Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar Maska e Luftetari Ilir
    Anėtarėsuar
    21-06-2013
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    41

Red face Si te marr nenshtetesi shqiptare?

Pershendetje.

Une jam nje shqiptar qe jetoj ne Prishtine. Prinderit gjithashtu i kam te lindur ne Prishtine. Kam nenshtetesi kosovare, por nuk e dua. Nuk e dua sepse mendoj se eshte nenshtetesi artificiale...une jam shqiptar, jo kosovar. Dua te them, une jetoj ne nje territor qe historikisht ka qene shqiptar, dhe sot etnikisht eshte i banuar me shqiptar, jam shqiptar dhe nuk mund ta quaj veten kosovar...nuk ma lejon as historia e as amaneti i atyre qe dhane gjithcka per ta cliruar kete vend...dhe 3 ngjyrat, yjet etj ma vrasin syrin. Dua ta shoh shqiponjen, jo nje harte me ngjyra te OKB-se ne dokumente te identifikimit.
    A do te mund ta nderroja nenshtetesine ne shqiptare duke jetuar ne Prishtine? A konsiderohem si shtetas i huaj nga Shqiperia? A vlejne procedurat e natyralizimit njelloj si per te huaj si per shqiptare qe jetojne jasht Shqiperise pa vullnetin e tyre? E pashe nje dokument qe thoshte se per nenshtetesi shqiptare, njeri duhet te jetoje se paku 5 vjet ne Shqiperi. A vlen kjo edhe per shqiptaret e Kosoves dhe trojeve tjera shqiptare qe gjenden jashte kufinjve administrative te Republikes se Shqiperise?
    Kam pare shume shqiptare te Kosoves me nenshtetesi shqiptare e jo kosovare, por kurre nuk i kam pyetur se si e kane marre. Thjesht jam kurioz dhe nese eshte e mundur planifikoj ta marr nenshtetesine shqiptare.
    P.S. Keto pyetje nuk po i bej per pasaporte. Nuk dua ta nderroj nenshtetesine per ndonje interes apo perfitim, thjesht sepse ngjyrat kuq e zi me bejne krenar, jo kto 3 ngjyrat tjera. Ashtu-keshtu nuk udhetoj shume, udhetimet e vetme qe i kam bere kane qene mes Prishtines, Shkupit, Ulqinit dhe Vlores, pra te gjitha ne territore etnike shqiptare dhe nuk planifikoj te udhetoj jashte trojeve etnike ne nje te ardhme te afert.

Po i bie me shkurt se ndoshta ju lodha pak:
    1. A eshte e mundur qe nje shqiptar i Kosoves me nenshtetesi kosovare ta marre nenshtetesine shqiptare duke jetuar ne Kosove?
    2. Nese po, a duhet te shkoje ne Tirane per te kryer procedurat, apo mund ta beje kete permes ambasades se Shqiperise?
    3. Nese nderron nenshtetesine, a do te konsiderohej ai shqiptar, apo me nenshtetesi te dyfishte, pra shqiptar/kosovar?
    Do te doja pergjigjien e dikujt qe eshte i informuar per kete ceshtje, apo qe ka kryer procedurat vete
    VETĖVENDOSJE!

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Pėr: Si te marr nenshtetesi shqiptare?

Citim Postuar mė parė nga Luftetari Ilir Lexo Postimin
    Pershendetje.

Une jam nje shqiptar qe jetoj ne Prishtine. Prinderit gjithashtu i kam te lindur ne Prishtine. Kam nenshtetesi kosovare, por nuk e dua. Nuk e dua sepse mendoj se eshte nenshtetesi artificiale...une jam shqiptar, jo kosovar. Dua te them, une jetoj ne nje territor qe historikisht ka qene shqiptar, dhe sot etnikisht eshte i banuar me shqiptar, jam shqiptar dhe nuk mund ta quaj veten kosovar...nuk ma lejon as historia e as amaneti i atyre qe dhane gjithcka per ta cliruar kete vend...dhe 3 ngjyrat, yjet etj ma vrasin syrin. Dua ta shoh shqiponjen, jo nje harte me ngjyra te OKB-se ne dokumente te identifikimit.
    A do te mund ta nderroja nenshtetesine ne shqiptare duke jetuar ne Prishtine? A konsiderohem si shtetas i huaj nga Shqiperia? A vlejne procedurat e natyralizimit njelloj si per te huaj si per shqiptare qe jetojne jasht Shqiperise pa vullnetin e tyre? E pashe nje dokument qe thoshte se per nenshtetesi shqiptare, njeri duhet te jetoje se paku 5 vjet ne Shqiperi. A vlen kjo edhe per shqiptaret e Kosoves dhe trojeve tjera shqiptare qe gjenden jashte kufinjve administrative te Republikes se Shqiperise?
    Kam pare shume shqiptare te Kosoves me nenshtetesi shqiptare e jo kosovare, por kurre nuk i kam pyetur se si e kane marre. Thjesht jam kurioz dhe nese eshte e mundur planifikoj ta marr nenshtetesine shqiptare.
    P.S. Keto pyetje nuk po i bej per pasaporte. Nuk dua ta nderroj nenshtetesine per ndonje interes apo perfitim, thjesht sepse ngjyrat kuq e zi me bejne krenar, jo kto 3 ngjyrat tjera. Ashtu-keshtu nuk udhetoj shume, udhetimet e vetme qe i kam bere kane qene mes Prishtines, Shkupit, Ulqinit dhe Vlores, pra te gjitha ne territore etnike shqiptare dhe nuk planifikoj te udhetoj jashte trojeve etnike ne nje te ardhme te afert.

Po i bie me shkurt se ndoshta ju lodha pak:
    1. A eshte e mundur qe nje shqiptar i Kosoves me nenshtetesi kosovare ta marre nenshtetesine shqiptare duke jetuar ne Kosove?
    2. Nese po, a duhet te shkoje ne Tirane per te kryer procedurat, apo mund ta beje kete permes ambasades se Shqiperise?
    3. Nese nderron nenshtetesine, a do te konsiderohej ai shqiptar, apo me nenshtetesi te dyfishte, pra shqiptar/kosovar?
    Do te doja pergjigjien e dikujt qe eshte i informuar per kete ceshtje, apo qe ka kryer procedurat vete
    Ishe kujtuar pak me heret or vella kur ishte Berisha ne pushtet. Ai e hodhi idene e paisjes me nenshtetesi Shqiptare per te gjjithe Shqiptaret kudo ne bote. Me kete psikopatin Edvinin , nuk dihet se si do vene punet. Uroj qe ta marresh gjithsesi.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anėtarėsuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

Pago 100.000 euro dhe mer neshtetesin shqiptare.

i/e regjistruar Maska e Luftetari Ilir
    Anėtarėsuar
    21-06-2013
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    41

Haha. Besoj se do te pres dhe shpresoj per ndonje lehtesim ne procedura, kuptova se eshte e pamundur momentalisht. Shpresoj qe te zbatohet ajo qe premtoi Sali Berisha, pse jo edhe nga PS. Faleminderit per pergjigjiet.
    VETĖVENDOSJE!

i/e regjistruar Maska e Barbarossa
    Anėtarėsuar
    29-06-2013
    Vendndodhja
    Diku,ketu!! ;)
    Postime
    3

Pershendetje!
    Nje nder kushtet themelore,qe duhet plotesuar patjeter per te fituar shtetesine shqiptare ne perputhje me kushtetuten e RSH,eshte qendrimi per nje periudhe 5-vjecare brenda territorit te Republikes se Shqiperise.(kusht,qe mesa shoh nuk plotesohet nga ju)
    Perjashtim nga ky rregull,behet vetem ne raste te jashtzakonshme.(pra,kur shteti ka perfitime,nga nje individ i caktuar,ne aspektin politik,kulturor,shkencor,etj.)
    (Kryerja e procedurave,realizohet ne ne komisariatin e policise vendore ku aplikuesi eshte me banim te perkohshem ose ka te regjistruar gjendjen civile.Per shtetasit qe banojne jashte territorit te republikes aplikimi mund te behet edhe nė pėrfaqėsinė diplomatike,konsulloren e Republikės sė Shqipėrisė nė shtetin ku ai ėshtė rezident ose nė pėrfaqėsinė qė mbulon shėrbimet konsullore pėr vendin ku ai ėshtė rezident)
    Mendoj,qe pak a shume ajo qe kerkonit!Megjithate,poshte po ju dergoj te gjithe materialin,ne lidhje me kete teme!Shpresoj,t'ju beje pune!
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Barbarossa : 05-07-2013 mė 17:40 Arsyeja: Permiresim

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-08-2009
    Postime
    389

Bėhu Grek Ose Sėrb ose Turk dhe menjėherė do tė marrėsh kombėsinė Shqiptare, sepse po tė vazhdosh tė jesh Shqiptar ske pėr ta marrė

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-02-2013
    Postime
    2

Nuk ke ce do pasaporten shqiptare vllai.

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

A vlen ketu ne shqiperi martesa me ndonje plake kshu vec sa per letra

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •