Pershendetje.
Une jam nje shqiptar qe jetoj ne Prishtine. Prinderit gjithashtu i kam te lindur ne Prishtine. Kam nenshtetesi kosovare, por nuk e dua. Nuk e dua sepse mendoj se eshte nenshtetesi artificiale...une jam shqiptar, jo kosovar. Dua te them, une jetoj ne nje territor qe historikisht ka qene shqiptar, dhe sot etnikisht eshte i banuar me shqiptar, jam shqiptar dhe nuk mund ta quaj veten kosovar...nuk ma lejon as historia e as amaneti i atyre qe dhane gjithcka per ta cliruar kete vend...dhe 3 ngjyrat, yjet etj ma vrasin syrin. Dua ta shoh shqiponjen, jo nje harte me ngjyra te OKB-se ne dokumente te identifikimit.
A do te mund ta nderroja nenshtetesine ne shqiptare duke jetuar ne Prishtine? A konsiderohem si shtetas i huaj nga Shqiperia? A vlejne procedurat e natyralizimit njelloj si per te huaj si per shqiptare qe jetojne jasht Shqiperise pa vullnetin e tyre? E pashe nje dokument qe thoshte se per nenshtetesi shqiptare, njeri duhet te jetoje se paku 5 vjet ne Shqiperi. A vlen kjo edhe per shqiptaret e Kosoves dhe trojeve tjera shqiptare qe gjenden jashte kufinjve administrative te Republikes se Shqiperise?
Kam pare shume shqiptare te Kosoves me nenshtetesi shqiptare e jo kosovare, por kurre nuk i kam pyetur se si e kane marre. Thjesht jam kurioz dhe nese eshte e mundur planifikoj ta marr nenshtetesine shqiptare.
P.S. Keto pyetje nuk po i bej per pasaporte. Nuk dua ta nderroj nenshtetesine per ndonje interes apo perfitim, thjesht sepse ngjyrat kuq e zi me bejne krenar, jo kto 3 ngjyrat tjera. Ashtu-keshtu nuk udhetoj shume, udhetimet e vetme qe i kam bere kane qene mes Prishtines, Shkupit, Ulqinit dhe Vlores, pra te gjitha ne territore etnike shqiptare dhe nuk planifikoj te udhetoj jashte trojeve etnike ne nje te ardhme te afert.
Po i bie me shkurt se ndoshta ju lodha pak:
1. A eshte e mundur qe nje shqiptar i Kosoves me nenshtetesi kosovare ta marre nenshtetesine shqiptare duke jetuar ne Kosove?
2. Nese po, a duhet te shkoje ne Tirane per te kryer procedurat, apo mund ta beje kete permes ambasades se Shqiperise?
3. Nese nderron nenshtetesine, a do te konsiderohej ai shqiptar, apo me nenshtetesi te dyfishte, pra shqiptar/kosovar?
Do te doja pergjigjien e dikujt qe eshte i informuar per kete ceshtje, apo qe ka kryer procedurat vete

Krijoni Kontakt