-
Shqipëria Etnike - Shkupi - Ulqini, Çamëria Kosova

Parada e 28-të Ndërkombëtare e Emigrantëve në Nju Jork
America Avenue – Nju Jork Siti: Është një traditë për rreth katër dekada, që në javën e fundit të qershorit në qytetin e Nju Jorkut, bulevardin e saj kryesorë "America", për çdo vit të zhvillohet Parada Ndërkombëtare e Emigrantëve - International Immigrants Parade. Organizatori i kësaj parade, është një organizatë joqeveritare në Kombet e Bashkuara, me president zotin Eduard Juarez-Pagliocco. Tema e Paradës ishte: "Festimi i Unitetit Nëpërmjet Diversitetit".
Kjo, Paradë, është themeluar 40 vjet më parë (1973). Kësaj radhe ajo e kishte edicionin e 28-të vjetore të saj dhe është të mbajtur të shtunën në mesdrekë, e përfaqësuar nga kuadratet e grupeve të emigrantëve nga Shqipëria, Gjeorgjia, Kina, Tibeti, Meksika, Karaibet, Amerika latine dhe Vietnami. Grupet pjesëmarrëse marshuan në bulevardin America Avenue në mes të rrugëve 43 street dhe 58 street. Parada zgjati më pak se një orë e gjysmë parakalim,
Marshuesit kuqezi - shqiptarët, ishin kësaj radhe më të shumtit në numër. Qindra shqiptarë nën entuziazmin dhe demonstrimin e simboleve dhe ngjyrave tona kombëtare, parakaluan plot krenari. ...
http://www.botasot.info/diaspora/229...ameria-kosova/
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund të hapni tema të reja.
- Ju nuk mund të postoni në tema.
- Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
- Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt