendet ne evrope... Mentaliteti shqiptar eshte me afer i ati te turkut edhe atyre te meslindjes se sa i nje vendit e evropian. Edhe per shoqerine e kisha fjalen. Ne shqiperi po e godite gruan tende nuk do jen pak familjaret e te afermit tend qe do thone " Mire ja bere se ishte llafazane". Kam degjuar ne shume raste sidomos nga moshat e vjetra qe thone " Ky djali s' eshte burr hic, ne vend tja fus disa shpulla nuses, e le ta bej ajo ligjin ne shtepi" etj. Shoqeria shqiptare eshte shum mbraba ne krahasim me vendet e zhvilluara si nga mentaliteti ashtu dhe nga veprat.
    Mungon vetedija nga gra ne Shqiperi qe edhe rrahjet ne shtepi jane akte te denushme me ligj dhe duhet te raportohen ne polici.
    Shume gra ne familje shqiptare nuk e kane idene per ligjet e familjes dhe te drejtat qe kane grate dhe ti kerkojne keto te drejta
    dhe jo ta lejojne burrin te abuzoje.Nje x grua eshte temperamnet e urte dhe burri perfiton dhe e trajton si sherbetore perdor edhe dhune me raste qe eshte abuzim.
    Organizata grash ka ne Shqiperi.Organizata e grave duhet te shperndaje trakte per te drejtat organizoje takime seminare qe grate te njihen me ligjet dhe te drejtat e tyre
    dhe si ti trajtojne problemet me bashkeshortin kur ato kalojne ne situata ta ashpra abuzimi.
    Njohurite jane forca e vertete qe jo vetem te mbrojne nga abuzimi por te rikthejne edhe te drejtat qe te takojne me ligj.
    Burri eshte burre,por jo ligji.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Kemi te bejme me gra te keqia e burra te keqinj. Brez i pa edukuar. Nuk eshte e drejte te shihet vetem nga njera ane, duhet pare ne te gjitha prizmat. Ne shqiperi burrat dhe grate ne pjesen me te madhe te rasteve kane nivel shume te ulet. Ashtu sic ka burra te keqinj e te dhunshem e imoral ka dhe gra ngaterrestare e llafazane apo dhe imorale ne shume raste. Problemi eshte se ne e duam gjithcka ideale dhe harrojme se jemi njerez me mish e kocka, me gabime etj etj. Keto jane procese qe per tu kryer nevojitet kohe e gjate dhe strategji te mirefillta sociale. Nuk zgjidhen problemet vetem ne kontekstin e ngushte duke denoncuar, ceshtja eshte qe mos te shkoje puna deri aty.
    Le te shpresojme qe per hir te barazise gjinore edhe grate te mesojne te bejne zgjedhjet e duhura dhe racionale.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •