Gjatė tubimit pėr pėrkujtimin e gjenocidit ndaj ēamėve, ka pasur njė incident mes gazetarėve dhe truprojave tė kreut tė PDIU-sė, Shpėtim Idrizi.
Njė gjė e tillė ėshtė denoncuar publikisht nga fotoreporteri i ATSH-sė, Telnis Skuqi.
Ja postimi i tij nė Facebook lidhur me ngjarjen:
Dje (19 qershor) u ndodhėm pranė njėrit-tjetrit nė Kllogjer, por secili nė pozicionin e vet, unė fotoreporter, ti lider. Personalisht kam zgjedhur Facebook-un, si mjet komunikimi pėr tė denoncuar dhunėn psikologjike dhe fizike tė disa trimave ndaj pėrfaqėsuesve tė medies, midis tė cilėve jam edhe unė. Njė kameraman vlonjat u dhunua fizikisht nga trimat dhe pėr pak kamera nuk pėrfundoj e copėtuar nė kokėn e tij. Shkak vetėm se, ai ushtronte profesionin. Pesė minuta mė vonė u vėrsulėn drejt meje. Arsyen nuk e di.
Disa trupmėdhenj mė penguan pėr tė realizuar fotoreportazh pėr ATSH-nė. Shkaku ishte njė femėr e rėndomtė. Ajo jeton nė Sarandė si dėshtake dhe aktualisht bredh me 100 mikrofona duke u kapardisur si gazetare. Ai nuk ėshtė gazetar i ATSH, por punon pėr interesat greke, pėshpėriti gazetarja L.R., nė veshin e njė trimi. Kaq ka mjaftuar dhe ndaj meje u hodhėn lumė fjalėsh ofenduese, madje situata pėr pak kaloj kufirin ekstrem. Fal pėrvojės sime personale, si gazetar prej 14 vitesh, debati u sheshua. Si zgjidhje gjeta largimin nga veprimtaria e PDIU-sė, duke mė shkaktuar njė dėm tė madh profesional. Pėr herė tė parė pas shtatė vitesh personalisht nuk tė memorizova. Fotografitė e mia sivjet nuk do tė bėjnė xhiron e botės, ashtu si kanė bėrė vite mė parė. Kauza jote nuk do tė ndėrkombėtarizohet fal trimave, tė cilėt nė vend ofrojnė shėrbim pelegrinėve, tregojnė muskujt gazetarėve.
Na shpėto nga trimat, Shpėtim! Ėshtė e pafalshme qė nė vitin 2013 gazetarėt dhe fotoreporter tė trajtohen si ordiner nga disa individė qė kėrkojnė tė kapardisen pėrpara shefit. Personalisht trimat i kam falur, por nuk mund tė hesht, pasi ky incident ka premisa tė rikthehet vitin e ardhshėm. Miqėsisht nga Gjirokastra, Telnis Skuqi, gazetar.
Krijoni Kontakt