Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 59 prej 59
    i/e regjistruar Maska e JuliusB
    Anėtarėsuar
    06-08-2012
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    620

Pėr: Me sqaroni dicka nese doni !

Citim Postuar mė parė nga Toffee Lexo Postimin
    Me duket se ska ca ben kete vere e po ben interesant ne forum

Ps: A.I akoma je i mire ne futboll?
    Do filloni te hidhni e te prisni kunja ju tani ?
    O tofee e shef ja arrita qellimit ...te grrici dhe ty dersa the dicka :P Po c interesantin po bej un more...Shef naj gje interesante ti aty siper ?

pse kalon tek tofja mer daj, kur te kam dhon une pergjigje! Po me zhgenjen ne kete menyre!
    Think Different! Think Again!

Anėtarėsuar
    06-08-2012
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    620

Citim Postuar mė parė nga A.I Lexo Postimin
    Mos spo e mor vesh per ca do me na e mbush mendjen! Fillon me nje hapje "edhe besoj edhe nuk besoj" dhe qe ketu ta kuptosh eshte pak e veshtire! Gjithsesi ben nje pyetje "Cfare ju ka mbushur mendjen top qe ekziston nje Zot atje lart" ku pergjigja me e thjeshte do te ishte : pyete veten ne ato momente kur beson! Pyete veten ne ato momente qe gjendesh ngushte dhe nuk ke nga tia mbash dhe i kthehesh Zotit per ndihme, pyet veten per cdo frymemarrje dhe per cdo te rrahure zemre qe ben, pyete veten cdo mengjes qe rihap syte pasi je shtrire ne darke duke mos ditur a cohesh apo jo, pyete veten se pse ato ADN ashtu sic eshte bere funksionon dhe nuk mund te funksionoje ne menyre tjeter, pyete veten se ate inteligjence artificiale e kane bere njerezit po ate tru qe u vendos ne levizje per ta bere ate kush e ka bere, pyete veten se pse cdo gje ka nje perfeksion duke filluar qe nga atomet (ose per te qene me i sakte per ty shkojme ne nivele shume me te vogla, deri tek grimca e hipotizuar e bosonit te Higgs-it sepse ndonje shenje edhe po e gjejne me keto eksperimentet e fundit) e deri tek universi ne zgjerim! Natyrisht nuk kam pike dyshimi qe ti do thuash "Ekziston rastesia" dhe ketu serish do kemi nje seri komentesh pa fund ku ti do vazhdosh pyetje mbi pyetje dhe robt do acarohen dhe se shpejti do nderhyje Dariusi ose ndonje admin tjeter dhe do e mbylli temen!
    Ne fund pra pergjigja qe do merrje do ishte nje mbyllje teme! Dhe per mendimin tim, duhet te te mjaftoje si pergjigje!
    Ahaha kjo pjesa e Dariusit me pelqeu...Shiko un e mora pergjigjjen time dhe e arrita qellimin tim me kete teme. Plotesisht dakort dhe ...une nuk jam aspak fans I rastesise...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

Citim Postuar mė parė nga JuliusB Lexo Postimin
    Do filloni te hidhni e te prisni kunja ju tani ?
    O tofee e shef ja arrita qellimit ...te grrici dhe ty dersa the dicka :P Po c interesantin po bej un more...Shef naj gje interesante ti aty siper ?
    Qellimi i replikes ishte ps ndaj A.I E jo ti..

Ahaha kjo pjesa e Dariusit me pelqeu...Shiko un e mora pergjigjjen time dhe e arrita qellimin tim me kete teme. Plotesisht dakort dhe ...une nuk jam aspak fans I rastesise...
    E sheh qe ne gjith ato rreshta qe kam shkruajtur une, ti ke lexuar vetem rreshtin ku kam permend Dariustin! Nashi une e di qe adminet ndjellin dashuri, por te pakten, ne shenje respekti hidhi edhe nje sy edhe rreshtave te tjere!
    Nuk hapen temat per kunj te personave! Temat hapen per nje diskutim qe te jete i nje forme konstruktive mundesisht dhe jo per te pasur si qellim reagimin e nje personi sipas deshires! Jo per gje por ka edhe te tjere qe brenda ketyre temave harxhojne edhe kohen e tyre per tu munduar te te sjellin argumenti qe ndoshta ti i anashkalon pa i lexuar fare dhe kjo gje nuk eshte gje e bukur!

Toffee, plumb pushke iken gjuajtja, si iher e nje moti! Julius, ajo P.S shkon pertej kesaj teme dhe nuk do mund ta kuptoje, me vjen keq
    Think Different! Think Again!

Anėtarėsuar
    06-08-2012
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    620

P0Š5r: Me sqaroni dicka nese doni !

Citim Postuar mė parė nga A.I Lexo Postimin
    E sheh qe ne gjith ato rreshta qe kam shkruajtur une, ti ke lexuar vetem rreshtin ku kam permend Dariustin! Nashi une e di qe adminet ndjellin dashuri, por te pakten, ne shenje respekti hidhi edhe nje sy edhe rreshtave te tjere!
    Nuk hapen temat per kunj te personave! Temat hapen per nje diskutim qe te jete i nje forme konstruktive mundesisht dhe jo per te pasur si qellim reagimin e nje personi sipas deshires! Jo per gje por ka edhe te tjere qe brenda ketyre temave harxhojne edhe kohen e tyre per tu munduar te te sjellin argumenti qe ndoshta ti i anashkalon pa i lexuar fare dhe kjo gje nuk eshte gje e bukur!

Toffee, plumb pushke iken gjuajtja, si iher e nje moti! Julius, ajo P.S shkon pertej kesaj teme dhe nuk do mund ta kuptoje, me vjen keq
    I kam lexu cdo rresht ca me jan pergjigjur ketu. Ti me duket u keqkuptove. Qellimi im ishte t kuptoja me shume. Dhe kuptova me shume.
    Prandaj thash qe e arrita qellimin tim. Je i nderuar dhe i respektuar per pergjigjjet ashtu si dhe t gjith te tjeret.
    PS: Me pelqeu ajo qe the per Dariusin sepse ishte e vertete per reagimin ndaj temave qe dalin jasht kontrollit.

Pėr: P0Š5r: P0100”75r: Per: Me sqaroni dicka nese doni !

Ju falėnderoj pėr komplimentet gjithashtu faleminderit edhe juve pėr kontributin tuaj.

Do te te pyes edhe dicka : Ku eshte Zoti ne rastin e atyre femijeve qe sheh shtrire trotuareve te Tiranes apo duke lypur neper lokale ku cdokush i shan e i urren ? Ku eshte zoti ne rastin e atyre femijeve ne afrike qe vdesin sikur te ishin miza te shtypura nga kemba e njeriut ? Ku eshte Zoti ne rastin e atyre budalliqeve e pedofilive qe prifterinjte e hoxhallaret kryejne me femije te vegjel ? Dhe me e madhja: Ku eshte Zoti kur ti aq shume e lut dhe i kerkon besim qe te dalesh nga gjendja ku je, kur i kerkon vullnet dhe asgje nuk te pregjigjet ? Te duket vetja si idiot qe i lutesh ajrit.
    Tani pergjigjju te gjitha ketyre pyetjeve po mudesisht pa dredhite dhe shmangiet qe behen duke interpretuar kuranin a biblen. Pergjigju nga mendja jote si njeri.
    Tragjeditė dhe vuajtjet e njerėzve nė botė mė mundojnė dhe mua dhe nganjėherė mė dėshpėrojnė, por kjo nuk do tė thotė se ato nuk kanė ndonjė kuptim qė mund tė pėrceptohet, dhe se mosintervenimi nga ‘lartė’ nuk dėshmon inegzistencėn e Krijuesit. Ke dėgjuar pėr shkakun dhe efektin (cause & effect)? Besoj se njeriut I ėshtė dhėnė liria e vullnetit, dhe individualiteti. Ndoshta me dhėnien e kėsaj lirie, njeriut iu dha edhe njė pėrgjegjėsi shumė e madhe, dhe ajo ėshtė se vetė do ti bartė mbi supe pasojat e veprimeve tė tij deri nė ditėn e caktuar. Apo ndoshta e tėra ėshtė njė iluzion!

Pikerisht pra pse duhet te na krijoje frike ' ALLAHU' ?
    ...
    Sa pėr frikėn do tė thoja se njeriu nuk ka arritur njė nivel tė lartė nė evoluimin e tij saqė frika tė mos jetė faktor nė veprimet e tij. Frika ėshtė ajo qė e frenon pak mendjen tonė primitive, se pėrndryshe do i 'dilte flaka planetit', qė edhe ashtu nuk ėshtė nė njė gjendje tė lakmuar. Do tė citoj njė shkrim tė njė dijetari tė hershėm tė Islamit (El-Muhasibi r.a.) kur ishte pyetur pėr frikėn.

“‘...Cila ėshtė mė e mirė pėr dashuruesin – frika apo pėrmallimi?’ Ai u pėrgjegjė, ‘Kjo ėshtė njė pyetje qė nuk mund tė pėrgjigjem; shpirti nuk ka shikuar nė asgjė pa mos e korruptuar.’

Abd el-Aziz b. Abd Allah mi recitoi kėto vargje nė tė njėjtėn temė.

Mė sė miri lere mėkatarin tė vuaj dhe frikėsohet

Kur tė kthehet tek Zoti nė lutje;

Zemra e pėrkulur dhe e pastėrt

Vetėm nė Dashuri mund tė qėndroj e sigurtė;

Por ata qė janė tė ngritur dhe tė zgjuar

Shikojnė nė Zotin me sy tė pėrmalluar.

Pėr kėtė arsye thuhet se dashuria ėshtė pėrmallim, sepse njėri nuk pėrmallohet pėrveqėse pėr tė dashurin/ėn. Nuk ka dallim nė mes tė dashurisė dhe pėrmallimit, kur pėrmallimi ėshtė degė e dashurisė origjinale...

Pėrshėndetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ocean : 13-07-2013 mė 12:39
    "Koka duhet pėrkulur zemrės"

Anėtarėsuar
    06-08-2012
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    620

Per: Me sqaroni dicka nese doni !

Citim Postuar mė parė nga ocean Lexo Postimin
    Ju fal0Š5nderoj p0Š5r komplimentet gjithashtu faleminderit edhe juve p0Š5r kontributin tuaj.

Tragjedit0Š5 dhe vuajtjet e njer0Š5zve n0Š5 bot0Š5 m0Š5 mundojn0Š5 dhe mua dhe nganj0Š5her0Š5 m0Š5 d0Š5shp0Š5rojn0Š5, por kjo nuk do t0Š5 thot0Š5 se ato nuk kan0Š5 ndonj0Š5 kuptim q0Š5 mund t0Š5 p0Š5rceptohet, dhe se mosintervenimi nga ”®lart0Š5”Æ nuk d0Š5shmon inegzistenc0Š5n e Krijuesit. Ke d0Š5gjuar p0Š5r shkakun dhe efektin (cause & effect)? Besoj se njeriut I 0Š5sht0Š5 dh0Š5n0Š5 liria e vullnetit, dhe individualiteti. Ndoshta me dh0Š5nien e k0Š5saj lirie, njeriut iu dha edhe nj0Š5 p0Š5rgjegj0Š5si shum0Š5 e madhe, dhe ajo 0Š5sht0Š5 se vet0Š5 do ti bart0Š5 mbi supe pasojat e veprimeve t0Š5 tij deri n0Š5 dit0Š5n e caktuar.

Sa p0Š5r frik0Š5n do t0Š5 thoja se njeriu nuk ka arritur nj0Š5 nivel t0Š5 lart0Š5 n0Š5 evoluimin e tij saq0Š5 frika t0Š5 mos jet0Š5 faktor n0Š5 veprimet e tij. Frika 0Š5sht0Š5 ajo q0Š5 e frenon pak mendjen ton0Š5 primitive, se p0Š5rndryshe do i 'dilte flaka planetit', q0Š5 edhe ashtu nuk 0Š5sht0Š5 n0Š5 nj0Š5 gjendje t0Š5 lakmuar. Do t0Š5 citoj nj0Š5 shkrim t0Š5 nj0Š5 dijetari t0Š5 hersh0Š5m t0Š5 Islamit (El-Muhasibi r.a.) kur ishte pyetur p0Š5r frik0Š5n.

”°”®...Cila 0Š5sht0Š5 m0Š5 e mir0Š5 p0Š5r dashuruesin ØC frika apo p0Š5rmallimi?”Æ Ai u p0Š5rgjegj0Š5, ”®Kjo 0Š5sht0Š5 nj0Š5 pyetje q0Š5 nuk mund t0Š5 p0Š5rgjigjem; shpirti nuk ka shikuar n0Š5 asgj0Š5 pa mos e korruptuar.”Æ

Abd el-Aziz b. Abd Allah mi recitoi k0Š5to vargje n0Š5 t0Š5 nj0Š5jt0Š5n tem0Š5.

M0Š5 s0Š5 miri lere m0Š5katarin t0Š5 vuaj dhe frik0Š5sohet

Kur t0Š5 kthehet tek Zoti n0Š5 lutje;

Zemra e p0Š5rkulur dhe e past0Š5rt

Vet0Š5m n0Š5 Dashuri mund t0Š5 q0Š5ndroj e sigurt0Š5;

Por ata q0Š5 jan0Š5 t0Š5 ngritur dhe t0Š5 zgjuar

Shikojn0Š5 n0Š5 Zotin me sy t0Š5 p0Š5rmalluar.

P0Š5r k0Š5t0Š5 arsye thuhet se dashuria 0Š5sht0Š5 p0Š5rmallim, sepse nj0Š5ri nuk p0Š5rmallohet p0Š5rveq0Š5se p0Š5r t0Š5 dashurin/0Š5n. Nuk ka dallim n0Š5 mes t0Š5 dashuris0Š5 dhe p0Š5rmallimit, kur p0Š5rmallimi 0Š5sht0Š5 deg0Š5 e dashuris0Š5 origjinale...

P0Š5rsh0Š5ndetje
    Per kete punen e vullnetit te lire sikur nuk jam shume i sigurt. Kam kohe qe mendoj rreth vullnetit te lire dhe kam arritur ne nje perfundim. Shiko mbase mund ta kem dhe gabim po do te te them dicka. Ne momente kur ne do vendosim per dicka, vendosim ne baze te te shkuares tone dhe ne baze te eksperiencave tona ose me sakte ne baze te njohurive tona. Pra e shkuara jone percakton zgjedhjet e te ardhmes tone. Por kur ne lindem nuk vendosem se ku lindem e se ne c situate lindem. Ne kete rast nuk kemi te shkuar e nuk kemi njohuri e nuk dime asgje per pasoje do vendosi rastesia per ne. Derisa te behemi te ndergjegjshem per ne do vendosi rastesia e te tjeret. Por ne momentin qe ne behemi te ndergjegjshem kemi ne kujtesen tone disa eksperienca, pra kemi nje te shkuar. Tani zgjdhjet e se ardhmes time varen nga njohurite e mija te cilat i kam marre ne te shkuaren. Por une nuk e vendosa se si do ishte e shkuara ime dhe tani e shkuara ime do vendosi per te ardhmen time e keshtu do vazhdoje deri ne vdekje. Sme duket si shume vullnet i lire. Pra jane njohurite ato qe vendosin per ne. E perderisa njohurite vijne ne menyre graduale ateher edhe vullneti yne i lire do vije ne menyre graduale. Pra per mua jane ne perpjestim te drejte. E perderisa njohurite tona jane kaq te dobeta e te vogla atehere edhe vullneti yne i lire o miku im eshte shume i vogel. Per mua ka vullnet te lire dikush qe di cdo gje . Ky person qe di cdo gje kur perballet me nje situate di cdo perfundim te saj. Ne kete rast ky person ka vullnetin e lire dhe zgjedhjen e lire.
    Kurse ne nuk eshte se e kemi dicka te tille. Besoj me kupton.
    Pra duhet nderhyrja e dickaje te plotfuqishme qe te zhduki mizorite e kryera ne toke pasi njeriu nuk mundet sepse "Knowledge is locked away". Dhe nese egziston nje Zot dhe nuk nderhyn atehere nuk e di se sa zot mund te quhet.

Pėr: Per: Me sqaroni dicka nese doni !

Per kete punen e vullnetit te lire sikur nuk jam shume i sigurt. Kam kohe qe mendoj rreth vullnetit te lire dhe kam arritur ne nje perfundim. Shiko mbase mund ta kem dhe gabim po do te te them dicka. Ne momente kur ne do vendosim per dicka, vendosim ne baze te te shkuares tone dhe ne baze te eksperiencave tona ose me sakte ne baze te njohurive tona. Pra e shkuara jone percakton zgjedhjet e te ardhmes tone. Por kur ne lindem nuk vendosem se ku lindem e se ne c situate lindem. Ne kete rast nuk kemi te shkuar e nuk kemi njohuri e nuk dime asgje per pasoje do vendosi rastesia per ne. Derisa te behemi te ndergjegjshem per ne do vendosi rastesia e te tjeret. Por ne momentin qe ne behemi te ndergjegjshem kemi ne kujtesen tone disa eksperienca, pra kemi nje te shkuar. Tani zgjdhjet e se ardhmes time varen nga njohurite e mija te cilat i kam marre ne te shkuaren. Por une nuk e vendosa se si do ishte e shkuara ime dhe tani e shkuara ime do vendosi per te ardhmen time e keshtu do vazhdoje deri ne vdekje. Sme duket si shume vullnet i lire. Pra jane njohurite ato qe vendosin per ne. E perderisa njohurite vijne ne menyre graduale ateher edhe vullneti yne i lire do vije ne menyre graduale. Pra per mua jane ne perpjestim te drejte. E perderisa njohurite tona jane kaq te dobeta e te vogla atehere edhe vullneti yne i lire o miku im eshte shume i vogel. Per mua ka vullnet te lire dikush qe di cdo gje . Ky person qe di cdo gje kur perballet me nje situate di cdo perfundim te saj. Ne kete rast ky person ka vullnetin e lire dhe zgjedhjen e lire.
    Kurse ne nuk eshte se e kemi dicka te tille. Besoj me kupton.
    Pra duhet nderhyrja e dickaje te plotfuqishme qe te zhduki mizorite e kryera ne toke pasi njeriu nuk mundet sepse "Knowledge is locked away". Dhe nese egziston nje Zot dhe nuk nderhyn atehere nuk e di se sa zot mund te quhet.
    Qėshtja e Vullnetit tė lirė mendoj se ėshtė shumė e komplikuar prandaj nuk do tė thellohem mė shumė. Tė kuptoj shumė mire c’farė do tė thuash, dhe kam respekt pėr mendimin tend, edhe pse unė mendoj pak mė ndryshe. Pėr tė vetmin send qė unė kam arritur nė pėrfundim ėshtė tė jem mendjehapur, tė mundohem tė kultivoj nė mua kualitete tė urtėsisė, mėshirės, drejtėsisė, moralit, prezencės, thjeshtėsisė, pastėrtisė, bujarisė, sinqeritetit, dashurisė, dhembshurisė, tė falė dhe tė kėrkoj falje… Dikur mendoja se veq I kisha kėto kualitete, o sa gabim qė isha; mandej e kuptova se sa pak I bėja roje 'zemrės' e sa vėshtirė qenka ti bėjė roje 'zemrės'.

P... "Knowledge is locked away". ...
    Pajtohem plotėsisht me kėtė qė ke thėnė! Por cdo dry ka edhe celėsin (Evey lock has a key). Si ta gjejmė? Zgjidhja mė e lehtė ėshtė tė thuhet nuk gjindet!

Dhe nė qoftė se 'knowledge is locked away' ne vetėm nga dėshpėrimi, jo njohuria, mund tė deklarojmė se "nese egziston nje Zot dhe nuk nderhyn atehere nuk e di se sa zot mund te quhet"

Pėrshėndetje,
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ocean : 14-07-2013 mė 04:58
    "Koka duhet pėrkulur zemrės"

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •