Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 39
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670

Shtetësi shqiptare të gjithë shqiptarëve në botë? Tërhiqet Berisha

04 Dhjetor 2012 - 10:00 | LAJME

Mbledhje qeverie në Vlorë, Berisha: Nënshtetësi shqiptarëve kudo ku jetojnë

VLORË- "Kombi është një, dhe çdo shqiptar kudo që jeton meriton të ketë shtetësinë shqiptare". Kështu deklaroi Kryeministri Sali Berisha i ulur në karrigen ku 100 vite më parë plaku i urtë i Vlorës mbajti mbledhjen e parë të shtetit shqiptar pas Pavarësisë.

Nga qyteti i Vlorës, ku Kyeministri Berisha 100 vite pasi patriotët shqiptarë hodhën të parën ide të bashkimit kombëtar, hodhi sërish këtë tezë, teksa kërkoi hartimin e një ligji për shtetësinë shqiptare si dhe mirëkuptimin e fqinjëve dhe ndërkombëtarëve. Sipas kryeministrit, kjo nismë nuk është për përfitime elektorale por një qëllim për të bashkuar të gjithë shqiptarët kudo që janë.

Në nder të 100 viteve të Pavarësisë, Këshilli i Ministrave zhvilloi mbledhjen e sotme në katin e dytë të Muzeut të Vlorës, ku 100 vite më parë u mblodh qeveria e parë shqiptare me në krye Ismail Qemalin.

Ministrat zunë vend pak para orës 10:00 në të njëjten zyrë ku u mblodh kabineti i parë qeveritar shqiptar, ndërkohë që mbledhja u drejtua nga Kryeministri Berisha, i cili zuri vend në krye të tryezës. Të parët që kanë mbërritur në Vlorë ka qenë grupi i sigurisë së Kryeministrisë, të cilët së bashku me Policinë e Vlorës krijuan planin e masave të sigurisë. Muzeu sot do qëndrojë i mbyllur për publikun, ndërsa masat e sigurisë në ndërtesë janë të larta.

BERISHA THIRRJE PS: TË PUNOJMË PËR INTEGRIMIN NË BE
    Kreu i ekzekutivit ka shfrytëzuar rëndësinë historike që kishte mbledhja e mbajtur në vendin ku 100 vjet më parë u mbajt mbledhja e parë e kabinetit shqiptar, për t'i bërë thirrje opozitës për bashkëpunim me qëllim bashkimin e shqiptarëve me njëri-tjetrin si dhe bashkimin e Shqipërisë me familjen e madhe Evropiane.

“Ftoj opozitën t'i votojmë këto tre ligje, si dëshmi e jona të bashkohemi me njëri-tjetrin dhe të bashkohemi me Evropën. Të mos bëhemi pengesë. Veçanërisht për ligjin për shtetësinë duhet të punojmë bashkë me opozitën. Ai do hyjë në fuqi pas zgjedhjeve të qershorit”, theksoi Berisha.

BERISHA: KËRKOJMË MIRËKUPTIMIN E FQINJËVE DHE FAKTORIT NDËRKOMBËTAR
    Duke theksuar se ligji sigurisht do të sjellë dhe keqkuptime, Kryeministri Sali Berisha theksoi se” në emër të qeverisë shqiptare kërkon mirëkuptimin e fqinjëve dhe faktorit ndërkombëtar”.

"Jemi komb i vendosur për paqe dhe stabilitet, ne kaluam 100 vite me diktatura dhe pushtime. Tani duam paqe të qëndrueshme, por që bazohet në parimet më të larta njerëzore", shtoi Berisha.

LIGJI PËR SHTETËSINË, BERISHA: TË MOS NDIKOJË NË ZGJEDHJET PARLAMENTARE
    Kryeministri Sali Berisha theksoi se ky ligj për shtetësinë nuk duhet të shërbejë dhe ndikojë në zgjedhjet elektorale që priten të zhvillohen në vitin 2013-të. Sipas kryeministrit, kjo nismë nuk është për përfitime elektorale, por një qëllim për të bashkuar të gjithë shqiptarët kudo që janë.
    “Kombi është një, çdo shqiptar e meriton shtetësinë shqiptare. Këto zgjedhje do të jenë zgjedhje të lira dhe të ndershme, por ky vendim të mos bëhet çështje e këtyre zgjedhjeve. Kush e merr si vendim elektoral bën gabim të madh”, tha Berisha, duke shtuar se ligji do të hyjë në fuqi pas zgjedhjeve.

BERISHA: NISMA JONË, SHTETËSI SHQIPTARE PËR TË GJITHË
    Kreu i ekzekutivit kërkoi nga instancat përkatëse hartimin e një ligji për shtetësinë shqiptare, për çdo shqiptar kudo ku ndodhet.

“Do ndërmarrim ligjin e shtetësisë shqiptarë. Nuk pengojmë të mbajë shtetësinë shqiptare për këdo që dëshiron ta marrë shtetësinë, kjo do jetë nisma e kësaj qeverie. Ministria e Brendshme duhet të marrë masat nëpërmjet konsullatave për aplikimet”,-tha Berisha.
    “Kombi është një, dhe çdo shqiptar kudo që jeton meriton të ketë shtetësinë shqiptare”, theksoi Berisha.

PLATFORMA E BERISHËS: BASHKIMI I SHQIPTARËVE
    Kryeministri Berisha 100 vite pasi patriotët shqiptarë hodhën të parën ide të bashkimit kombëtar, hodhi sërish këtë tezë, duke e cilëruar si platformë të kabinetit të tij.

“Ndaj dalin një seri detyrash në mënyrë që të bashkohemi me njëri- tjetrin dhe Evropën. Unë jam i bindur se kjo platformë i jep përgjigjen më të shkëlqyer dhe përfundimtare çështjes shqiptare në Ballkan. Askush nuk mund të mohojë që shqiptarë në padrejtësitë më të mëdha të kohës u copëtuan në 5 shtete. Ata të cilët kishin krijuar shtet dekada para nesh dhe u vërsulën mbi këtë komb me projektet nga më ogurzeza. Mjaftojmë të kujtojmë se qeveria e Ismail Qemalit dhe vetë themeluesi i Pavarësisë, baba i Pavarësisë u detyrua të largohej”,- deklaroi Berisha, duke shtuar se në 100 vite shqiptaret shkruan faqet më të ndritura të historisë së tyre, madje duke normalizuar marrëdhëniet me fqinjët.

BERISHA: SHQIPTARËT VELLEZËR TË NDARË
    Numri 1 i qeverisë shqiptare, duke iu rikthyer historisë, deklaroi se shqiptarët pavarësisht se janë të lirë, ata jetojnë të ndarë në 5 shtete.

“Sot shqiptarët janë të lirë, por sërish jetojnë në 5 shtete dhe kudo ata ndodhen në tokat dhe trojet e tyre, kudo ata janë të përkushtuar në projektin e integrimit Evropian, si e ardhmja e tyre më e shkëlqyer. Projekt, i cili historikisht ka realizuar për Evropën një mrekulli të vërtetë, së pari në rrafshin moral. Ka qenë dhe mbetet projekti më i shkëlqyer i bashkëpunimit të kombeve të këtij kontinenti”,- theksoi Berisha.

“Më lejoni të theksoj se të ndarë në disa shtete, shqiptarët nuk munden të konsiderohen ndryshe vetem përveçse vëllezër në gene, kulturë, identitet dhe ky është realitet i padiskutueshëm",- shtoi Berisha

BERISHA:100 VJETORI, 57 DELEGEACIONE TË HUAJA NË VEND
    Kryeministri Sali Berisha theksoi se gjatë festimeve të 100- vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë vendin e përshëndetën me vizitat e tyre, plot 57 delegacione të huaja, si rrallë ka ndodhur në historinë shqiptare.

“U festua 50-vjetori në festën e shqiptarëve mori pjesë vetëm një ambasador, që ishte në tribunë tek Sheshi i Flamurit. 75 vjetori, as edhe një i huaj i vetëm, 100 vjetori delegacione të ardhura nga vendet e tyre. 57 delegacione, përfaqësues të rëndësishëm, etj. Pra miqtë e nderuan festën tonë, kryeministra, sekretarë shtetesh, nga vendet evropiane e të gjirit, kryetari i dhomës së senatit, mik i madh i shqiptarëve, Xhanfranko Fini.

BERISHA: NGA KJO KARRIGE MIRËNJOHJE VLONJATËVE DHE TIRANËS
    Kryeministri Berisha falënderoi sot të gjithë ata që bënë të mundur festimet në qetësi të 100-vjetorit. Sipas kreut të qeverisë Berisha, festa e 100-vjetorit të Pavarësisë ishte një ngjarje e paprecedentë në historinë e kombit shqiptar.

“Një mirënjohje të thellë shkon për qytetarët e Vlorës dhe të Tiranës të cilët me bujarinë e tyre, me atdhetarinë tyre, me mikpritjen e shndërruan 28 nëntorin, 100-vjetorin e Pavarësisë në festën më të bukur, më të madhe e më gjigande. Kurrë ndonjëherë në historinë e vendit Tirana dhe Vlora nuk kanë pasur një prani kaq gjigande qytetarësh të ardhur nga të gjitha trevat shqiptare, sa në datën 28 Nëntor. Por mirënjohja e thellë u shkon të gjithë miqve nga mbarë bota që nderuan Shqipërinë në 100-vjetorin e pavarësisë. Nga kjo karrige historike dua tu shpreh atyre një mirënjohje të madhe”, theksoi Berisha.

“U shpreh mirënjohje të gjithë atyre që e bënë këtë një ngjarje të paprecedentë, bizneseve shqiptare që nuk kursyen asgjë për të, forcave të rendit që kanë qenë në krye të detyrës, artistëve shqiptar, superstarit të hiteve të sotme, Rita Ora.

NISI MBLEDHJA, BERISHA NE VENDIN E ISMAIL QEMALIT
    Ministrat e qeverisë ‘Berisha’ zunë vend pak para orës 10:00 në të njëjtën zyre ku 100 vite me parë Ismail Qemali mblodhi ministrat e të parës qeveri pas shpalljes se Pavarësise, nderkohe që në krye të tavolinës së vogël, u ul Kryeministri Berisha. Kryeministri ka vleresuar historine e kësaj dite.

“Këtu u mblodh ajo që do të quhej pleqësia e do ishte e barabartë me një këshill shteti apo senat, si do shpreheshin aty përfaqësues të kuvendit. Qeveria e parë në historinë e shqiptarëve, pas vdekjes së Skënderbeut dhe rënies së Krujës me propozim të kryetarit të saj do zgjidhej nga Kuvendi ndonëse në mbledhjen e parë kuvendi kishte autorizuar kryeministrin Ismail Qemali të zgjidhte qeverinë, por më 4 dhjetor në prani të 63 anëtarëve të kuvendit. Pas debatesh, procedohet duke ia lënë kuvendit”,-tha Berisha, duke iu drejtuar ministrave.

BERISHA MBËRRIN NË VLORË
    Ora 10:00 Kryeministri i vendit Sali Berisha mbërriti në Vlorë rreth orës 10:00, ndërkohë që një turmë njerëzish, kishin dalë për ta pritur. Ministrat ndërkohë ishin të parët që u akomoduan në Muzeun Historik.

AK PRET BERISHËN ME PROTESTA
    ORA 9:50 Aleanca Kuq e Zi me pankarta “Akti i tradhëtisë”, ka nisur protestat kundër vendimit të qeverisë “Berisha”, për të mbajtur mbledhjen e radhës në Vlorë. Teksa pak minuta na ndajnë nga nisja e mbledhjes, Aleanca Kuq e Zi i është afruar muzeut, ku do mbahet mbledhja, për të pritur me protesta Kryeministrin Sali Berisha dhe anëtarët e tjerë të kabinetit qeveritar.

AK DREJT VLORËS
    Ora 8:00 Teksa gjithçka është gati për të nderuar mbledhjen e parë të qeverisë pas shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë, Aleanca Kuq e Zi ka nisur marshimin drejt qytetit të Flamurit. AK ka paralajmëruar protesta pasi kundërshton mbajtjen e mbledhjes së qeverisë aktuale “Berisha” në Shtëpinë Muze, ku plaku i urtë i Vlorës, mblodhi patriotët, të cilët kontribuan në Pavarësinë e Vendit.

QEVERIA E PARË SHQIPTARE
    Më 4 dhjetor 1912, Kuvendi i Vlorës zgjodhi qeverinë e parë me Kryeministër Ismail Qemalin, të përbërë nga 10 ministra. Zv.kryeministër Dom Nikoll Kaçorri; ministër i Brendshëm Myfit Libohova; ministër Arsimi Luigj Gurakuqi; ministër i Drejtësisë Petro Poga; ministër i Bujqësisë; Pandeli Cele; ministër i Financave Abdi Toptani; ministër i Luftës Mehmet Pash Dërralla; ministër i Punëve Botërore Mit’hat Frashëri; ministër i Postë-Telegrafës, Lef Nosi.
    (e.m/d.b/er.nu/BalkanWeb)

IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Citim Postuar më parë nga Selita80 Lexo Postimin
    04 Dhjetor 2012 - 10:00 | LAJME

Mbledhje qeverie në Vlorë, Berisha: Nënshtetësi shqiptarëve kudo ku jetojnë

Qarte po shihet se ka perkrahjen e SH.B.A.-se per keto iniciativa qe po na duken si enderr.

Per gjitha keto duhet te faleminderojm antropologjine qe po ngrit zerin dhe po proteston per bashkimin dhe rrespektimin e atije populli qe i dha civilizimin europes.

Dicka po zihet.
    Nothing comes from nothing

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,982
    Postimet në Bllog
    22
    Berisha mund te thote shume gjera nga tani deri ne 23 qershor 2013, por pas qershorit, nese ai fiton zgjedhjet, ka per te ndryshuar tonin e zerit per te perqafuar ato politika e qendrime qe ka mbajtur ne 8 vjetet e fundit qe ka qene ne krye te qeverise shqiptare. Shqiptaret harrojne qe fushata elektorale e zgjedhjeve te ardhshme ka filluar.

Qendrimi i fundit i Berishes per "tu dhene gjithe shqiptareve nenshtetesine shqiptare" kudo qe ata jetojne ne bote, eshte nje pergjigje direkte e teper e zgjuar ndaj Ankarase e lakejve te saj mes shqiptareve. Kur e pyeten nje diplomat turk ne SHBA se cili eshte ndryshimi i politikes se jashtme turke mes shqiptareve ne Shqiperi e Kosove, ai tha me nje buzeqeshje ne fytyre: "Ne Kosove bejme fushate me flamurin turk, kurse ne Shqiperi bejme fushate me flamurin e arnavudeve." Dhe kjo eshte nje "marifet i ri" i turqve mes shqiptareve, pasi ne ka nje gje qe turqit urrejne me shume se cdo gje tek shqiptaret, eshte flamuri i tyre kombetar dhe ajo qe ai perfaqeson. Por duke zgjedhur flamurin tone kombetar per te bere propagande mes shqiptareve, ata po mundohen te monopolizojne nacionalizmin shqiptar: kushdo qe guxon te mendoje apo sillet ndryshe nga politikat e Ankarase qe tellallet e paguar mes shqiptareve pellasin ne cdo qytet e fshat te vendit, do te etiketohet tradhetar e do te sulmohet ashper. Dhe sic e kam thene disa here ne forum, dy objektivat e Ankarase mes shqiptareve jane: a) ndalja e integrimit te Shqiperise e Kosoves ne Bashkimin Evropian me cdo kusht b) ndalja e revanshit pozitiv te shtetit am shqiptar ne dekaden e fundit si ne aspektin ekonomik, si ne ate politik, si ne ate me raport me fqinjet e boten. Nje shtet am shqiptar i fuqishem, do te thote qe shqiptaret ne shtetet e tjera fqinje do ti kthejne syte nga shteti i tyre am, e jo nga Turqia e tyre e dashur.

Berisha e gjen veten ne shenjestren e ketyre sulmeve nga lakenjte e interesave turke ne vend pasi ai eshte drejtuesi i qeverise shqiptare. Por Berisha nuk i shikon keto sulme vetem ne aspektin e interesave kombetare apo shteterore, keto sulme per Berishen jane sulme personale. Asnje politikan shqiptar ne faktorin shqiptar nuk ka treguar interesin dhe kontributin me te madh per ceshtjen tone kombetare se sa Sali Berisha. Jo vetem tani qe ai eshte ne pushtet, por edhe dje kur ishte ne krye te opozites per nje dekade. Lakenjte e Turqise po sulmojne imazhin e kontributin e Berishes ne syte e gjithe shqiptareve ne mbare trojet shqiptare. Qellimi i lakejve eshte qe te krijojne aq dem sa ti mohojne Berishes nje mandat te trete ne zgjedhjet e ardhshme, dhe ajo qe eshte me e rendesishme, te mund te faktorizojne ne politiken shqiptare minoritetin e simpatizantet e tyre filoturq, te cilet i ftojne te votojne per Spahijte e Balot e presidences.

Cfare ben Berisha ne nje situate te tille?

Dy jane rruget e mundshme per te. Ai mund te vazhdoje rrugen e drejte te dekades se fundit duke e vene theksin tek stabiliteti, zhvillimi e integrimi i vendit ne familjen evropiane, duke zgjedhur qe te injoroje sulmet e lakejve te Ankarase. Ose mund te zgjedhi qe te perballet ne menyre ballore me keto sulme duke riafirmuar imazhin dhe pozitat e tij brenda faktorit shqiptar ne Ballkan. Ne plan te pare, te gjithe te huajt i shohin deklaratat e Berishes si nje "politike zgjedhore". Por ato nuk jane vetem politike zgjedhore. Me qendrimin e tij me te fundit, ate te dhenies se nenshtetesise shqiptare gjithe shqiptareve ne bote, Berisha po e kthen lojen e tij nga nje loje mbrojtese, ne nje loje sulmuese. Mbrojtja me e mire per te eshte sulmi. Dhe me poshte po ju shpjegoj sulmin dhe kuptimin e deklarates se tij me te fundit.

Deklarata e tij me e fundit per shtetesine shqiptare qe shteti shqiptar do t'iu ofroje gjithe shqiptareve ne bote, ky nuk eshte nje premtim por nje kercenim direkt per Ankarane: Nese ti do te besh bllof me lakejte e tu ne Shqiperi per te sulmuar shtetin shqiptar dhe imazhin tim kombetar, une po ua kthej me te njejten monedhe pergjigjen. Une do t'i marr kercenimet e sulmet tuaja per mua, e do ti kthej ato ne politika te shtetit shqiptar. Dhe une nuk jam Spahiu, Idrizi apo Baloja i presidences, une jam Sali Berisha, dhe kur une flas, shqiptaret ne mbare boten shqiptare si ne Ballkan e me gjere degjojne. Qellimi i Berishes eshte i dyfishte: te neutralizoje propaganden mediatike turke mes shqiptareve dhe ne te njejten kohe ti beje presion Ankarase qe te terhiqet nga futja e hundeve ne politiken e brendshme shqiptare.

Kur Ankaraja degjon deklaraten me te fundit te Berishes, Erdogani kercet dhembet dhe diplomatet e ministrise se jashtme turke hutohen. Qellimi i tyre nuk ishte bashkimi i shqiptareve nen nje shtet ne Ballkan, qellimi i tyre nuk ishte as zgjimi i vetedijes se fjetur shqiptare ne minoritetet shqiptare ne mbare vendet Ballkanike, ku vete Turqia ka nje minoritet te madh. Qellimi i tyre ishte perdorimi i ketij mirazhi nacionalist mes shqiptareve, per ti terhequr ata prej hunde qe te votojne per njerezit e tyre. Ne menyre qe Spahiu, Idrizi e Baloja te mos jene ne rruge, te jene ne qeverine e Shqiperise. Berisha po i ben te qarte Turqise se nese ajo vazhdon ti fusi hundet ne punet e brendshme te Shqiperise e shqiptareve ne Ballkan, ai eshte gati qe t'iu japi shtetesine shqiptare jo vetem shqiptareve ne Kosove, Maqedoni, Mal te Zi, duke i sjelle ata me afer me shtetin am, por eshte gati qe t'iu japi nenshtetesine shqiptare edhe atyre miliona shtetasve turq me origjine shqiptare qe jetone ne Turqi, apo te tjereve qe jetojne ne Greqi e Itali e mbare boten.

Keto gjera qe une u shkruaj ne forum, nuk do ti degjoni nga goja e Berishes, por jam i bindur qe ne takimet e tij nderkombetare, Berisha e ngre ne privat kete shqetesim e kercenim te Turqise ne interesat tona kombetare. Do te jete interesante te shohim ne ditet ne vazhdim, nese Ankaraja do te zgjedhi te intensifikoje "lojen" e saj duke injoruar kercenimin e Berishes, apo do ti lidhi ne zinxhir lakejte e saj ne Shqiperi.

Albo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Albo, fushata e Berishes per dhonien e nenshtetsis Shqiptare Gjith Shqiptarve osht kunderpergjigje ndaj Greqis qe po munohet me kthy Shqiptaret ne Grek. Me regjistrimin e Shqiptarve te Malit zi , Kosoves dhe Maqedonis Shqiptaret bohen mbi 90% Myslimon dhe kjo per Greqin osht termet sepse gjith puna e ktyne viteve i shkatrrohet.

Kjo deklerat e Berishes osht gjoja mo e zgjut qi ka bo gjat gjith viteve te drejtimit te shtetit Shqiptar.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Berisha mund te thote shume gjera nga tani deri ne 23 qershor 2013, por pas qershorit, nese ai fiton zgjedhjet, ka per te ndryshuar tonin e zerit per te perqafuar ato politika e qendrime qe ka mbajtur ne 8 vjetet e fundit qe ka qene ne krye te qeverise shqiptare. Shqiptaret harrojne qe fushata elektorale e zgjedhjeve te ardhshme ka filluar.

Qendrimi i fundit i Berishes per "tu dhene gjithe shqiptareve nenshtetesine shqiptare" kudo qe ata jetojne ne bote, eshte nje pergjigje direkte e teper e zgjuar ndaj Ankarase e lakejve te saj mes shqiptareve. Kur e pyeten nje diplomat turk ne SHBA se cili eshte ndryshimi i politikes se jashtme turke mes shqiptareve ne Shqiperi e Kosove, ai tha me nje buzeqeshje ne fytyre: "Ne Kosove bejme fushate me flamurin turk, kurse ne Shqiperi bejme fushate me flamurin e arnavudeve." Dhe kjo eshte nje "marifet i ri" i turqve mes shqiptareve, pasi ne ka nje gje qe turqit urrejne me shume se cdo gje tek shqiptaret, eshte flamuri i tyre kombetar dhe ajo qe ai perfaqeson. Por duke zgjedhur flamurin tone kombetar per te bere propagande mes shqiptareve, ata po mundohen te monopolizojne nacionalizmin shqiptar: kushdo qe guxon te mendoje apo sillet ndryshe nga politikat e Ankarase qe tellallet e paguar mes shqiptareve pellasin ne cdo qytet e fshat te vendit, do te etiketohet tradhetar e do te sulmohet ashper. Dhe sic e kam thene disa here ne forum, dy objektivat e Ankarase mes shqiptareve jane: a) ndalja e integrimit te Shqiperise e Kosoves ne Bashkimin Evropian me cdo kusht b) ndalja e revanshit pozitiv te shtetit am shqiptar ne dekaden e fundit si ne aspektin ekonomik, si ne ate politik, si ne ate me raport me fqinjet e boten. Nje shtet am shqiptar i fuqishem, do te thote qe shqiptaret ne shtetet e tjera fqinje do ti kthejne syte nga shteti i tyre am, e jo nga Turqia e tyre e dashur.

Berisha e gjen veten ne shenjestren e ketyre sulmeve nga lakenjte e interesave turke ne vend pasi ai eshte drejtuesi i qeverise shqiptare. Por Berisha nuk i shikon keto sulme vetem ne aspektin e interesave kombetare apo shteterore, keto sulme per Berishen jane sulme personale. Asnje politikan shqiptar ne faktorin shqiptar nuk ka treguar interesin dhe kontributin me te madh per ceshtjen tone kombetare se sa Sali Berisha. Jo vetem tani qe ai eshte ne pushtet, por edhe dje kur ishte ne krye te opozites per nje dekade. Lakenjte e Turqise po sulmojne imazhin e kontributin e Berishes ne syte e gjithe shqiptareve ne mbare trojet shqiptare. Qellimi i lakejve eshte qe te krijojne aq dem sa ti mohojne Berishes nje mandat te trete ne zgjedhjet e ardhshme, dhe ajo qe eshte me e rendesishme, te mund te faktorizojne ne politiken shqiptare minoritetin e simpatizantet e tyre filoturq, te cilet i ftojne te votojne per Spahijte e Balot e presidences.

Dy jane rruget e mundshme per te. Ai mund te vazhdoje rrugen e drejte te dekades se fundit duke e vene theksin tek stabiliteti, zhvillimi e integrimi i vendit ne familjen evropiane, duke zgjedhur qe te injoroje sulmet e lakejve te Ankarase. Ose mund te zgjedhi qe te perballet ne menyre ballore me keto sulme duke riafirmuar imazhin dhe pozitat e tij brenda faktorit shqiptar ne Ballkan. Ne plan te pare, te gjithe te huajt i shohin deklaratat e Berishes si nje "politike zgjedhore". Por ato nuk jane vetem politike zgjedhore. Me qendrimin e tij me te fundit, ate te dhenies se nenshtetesise shqiptare gjithe shqiptareve ne bote, Berisha po e kthen lojen e tij nga nje loje mbrojtese, ne nje loje sulmuese. Mbrojtja me e mire per te eshte sulmi. Dhe me poshte po ju shpjegoj sulmin dhe kuptimin e deklarates se tij me te fundit.

Deklarata e tij me e fundit per shtetesine shqiptare qe shteti shqiptar do t'iu ofroje gjithe shqiptareve ne bote, ky nuk eshte nje premtim por nje kercenim direkt per Ankarane: Nese ti do te besh bllof me lakejte e tu ne Shqiperi per te sulmuar shtetin shqiptar dhe imazhin tim kombetar, une po ua kthej me te njejten monedhe pergjigjen. Une do t'i marr kercenimet e sulmet tuaja per mua, e do ti kthej ato ne politika te shtetit shqiptar. Dhe une nuk jam Spahiu, Idrizi apo Baloja i presidences, une jam Sali Berisha, dhe kur une flas, shqiptaret ne mbare boten shqiptare si ne Ballkan e me gjere degjojne. Qellimi i Berishes eshte i dyfishte: te neutralizoje propaganden mediatike turke mes shqiptareve dhe ne te njejten kohe ti beje presion Ankarase qe te terhiqet nga futja e hundeve ne politiken e brendshme shqiptare.

Kur Ankaraja degjon deklaraten me te fundit te Berishes, Erdogani kercet dhembet dhe diplomatet e ministrise se jashtme turke hutohen. Qellimi i tyre nuk ishte bashkimi i shqiptareve nen nje shtet ne Ballkan, qellimi i tyre nuk ishte as zgjimi i vetedijes se fjetur shqiptare ne minoritetet shqiptare ne mbare vendet Ballkanike, ku vete Turqia ka nje minoritet te madh. Qellimi i tyre ishte perdorimi i ketij mirazhi nacionalist mes shqiptareve, per ti terhequr ata prej hunde qe te votojne per njerezit e tyre. Ne menyre qe Spahiu, Idrizi e Baloja te mos jene ne rruge, te jene ne qeverine e Shqiperise. Berisha po i ben te qarte Turqise se nese ajo vazhdon ti fusi hundet ne punet e brendshme te Shqiperise e shqiptareve ne Ballkan, ai eshte gati qe t'iu japi shtetesine shqiptare jo vetem shqiptareve ne Kosove, Maqedoni, Mal te Zi, duke i sjelle ata me afer me shtetin am, por eshte gati qe t'iu japi nenshtetesine shqiptare edhe atyre miliona shtetasve turq me origjine shqiptare qe jetone ne Turqi, apo te tjereve qe jetojne ne Greqi e Itali e mbare boten.

Keto gjera qe une u shkruaj ne forum, nuk do ti degjoni nga goja e Berishes, por jam i bindur qe ne takimet e tij nderkombetare, Berisha e ngre ne privat kete shqetesim e kercenim te Turqise ne interesat tona kombetare. Do te jete interesante te shohim ne ditet ne vazhdim, nese Ankaraja do te zgjedhi te intensifikoje "lojen" e saj duke injoruar kercenimin e Berishes, apo do ti lidhi ne zinxhir lakejte e saj ne Shqiperi.

Albo

E ke nje gabim te perseritur ne analizat tua lidhur me bashkimin kombetar...
    Ideja e bashkimit nuk ka qene dhe nuk eshte ide turke, serbe apo greke, por kerkese normale dhe e natyrshme e cdo populli te ndare, te sunduar dhe te keqtrajtuar nga vende, pushtues dhe popuj te huaj.
    Gjithashtu e ke gabim nese mendon se shumica e shqipetareve, sidomos e shqipetaret nga Kosova, Maqedonia, trojet tjera dhe Diaspora, do ta kundershtonin idene e bashkimit, vetem pse dikush ne menyre te perseritur ju thote se Turqia apo Erdogani etj. qendrojne prapa kesaj ideje.
    Urrejtja e pergjithshme ndaj Turqise dhe Erdoganit nuk e arrine as perafersisht peshen e idealit te kahmotshem te shume gjeneratave te shqipetareve per bashkim kombetar.
    Bashkim ky, i cili eshte edhe si reaksion direkt ndaj keqtrajtimeve dhe jorespektit permanent qe ju jane bere dhe ju behen nga shtetet, pushtetet dhe popujt e huaj ( ne vecanti Sllavet dhe Greket) e qe Berisha p.sh. kohet e fundit me te drejte po i quan albanophobi.
    Natyrisht nuk eshte kjo arsya e vetme, por nje nga arsyet kryesore. Tjera arsye te rendesishme jane sigurisht gjendja e mjere socio-ekonomike ne shumicen e trojeve shqipetare dhe mungesa e perpektivave, pushtetet absolutisht te papergjegjshme dhe pjeserisht kriminale, trendet europiane dhe boterore per shkak te krizave ekonomike etj...
    Duhen argumente tjere, te vertete, te rendesishem, konkret apo te prekshem, per ti bindur shumicen e shqipetareve se bashkim per ta dhe pasardhesit e tyre eshte me i demshem se gjendja aktuale.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    E ke nje gabim te perseritur ne analizat tua lidhur me bashkimin kombetar...
    Ideja e bashkimit nuk ka qene dhe nuk eshte ide turke, serbe apo greke, por kerkese normale dhe e natyrshme e cdo populli te ndare, te sunduar dhe te keqtrajtuar nga vende, pushtues dhe popuj te huaj.
    Gjithashtu e ke gabim nese mendon se shumica e shqipetareve, sidomos e shqipetaret nga Kosova, Maqedonia, trojet tjera dhe Diaspora, do ta kundershtonin idene e bashkimit, vetem pse dikush ne menyre te perseritur ju thote se Turqia apo Erdogani etj. qendrojne prapa kesaj ideje.
    Urrejtja e pergjithshme ndaj Turqise dhe Erdoganit nuk e arrine as perafersisht peshen e idealit te kahmotshem te shume gjeneratave te shqipetareve per bashkim kombetar.
    Bashkim ky, i cili eshte edhe si reaksion direkt ndaj keqtrajtimeve dhe jorespektit permanent qe ju jane bere dhe ju behen nga shtetet, pushtetet dhe popujt e huaj ( ne vecanti Sllavet dhe Greket) e qe Berisha p.sh. kohet e fundit me te drejte po i quan albanophobi.
    Natyrisht nuk eshte kjo arsya e vetme, por nje nga arsyet kryesore. Tjera arsye te rendesishme jane sigurisht gjendja e mjere socio-ekonomike ne shumicen e trojeve shqipetare dhe mungesa e perpektivave, pushtetet absolutisht te papergjegjshme dhe pjeserisht kriminale, trendet europiane dhe boterore per shkak te krizave ekonomike etj...
    Duhen argumente tjere, te vertete, te rendesishem, konkret apo te prekshem, per ti bindur shumicen e shqipetareve se bashkim per ta dhe pasardhesit e tyre eshte me i demshem se gjendja aktuale.
    dmth, sipas llogjikes tuaj:
    1 i mjere + 1 i mjere = 1 te zhvilluar

jo mor jo. 1 i mjere + 1 i mjere = 2 te mjere
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin

Albo
    I madh je Albo,per te mos u prishur qefin disa personave ne forum ''i bie pragut qe te degjoje dera''.
    Permend Ankarane por ne te vertete fjalen e ke per Athinen.
    MOS I NDY TEMAT no name

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    ajo qe me ben pershtypje mua,eshte qe Albo shikon gjithkund turq,te cilet te pakten kohet vitet e fundit,nuk na kane dhene shkas per ndonje gje,te pakten drejtperdrejt,por ajo qe me ben me shume pershtypje eshte qe nga Albo dhe disa te tjere ketu,leqe kur i pyeten nuk te japin pergjigje,por nuk kam par as nje shkrim asgje persa i perketet provokimeve te drejtperdrejta qe kishim nga greket te cilat jane ata qe i dini mire,i thashe dhe ketu ne nje mesazh me lart,i dime te gjithe,i kam shkruar dhe here te tjera,por cuditerisht asnjeri nga keta qe gjoja na hicen si kundra nacionaliste,kur vjen puna per ultranacionalizmin grek nuk thone asnje fjale ose kur i pyet bejne sikur nuk degjojne,dmth Albo,Akil.Ilia dhe shoke,per ju vetem nacionalizmi shqiptare qenka i demshem?pse nuk flisni per ultranacionalizmin grek qe per mendimin tim eshte shkaku kryesor i ngritjes te nacionalizmit dhe te Spahi-jve, ne Shqiperi,kur te vrasin ushtaret ne Peshkepi,ku hedhin letra nga avjoni per percarjen e shqiperise,kur brenda territoreve te saj flasin po per percarje te shqiperise,duke ngritur flamur grek brenda ne shqiperi,kur ushtria greke ulerit ne mes te athines se do beje lidhesa kepucesh me zorre shqiptaresh etj,dhe ketu nuk e kam fjalen vetem per ata te agimit te arte,sepse kjo ndidhte vite te terakur ishte akoma pa ardh agimi i arte,behej vazhdimisht nga e djathta greke dhe e forcave te saj,fhe jo nga kushdo,folklore sic tha akili me lart,por nga deputet te se djathtes,e pra te gjitha keta nuk i beri asnje Turqi,duke pare keta pra dhe mos rreagimin e qeverive tona ndaj ketyre fenomeneve u rrit dhe nacionalizmi ne shqiperi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga BLEDI_SH : 06-12-2012 më 14:41

Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Ky diskutim per te ardhmen ne BE me kujtoi kete humor te para disa viteve: lol

(Humor about Balkan countries entering the EU)

2007. Bulgaria and Romania enter the EU

2015. Croatia, Macedonia, Bosnia & Herzegovina, Turkey, Albania, Serbia and Montenegro enter the EU

2017. The first person from the Balkans is employed in the EU administration

2018. The first Balkan person working for the EU also employs his wife, family, god fathers, members of the families of his next door neighbors and some childhood friends of his.

2019. Balkaneers are already 10% of the total EU administration

2022. Balkaneers are 60 percent of the European Administration. The EU administration is enlarging the salaries three times; introduces flexible working hours.

2024. Because of stress, 90% of the EU administration is off work as a result of sickness. Most of these cases happen in the times from 15 June till 15 October and from 15 December till 15 January.
    The sick people are seen on the Spanish coast, Bali and the Alps, where they spend EU funds for healing stress. A new law is being introduced that will make the EU cover the hospital expenses of the sick people.

2025. The number of western Balkaneers in the EU administration is 90%.

2026. Expenses for cleaners, cooks, and drivers are being cut down. All of them are Belgian citizens.

2027. Croatian presidency is finishing its privatization process. From January 2028 Belgrade takes over the EU presidency.

2028. Germany steps out of the EU. One moth later so do France and Finland and by the end of the year. During the Albanian presidency so do Ireland, Great Britain, Belgium, Denmark, Sweden, Holland, Luxembourg, Italy, Hungary, Spain, Slovenia, Portugal, Austria, Czech Republic, Lithuania, Latvia, Estonia, Slovakia, Poland, Malta, Cyprus, and Greece.

All of these countries introduce visas for the member countries of the EU.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,982
    Postimet në Bllog
    22

Për: Berisha: Shtetësi shqiptare të gjithë shqiptarëve në botë

Shtetesia, Berisha: Per kedo qe ka origjine a kombesi shqiptare

Eva Gjura

Kryeministri Berisha ka rikthyer serish ne vemendjen e opinionit publik ceshtjen e shtetesise, duke theksuar se qeveria do te hartoje sa me shpejt nje ligj, i cili iu njeh te drejten e shtetesise shqiptare, per qytetaret me origjine a kombesi shqiptare me dokumente te rregullta ne zonen Shengen, SHBA dhe vende me levizje te lire pa viza ne Shengen. Ne mbledhjen e radhes se qeverise, kryeministri Berisha eshte shprehur se, me vendim qeverie, bazuar ne ligjin nr. 8389, date 5.8.1998, i ndryshuar. Per shtetesine, neni 9 pika 7, per interesa kombetare, shtetesia shqiptare do t’u jepet sipas deshires se tyre, me aplikim, te gjithe qytetareve me origjine ose kombesi shqiptare, me dokumente te rregullta ne vendet e zones Shengen, Shtetet e Bashkuara te Amerikes dhe vende te tjetra me levizje te lire pa viza ne zonen Shengen. Berisha sqaroi se, “per qytetaret shqiptare me banim ne Kosove, kjo ceshtje duhet te zgjidhet mbi bazen e marreveshjes me qeverine e Kosoves dhe ky proces nuk mund te cenoje apo nderhyje ne procesin e liberalizimit te vizave te Kosoves me Bashkimin Evropian”. Gjithashtu kryeministri ka bere te ditur se, duke qene se Shqiperia eshte para zgjedhjeve dhe listat dhe infrastruktura zgjedhore per vitin 2013, tashme jane te perfunduara, e drejta e votes per keta qytetare do te hyje ne fuqi pas amendimit konsensual te Kodit Zgjedhor per zgjedhjet e tjera, pas qershorit 2013. Per kryeministrin, hartimi i ketij ligji per te drejten e kombesise, eshte i rendesishem per sa kohe me dhjetera e dhjetera kerkesa qe vijne nga shqiptare, te cilet jetojne ne vende te ndryshme te botes dhe per arsye nga me te ndryshmet, nuk e kane te evidentuar kombesine shqiptare ne pasaportat e tyre. Gjate komunikimit te perjavshem ne mbledhjen e qeverise me ministrat dhe opinionin publik, kryeministri ka permendur disa nga kerkesat, e-mailet, qe qytetare te ndryshem i kane shkruar duke i kerkuar ndihme per ceshtjen e kombesise. Duke lexuar disa prej tyre Berisha u shpreh, se nje qytetar nga Luzi i Vogel i Kavajes, i emigruar qe ne ‘91 dhe qe tani jeton ne SHBA, ka sjelle shqetesimin e tij, se ai nuk ka mundesi t’ju shenoje kombesine shqiptare tre vajzave te tij, te cilat kane lindur ne France dhe jetojne ne Amerike. Per kryeministrin, kjo eshte nje ceshtje jashtezakonisht e rendesishme. “Ne vend qe t’i mbledhim aty ku jane shqiptaret me ligjin ekzistues te shtetesise, megjithese ka nje klauzole, duhet ta pranojme per interes kombetar, me ligjin ekzistues te shtetesise, keta humbasin shtetesine. Keta behen te askujt, se gjaku uje nuk behet. Ndaj dhe vendimi qe duhet te marrim dhe sa me shpejt per interesat kombetare, fitojne te drejten e shtetesise shqiptare, te gjithe shqiptaret qe kane marre shtetesi ne vendet e zones se Shengenit dhe jetojne aty dhe vende me te cilat zona Shengen nuk ka viza. Kjo do t’i jepte pergjigje ketyre njerezve, shqiptareve qe jetojne ne te kater anet e botes me deshiren e tyre”, tha Berisha.

Koha Jone

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •