Lonee, S'ka te beje fare me faktin a e pelqej une apo jo Salen. I shikojme gjerat ndryshe me duket. Kaq! Fakti se ti mbron veprimin e Sales nuk te ben me pattiote apo te dhembshur per popullin.
Lonee, S'ka te beje fare me faktin a e pelqej une apo jo Salen. I shikojme gjerat ndryshe me duket. Kaq! Fakti se ti mbron veprimin e Sales nuk te ben me pattiote apo te dhembshur per popullin.
Feelings change - memories don't.
S'ka jam me patriote as me e dhimbsur, por realiste. Ata qe jane me rroga nen minimum, e meritojne rritjen! Biles per mendimin tim rritja erdhi me vonese, te kishte ndodhur me heret! Ka edhe nga ata qe shqetesohen se rritja e rrogave do prishi qeverisjen e ER! Mendoj se cdo gje eshte teper e qarte, kush perdor bindjet politike sigurisht qe do emocionohet edhe rritjen e rrogave do e shikoj si sulm ose veprim negativ!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga loneeagle : 08-07-2013 mė 11:53
I LOVE GOD
j&g
hehehehhehe, mjauuuuuuu, catfight over saliiiibuahahahahahahahaha
Without deviation from the norm, progress is not possible
E hodhi dobiēin ne ferrė tani ne ikje !
Sa per qeverine e re o lonee s'ma ndjen shume. Nuk fitoj asgje as nga Sala e as nga Edi. Ajo qe me shqeteson eshte fakti mos eshte hap i nxituar dhe e vuan populli me vone. Shiko ne USA. Kam 9 vjet ketu. E kam kap minimumin $8 per hour dhe akoma s'eshte bere $9. Ka vite qe flitet se do behet $9 dhe akoma hic. Kete vjeshte besoj do hyje ne fuqi. Nuk e kam idene sa % eshte rrit rroga vit per vit ne Shqiperi. Nese kaq ka qene gjithmone atehere OK.
Feelings change - memories don't.
Without deviation from the norm, progress is not possible
Qellimi i Berishes per ngritjen mbi 11% te rroges minimale, pas humbjes se zgjedhjeve dhe para dorezimit te pushtetit, ka qene negativ (jo i sinqerte) dhe nje nga instrumentat qe ka ende ne dore per t'ua veshtiresuar qeverisjen pasardhesve te tij ne pushtet. Gjithashtu ka dashiruar te mbetet ne kujtesen e nje pjese te mire te qytetareve shqiptar si njeriu/kryeministri, i cili ju rriti rrogat mbi 11%.
Tani qeveria e ardhshme do ta kete te veshtire, ndoshta te pamundur, qe ne vitet e para te beje nje ngritje te tille te pagave minimale. Dhe kjo pastaj do te shfrytezohet nga vet Berisha dhe udheheqesit e opozites si propagande elektorale etj. kunder qeverise se ardhshme dhe partive te koalicionit te ardhshem qeveritar.
Berisha ka shpresuar, per te mos thene ka qene relativisht i bindur se do te mbetet ne pushtet disi, prandaj edhe ka hezituar ngritjen e ketyre pagave para zgjedhjeve, edhe pse "ekspertet" pergjate gjithe vitit 2012 dhe me pare kane tematizuar shpesh nivelin shume te ulet te pagave minimale ne krahasim me cdo shtet tjeter te Ballkanit dhe te Evropes. Nese do t'kishte mbetur ne postin aktual, pagat ose do ti rriste ne perqindje shume me te vogel, p.sh. per 3% ose 5% , ose s'do ti rriste fare. Sipas gjitha gjasave do ti rriste per cdo vjet apo dy vjet dhe kurrsesi menjehere 11,3%.
Qeveria e ardhshme do te duhej ta suspendonte kete vendim te Berishes. Por jo pa kompenzime adekuate, sipas planit te saj.
Perndryshe, ngritja kaq e madhe (ne perqindje) e rrogave minimale patjeter mund ta rrise dukshem inflacionin dhe ta zbrite njekohesisht vleren e te ardhurave reale te cdo qytetari. Qe do te thote se Berisha me kete "rritje virtuale", ne kete forme, jo vetem qe nuk do ta rriste mireqenjen e atyre qe marrin paga minimale, por do ta zvogelonte ate dhe mireqenjen e pothuajse cdo qytetari tjeter shqipetar, me perjashtim te ndonje tregetari apo bitznismeni te caktuar...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 08-07-2013 mė 12:44
Po re po, do rritet inflacioni ne shqiperi se do marrin pensionistet 10 mije lek me teper, apo nuk perbejne ata nje fuqi blerese kolosale, do rrjedhi para e madhe nga duart e pensionisteve dhe do krijoje destabilitet financiar jo vetem ne shqiperi por edhe me tej.
Te mos permendim pastaj edhe ata miliona nenpunes privat qe jane me kontrate te rregullt ne shqiperi dhe qe marrin page minimale, pu pu pu si do plasi leku i madh e do na shkaktoje inflacion.
Krijoni Kontakt