Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 61
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Pėr: Dhe ky eshte ajet kuranor?

Citim Postuar mė parė nga optimus.prime Lexo Postimin
    ēfare krahasimi eshte shqiptar me musliman? njeri komb tjetra fe...
    Ne fakt nuk mund te marashohet mendafshi me lirin!!Ose gomari me samarin!!
    Nuk i krahasova, por thjesht te solla nje njesi sasiore me te madhe, meqe te pelqen sasia si argument!!
    me vjen peshtire por me peshtire do me vinte te martohesha me nje te fese tjeter, apo qe motra ime te martohej me nje te fese tjeter.
    Pra, me siper shkruaje se do te pajtoheshe krejtesisht me mua, por te pengonte perqindja e madhe e mysliamaneve nder shqiptare!! Nje zgjidhje mund te jete ajo e shpernguljes ne nje mjedis ku kjo perqindje eshte me e vogel dhe si e tille, jo me pengese per ēlirimin e mendjes sende!!
    E kam te lejuar ne rast se une dua dhe kam nevoje per ate gje te lejuar, jo e preferuar dhe jo e urdheruar. Thjesht nese nuk dua nuk e bej.
    Paksa kontradiktor e megjithate je i manget ne vleresimin e lirise se zgjedhjes qe ti ke si individ!!Qe te jesh i lindur shqiptar, nuk e zgjedh dot e kjo eshte e vetmja gje qe mund te jesh i sigurt se e ka zgjedhur tjeterkush per ty, quaje Zot a Perendi po deshe; ndersa fene e ke zgjedhur vete(nese vertet je i vetedijshem per lirine qe gezon nga natyra)!! Edhe sikur te ndalemi vetem ne kete pike, del ne pah me se e qarte se cila eshte me e padiskutueshme, kombi apo feja!! Nese ti ke zgjedhur nje fč qe te meson te peshtirosesh nga kontakti me nje person qe ka zgjedhur nje fe tjeter, edhe pse Perendia ka vendosur qe t'i perkisni te se njejtes kombesi, ky eshte vullneti yt e s'mund te jete kurrsesi ai i zotit!! Qofsh i lumtur me peshtiresite e tua!!
    Jarigas

varet se ēka mendon ti per mendafsh dhe se ēka zgjedh per te mire apo per me pak te mire, jane shije personale.
    Ne kohen e Muhamedit a.s. nuk kishe ku te shpernguleshe dhe per 10 vjet ishin vetem 40 veta musliman.
    Eshte me e kendeshme ajo qe zgjedh vet sa sa ajo qe imponohet.
    Nėse dėshiron ta dish tė vėrtetėn duhet tė jesh i gatshėm ta pranosh.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Krijuesi krijoi njeriun me vullnet te lire, e natyrisht se po te mos ekzistonte e keqja nuk do ia dinim vleren se mires.
    ...
    E mira dhe e keqja nuk ekistojne...

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

me vjen peshtire por me peshtire do me vinte te martohesha me nje te fese tjeter, apo qe motra ime te martohej me nje te fese tjeter.
    mos u merzit peshtirosja eshte reciproke
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Zoteri Nuh Musa asgje skam kunder teje, as kunder fese tende e as kunder 1 shqiptarit te vetem. Kete fute ne koke, se skam qellim qe ta poshteroj dike, perkundrazi te vetedijesoj disa njerez si ti, por cka me bo qe dicka qe eshte e shkruar nuk mund ta ndryshoj une , krejt fete i kam kritikuar dhe do i kritikoj. Prano vella se skam interes me poshteru njerez.

Spo me pengon asgje ti, ama bash hiq asgje, por disa shkrime injorante tuat po me pengojne. Tung

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    O semiko.....nuk eshte pointa ketu, o shoku jem i nderuar....

Islami nuk eshte shpikesi i kesaj "forme" te jetes sociale, kete e ke prezente mbi terre rruzullin....po te kish qene shfrenimi epshore motivi i ketij zhvillimi, do te ish faruar njerezia (do te kish mbetur akt instinktiv, dhe nuk do te quheshim njerez por kafshe)....problem eshte se per te perzjere GJAKNAT, coitusi eshte i pashmangshem....kurse, perzjerja e gjaknave nuk ka si effekt vetem sigurimin e ekzistences se fares njerezore, por edhe sigurimin e mbijeteses te nje gruppi interesesh....pra, nese jemi armik te pergjakur....let's fucck....dhe behemi miq te perjetshem.... e kap dimesionin politik ???

Natyrisht se sa me large brezet aq me mire, por kjo eshte ceshtje LUKSI (mundesite ekonomike - ne trojet tona praktikohej dhe ndoshta edhe praktikohen martesat "me nderim", pra, e jap vajzen ne nje familje, per me e mare vajzen e tyre ne familjen time, pastaj, mundesite gjeografike - si popujt qe jetojne ne vende pak te dendura, kujtoje beduinet, eskimot, popujt native te izoluar.... si ta sigurojne numrin e gruppit ?? ), eshte ceshtje fuqie materiale/ekonomike (shih cifutet, arabet, ose familjet mbereteore, ose thjeshte pasaniket qe duan ta mbrojn pasurine e tyre ne gjak). Pra ka nje seri perfitimesh, me rrezikun e vetem ne anen tjeter te "sakatllekut"....sa skrupel ka njeriu, kur vjen ne pyetje interessi, dhe cfare hapi do ti duhej njeriut te kaperceje, kur balanci mes perfitimeve dhe demeve eshte kaq i anshem nga ana e perfitimeve ???........kurani, sic e ceka me larte, perkundrazi, vendon nje KUFI......eshte ne inteligjencen e njeriut tash ta kuptoje kete kufirin e kuranit, dhe eshte ne ndjenjen e shpritit te njeriut ta keqinterpretoje kete kufirin ne nje kahje qe edhe imagjinata nuk e kap dot.

Profeti i muslimaneve nuk ka patur NEVOJE te hamendet mbi pasojat biollogjike, ngase ka patur ne dispozicion fundusin empirik, arabet cdokohe kane qene njerez te dalur dhe te dijtur, kane kultivim te civilizimeve bashkekkohore per 6000 vjet rradhazi pa nderpreje deri ne ditet tona (krejt rruget tregetare te gjithe koherave kryqezohen ne tokat e tyre)....ku demi, sic thash me larte, ka qene ne krahasim me dobine thjeshte nje bagatele...arabet e xhahilijetit, si shembull ekstrem i kesaj dukurie sociale, i kane varros VAJZAT te gjalla, duke ju referuar thjeshte kesaj matematike mes demit dhe dobise, nje vajze pa pendant mashkull, qe do ta ndryshonte ekuilibrin ne fis, nuk kishe te drejte jete....pra, te kufizohet ceshtja ne shqyrtime siperfaqesore nuk eshte me shume se nje sport...dhe pikerisht, kete realitet nuk e shikjon kushe nga prizmi fetare, perpos ketyre gjysmakave ketu dhe atyre jashte per interesset e tyre, por vetemse nga ai politik dhe ekonomik. Vete fakti se kemi te bejme me nje ajet te periudhes medinense e kanalizon faktikisht edhe kahjen e interpretimit (ajetet medinense kane me karakter ligjore, shtetformues, politik, perderisa ato te shpalur ne mekke jane keshillues, qortues, kujtues), kuptohet, pas atij qe i sherben drejtesise dhe frymes paqesore.

Dhe tash pasqyruar mbi realitetin shqiptare do me thene se neve jemi larguar nga brezet pikerisht per arsye te potences politike, si nje nder pak popujt mbi rruzull kemi akoma struktura fisnore te gjalla, dhe me kete e kemi siguruar mbijetesen si nje popull relativisht i vogel ne nje mjedis te admiruar thuajse nga gjithe njerezia, jemi banore te tokave te lashta antike, te tokave ku jane perplas cdohere civilizimet bashkkohore...nuk duhet haruar, se greket, edhe pse sot ne numer me shume se ne, gjeografikisht nuk kane qene kompakt ne te kaluaren, kete homogjenitet e kane nga lufta e dyte e kendej si pasoje ose si rrezulltat i kembimeve te popujve me turqine. Pra, populli shqiptare fale strukturave politike qe i ka te bazuara mbi natyren e fiseve e ka gjet formulen e mbijeteses, pra, duke e zgjeruar faren, keshtu e ka fituar sigurine politike dhe e ka fortifikuar faktorin e brendshem..........shqiptaret nuk mund lehte ti percaje ndokush.....nese dy shqiptare takohen mbi hene, ne brezin e njezet ndoshta do te dalin gjak....dhe pikerisht ki faktore na bene kaq "tolerant" me njeri tjetrin, e jo se jemi me teper te mencem se tjeret....jo, thjeshte kemi nje strukture tjeter te inteligjences emocionale. Andaj, se paku per mua, kur i shoh keto fundamentalistet e kishes sic i mbrojn interesete e huaja me vjen thjeshte me vjelle...shkalla e brezeve eshte edhe nje indikatore per lashtesine e popullit tone. Serbet per shembull e kufizojn martesen ne 5 breze.....ne 7 breze do me thene se zgjerimi i fiseve eshte me i madh tek neve, qe nenkupton se rrethi i perzierjes se gjaknave eshte me i gjere, kjo si pasoje e rritjes se numrit te njerezve. Arabet ne anen tjeter nuk e praktikojne kete, ata mbeten ne FIS, ngase jane aq shume fise, saqe fisi me fisin konkurojne ndermjet, natyrisht edhe me lufte.....andaj "saudet" e arabise nuk do te behen asnjehere mik me "sabahet" e kuwaitit, nuk do ti perzjejne gjaknat, sepse jane thjeshte vet fise te medhaja dhe mund te mbrohen, NE si shqiptare i kemi fiset e kufizuara, dhe jemi te detyruar te mbahena njeri me tjetrin, thjeshte, per te mos u shkele nga tjeret....

Tung
    Mos me keqkupto...Nuk desha te diskualifikoj rreshta nga libri qe e mbani te shenjte,por vetem desha te tregoj se (Verejtje per ata qe hyjne ne raporte te tilla): Qe ne nje martese te tille Brezi 2 ,femija qe do lind munde te jete plotesisht normal,madje nese prinderit kane gjene qe permbajne "dominanc" munde te forcohen vecorite e mira.POR duhet llogaritur qe nje raport martesor i tille (B2) rrezikon 6,25 here me shume qe te kesh nje pas arrdhes si ky Mbreti Karlo II i Kastiles ... http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_II_of_Spain ... se sa te kesh femi me nje person qe eshte me larg ,te themi 7 gjenerata....Rreziku eshte i larte per femijet nga incesti (!!!) ,ndersa per B2 eshte te themi "minimal" nga deformitetet....Ajo qe pyet , gjaku (femi i lindur nga martesa te tilla ) B2 deri B7 nga aspekti shkencor nuk ka asnje dallim PERVEC qe mbart rrezikun me shume B2...Krejt kjo duke marr parasysh kur nuk e dime cka permban genomi i te dyja paleve qe martohen,sepse kur e dime qe gruaja apo burri kane ndonje semundje trasheguese ,atehere shanset qe femiu ta percjell semundjen jane 50 %,ndersa kur e dime qe te dy prinderit qe jane te aferm dhe kane te njejten semundje - atehere llogarit 100 % qe femiu do te marr ate semundje....Nejse,keshtu ne menyre laike treguar !!
    Mirepo,kjo eshte shkenca dhe mundesia statistikore, NDERSA problemi i martesave me B2,B3,B4,B5,B6 mbart ne vete STIGMEN ,te pakten te Shqiptaret...Pra,martesa me te afermin mbart ekskomunikimin te kultura Shqiptare.
    Per mua personalisht eshte e papranueshme dhe perverzitet i paster.

Pyetja qe duhet ti ipet pergjigje eshte : Pse shumices absolute te Shqiptareve nje rresht hyjnor nga Kurani (Lejimi i marteses me B2) i shkakton vjellje,edhe ate nga vet perpjekja qe te imagjinosh nje situate te tille... Ergo rreshti vie nga Hyjnia....Jo z. Nuh Musa Muhamedi ka lejuar ne menyre te heshtur (pragmatizem i tij),qe pjese e traditave arape te hyjne ne Kuran.Mendimi im.

Natyrisht qe nuk eshte fer nga nje Musliman i bindur te kerkohet, qe per nje rresht nga Kurani te distancohet...Ateher nuk kemi te bejme me nje musliman ... sic kerkon hapesi i temes !

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

...perkundrazi, islami LIGJERISHT e ka menjanuar incestin, i cili, me advokat te djallit, do te ish praktikuar nder faren njerezore....ashtu sic praktikohet ne perendim, rrende, aman i ligjshem....ne islam NUK KA INCEST te ligjshem !!!
    Incesti nuk ka nevoje te rregullohet me ligj ! Nuk ka kuptim dhe nevoje qe te rregullohen marrdheniet Moter/Vella - sepse ata thjesht nuk kane terheqje seksuale ndermjet veti (perjashto rastet patologjike).Rritja dhe Jeta ne nje familje te perbashket e vret terheqjen seksuale.Pra,egziston mekanizmi instinktiv qe shkakton averzion seksual midis njerezve qe rriten bashke ne familje,prinderit dhe femijet...Ndoshta kjo eshte arsyeja qe ka shume Divorce (ndarje) ,sepse kur jeton me gruan 20 vite te behet Gruaja njejte si Motra (Nuk te terheq me seksualisht haha..)
    Nese nuk do ishte ky mekanizem - me siguri shoqerit njerezore gjate historise do te perqafonin rregulla te ndryshme per incestin,por kur behet fjale per familjen e ngushte, askund dhe ne asnje kohe nuk egzistojne urrdhera ,apo sanksione,as nevoje qe te rregullohen !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga semiku : 24-07-2013 mė 23:07

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Asnje musliman nuk don te pergjigjet m nje po se nje JO per kete se a eshte ajet kuranor ky poshte!!!

PS
    Nuhi, une nuk pohoj qe une kam te drejte,une nuk e di te verteten, nuk di a ka Zot, di shume pak, por shkoj nga llogjika dhe them qe feja eshte cmenduri.Per mue jane qesharake ato qe shkruhen ne librat fetare. Para 20000 vjetesh OK por sod jane perralla per femijet e kl. te pare.Ne Kuran cdo ajet pothuajse fillon me " NE", e kush jjane "ATA, ATO"? Pije nje birre pas iftarit se te ben mire.
    Lirko, kjo puna me mua dhe birren e din si eshte ???

Ja nje detyre marketingu:

Une jam Michael Schumacher, dhe ti tash duhet mua te ma sheses nje VW Golf, 1900cm³ SDI, viti i prodhimit 2000, me motivin kryesore te pazarit "shpejtesine dhe agilitetin".

Urdhero....
    albanish by nature

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Jo per rradaken e "shqipfolasve" si ti Tunxh, por per Shqiptaret eshte problem te martohen me kusherinjte e pare(qe jane brezi i dyte)!! Jan eShqiptaret ata qe nuk jetesojne dukurite e shpalosura ne Qurran te harapeve, por qe u vjen peshtire vetem t'i mendojne keto lloj pislleqesh!!
    Eshte problem apo e PAMUNDUR ???

Sidoqofte shoku Autogol....nuk ka rrendesi per cilin eshte problem ose nuk eshte, rrendesi ka, se shqiptaret musliman nuk e praktikojne kete realitet per arsyet qe ti permenda me larte.....po qe se brenda historikut ju ngushtohet puna....e kane te lire ta bejne nje gje te tille...ketu eshte pointa..........dhe poashtu eshte ngat mendjes, se shiptaret nuk kane asnje nevoje akute kete forme te avancuar dhe efikase te marteses qe e kemi sot ta ndryshojme. Andaj, nuk na sqaruat neve te mjereve ketu dallimin mes brezit te dyte dhe te shtate....pse njeri na qenka i "pisset" e tjetri i "paster"....miru pra pakez edhe me temen, sa per Nuh Musen e dije se te jam tollosum....

Kjo eshte nje prove tjeter e asaj qe thashe me lart: Shqiptaret nuk e konsiderojne as per leter higjenike Qurranin tend te dashur!!!
    Kur njeriu mbi tema komplekse lundron ne gjuhen banale atehere kuptohet se nuk din ku i kane humbe delet....eshte ashtu ti bari i respektuar ???

Pikerisht per kete ne vazhdojme te themi se Qurrani s'eshte tjeter perveēse nej "kanun" harap i shek. 7 e s'ka pike vlere ne diten e sotme!!
    Ohkukuleleeee, po na lodhe bre....per 1/4 e njerezise jo qe ka vlere, por edhe ta skuqin prapanicen po qe se ju del haptazi nen kater sy me keto budallakiat qe i fole ketu. Njeriu mund te behet injorant, natyrisht se nuk ka problem, aman kur i nxjer edhe brinat, atehere e rrezikon qe ndonje hundlesh te ja shkurtoje....mere kete si keshille nga shoku jot me i nderuar ne kete mes ketu, se ta dua te miren, dhe se nuk dua qe ta rrezikosh shendetin per gjera kaq te pavlefshme....

Pra, sipas kesaj rradakes tende prej shqipfolesi islamik i kulluar, Allahu "i madheruar"(kushedi se pse ai qe perflitet si zot i vetem, ka nevoje te madherohet prej krijesave te veta), i ve kushty njeriut qe te jete "absolut i drejte", bash si vetja e vet??!!Allahu=Njeriu=Absolut i drejte!!!!!
    KJo eshte nje tjeter "perle" islame.....
    Si ishte ajo me rrushin e koshin ???.....une jam ketu peshkatari, une jam gjuetari, e ti je ai qe e kap krimbin, qe futet ne kallepin....une ALLAHUN e madheroje me namaz dhe agjerim....nuk ka nevoje aman HIC ti perkushtohem ndonje rregullore gramatikore ne te shkruarit....e bej enkas per ti.....thjeshte, ashtu DUA, eshte VULLNETI i im !!!

Une e dije natyrisht se feja qe ti e ke perqafuar e ka nje koncept tjeter mbi kete mesele, andaj edhe as qe me ka interesuar ta beje nje kraasim te tille...eshte VOGELSIA e juaj, qe ju shtin me mish e me koc te beni "gara sportive" ne krahasimet e tilla.....vetem e vetem, per te flejte rrehat. Perseritur e sterperseritur, une nuk kam komplekse, nuk jam une ai, qe e ka nderuar FENE e BABES dhe NENES.....TI je ai....dhe per ta arsyetuar kete "tradheti", je ka sillesh si po...rdha neper brek ne diskutime te ketilla delikate....ska lidhej hic se cka po folet, cka po mendohet e cka synohet me thene....thjeshte, aty ku ka nje cipez me u kap, aty ngjitem forte.....si miza per bagle...

Jo Shqiptaret, Tunxh efendia, por ata qe mburren me goglat e harapit dhe turkut e qe peshtyjne mbi Heroin e Kombit dhe Evropes!!! Ata si puna jote domethene.....
    Kuptoj, sipas kesaj perles islamike, Qurrani eshte per barkthatet e jo per derdimenet!! Por, si shpjegohet qe ata "derdimenet" qe s'jane barkthate, s'duhet te jene edhe aq derdimene njekohe qe kan aq mend sa te mos ngelin barkthate e te behen per Qurran??!!
    Nuk kupton....kjo dynja ka barkthare dhe truthare....kurani keta te dy nuk i obligon...i obligon ata tjeret qe te miren me keta te paret....e kape tash ???, JO thuaj, se sja kam haberin cka po folet ketu...thuaj, une mirem vetem me ato mesele qe i kuptoj, dhe qe jane mundesisht bardhe e zi....thuaj, me inatos lodhja e trurit, nuk ja kam qejfin me e lodhe trurin....a nuk e sheh ti Nuho se me ka mbet lenta tek Gjergji e Pjetri....hajt ma mire shkojm per dru ne mal ???

Arabet kane qene njerez "te dalur e te dijtur", "te civilizuar per 6000 vjet rradhazi", por po keta harape te "civilizuar", varrosnin femijet e tyre te gjalle!!!!
    Ja ku e kemi edhe avullin e helmit qe mjegullon trurin e islamikut deri ne nje maje idiotesie si kjo me lart!!! Madje, akoma me keq, kjo edhte nje deshmi e qarte e verberise, pre e se ciles duhet te jete nje mendje njerezore per te besuar gjera te tilla!!
    E sheh sa nevoje ka patur ne ato mjedise te linde islami ???......e kape edhe kete ???......JO thuaj...nuk e kapi !!!
    Jari, je jashtzakonisht argetues kur vjen puna me u mare me gjera serioze....pasha Lirken e Mesijen, i ngjan nje njeriu ne uje qe nuk din not dhe mundohet te shpetoje....

Ju tjeret e kuptuat ???.....arabet i kane varros vajzat per se gjalli....nuk MUND te dale nga ajo fare me ndonje vlere civilizatore....edhe pse e kane "infektuar" me gjuhe, kulture, por edhe mallra tregtare, shkence, art, e mbi te gjitha, me nje cfare libri te quajtur Kuran, 1/4 e njerezise se sodit (mbi gjysmen e njerezise gjate 1000 vjeteve te para).............ja-a nuk ka shance.....fundi i fundit, edhe ferrarit i del nga auspufi tym i zi katran.....dakor ???.......per kete, nuk ja u pranojme, ose, ndoshta ja u pranojme, aman nuk e meritojne edhe afinitetin me krishtin....nuk e meritojn lidhjen e fares me djepin e civilizimit, egjiptin e lashte....ja-a....asnjehere, jo, jo, jo.....

Harapet-> civilizim 6000 vjeēar->Muhamedi analfabet-> harapet para-analfabetit, kafshe qe varrosnin femijet per se gjalli-> Nuh Musa krenohet me harapet e analfabetit-> Islami fe e ndritur!!!
    Kete rrjedhe pasojash(ose "kauzalitet per gjytyrymat qe s'dine shqip) vetem nje Tunxh islamik mund ta quaje logjike!!!
    Per jarushin ka vetem nje stine....DIMER.....

Trego, te djegin ato 6000 vjet ???.......cka me be me faktet....don nuk don, kinen e paqesorin asnjehere nuk e pushtuan ato, 10% e kinezeve jane musliman.....paqesori vetem se velon nga muslimanet.....si imponohet kultura e huaj, nese jo nepermjet te luftes ???....cfare VLERE te nevojitet per te arrijt aq influence tek te huajt ???......e din ti bukurosh se arabet kane bere tregeti edhe me vikingerat e skandinavise ???

Kjo vetem ne rastin kur asnjeri prej ketyre shqiptareve nuk eshte islamik ose kur jane qe te dy!! Perndryshe nuk do t ekishte tolerance,,,Shqiptari ka per hero Gjergj Kastriotin, ndersa islamiku ka sulltan Mahmutin !!
    Ndroje bre lenten se je shume bajat....

Krimbat nuk vjellin, Tunxh efendia, prandaj mos ki frike!! Sa per "fundamentalistat e kishes" dhe interesat e huaja, je i ftuar ta hapesh thesin e te flasesh!!(jo llogje)
    Hajt pra na trego se cili zinxhir pasojash(kauzalitet) ēoi ne perēudnimin tend deri ne adhurues sulltanesh turq!!(perrallat leri per hoxhe Krasniēin)

Kure i kam adhuruar sulltanet turk ???, une jam KATEGORIK KUNDER trashigimise so fronit !!!, vetem nuk jam injorant te them se te gjithe per kembe kane qene tyran....per kete flasin faktet historike. Pra, lerri mbanesh dokrat.....

Aha, tashi kuptoj se pse myslot besojne ne Muhamed!! Shume bukur e ke ilustruar besimin ne Islam: Kush s'ka tru per te menduar, mjaft qe te besoje!!!
    Perle islamike e Nuh Tunxhit!!
    Kantari aman anon MASSOVIKISHT ne anen e "deleve" qe detyrohen te BESOJNE ne TRESHIN.....krahasuar me kete.....BESIMI i verber i nje muslimani eshte thjeshte nje bagatelle.....andaj, nuk e ke "shpinen" e forte, me e ngrejt hunden kaq perpjete....injoranca aman e ben te veten....

tungi
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

....nuk ka rrendesi per cilin eshte problem ose nuk eshte, rrendesi ka, se shqiptaret musliman nuk e praktikojne kete realitet per arsyet qe ti permenda me larte.....po qe se brenda historikut ju ngushtohet puna....e kane te lire ta bejne nje gje te tille...ketu eshte pointa..........dhe poashtu eshte ngat mendjes, se shiptaret nuk kane asnje nevoje akute kete forme te avancuar dhe efikase te marteses qe e kemi sot ta ndryshojme.
    Po pra, Tunxh efendia, siē te kam shkruar edhe me lart e , siē del hapur nga sa shkruan vete: Shqiptaret nuk praktikojne Kuranin, madje praktikojne nje martese ne forme te "avancuar" perkunder dukurive kuranore te prapambetura ne shek. 7!!
    LLapalluqet e tua bajate nuk mund ta ndryshojne kete realitet!!
    Andaj, nuk na sqaruat neve te mjereve ketu dallimin mes brezit te dyte dhe te shtate....pse njeri na qenka i "pisset" e tjetri i "paster"....
    Do te duhej perpara te te beja nje leksion te shpejte te shqipes, poe meqe ti je i mbrujtur me "kuluvallahun", nuk nxe me!!Dallimi midis brezit te dyte dhe atij te shtate, qendron jo vetem be faktin se gjenetikisht jane shume me te ndryshem me njeri tjetrin, por edhe ne faktin se brezi i dyte eshte kusherira e pare, simotra jote, ndersa brezi i shtate, veshtire se e njeh!! Praktika harapo-muhamedane e marteses ndermjet kusherinjsh te pare, domosdo do te sjelle kukudhin ndermjet familjesh, ku sapo njeri nga kusherinjte behet per moshe martese, pra pak a shume sa Aishja e Muhamedit, menjehere duhet te sillet si ndonje kukuddh i frikshem qe s'mundet me ndenjur afer familjareve te vet ne moshe martese, ashtu siē eshte e natyrshme qe te rrije!! Dy kudherinj te sekseve te kunderta nuk mund te perqafohen e madje as te pershendeten me dore me, pasi jane ne moshe martese deh mund te cenojne "nderin" e njeri tjetrit.....marrezi islamike dmth!!
    Ohkukuleleeee, po na lodhe bre....per 1/4 e njerezise jo qe ka vlere, por edhe ta skuqin prapanicen po qe se ju del haptazi nen kater sy me keto budallakiat qe i fole ketu.
    Jo per 1/4 e njerezimit, por edhe sikur te ishte me shume se 3/4 e tij, e verteta nuk mund te ndryshoje e nese bie rasti siē edhe ka rene qe te debatoj me hajvane si puna jote, nuk ka asnje arsye se pse nuk duhet te them te verteten time nese ma kerkon!! Sa per "skuqjen e prapanices", edhe kjo eshte nje idiotesi islamike qe ka daj nga xheneti, apo jo??!!
    Njeriu mund te behet injorant, natyrisht se nuk ka problem, ........
    Po ta thoshte nje hajvan nje gje te tille, nuk do t'ia falja, por ty meqe je islamik, te falet....!
    Njeriu nuk mund te behet i paditur(injorant), pasi padija eshte nje faze fillestare, lindim te tere te paditur e pastaj, ne nej menyre apo tjetren, dijesohemi!! E pra, kush eshte i ditur nuk mund te "behet" i paditur, perveēse ndoshta kur studjon Kuranin e merr nga ai "dije" qe jane "padije" e ne kete menyre ndoshta mund edhe te "behet" i paditur!! Por une kete nuk mund ta them, pasi nuk jam i interesuar ta studjoj nej liber te shek. te 7 qe permban "dije" si ajo e martesave me 6-vjeēare apo me kusherinjte e pare apo me nje harem per profetin, etj!
    Si ishte ajo me rrushin e koshin ???.....
    Puna s'isht eme koshin, Tunxh, poe me rrushin......islamikut i tregon henen dhe ai sheh gishtin....
    ....nuk ka nevoje aman HIC ti perkushtohem ndonje rregullore gramatikore ne te shkruarit....e bej enkas per ti.....thjeshte, ashtu DUA, eshte VULLNETI i im !!!
    Ne fakt eshte gjithmone vullneti yt qe te shtyn te pellasesh badihava.....e qe te ben islamik turqeli!! S'ke ē'i ben, vullnetit qe therritet nga gjaku.....ai i kuluvallahut....!
    ...... nuk jam une ai, qe e ka nderuar FENE e BABES dhe NENES.....TI je ai..........thjeshte, aty ku ka nje cipez me u kap, aty ngjitem forte.....si miza per bagle...
    Pikerisht Tunxh, me se fundi e nxorre koken!! Une jam ai qe e nderoj fene nenes dhe babes, fene e te pareve, fene e Gjergjit dhe Gjonit,jo ti!! Ti nderon fene e sulltanit, kalifit qe na pushtoi e na kalli ne dhe, qe na poshteroi e na perzuri nga atdheu,pikerisht, je kapur si miza per bajge!!
    Nuk kupton....kjo dynja ka barkthare dhe truthare....kurani keta te dy nuk i obligon...i obligon ata tjeret qe te miren me keta te paret....e kape tash ???, JO thuaj, se sja kam haberin cka po folet ketu...thuaj, une mirem vetem me ato mesele qe i kuptoj, dhe qe jane mundesisht bardhe e zi....thuaj, me inatos lodhja e trurit, nuk ja kam qejfin me e lodhe trurin....a nuk e sheh ti Nuho se me ka mbet lenta tek Gjergji e Pjetri....hajt ma mire shkojm per dru ne mal ???
    Aha, Allahu na krijoka trutharet dhe barkthatet, por pastaj u jepka detyrim te tjereve te merren me deshtimet e tija!!! Filozofi e bukur kjo per nje islamik, apo jo Tunxh?!!
    E sheh sa nevoje ka patur ne ato mjedise te linde islami ???......e kape edhe kete ???......JO thuaj...nuk e kapi !!!
    Jari, je jashtzakonisht argetues kur vjen puna me u mare me gjera serioze....pasha Lirken e Mesijen, i ngjan nje njeriu ne uje qe nuk din not dhe mundohet te shpetoje....
    O Tunxh!! Te thuash se harapet kane kulture 6000 vjeēare e se ishin nje popull i dale dhe i shetitur e, ne te njejten kohe te thuash se vetem perpara 1500 vjetesh ishin varrmihesit e femijeve te tyre, eshte i barazueshem si gomarllek, vetem me ate tjetrin qe i thote nje analfabeti prej ketij popullit te "kulturuar": Lexo!!
    Ju tjeret e kuptuat ???...........edhe pse e kane "infektuar" me gjuhe, kulture, por edhe mallra tregtare, shkence, art, e mbi te gjitha, me nje cfare libri te quajtur Kuran, 1/4 e njerezise se sodit (mbi gjysmen e njerezise gjate 1000 vjeteve te para).............ja-a nuk ka shance.................nuk e meritojn lidhjen e fares me djepin e civilizimit, egjiptin e lashte....ja-a....asnjehere, jo, jo, jo.....
    Djalosh!! Infeksioni ndonjehere kap tere njerezimin, por ky nuk eshte argument per te thene se infeksioni eshte nje gje e mire!!
    Trego, te djegin ato 6000 vjet ???.......
    ....ahahahhahaha....6000 vjet "civilizim" per te mesuar si te varrosin te gjalla vajzat e veta???!! Perle islamike kjo, apo thjesht nje nuhizem nga Tunxhi??!!
    cka me be me faktet....don nuk don, kinen e paqesorin asnjehere nuk e pushtuan ato, 10% e kinezeve jane musliman.....paqesori vetem se velon nga muslimanet.....si imponohet kultura e huaj, nese jo nepermjet te luftes ???....cfare VLERE te nevojitet per te arrijt aq influence tek te huajt ???
    Po ē'ka me bo me ato faktet e tjera se, qe flasim per pushtime massive prej harapeve qe ne kohen e profetit analfabet e "paqesor", ne vrasjet e djegjet e pakufi, ne asimilimet e popujve te tere, e ne idiotesine e atyre qe mburren me civilizimin egjiptian duke folur harapēe!!
    ......e din ti bukurosh se arabet kane bere tregeti edhe me vikingerat e skandinavise ???
    Po si jo, e kam pare ne kinema, te ai filmi me Banderas e ate harapin tjeter te famshem qe s'me vjen emri tashi!! Ajo qe nuk di akoma eshte nese arrinin harapet deri ne mbreterine e Thorit e benin tregeti me paganet, apo ishin vikinget qe tashme ishin vendosur neper brigjet e mesdheut dhe qe u pushtuan nga islamiket "paqesore" ne Gadishullin Iberik, Siqeli e Ballkan??!!
    Zotnia jote e efendishme ka per te na ndriēuar, apo jo??!!
    Ndroje bre lenten se je shume bajat....
    Po kur ke te besh me nje krimb, ēdo gje eshte bajate: pellitjet e krimbit, vlerat e krimbit, perpelitjet e krimbit, antiheronjte e krimbit, gjuha e preferuar e krimbit, sulltanet e krimbit, etj.... s'eshte faji i lentes qe ti dukesh si krimb!!
    Kure i kam adhuruar sulltanet turk ???, une jam KATEGORIK KUNDER trashigimise so fronit !!!, vetem nuk jam injorant te them se te gjithe per kembe kane qene tyran....per kete flasin faktet historike. Pra, lerri mbanesh dokrat.....
    Pra, ti nuk adhuron sulltan Mehmet Fatihun??!!(lere trashegimine se sulltanet vrisnin vellezerit qe ne djep e pastaj beheshin Kalife te myslimaneve)
    Thuaj se peshtyn mbi ate fare gjakatari,shume me gjakatar se Muhamedi!!!
    Thuaje ne qofsh burre!!
    Kantari aman anon MASSOVIKISHT ne anen e "deleve" qe detyrohen te BESOJNE ne TRESHIN.....krahasuar me kete.....BESIMI i verber i nje muslimani eshte thjeshte nje bagatelle.....andaj, nuk e ke "shpinen" e forte, me e ngrejt hunden kaq perpjete....injoranca aman e ben te veten....
    .....ahahahahah...te paskam bere paēamurr, o Tunxh!!
    Qysh eshte kjo perla tjeter e Nuh Tunxhit: besimi i verber i te krishtereve ne Trini eshte me i keq se sa besimi i verber i myslimanit ne Kuran!!.....ahahahahahahahah...kjo po qe eshte prej myslimani!!
    Nuh Musa, askush me shume se ti nuk mund ta beje me qesharake se sa ē'eshte, kete fč!! Duhet te te shpallin "Athleta Shqiptari" per te miren qe u sjell shqiptareve!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jarigas : 29-07-2013 mė 11:57
    Jarigas

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •