Close
Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 115
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

Për: Shkenca dhe Besimi, sa janë afër?

Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin

Po njera kerkon te verteten nepermjet te dhenave dhe fakteve, ndersa tjetra nepermjet besimit duke menjanuar faktet dhe te dhenat. E si mund te behen keto dy gjera bashke?
    Njera...duke ndenjur ulur ne karrige paragjykon me "...ndersa tjetra nepermjet besimit duke menjanuar faktet dhe te dhenat...", eshte pikerisht ajo qe thash me lart: pseudo-shkence.
    "Shkenca", e ulur ne karrige, ne vend qe te hulumtonte, mbetet pergjithmone "shkence" (nen thonjeza) apo pseudo-...

P.S.
    E njejte vlene dhe per anasjelltas.

*
    klipp&klar

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591

Perse duhet te provohet ekzistenca/mosekzistenca e qenieve mitike?
    Duhet te provohet per shkak te kontakteve te njerezve me qeniet hyjnore
    Numri i njerezve qe kane pasur kontakte me qenie hyjnore eshte aq i madh,saqe ateizmi ne gjuhen shqipe me keto prova quhet ''gomarllek''.
    S'ka prove me te sakte dhe me te besueshme se kjo.
    Po njera kerkon te verteten nepermjet te dhenave dhe fakteve, ndersa tjetra nepermjet besimit duke menjanuar faktet dhe te dhenat. E si mund te behen keto dy gjera bashke?
    Kjo qe shkruajte eshte shume e sakte.
    Feja e vertet dhe shkenca perputhen me njera tjetra dhe shkenca eshte nje menyre per ti cuar njerezit tek kjo fe.
    Eisteni nuk ka thene kot: Feja pa shkencen eshte e verber,ndersa shkenca pa fene eshte e dobet.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Citim Postuar më parë nga klajdi wolf Lexo Postimin
    Duhet te provohet per shkak te kontakteve te njerezve me qeniet hyjnore
    Numri i njerezve qe kane pasur kontakte me qenie hyjnore eshte aq i madh,saqe ateizmi ne gjuhen shqipe me keto prova quhet ''gomarllek''.
    S'ka prove me te sakte dhe me te besueshme se kjo.
    Si pershembull ... me sill nje te provuar?
    Jo miku im "gomarllek" quhen te gjith deshmite gjoja personale me qenie "aliene" apo "hyjnore" qe nuk kalojne as nivelin e nje "endrre/makthi".
    Nese eshte keshtu, dhe "endrrat" quhen prova, athere une per ty jam "profet".

Kjo qe shkruajte eshte shume e sakte.
    Feja e vertet dhe shkenca perputhen me njera tjetra dhe shkenca eshte nje menyre per ti cuar njerezit tek kjo fe.
    Eisteni nuk ka thene kot: Feja pa shkencen eshte e verber,ndersa shkenca pa fene eshte e dobet.
    Perpara se te themi kete te pretendon ti, njehere duhet te biem dakord "cila" FE ... me aq sa di une, te gjith "Fete" pretendojne fene "korrekte" per veten e tyre.
    A nuk te duket arrogante kjo?

Sa per kuoten e Einstein, te ftoj ta lexosh artikullin origjinal te prof. E KETU, qe te kuptosh cili qe qellimi plote i asaj kuote, e mos te dalesh ne perfundime me koncepte idiote qe as vete nuk i kupton.

Mirembec
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591

Si pershembull ... me sill nje te provuar?
    Jo miku im "gomarllek" quhen te gjith deshmite gjoja personale me qenie "aliene" apo "hyjnore" qe nuk kalojne as nivelin e nje "endrre/makthi".
    Nese eshte keshtu, dhe "endrrat" quhen prova, athere une per ty jam "profet".
    Po te sjell nje mrekulli te koheve moderne.
    Nje mrekulli nga Allahu xh.t. ....

Perpara se te themi kete te pretendon ti, njehere duhet te biem dakord "cila" FE ... me aq sa di une, te gjith "Fete" pretendojne fene "korrekte" per veten e tyre.
    A nuk te duket arrogante kjo?
    Nje fe te vertete ka pasur gjithmone qe nga krijmi i njeriut,pavaresisht se njerezit i kane ndryshuar bazat themelore te saj dhe kane krijuar fe te rreme.
    Feja e vertet e ploteson shkencen duke sqaruar zbulimin e atomit,embrionologjise,evolucionit dhe krijimi i universit.
    Ndersa fete e tjera na paraqesin kontradita shkencore,e gjate historise se tyre kane djegur njerez ne zjarr vetem se folen per formen e tokes dhe rrotullimin e saj.
    Sa per kuoten e Einstein, te ftoj ta lexosh artikullin origjinal te prof. E KETU, qe te kuptosh cili qe qellimi plote i asaj kuote, e mos te dalesh ne perfundime me koncepte idiote qe as vete nuk i kupton
    Te falenderoj per artikullin e plote...

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

...
    Ndersa fete e tjera na paraqesin kontradita shkencore,e gjate historise se tyre kane djegur njerez ne zjarr vetem se folen per formen e tokes dhe rrotullimin e saj.
    ...
    Ose ne kohet e sotme,presin koka,hane zemra njerezish,kane denime me gurezime per ata qe mendohet se bejne mekate te caktuara,presin duar,kembe etj etj

Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    Ose ne kohet e sotme,presin koka,hane zemra njerezish,kane denime me gurezime per ata qe mendohet se bejne mekate te caktuara,presin duar,kembe etj etj
    Keta njerez mos kane mesuar prej barbareve te hershem evropian,qe praktikonin keto lloj denimesh....

Kjo e dyta prej 1981 u hoq ne France.

Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Keta njerez mos kane mesuar prej barbareve te hershem evropian,qe praktikonin keto lloj denimesh....

Kjo e dyta prej 1981 u hoq ne France.
    Po pra,kjo u hoq,ndersa ato te tjerat vazhdojne edhe sot..

PS : Keto ti thashe qe te mos perdoresh si argument dhunen qe kane shkaktuar njerezit ne emer te fese dhe te nxjeresh me pas konkluzione qe nje besim eshte me i mire se tjetri,sepse jane njerezit ata qe e degjenerojne fene dhe jo feja njerezit

Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    Po pra,kjo u hoq,ndersa ato te tjerat vazhdojne edhe sot..
    Preu pak koka ajo forme denimi gjate revolucionit francez...

Raste te tilla kanibalizmi apo forma vrasjes te tmerrshme ka edhe sot ne perendim..
    Krime ka kudo.,
    Prerja e duarve ne sheriat nuk eshte per cdo mekat,por per vjedhesit qe plotesojne kritiret e vjedhje ne islam.
    Jo me kot shtetet arabe jane vendet ku ka me pak vjedhje,ndryshe nga SHBA dhe vendet e tjera perendimore...
    PS : Keto ti thashe qe te mos perdoresh si argument dhunen qe kane shkaktuar njerezit ne emer te fese dhe te nxjeresh me pas konkluzione qe nje besim eshte me i mire se tjetri,sepse jane njerezit ata qe e degjenerojne fene dhe jo feja njerezit
    Mos do te mohosh ngjarjen e denimit te Xhordano Brunos,Nikolla Kopernikut dhe Galileos nga kisha katolike...

Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Preu pak koka ajo forme denimi gjate revolucionit francez...

Raste te tilla kanibalizmi apo forma vrasjes te tmerrshme ka edhe sot ne perendim..
    Krime ka kudo.,
    Prerja e duarve ne sheriat nuk eshte per cdo mekat,por per vjedhesit qe plotesojne kritiret e vjedhje ne islam.
    Jo me kot shtetet arabe jane vendet ku ka me pak vjedhje,ndryshe nga SHBA dhe vendet e tjera perendimore...
    Une nuk mohoj dhunen qe ka apo ka pasur kudo ne bote,madje e denoj,por nuk nisem vetem nga kjo gje te paragjykoj nje fe dhe ta quaj jo te vertete sepse disa njerez ne emer te saj kane bere mizori,kete kishte synim nderhyrja ime,pra te mos paragjykojme fete nga ate cka bejne njerezit ne emer te tyre

Mos do te mohosh ngjarjen e denimit te Xhordano Brunos,Nikolla Kopernikut dhe Galileos nga kisha katolike...
    Absolutisht jo,ngjarje te tilla ka ne cdo fe,madje edhe sot perndiqen intelektuale qe japin mendime ne kundershtim me dogmen fetare,mjafton te te kujtoj rastin e Salman Rushdie qe ben nje jete i perndjekur nga ekstremiste muslimane.
    Pastaj ka edhe nje fakt tjeter,kisha katolike ka kerkuar falje per ngjarje te tilla,pra e ka pranuar qe e ka pasur gabim.

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

,,,,,e tri balenat gjigante qe e mbajne token cili liber e thote.........
    VENI,VIDI,VICI

Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •