Close
Faqja 5 prej 37 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 366

Për: Kuvendi i Kosoves ratifikon marrëveshjen Kosovë-Serbi

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Sa jane 2/3 e 95 deputeteve shqipetar?
    Pastaj llogariti sa deputet shqipetar kane votur per "marreveshjen" dhe sa jo-shqipetar (serbe +pakica tjera)...
    Nuk llogaritet ashtu. Jane 120 deputet dhe shumica e deputeteve jane 61. Serbet jane deputet me te drejta te barabarta sa edhe te tjeret. Edhe ata jane ne shtepite e tyre dhe ne shtetin e tyre. Ku me marre me pase sa ma shume serb qe pranojne institucione e Shtetit te Kosoves se...
    Nëse dëshiron ta dish të vërtetën duhet të jesh i gatshëm ta pranosh.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga optimus.prime Lexo Postimin
    Nuk llogaritet ashtu. Jane 120 deputet dhe shumica e deputeteve jane 61. Serbet jane deputet me te drejta te barabarta sa edhe te tjeret. Edhe ata jane ne shtepite e tyre dhe ne shtetin e tyre. Ku me marre me pase sa ma shume serb qe pranojne institucione e Shtetit te Kosoves se...
    Keto gjera shkruaj per dike qe ndoshta eshte i interesuar ti lexoje, sidomos ne "shtete" tjera demokratike te Evropes ku 10%-12% e pakicave kombetare i delegojne 21% te deputeteve () te cilet njekohesisht kane de facto te drejten e vetos per shume vendime te rendesishme...

P.S.
    Per ceshtje kaq te rendesishme kombetare nevojitet patjeter se paku konsensi i shumices absolute te perfaqesuesve te popullit shumice. Ne rastin konkret nuk eshte plotesuar as ky kusht minimal.
    Perfaqesuesit e popullit shumice (rreth 90%) nuk kane votuar me shumice absolute per "marreveshjen" ne fjale, perderisa 99% e perfaqesuesit e pakicave kane votuar pro "marreveshjes". Kjo disbalance, jo vetem sa i perket perfaqesimit ne pergjithesi, por edhe votimit ne rastin konkret, nuk mund te reflektoje ne asnje menyre as formalisht vullnetin e vertete te popullit shumice, dhe madje as te popullit te Kosoves ne pergjithesi. Sepse me nje perfaqesim normal te pakicave dhe nje votim te ngjashem perseri nuk do te arrihej votimi i 2/3 per "marreveshjen".
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 30-06-2013 më 04:48

shtetet tjera demokratike e kane çliruar veten dhe vet e kane ndertuar shtetin e vet! Neve na kane çliruar ato shtete ambasadoret e te cileve perdhosen nga disa çiliminje te vv-se. Dhe po ato shtete ti dirigjojne marreveshjet. Se ato jane te forta, ne jemi shuuuuume larg tyre. (me vv-ne edhe me larg). Ne çdo shtet demokratik pushtimi i institucioneve shteterore denohet me burgim, vv-ja perkedhelet!
    Po tregom ti mua skenarin e mos nenshkrimit te marreveshjes nga ana e Qeverise se Kosoves. Kete ti mua tregoma e lej perqindjet se kjo teme eshte konsumuar qe sa vite.

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

shtetet tjera demokratike e kane çliruar veten dhe vet e kane ndertuar shtetin e vet! Neve na kane çliruar ato shtete ambasadoret e te cileve perdhosen nga disa çiliminje te vv-se. Dhe po ato shtete ti dirigjojne marreveshjet. Se ato jane te forta, ne jemi shuuuuume larg tyre. (me vv-ne edhe me larg). Ne çdo shtet demokratik pushtimi i institucioneve shteterore denohet me burgim, vv-ja perkedhelet!
    Po tregom ti mua skenarin e mos nenshkrimit te marreveshjes nga ana e Qeverise se Kosoves. Kete ti mua tregoma e lej perqindjet se kjo teme eshte konsumuar qe sa vite.
    Na sqaro hollesisht cfare eshte "pushtimi i institucioneve shteterore" (sipas ligjit apo edhe sipas shkences) dhe na posto shembuj konkret te "pushtimit te institucioneve shteterore" ne shtete demokratike te cilat u denuan me burgim?

Tjerat pjese te diskutimit jane te parfytshme, pasi qe mund te reflektojne vetem mendimet tona personale nga kendveshtrime te caktuara dhe nuk mund te bazohen ne fakte reale dhe te pakontestueshme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 30-06-2013 më 04:59

prap po merresh me temen e konsumuar te matematikes se rezultateve. Ato jane pranuar dhe kuvendi eshte konstituuar dhe mos u merr me me te, se çkado qe votohet thuhet se nuk ka votuar shumica, nuk qendron dhe mos hargjo rryme kot! Ta bera nje pyetje hipotetike e cila duhet te merret parasysh: Çka do kishte ndodhur nese marreveshja qe ju kundershtoni te mos ishte nenshkruar? Kete tregoam ti mua!
    derisa ti postoj une nenet me te cilat do te duhej te denoheshin deputetet e VV-se Albini&Co.

Neni 121 par. 1 i KPRK: Kushdo që me përdorim të dhunës apo me kanosje të dhunës tenton që ta ndryshojë rendin kushtetues të
    Republikës së Kosovës apo të përmbysë institucionet më të larta të Republikës së Kosovës, dënohet me jo më pak se
    pesë (5) vjet burgim.

Neni 128 i KPRK-se: Kushdo që me qëllim të rrezikimit të rendit kushtetues apo sigurisë së Republikës së Kosovës, me përdorim të dhunës
    apo me kanosje të dhunës, pengon një apo më shumë nga personat e saktësuar në nenin 126 të këtij Kodi (Kryetarin e Republikës së Kosovës;
    1.2. Kryetarin e Kuvendit të Republikës së Kosovës;
    1.3.Kryeministrin e Republikës së Kosovës;
    1.4.Kryetarin e Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovës;
    1.5.Kryetarin e Gjykatës Supreme të Republikës së Kosovës ose
    1.6.Kryeprokurorin e Shtetit të Republikës së Kosovës.) në
    ushtrimin e detyrave zyrtare apo i detyron të kryejnë apo të mos kryejnë ndonjë veprim nga fushëveprimi i detyrave të
    tyre, dënohet me burgim prej tre (3) deri në dhjetë (10) vjet.

Neni 147 par 1 dhe 2 i KPRK-se: 1. Kushdo që nxit ose përhap publikisht urrejtje, përçarje ose mosdurim midis grupeve kombëtare, racore, fetare,
    etnike apo grupe tjera të tilla që jetojnë në Republikës e Kosovës, në mënyrën e cila mund të prishë rendin publik,
    dënohet me gjobë ose me burgim deri në pesë (5) vjet.
    2. Kushdo që në mënyrë sistematike ose duke keqpërdorur pozitën apo autorizimet e tij kryen veprën nga paragrafi 1. i
    këtij neni ose shkakton trazira, dhunë ose pasoja të tjera të rënda me kryerjen e veprës së tillë, dënohet me burgim prej
    një (1) deri në tetë (8) vjet.

A MJAFTOJNE APO DO AKOMA?

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

prap po merresh me temen e konsumuar te matematikes se rezultateve. Ato jane pranuar dhe kuvendi eshte konstituuar dhe mos u merr me me te, se çkado qe votohet thuhet se nuk ka votuar shumica, nuk qendron dhe mos hargjo rryme kot! Ta bera nje pyetje hipotetike e cila duhet te merret parasysh: Çka do kishte ndodhur nese marreveshja qe ju kundershtoni te mos ishte nenshkruar? Kete tregoam ti mua!
    derisa ti postoj une nenet me te cilat do te duhej te denoheshin deputetet e VV-se Albini&Co.
    Sic e thashe, nuk eshte e frytshme dhe relevante per diskutimin...
    Sepse cdo ide e imja per ate qe do te mund te ndodhte apo jo, eshte parimisht e kontestueshme.

Me e lehte eshte te merrimi me sqarimin e pohimeve si ato tuat per "pushtimin e institucioneve shteterore" ne "shtete demokratike" dhe denimet perkatese, pasi qe keto nuk mund te kontestohen thjeshte dhe pa argumente, fakte dhe prova te mira.

Jo nese thua se nuk eshte dashur te merret nje veprim, duhet te dish te tregosh kunderveprimin, dmth te japesh alternative dhe te parashikosh rezultatin. Perndryshe pse e kundershton kot?

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Neni 121 par. 1 i KPRK: Kushdo që me përdorim të dhunës apo me kanosje të dhunës tenton që ta ndryshojë rendin kushtetues të
    Republikës së Kosovës apo të përmbysë institucionet më të larta të Republikës së Kosovës, dënohet me jo më pak se
    pesë (5) vjet burgim.

Neni 128 i KPRK-se: Kushdo që me qëllim të rrezikimit të rendit kushtetues apo sigurisë së Republikës së Kosovës, me përdorim të dhunës
    apo me kanosje të dhunës, pengon një apo më shumë nga personat e saktësuar në nenin 126 të këtij Kodi (Kryetarin e Republikës së Kosovës;
    1.2. Kryetarin e Kuvendit të Republikës së Kosovës;
    1.3.Kryeministrin e Republikës së Kosovës;
    1.4.Kryetarin e Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovës;
    1.5.Kryetarin e Gjykatës Supreme të Republikës së Kosovës ose
    1.6.Kryeprokurorin e Shtetit të Republikës së Kosovës.) në
    ushtrimin e detyrave zyrtare apo i detyron të kryejnë apo të mos kryejnë ndonjë veprim nga fushëveprimi i detyrave të
    tyre, dënohet me burgim prej tre (3) deri në dhjetë (10) vjet.

Neni 147 par 1 dhe 2 i KPRK-se: 1. Kushdo që nxit ose përhap publikisht urrejtje, përçarje ose mosdurim midis grupeve kombëtare, racore, fetare,
    etnike apo grupe tjera të tilla që jetojnë në Republikës e Kosovës, në mënyrën e cila mund të prishë rendin publik,
    dënohet me gjobë ose me burgim deri në pesë (5) vjet.
    2. Kushdo që në mënyrë sistematike ose duke keqpërdorur pozitën apo autorizimet e tij kryen veprën nga paragrafi 1. i
    këtij neni ose shkakton trazira, dhunë ose pasoja të tjera të rënda me kryerjen e veprës së tillë, dënohet me burgim prej
    një (1) deri në tetë (8) vjet.

A MJAFTOJNE APO DO AKOMA?
    Kjo s'ka lidhje me protesten...

Protestuesit kane te drejte ti pengojne te gjithe te lartepermendurit ne kryerjen e detyres se tyre, pa rrezikuar asgje.
    E vetmja gje qe ndalohet eshte perdorimi i dhunes.
    Perdorim i dhunes nuk eshte as bllokada para parlamentit, as paraqitja e pllakatave ne Kuvend, as "pushtimi" i perkoheshem i foltores se Kuvendit, as pengimi i Kryetarit te Kuvendit per te folur ne mikrofon etj. te gjitha qe ndodhin brend Kuvendit, pervec rasteve shume te renda te perdorimit te dhunes, jane te rregulluara dhe saknsionohen permes rregullores se Kuvendit.

Protesta gjithashtu, pavaresisht se mud te eskalon edhe ne proteste te dhunshme, nuk eshte automatikisht "tentim per ndryshim te rendit Kushtetues".
    Madje ne shumicen e rasteve, kur protestuesit vertete "e pushtojne" edhe Parlamentin, atehere shumica nuk flasin per "pushtim ilegal", por i perkrahin protestuesit. Sepse ne shumicen e rasteve kemi te bejme me revolte popullore, pavaresisht se ne te nuk merr pjese secili qytetare. Per te mos u larguar shume, e ke shembullin e rrezimit te Millosheviqit ne Serbi.
    Eshte ceshtje krejtesisht tjeter nese nje pakice e organizuar dhe e armatosur me dhune dhe permes perdorimit te armeve tenton te pushtoje institucione te caktuara. Por kjo s'ka t'bej asgje me protestat e Vetevendosje.

Nxitje e urrejtjes kombetare, fetare etj. eshte kur protestuesit brohorasin parulla kunder kombeve dhe feve tjera, jo kur ata kundershtojne "marreveshje" politike me nje shtet tjeter, te cilat i konsiderojne i te demshme ose edhe antikushtetuese.

Prandaj, mos posto paushall gjera qe i has neper internet dhe s'kane lidhje me ceshtjen, por nese ke mundesi posto prova dhe fakte per pohimet tua konkrete lidhur me "pushtimin e institucioneve shteteriore ... ne shtete demokratike", te cilat, sipas teje, jane denuar me burgim?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 30-06-2013 më 05:44

E drejta penale nuk lejon analogjine, dhe nuk ka nevoje te merren shembuj, mjafton te interpretohet kodi penal (te cilin po e kam marre ne internet dhe e kam ne pc dhe e lexoj kur shoh gjera qe bien ndesh me kodin penal). Protestuesit nuk kane te drejte te pengojne deputetet ne kryerjen e detyres zyrtare, shih te drejten e tubimit dhe protestes. Pengimi i kryetarit te kuvendit sipas nenit 126 eshte veper e rende. Nuk ishte revolte popullore ngase aty ishte nje grup fare i vogel huliganesh. Millosheviqi nuk u rrezua ne serbi, ai u arrestua per krime lufte. Pastaj denohet tentimi sepse nese e realizon pushtimin kush mund te te denoi kur ti je qeveria? Une kam qene ne brendi te protesets, i kam degjuar brohoritjet si dhe nxitjet per te sulmuar policin "se ai eshte shka", kjo eshte nxitje e urrejtjes!

Faqja 5 prej 37 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •