Ramiqi: Qėndrimet e mia tė afėrta me Vetėvendosjen
18:55 / 1.07.2013
Fuad Ramiqi i Lėvizjes Islame Bashkohu (LISBA), duke treguar se pse iu bashkua Albin Kurtit nė protestėn e sė enjtes para Parlamentit tė Kosovės, thotė se Vetėvendosje mbron parimet e njėjta me ato tė partisė sė tij.
Duke folur pėr arsyet se pse iu ka bashkuar VV-sė nė protestėn e fundit, Ramii thotė se qėndrimet e tij janė botėrisht tė njohura.
Nėse i hyni historikut, qėndrimeve tė pas luftės, gjithmonė kam pas qėndrime pėrafėrsisht tė afėrta me ato tė Vetėvendosjes. Vetė si njėri por edhe koncepti im politik dhe kombėtar ka qenė i pėrafėrt me atė tė Vetėvendosjes dhe zakonisht nė tė gjitha protestat e Vetėvendosjes kam marrė pjesė edhe pa u bėrė subjekti politik tash i imi. Zakonisht i kemi mbėshtet ato kėrkesat e tyre sepse iu thashė janė tė pėrafėrta me qėndrimet tona por edhe sė fundi edhe Lėvizja Islame Bashkohu i ka qėndrimet e afėrta sepse nuk e mbėshtesim as si Lėvizje e as unė si Fuad marrėveshjen e cila ėshtė bėrė tashmė sė fundi me Serbinė dhe jemi munduar qė tė japim fillimisht njė kontributtė vogėl nė mbėshtetje tė thirrjes sė Vetėvendosjes kundėr ratifikimit, ka thėnė Ramiqi nė intervistėn pėr Express.
Ai thotė se vullnetarisht i ėshtė bashkuar protestės sė Albin Kurtit dhe nuk ka pasur koordinim mes dy subjekteve poltike.
Ne e kemi vlerėsuar vetė situatėn dhe pikat e pėrbashkėta tė cilat janė vitale pėr atdheun tonė, kombin dhe shtetin, ne nuk kemi nevojė pėr koordinim, nuk ka askush nė fakt do tė duhej tė ishin tė gjithė pa u koordinuar pėr ti mbrojtur ato interesa vitale, tha ai, duke pohuar se e vlerėson shumė qėndrimin, vizionin dhe veprėn e Kurtit nė tė kaluarėn dhe tash.
Ramiqi thotė se nė qėndrimet e VV-sė dhe lėvizjes Bashkohu ka shumė tė pėrafėrta, sepse, sipas tij, nė fokus ėshtė dinjiteti, identitet dhe pse jo edhe ekzistenca e kombit shqiptar nė tė ardhmen dhe gjithkund ku ka tė pėrbashkėta aty do tė bashkėpunojnė edhe pa u koordinuar.
Ai pohon se LISBA do tė konkurrojė e vetme nė zgjedhje, por pas zgjedhjeve, ndėr partitė mė tė preferuara pėr koalicione, e konsideron Vetėvendosjen.
Nė politikė jam mėsuar me thanė qė kurrė mos thuaj kurrė, pėr momentin nuk them asgjė por thellė parimisht jemi tė vendosur qė tė shkojmė vetė ne zgjedhjet dhe do tė tentojmė qė vet tė fitojmė, ka thėnė ai. /Telegrafi/
Krijoni Kontakt