Close
Faqja 22 prej 37 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 366
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Për: Kuvendi i Kosoves ratifikon marrëveshjen Kosovë-Serbi

“Jo” e Nagavcit, AKR vendos të nominojë tjetër kandidat

Prishtinë, 20 gusht - Arbërie Nagavci nga Gjakova, ka refuzuar sot që të jetë anëtare nga kjo parti në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve (KQZ).Në një konferencë për media ka deklaruara se kjo ka të bëjë me çështje parimore, ngase siç ka thënë ajo, dëshiron të respekton Kushtetutën dhe Ligjet e Kosovës.

Ajo tha se ka ndërruar mendje duke i parë zhvillimet e fundit në KQZ.

Duke i parë zhvillimet e fundit në KQZ, konkretisht debatet rreth heqjes së logos së Republikës së Kosovës në fletëvotime, e nëse ndodh kjo është e kundërligjshme dhe e dëmshme”, ka thënë ajo.

Nagavci ka thënë se AKR-ja menjëherë kanë vendosur të kontaktojnë me dikë tjetër për ta emëruar si përfaqësues të tyrin në KQZ, ngase kjo i ka paralajmëruar se nëse merr atë pozitë do të ndjek vijën ligjore jo atë politike, përfshirë këtu edhe idenë eventuale për heqje të logos.

Pas deklarimeve të shprehura në media të znj. Arbërie Nagavci në lidhje me qëndrimin e saj rreth kandidimit për përfaqsuese në KQZ nga ana e AKR-së, ka reaguar sot edhe AKR-ja.

Sipas reagimit të AKR-së, Arbërie Nagavci nuk është tërhequr por, për shkak se ka shfaqur shenja të pasigurisë për angazhimin e saj në KQZ, të ndërlidhura me zhvillimin e karrierës së saj në sfera tjera, AKR ka vendosur ta nominojë një kandidat tjetër.

Nagavci nuk është tërhequr, por AKR ka vendosur ndryshe dhe për këtë e ka njoftuar edhe znj. Nagavci mbrëmë, deri kur ajo ka qenë në pritje të konfirmimit për emërimin e saj. Pasi ende nuk kemi pasur konfirmim nga zyra e Presidentes për shkarkimin e z. Maloku dhe emërimin e znj. Nagavci, debatin për një çështje hipotetike e konsiderojmë të panevojshëm. Përderisa nominimi i Nagavcit nuk u zyrtarizua në emërim nga Presidentja, AKR duke mos dashur të ndëhyjë në planet e karrierës së znj. Nagavci dhe duke dashur të ofrojë zgjidhjen më të mirë për pëfaqësim në KQZ, ka bërë një propozim tjetër, thuhet në reagimin e AKR-së.

http://www.koha.net/?page=1,13,156105

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Aha...
    Shtypin e Serbise po e poston!
    Kuptohet, vetem atehere kur t'pershtatet ty dhe kur eshte ne favor te serbeve dhe te Serbise.
    te kopjova ty kesaj radhe
    ti ja ke ba si dhija qe i ka than deles kur e ka que bishtin kah pin uji i ka than ta pash e delja ja ka kthye dhis po une tan jeten ta shoh ty e spo ta permeni e ti nihere ma pe e qove poter.

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Besim Hoti emërohet zv/drejtor i Policisë së Kosovës për veriun

Publikuar: 21.08.2013 - 10:34

Prishtinë, 21 gusht - Zëdhënësi i deritashëm i policisë për rajonin e Mitrovicës, Besim Hoti, është emëruar zv/drejtor i Policisë së Kosovës për rajonin e veriut të vendit.

Lajmin e ka konfirmuar për Radio Kosovën edhe vetë kapiteni Hoti, i cili tha se prej dje, zyrtarisht është caktuar në pozitën e zëvendësdrejtorit për katër stacionet në veri të vendit.

Emërimi është bërë ndërmjet kryeministrit të Kosovës Hashim Thaçi dhe atij serb Ivica Daçiq, në përputhje me marrëveshjen e 19 prillit, sipas të cilës, zv/drejtori i Policisë së Kosovës për veriun, duhet të jetë shqiptar.

Antar i PDK-s Fitimtar. Maska e Boy_XL
    Anëtarësuar
    24-10-2010
    Vendndodhja
    n'PDK
    Postime
    678

Aha...
    Shtypin e Serbise po e poston!
    Kuptohet, vetem atehere kur t'pershtatet ty dhe kur eshte ne favor te serbeve dhe te Serbise.
    - ti shtpin serb e sjell kur te jen ne favor te serbis .
    - ne mund ta sjellim shtypin serb kur te jen ne favor te Kosoves, thjesht kur ka realitet.
    Vv - Palaço+LISBA :D

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga selman-kadria Lexo Postimin
    te kopjova ty kesaj radhe
    ti ja ke ba si dhija qe i ka than deles kur e ka que bishtin kah pin uji i ka than ta pash e delja ja ka kthye dhis po une tan jeten ta shoh ty e spo ta permeni e ti nihere ma pe e qove poter.
    S'ke mundesi t'me kopjosh...

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga Boy_XL Lexo Postimin
    - ti shtpin serb e sjell kur te jen ne favor te serbis .
    - ne mund ta sjellim shtypin serb kur te jen ne favor te Kosoves, thjesht kur ka realitet.
    Interesant...
    D.m.th. kur Serbia flet ne favor te Kosoves (resp. Thacit), sipas teje, atehere jo vetem qe flet me kompeteence dhe sinqeritet, por edhe e thote te verteten ose e pershkruan realitetin. Ndersa kur flet ne favor te vetin, atehere eshte inkompeteente, e pasinqerte, e thote te paverteten dhe nuk e pershkruan realitetin ekzistues. Pavaresisht se behet fjale per shtetin e njejte, institucionet e njejta dhe personat e njejte.

Antar i PDK-s Fitimtar. Maska e Boy_XL
    Anëtarësuar
    24-10-2010
    Vendndodhja
    n'PDK
    Postime
    678

Interesant...
    D.m.th. kur Serbia flet ne favor te Kosoves (resp. Thacit), sipas teje, atehere jo vetem qe flet me kompeteence dhe sinqeritet, por edhe e thote te verteten ose e pershkruan realitetin. Ndersa kur flet ne favor te vetin, atehere eshte inkompeteente, e pasinqerte, e thote te paverteten dhe nuk e pershkruan realitetin ekzistues. Pavaresisht se behet fjale per shtetin e njejte, institucionet e njejta dhe personat e njejte.
    - mos i jep zor mi mbrojt serbet se e kemi kuptu te gjith ketu qe ti ja mban krahun serbis
    Vv - Palaço+LISBA :D

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga Boy_XL Lexo Postimin
    - mos i jep zor mi mbrojt serbet se e kemi kuptu te gjith ketu qe ti ja mban krahun serbis
    Kush jane te gjithe, ti edhe fake-user tjere nga ti...!?
    Dhe arsyeto ne detaje se si dhe pse ja mbaj krahun Serbise?

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Përplasje e re në KQZ, Daka ndërpret mbledhjen

Prishtinë, 21 gusht - Anëtarët e Komisionit Qendror Zgjedhor janë përplasur sërish. Kryetarja, Valdete Daka, që në fillim ka kërkuar largimin nga mbledhja të anëtarit të “Vetëvendosjes”, Alban Krasniqi. Daka ka insistuar në faktin se Krasniqi nuk ka të drejtë që të jetë më i pranishëm në mbledhjet e KQZ-së, pasi ajo ka thënë se ka marrë një shkresë për shkarkimin e Krasniqit nga Presidenca. Megjithatë, Krasniqi e ka quajtur veprimin e kryetares Daka si luftë speciale kundër “Vetëvendosjes”, transmeton KTV. Përkundër urdhrit për t’u larguar, Krasniqi ka qëndruar në sallë, duke thënë se nuk ka pranuar asnjë shkresë nga Presidenca. Përplasjet me Krasniqin kanë shtyrë kryetaren Daka që të ndërpresë mbledhjen. Por sqarime ka kërkuar edhe i shkarkuari tjetër nga KQZ-ja, Fadil Maloku. Maloku ka thënë se të gjitha gjërat e arritura në Bruksel janë koncesione të dhimbshme për Kosovën.
    http://www.koha.net/?page=1,13,156233

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Veriu ka “kundërpërgjigje” ndaj Beogradit

Mitrovicë, 21 gusht - Kërcënimet e autoriteteve të Beogradit se do t'i ndërrojnë funksionarët në veri të Kosovës, të cilët i ka emëruar shteti serb, nëse ata i kundërshtojnë zgjedhjet lokale të Kosovës, të 3 nëntorit, mund edhe të realizohen, vlerësojnë liderët e serbëve të veriut.

Por, sipas tyre, kjo do të ishte kundër kushtetutës serbe. Lideri i serbëve të veriut, Marko Jakshiq, i tha Radios Evropa e Lirë se autoritetet e Beogradit mund t’i ndërrojnë vetëm personat në funksionet, të cilat ato i kanë emëruar.

Qeveria nuk ka të drejtë t’i ndërrojë përfaqësuesit komunalë, të cilët janë zgjedhur në bazë të votave të qytetarëve. Atë që qeveria nuk e ka vendosur, nuk ka të drejtë ta ndërrojë. Megjithatë, në gjithë këtë vërshim të paraqitjes së dhunshme, pavarësisht që është në kundërshtim me Kushtetutën e shtetit të Serbisë, nuk mund të jetë befasuese që qeveria të ndërmarrë masa dhe t’i ndërrojë kryetarët e komunave, pavarësisht që kjo nuk është në përputhje me ligjin dhe Kushtetutën”, theksoi Jakshiq.

Por, lideri tjetër i serbëve të veriut, Oliver Ivanoviq, ish-funksionar në qeverinë e mëparshme serbe, i theksoi për Radion Evropa e Lirës se përfaqësuesit aktual të serbëve të veriut nuk kanë zgjidhje më të shumta nga ato që ofron Beogradi.

Të gjitha letrat e tyre, këta përfaqësues serbë, i kanë orientuar kah bojkoti, duke menduar në mënyrë naive se kjo do ta ndryshojë politikën shtetërore, apo që ndoshta do ta detyrojnë Serbinë që të heqë dorë nga zgjedhjet dhe zbatimi i marrëveshjes së Brukselit. Kjo është naive dhe shkurt-pamje".

"Sa i përket dhunës, unë nuk mendoj se do të ketë, të paktën jo në masë serioze dhe që do t’i rrezikonte zgjedhjet dhe procesin zgjedhor. Thjesht, për shkak se Serbia ka mjete që mund t’i përgjigjet kësaj. Një gjë e tillë do të ishte veprim i rrezikshëm, sidomos ndaj atyre që e propagandojnë”, theksoi Ivanoviq.

Por, Jakshiq shprehu mendimin se serbët e veriut tashmë ka kohë që e kanë kundërpërgjigjen e gatshme, në rast se autoritetet e Beogradit vendosin t’i ndërrojnë funksionarët e tyre në veri të Kosovës.

Serbët e veriut, duke menduar se një gjë e tillë mund të ndodhte eventualisht, e kanë formuar Kuvendin e përkohshëm të Kosovës, i cili është në përputhje me Kushtetutën dhe Kuvendin e përbëjnë, përafërsisht, njerëzit që kryesisht dhe në mënyrë të rregullt i kanë kaluar zgjedhjet që i kishte shpallur Kuvendi i Serbisë".

"Prandaj, ekziston Kuvendi i përkohshëm, ekzistojnë njerëzit që janë të orientuar kah ky kuvend. Unë, mendoj se veprimi politik do të orientohet përmes atyre institucioneve, të cilat e pranojnë kushtetutën e Serbisë dhe ndër to është Kuvendi i përkohshëm i Kosovës”, u shpreh Jakshiq.

Në anën tjetër, Ivanoviq, vlerësoi se favorizimi nga ana e përfaqësuesve serbë i të ashtuquajturit Kuvend i përkohshëm i Kosovës, që sipas tij është vetëm një krijesë e improvizuar, mundet vetëm t’i hutojë serbët e veriut, por nuk do të ketë efekt më të madh.

Ndonëse edhe ashtu nuk ka pasur ndonjë rëndësi të veçantë, unë mendoj se ky Kuvend do ta humbë çdo element të rëndësisë në momentin që do të përfundojnë zgjedhjet dhe në bazë të këtyre zgjedhjeve lokale të konstituohet Kuvendi i Bashkësisë së Komunave Serbe”, vlerësoi Ivanoviq.

Ndryshe, kërcënimet për ndërrimin e liderëve serbë të veriut nga funksionet që kanë, erdhi dy ditë më parë nga kryeministri i Serbisë, Ivica Daçiq.

Ai ka insistuar që serbët lokalë në veri të Kosovës të marrin pjesë në zgjedhjet e 3 nëntorit, në mënyrë që t’i fitojnë të zgjedhurit e tyre legalë dhe legjitimë, të cilët do të jenë të pranueshëm edhe për bashkësinë ndërkombëtare dhe nuk do të jenë më si struktura paralele, të cilat nuk i njeh askush.

http://www.koha.net/?page=1,13,156232

Faqja 22 prej 37 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •