Mendoj qe gabimet i ka bere te qellimshme veç me na aktivizu neve ma shume
Une skam asgja per te shtuar veç po tham shyqyr qe jam shqiptar e shkruj shqip se tjeter gjuhë zor qe e k isha msu :P
Na kane ndare ne dy shtete dhe kemi dy parlamente kemi dy etj, etj, etj, pra dhe rregullat e lojes (ne rastin tone te gjuhes) do te jene te ndryshme, per fat te keq, jo sepse e imponoj apo dua ta imponoj une. E di shume mire qe dialektikat ekzistojne ne shume vende, por qe ato jane kombe dhe me nje rregull e me nje shtet te vetem, jo si puna jone.
Kur e kam gabim pse te vjen keq???? O e kam gabim o kam te drejte, s'kam nevoje per keqardhje. Meqe kemi shkronja latine une ne te gjitha gjuhet qe bazohen ne shkronjat latine nuk kam pare shkronja (sic e quan kombinim te dy germave) dyshe (vec W=v+v rast shume i vecante). Une nuk propozoj si zgjidhje heqjen e shkronjave te perbera, pasi ato nuk duhet te jene ne alfabet. Shkrimi im ishte thjesht pergjigje e autorit te temes per PASTERTINE e gjuhes dhe jo mohimit te ndonje gjeje. Shkronjat dyshe per mendimin tim jane thjesht shtesa koti qe mund edhe te mos ishin (ky eshte mendimi im personal). Nuk duhet te krijosh germa te reja se i bie qe nje fjale me dy shkronja ti kthesh ne shkronja pasandaj, ato jane aty brenda ne alfabet, pra nuk ka vend te krijosh apo mohosh. Pastaj thua, rilindasit, perpjekjet, gjuha e vjeter etj, etj, por gjuha ne cdo vend ndryshon sipas kohes. Ne ate kohe ata e mendonin ashtu dhe asnje nuk jua mohoi punen, por nese duhet ndryshuar duhet ndryshuar. Vete ju e thate se po te hiqen keto shkronja (apo te krijojme te reja) se nuk ndryshon asgje, atehere pse ata qe do te shkojne ne klasen e pare duhet te mesojne alfabetin ne menyren e vjeter (po doli e reja sigurisht). Ideja ime s'eshte aspak te mbetem ne histori apo te minimizoje (ku s'ka fare minimizim) punen e te tjereve. Them ate qe mendoj dhe po e kam gabim ma vertetoni, asgje tjeter, sepse he per he nuk kam dyshim per ate qe kam shkruar.
Kujtese! LOL!!
Si duhet te shkruhen keto dy fjale, meqenese shoh gabime te shumta neper postime.
Radhe - I vuri ushtaret prej plumbi ne radhe. ( njoni mas tjetrit)
Rralle - Me pelqejne filmat e frikshem edhe pse i shoh rralle. ( kaiher m'sene)
Where does a thought go when it's forgotten?
PPSH
ka ndonje qe te me shpjegoje se pse shkruhet SH dhe jo Sh si Sh e madhe e shtypit?
Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!
Krijoni Kontakt