Nothing's free in this world !!!
te shqiptoj me krenari fjalen shqiptar
Me ka mesuar qe prinderit dhe familja jane gjerat me te shtrenjte ne bote dhe te bej te pamunduren per ato, kam gjetur nje shoqje shume te ngushte qe e besoj 100% ne gjitha anet, kam mesuar anglishten dhe gjermanishten dhe kam harruar italishten, to be more responsible, te jem krenare qe jam SHQIPTARE dhe krenare ndaj vetes dhe familjes time, mos ti harroj tradidat e SHQIPERISE edhe pse jam ne Evrope, te shijoj jeten me shume sepse njehere jetojme, te jem kind, ndihmuese dhe e durueshme me njerezit.
Dhe kam mesuar qe emigrimi te krijone dhimbje shpirterore per ATDHEUN E DASHUR
TE DUA SHQIPERI
Bruna xxx
1/Krenar qe jam Shqiptar
2/Te di vlerat e prinderit
3/Te gjith situat vetem
dhe te kthehesha nga nje wimp qe kam qen kur isha 10 vjec ne nje hardnut tani ne moshen qe kam
Jam JETUS jo TREGUS!.
Me ka mesuar te mbijetoj vetmine
Me ka mesuar te jetoji dhe dashuroji like there is no tomorow
Me ka mesuar te ti them vetes "YES I CAN"
Me ka bere te qaji se here e shikoji Tom Hank's movie "Cast Away" pasi veten e kujtoji
Emigrimi me ka mesuar qe te perballohem me te miren dhe te
keqen,te luftoj per te arritur gjithcka qe kam piksynim ne jete dhe mos te dorzohem kurre.
The world is your's Chico with everything in it
Ej o cuna dolet te gjith te perkryer ju. A ka munci ti leni icik ato nr e telefonit please???![]()
![]()
![]()
Atdheu.
Pyetja se cfare kemi mesuar eshte shume interesante por do te kisha deshire qe kjo te behej ne dy aspekte ate negativ SEe pari e pastaj pozitiv.
Por kjo varet nga shume faktor qe te jepet nje pergjigje me e sakte,dekumenti si faktor integrimi,prefesioni,dhe mjedisi ku jeton.
Po kenaqem qe po shikoj disa anetare qe paskan mesuar gjuhen e shpresoj te mos jete gjuhe rrugesh,qe i perafrohet asaj indiane qe thone.....
TERTI TU,TERTI TRI.
Dekumenti nuk eshte nga me te rendesishmet se kam pare shume te ketij lloji,qe bredhin rrugeve te londres e u rrofte kartoni.
Me beri cudi nje anetare qe nuk po ja them emrin duke u shprehur se anglia i kisht sjelle te gjitha te mirat,e kishte bere intelektuale,por kishte harruar se dashuronte nje te huaj,dhe sygjeronte dhe femrat e tjera te bejne te njejten gje,por kete e kishte harruar ta thoshte ............cfare te keqe mesum ne emigrim.
Emigracioni te meson gjuhen shqipe me mire se e kemi ditur me pare...
Na meson dhimjen per ata qe nuk kane patur............
Dhe kuptimin familje.................
Zoti na ndihmofte ne riatdhesim.
Shoh se per shumicen i ka mesuar te vleresoje familjen dhe atdheun.
jane disa nga gjerat me te bukura qe kemi.
gjera te kqija na ka mesuar rracismin.mosperfilljen,dyshimin,vetmine etj.
nje person nga keto eksperienca del me i forte ne jete.
mua me ka mesuar edhe te gatuaj.
jam bere guzhinier i persosur.sidomos ju qe jeni nga anglia dhe gjermania na beni ndonje visite kendej nga italia.
pershendetje te gjitheve
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
nje gjo e keqe qe me ka mesuar emigracioni esht qe te jem pak rraciste ne kuptimin qe nuk me pelqen qe te shoh goca apo cuna shqiptar qe shoqerohen me te huaj!
Krijoni Kontakt