Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 13 prej 13
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Pėr: Me apo pa vjehrri?

Citim Postuar mė parė nga anita340 Lexo Postimin
    Une e dua shume vjehrren time dhe kemi nje raport te shkelqyer.Sme ben asnje problem hic. Ka vdekur para se te njiheshim.

Tani pa shaka......Ne grindjet nuse vjeherr une gjithmone bej fajtore nusen. Hic rastet kur kemi te bejme me ndonje njeri(vjehrre) qe eshte e prishur nga zemra e mendja.

Nusja ka fajet se duhet te gjeje menyren per ta bere vjehrren qe ta respektoje.
    Kur nusja e do burrin e sia do rrenjet e tij nuk eshte per ti besuar asaj dashurie.

Ps kete te fundit e kam lexuar po sme kujtohet autori.....Gjithsesi ishte shqiptar.
    Dhe ti bie dakort me fjalet e ketij shqiptari? Ne te shumten e rasteve jane vjehrrat ato qe nuk respektojne nuset, dhe jo e kunderta. Nusja duhet afruar, respektuar se hyn ne shtepi te huaj. Po nuk gjeti ngrohtesi, respekt apo dashuri nga familjaret, normal qe dhe ajo do jua ktheje me te njejten monedhe.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005

Me kuran vajza dhe djali e ka per detyre te kujdeset per prinderit,sepse ata ju dhan jeten dhe i ben kemb e duar themi ne *te zot e jetes
    Per vjeherrit nuk e ka me detyrim nusja apo dhenderi,kjo mvaret nga kultura familjare e gjithsecilit, mirpo elementi kyq eshte djali.
    Po qe se nuk eshte i zoti te krijoj nje ambient te vecant familjar,athere minimalja duhet te dij te organizoi jeten familjare ashtu qe te rrespektohet e drejta dhe liria e gjithsecilit ne familjes ,qoft nenes,apo nuses.
    Konfliktet te familje fillojn kur luan ky ekuilibr,kur cenohet e drejta dhe liria e tjetrit,kur synohen teritore qe nuk te takojn.
    keto mund ti kontrolloi vetem djali!

nje hiqaje (thoshte gjyshi im tregimeve): nje femije ka biseduar me zotin dhe e ka pyet si mund ti dal hakut nenes dhe babait,dua te laj kete hak ,nuk dua te ndij veten te obliguar ndaj tyre.
    thot zoti: asnjehere nuk mundesh te shlyesh hakun,me ca mund ta barazosh nje jete te dhuruar dhe nje perkujdesje kur nuk dije as si te haje,levizje apo mirembaheshe,pooor ka nje mundesi te vetme ti afrohesh.
    te kujdesesh per femiun tende,mu ashtu si babai per ty-jete per jete!

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159

Un jetoj me burrin vetem , ama relatat me vjerrin dhe vjerren i kam shume te mira , duke qen se kan dy cuna dhe nusja e cunit te madh eshte e huaj ju kenaq zemra kur im shoq u prezantoi atyre nje vajze shqiptare po' nga e njejta lagje , biles per cdo gje mbajn anen time , kjo per faktin se jam nuse e papare
    Nuk ka me mir se rehati i te qenit ne cift vetem, kjo Sdo te thot qe skemi dashuri per prinderit
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga WALCHIRIA : 17-06-2013 mė 20:05

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •