Close
Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 135 prej 135
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Për: Berisha: Pushtetin e dalë nga krimi, nuk e pranojmë

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    shif rastin ne Ruzhdije ne zgjedhjet e 2009. ku nje prokuror lokal i fierit, urdheron KQZ-ne qe ti dorezoje gjithe materialet zgjedhore bashke me kutite e Ruzhdijes.
    Por jo per te hetuar votat...
    Vetem per te hetuar pretendimet e dikujt ndaj KQZ-se. Pra, nuk hetohen votat, por hetohet vetem veprimi kriminal i KQZ-se apo i personave pergjegjes.
    Prokuroria nuk i kerkon kutite per te numeruar apo rinumeruar votat, por per te hetuar pretendimet e dikujt ndaj KQZ-se. Numri i votave do te mbetej i pandryshuar, pavareisht gjetjeve te prokurorise dhe vertetimit te fajesise ndaj KQZ. Per ndryshimin e numrit te votave (tabelave) perseri do te nevojitej nje vendim i KQZ-se resp. i Kolegjit Zgjedhor.
    Me fjale tjera: prokurori e heton vetem gjendjen e jashtme te kutise. Nese arrin tek perfundimi se kutite jane manipuluar (hapur, nderruar etj.) atehere personat pergjegjes mund te denohen, pa ndryshuar automatikisht edhe tabela e votave te kutive perkatese. Kjo vendoset pastaj nga KQZ dhe/ose Kolegji Zgjedhor.
    Edhe tentimi per manipulim apo cfaredo nderhyrje e ngjashme (p.sh. demtimi i kutive) jane te denueshme.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Por jo per te hetuar votat...
    Vetem per te hetuar pretendimet e dikujt ndaj KQZ-se. Pra, nuk hetohen votat, por hetohet vetem veprimi kriminal i KQZ-se apo i personave pergjegjes.
    Prokuroria nuk i kerkon kutite per te numeruar apo rinumeruar votat, por per te hetuar pretendimet e dikujt ndaj KQZ-se. Numri i votave do te mbetej i pandryshuar, pavareisht gjetjeve te prokurorise dhe vertetimit te fajesise ndaj KQZ. Per ndryshimin e numrit te votave (tabelave) perseri do te nevojitej nje vendim i KQZ-se resp. i Kolegjit Zgjedhor.
    Me fjale tjera: prokurori e heton vetem gjendjen e jashtme te kutise. Nese arrin tek perfundimi se kutite jane manipuluar (hapur, nderruar etj.) atehere personat pergjegjes mund te denohen, pa ndryshuar automatikisht edhe tabela e votave te kutive perkatese. Kjo vendoset pastaj nga KQZ dhe/ose Kolegji Zgjedhor.
    Edhe tentimi per manipulim apo cfaredo nderhyrje e ngjashme (p.sh. demtimi i kutive) jane te denueshme.
    1- mbase eshte keshtu si thua. (une kam dyshimet e mia)
    2-ne fier prokuroria nuk hetoi kutine nga jashte, por hetoi gjithe procesin ne teresi, madje u fut ne sistemin TIMS te kufirit dhe gjeti se sa kishin kaluar kufirin per te votuar dhe sa ishin fallsifikuar.
    te gjitha faktet u dorezuan ne gjykate pas nje periudhe relativisht te gjate, dhe gjykata denoi komisioneret.

por nese subjekti e conte vendimin e gjykates ne KQZ apo Kolegj, keto ishin te detyruara te ndryshonin vendimet e meparshme. kjo gje nuk ndodhi pasi afatet per ankimim kishin mbaruar. por gjithsesi si procedure ligjore
    hetimet e prokurorise qe kthehen ne vendime gjyqesore detyrojne KQZ dhe Kolegjin te ndryshojne vendimet e tyre. i vetmi problem jane afatet kohore, pasi gjyqet zgjasin me shume duke tejkaluar keto afate dhe praktikisht
    e bejne shume te veshtire ndjekjen e kesaj rruge.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    1- mbase eshte keshtu si thua. (une kam dyshimet e mia)
    2-ne fier prokuroria nuk hetoi kutine nga jashte, por hetoi gjithe procesin ne teresi, madje u fut ne sistemin TIMS te kufirit dhe gjeti se sa kishin kaluar kufirin per te votuar dhe sa ishin fallsifikuar.
    te gjitha faktet u dorezuan ne gjykate pas nje periudhe relativisht te gjate, dhe gjykata denoi komisioneret.

por nese subjekti e conte vendimin e gjykates ne KQZ apo Kolegj, keto ishin te detyruara te ndryshonin vendimet e meparshme. kjo gje nuk ndodhi pasi afatet per ankimim kishin mbaruar. por gjithsesi si procedure ligjore
    hetimet e prokurorise qe kthehen ne vendime gjyqesore detyrojne KQZ dhe Kolegjin te ndryshojne vendimet e tyre. i vetmi problem jane afatet kohore, pasi gjyqet zgjasin me shume duke tejkaluar keto afate dhe praktikisht
    e bejne shume te veshtire ndjekjen e kesaj rruge.
    Ok...
    Natyrisht qe prokurori ka te drejte ti kqyre edhe votat, nese eshte e rendesishme per hetimin. Por, kjo nuk eshte relevante per rezultatin e votimit. Kete deshirova ta them, kur e permenda se prokurori heton vetem pjesen e jashtme te kutise. Pavaresisht provave te prokurorit dhe te gjykates, edhe nese cdo gje behet brenda afateve kohore, KQZ perseri duhet te vendose per rinumerimin apo jo te kutive perkatese. Nese do te vendoste qe te mos i hape kutite rinumeroje votat, dhe Kolegji Zgjedhor do te pajtohej me nje vendim te tille, atehere subjektit ankimues nuk do te mbetej rruge tjeter, pos padise kunder KQZ-se. Dhe nese gjykata thote se KQZ e ka shkelur ligjin, atehere KQZ duhet te denohet dhe te shkarkohet. Ne raste te renda natyrisht se duhet te anullohen rezultatet e zgjedhjeve dhe te mbahen zgjedhje te reja.

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Pavaresisht trysnise se Berishes...

Edi Rama paraqet strukturën e Qeverisë së re

Tiranë, 24 korrik - Kryeministri i ardhshëm i Shqipërisë, Edi Rama prezantoi strukturën e Qeverisë së re për vitet 2013-2017, duke theksuar se do të ketë reformim, ristrukturim dhe ndarje të fokusit të punës, me qëllim efikasitetin e lartë dhe shkurtimin e shpenzimeve.

"Struktura e re është e ndërtuar mbi bazën e një analize të hollësishme të strukturës ekzistuese dhe të gjithë degëzimeve të strukturës ekzistuese, që në këndvështrimin tone përbëjnë një trupë më shumë parazitë dhe kërkojnë shkurtim. Struktura e Qeverisë së re është ndërtuar mbi bazën e prioriteteve, por edhe të disa nevojave që ka vendi, duke konsultuar shumë struktura qeverish në vendet e reja të BE, dhe duke marrë në konsideratë domosdoshmërinë që të kemi një qeveri, e cila të ketë shumë më tepër fokus, shumë më tepër përgjegjësi të qarta mes sektorëve dhe shumë më tepër mundësi për të krijuar kushtet që të prodhojmë rezultate me shumë më pak shpenzime nga taksat e qytetareve", tha Rama, transmeton TCH.

Struktura e Qeverisë së re:

Ministria e Brendshme, nuk ndryshon në kompetenca, por do të ketë një reforme të thellë strukturore

Ministria e Mbrojtjes, nuk ndryshon në kompetenca, por do të ketë një reforme të thellë strukturore

Ministria e Jashtme, nuk ndryshon në kompetenca, por do të ketë një reforme të thellë strukturore

Ministria e Drejtesise;

Ministria e Integrimit Evropian;

Ministria e Financave;

Ministria e Zhvillimit Ekonomik, Tregtise e Sipermarrjes;

Ministria e Energjise dhe Industrise;

Ministria e Zhvillimit Rural dhe Administrimit te Ujrave;

Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinise;

Ministria e Shendetesise dhe Mbrojtjes se Konsumatorit;

Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmit;

Ministria e Transporteve dhe telekomunikacionit;

Ministria e Arsimit dhe Sportit;

Ministria e Kultures;

Ministria e Mjedisit;

Një ministër për Inovacionin dhe Administratën Publike

Një ministër për Çështjet Vendore

Rama gjatë prezantimit premtoi risktrukturim të plotë dhe të thellë në organikën e Kryeministrisë dhe një shkurtim të ndjeshëm të saj.

"Komitetet që do të drejtohen nga Kryeministri do të shkurtohen në mënyrë drastike dhe do të jenë komitete të mirëfillta pune për prioritetet dhe koordinimin e të gjitha energjive qeverisëse", tha Rama. Kryeministri i ardhshëm sqaroi se për detaje të tjera të Qeverisë së re duhet të pritet fundi i këtij muaji dhe fillimi i muajit të ardhshëm.

Ndërsa pas daljes publike, Rama njoftoi në Twitter se në përbërjen e Qeverisë së re do të jetë numri më i madh i grave në historinë e vendit.

http://www.koha.net/?page=1,14,153405

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-09-2009
    Vendndodhja
    Ke dollari
    Postime
    1,402

Obobo qajne PeDe-istat se ju vodhen votat. 1200 thote Berisha kur as 400 nuk nxori rinumerimi. Nja 1000 ne Lezhe skane qene fare ne Shqiperi. Pa llogaritur pastaj sa Kosovare kane votuar.

Ska problem se 95 me 45 do jene ne parlament gjithesesi!

Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •