Rasmusen i thotë Nikoliqit: FSK nuk bëhet ushtri (?)
Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Anders Fogh Rasmussen, sipas medieve serbe, “i ka ofruar siguri të plotë presidentit të Serbisë se Forca e Sigurisë e Kosovës nuk do të shndërrohet në Ushtri të Kosovës”.
“
Serbia është faktor kyç i paqes dhe stabilitetit në rajon”, ka thënë Rasmussen gjatë një bisede me Nikoliqin në margjinat e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, citon tanjug burime nga delegacioni i Serbisë në Nju Jork.
Nikoliq ka theksuar besimin e madh që është ndërtuar ndërmjet KFOR-it dhe serbëve në Kosovë.
“
Shumëçka ka ndryshuar dhe sot ekziston një besim më i madh në mes pjesëtarëve të KFOR-it dhe serbëve dhe ia kemi dalë të ndërtojmë këtë mirëbesim”, ka thënë Nikoliq.
Ai ka premtuar se Serbia do të implementojë marrëveshjen e Brukselit dhe nga ana e Beogradit nuk do të ketë befasi.
Nikoliq ka kërkuar nga sekretari i NATO-s që të ftojë EULEX-in që sa më parë ta zbardh vrasjen e policit doganor të EULEX-it, transmeton Tanjugu./Telegrafi/
http://www.zeri.info/artikulli/15959...k-behet-ushtri
Nikoliq: Rasmussen më dha garanci se Kosova nuk do të ketë ushtri
Beograd, 26 shtator – Sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Anders Fogh Rasmussen më ka garantuar në bisedimet e sotme se Forca Mbrojtëse e Kosovës kurrë nuk do të bëhet ushtri,
por që është paraparë që ai të reagojë në rast të fatkeqësive elementare, por në asnjë rast nuk do të kalojë në veri të Kosovës pa pëlqimin e komunitetit serbe”, tha sonte për televizionin publik serb presdineti serb Tomisllav Nikoliq. Duke komentuar takimin me Catherine Ashton, ai tha se përfaqësuesja e lartë e BE-së edhe një herë ka konfirmuar se BE do të mbetet neutrale sa i përket statusit të Kosovës dhe ka premuar se që sot do të bisedojë për zgjidhjen e disa problemeve në organizimin e zgjedhjeve lokale të 3 nëntorit në Kosovë.
Si transmeton Koha.net shkrimet e medieve serbe, Nikoliq ka theksuar që mendon se është gjetur gjuha e përbashkët dhe se tashti me Osumë më optimizëm shikon në raportin e BE-së karshi Serbisë, “veçmas pasi Ashton më ka thënë se në dhjetor nuk do të kemi kurrfarë problemesh sa i përket fillimit të bisedimeve për anëtarësim në BE”. “Mund t’i njoftoj qytetarët e Serbisë se negociatat për anëtarësim me BE-në do të fillojnë më së largu në janar të vitit 2014”, tha ai.
http://www.koha.net/?page=1,16,160118
Krijoni Kontakt