Ca me ka mesuar mua shum kan shkrujt gjuh te huaj dikushi ka mesuar te gatuaj etj kurse mua me mesoi ca o dashuria per familjen dhe ca do te thot te jetosh 4 vjet si jetim etj me pak fjal keto jan te miat keto mesova po malli qe te mesoka per familjen qeka me i keqi se vetmin po e kapercej po malli te perveloka .
PARTIZONI
emigrimi me ka mesuar te dua me shum atedheun tim
emigrimi me mesoi te jetoj jeten ne nje menyre qe nuk e kisha kurre menduar ,te jetoj trishtimin ,dhimbjen ,mallin ,shpresen ,besimin...
Shume here kerkoj qe koha te kthethet mbpapa ,ta degjoj edhe njehere babain tim ,kur me thoshte ....do te me kujtoni por do jet shume vone ...qe kur vura kemben ne ate skafin e emigrimit ,une nuk e pashe me babain tim ,e dhimbja ishte sume e madhe ,ku cdo pyetje qe i beja vetes nuk gjeja nje pergjigje,ne lidhje me emigrimin tim ,cdo enderr u coptua ,e rruga per tu kthyer ne atdhe po behesh me e veshtire ...
Malli per fejmerine time ,me kthen atje ,shpresa se nje dit do behet me mire ........
Ne emigrim mesova jeten me te gjitha veshtersit asaj ............
Mu me ka mesuar gjèn e mir dhe gjèn e keqe!
|- Më Pikòj Një Pik Loti, Në Fòrm Realiteti -|
mua emigrimi ishte universitet e pas universiteti (phd) me vete
me mesoi se nuk te behet kush nene e babe
me mesoi se kush jam e c'mund te bej
me mesoi vetadministrim ekomomik e shoqeror
me mesoi 3 gjuhe te huaja e kulturen e atyre vendeve
me beri te kuptoj se kush jam nga vi dhe me shtyu te luftoj te perpiqem te behem me i mire
me beri me atdhetar e c'do sharje e fyerje me teper shtoi kete ndjenje
ME NJE FJALI ME MESOI E ME BERI NJE NJERI QE NESER DO TE KETE C'TU TREGOJE FEMIJEE TE TIJ...........RESPEKTIN PER PRINDERIT E TIJ
per te gjith ata qe kane emigruar e e migrojne U KTHEFSHI SHENDOSH............
Me ka mesuar qe "volere e potere"qe te bej te pamunderen te arris te relazoj ate objektiv .
Qe vetem kur je ne te njejtin nivel me te huajin (ne ate vend ku banon,te asaj klase qe i perket)atehere vin respekti nga te gjith ,me dashje e padashje, dhe nga ai qe deri dje te shihte si refugjiat.
Emigrimi me ka mesuar qe te sillem mire vetem me te miret,e keq ,shum me keq sic e meriton me njeriu e lig,
Qe te mendoj per te ardhmen e femive te mij ne cdo kohe.
E te punoj deri sa shendeti te ma lejoj,edhe 80 vjec ...
E ne fund te isha me kto mend 20 vjec sdo kisha luajtur vendit,buk e qep e ne vendin tim.
Ndryshuar për herë të fundit nga altint71 : 25-11-2008 më 09:27
hehe pasi qe kam shetitur shum vende te botes si swedia - londra- kroacia - amerika prap jam kthyer ne vendlindje emigrimi me ka mesuar te behem e vyeshme hehehe
if love is the answer, could you rephrase the question?
Krijoni Kontakt